Sanık Ergün Poyraz, savunmasına Ergenekon iddianamesini 2500 sayfa olan karşıdevrim iftiranameleri şeklinde niteleyerek söze başladı. Poyraz, tutuklanmadan önce 2002den bu yana Ankara Emniyet Müdürlüğü ve jandarma görevlileri tarafından korunduğunu anlatarak Her dakikası kayıt altında olan bir yazar olarak bunca suçu nasıl işledim diye sordu. Örgüt üyeliği suçlamalarını reddederek Tayyip Erdoğan gibi terör örgütü İBDA-Cye tebrik kartı mı gönderdim diye soran Poyraz, Maliye Bakanı Kemal Unakıtanın İBDA-Cnin yayın organı olduğu öne sürülen Taraf Dergisinin arka sayfasına Al-Barakanın ilanını verererek destek olduğunu iddia etti. Savcıların kendisini Hizbullah ile de işbirliği yaptığı iddia edilen sanal bir örgütün üyesi olmakla suçlanığını belirten Poyraz, CIAnın kanatları altında faaliyet gösteren Fethullah Gülen gibi Hizbullaha övgüler düzüp, onları teşvik mi ettim dedi. Gülenin çalışmalarımızdan rahatsızlık duyanlar şeytandır sözlerinin ardından Necip Hablemitoğlunun ve emekli Binbaşı İhsan Güvenin öldürüldüğünü söyleyen Poyraz, Gülenin ilişkilerini sorgulayan cemaatin finansörü Sadettin Çetinin de öldürüldüğünü anımsattı. Erdoğanın kendisini ve Mehmet Bölükü Amerikalılara ve TÜSİADa şikâyet ettiğini öne süren Poyraz Tayyipin yolsuzluklarını yazan Bölük, şikâyetin ardından şaibeli bir kazada öldü dedi.
Aksoy, Üçok, Emeç, Dursun cinayetlerinin Abdülkadir Aksunun İçişleri Bakanlığı sırasında gerçekleştirildiğine dikkat çeken Poyraz, Dün hunharca cinayetlerle amacına ulaşan irtica, bugün Hablemitoğlu, Güven, Hrant Dink ve Malatya suikastı, Danıştay saldırıları gibi olaylarla deşifre olmuş, işledikleri suçları Atatürkçülerin üzerine yıkmaya çalışmışlardır. Hablemitoğlu, Emniyet ve MİTte yuvalanan Fethullahçı yapılanmanın saldırısıyla öldürüldü. Ne kadar siyasal cinayet varsa altında Fethullahçı yapılanmaya dahil polisler var dedi.