Çirkin Koalisyon / Selçuk TINAZ

Çirkin Koalisyon / Selçuk TINAZ

İletigönderen Selçuk Tınaz » Pzt Mar 11, 2013 17:04

Herkes hatırlar ; Hani bir dönem, adeta bugünlerin habercisi ve AKP iktidarı boyunca yapılacak göz boyama, akıl çelme işlerinin öncüsü olan bir söylem vardı.

Türkiye Cumhuriyeti'nden intikam alma dürtüsü ve AB üyeliği gerekçesi ile AKP hükumetinin kendilerine gönüllü olarak verdiği kapitülasyonları "Doğrusu bu kadarını biz bile beklemiyorduk" (İstemeye hakkımız olmadığını biliyorduk. Utanırdık) diyerek mutlu ve mahcup bir şaşkınlık ile karşılayan Avrupalılar ve AKP'nin vatana ihanet derecesine ulaşan tam teslimiyet hâlini gizlemeye çalışan, büyük bir zevk içindeki Amerikalılar, o söyleme bağlı olarak şöyle bir özet yapıyorlardı ;

"Türkiye'de bir elit varmış. Bu elit Cumhuriyeti kurunca, tabanı ezmiş. Derken efendim, o taban bir şekilde gıdıklanmış ve gelip eliti tekmelemiş. AKP iktidarında olan biten her şey, bundan ibaretmiş".

Oysa, Türkiye'deki herkesin bildiği gibi, işin aslı çok farklıydı.

Osmanlı döneminde Anadolu'daki namuslu, dürüst, haysiyetli insanlar 'bu cephe benim, o cephe senin' diyerek savaştan savaşa koşarken ve bu yüzden can verip malını mülkünü de azınlıklara kaptırırken, tekkelerde, zaviyelerde yuvalanmış tarikat şeyhleri ile müritleri, askerlikten, vergiden muaf tutulmanın keyifli ve bereketli saltanatını sürüyorlardı.

Kurtuluş Savaşı'ndan sonra yaptığı devrimlerle bütün vatandaşları devletin karşısında eşitleyen Atatürk'e ve onun kurduğu Cumhuriyet'e bu yüzden düşman olan, din satıp dindarlık taslayarak geçinen bu sahtekârlara bir de, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasıyla çağdışı ve insanlıkdışı kalan feodal ayrıcalıklarının, büyük bir ahlâksızlık olduğu ortaya çıkan ve hükmettikleri insanların onlarla eşit birer vatandaş haline gelmelerini hazmedemeyen, Güneydoğulu şıhlar ve aşiret mensupları eklendi.

Şurası muhakkak ki, şimdilerde etnik maske takabilmek maksadıyla, PKK'yı da aralarına almak için uğraşan AKP-BDP koalisyonu, bu iki asalak grubun kötü niyetli işbirliğinden başka hiçbir şey değil.

O yüzden AKP iktidarının tek başına veya ortaklarıyla beraber bu ülkede yaptığı işlerin tamamı, Cumhuriyet'in bütün vatandaşlarını birbirine eşit insanlar olarak görmesiyle işleri bozulan ayrıcalıklı asalakların, intikam alma hırsından gayri bir dürtüsü ve amacı olmayan kötülüklerinden ibaret.

(Silivri fesadını "Size vurun dediysek, öldürün demedik" diye eleştiren ABD elçisinin, bu konuda hükumetin bir kanadına yeşil ışık yaktığını düşünenler var galiba. Islak imzalı bir 'Fettullah'ı tasfiye belgesi' gibi duran tutanak sızıntısından, cemaatin dışlanacağı anlaşılıyor. Cumhurbaşkanını devreye sokmaya çalışan telaşlı gayretin nedeni, bu olsa gerek. Aslında, Güneydoğu'daki feodal yapının ezdiği insanlardan meydana geldiği için, bu koalisyondaki varlığı eşyanın tabiatına aykırı olan PKK'nın yerine cemaatin katılması daha mantıklıdır ama, o zaman da, din pastasını paylaşmak gerekir. Daha da önemlisi, ABD'nin hazırladığı ve AB'nin desteklediği ülkeyi bölme planına etnik kimlik makyajı yapma şansı kalmaz).

Atatürk karşısında aldıkları yenilgiyi unutamayan, hazımsız ve kibirli Avrupalıların, Amerikalıların, bu çirkin koalisyona destek vermeleri hiç de şaşırtıcı değil.

Ne de olsa Batılılar, üç kuruşluk bir menfaat için dahi, kendilerine ait olduğunu iddia ettikleri bütün değerleri hemen çiğnemeye her an hazır, imanı ve dini 'para' olan bir kültürün beşiğinde yaşıyorlar.

Bütün bu gerçekleri açıkça görebiliyor olmanın etkisine rağmen "şu sorunu - bu sorunu", "demokratikleşme", "özgürleşme", "reform", "çözüm", "barış", vs. cinsinden, insanları kandırmak için kullanılan büyülü hipnoz sözcüklerine, stratejik seviyede bir kurnazlık düşünmenin sonucu ve o düşünceyi gizlemenin gereği olarak, aldanıyormuş gibi yapmak bile çok zor olurdu herhalde.

Selçuk Tınaz
Kullanıcı küçük betizi
Selçuk Tınaz
GM Yazarları
GM Yazarları
 
İletiler: 101
Kayıt: Prş Oca 12, 2012 16:16

Şu dizine dön: Selçuk TINAZ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x