CNN resmen zırvaladı!

Genel & Güncel Konular

CNN resmen zırvaladı!

İletigönderen alp » Prş Nis 05, 2007 18:15

Önceki hafta New York Times Gazetesi'nde yayınlanan bir araştırma makalesinde İslam Dünyası'nın Irak'ta yaşanan savaşa bakış açısı değerlendirilmişti. Bu makalede Ortadoğu'da dünyanın ve bölgenin süper gücü olma iddası taşıyan iki ülke vardı. Biri ABD'ye kafa tutan İran, diğeri ise "Ilımlı islamcı ülke" Türkiye'ydi.

Bu tam sayfalık makale Türkiye'de hiç konuşulmasa da ABD ve Ortadoğu ülkelerinde büyük yankı uyandırmıştı.

"Türkiye dost mu, düşman mı?"
İşte bu makaleden yola çıkan dünyaca ünlü haber kanalı CNN, eski bir teröristin de verdiği bilgilerle "Türkiye dost mu, Düşman mı?" sorusunu, tüm dünyada milyonlarca izleyicisi bulunan "Gerçek Hikaye" programında geçtiğimiz hafta tartışmaya açtı. Programın ilk bölümünde 2002 seçimleri ve Erdoğan'ın başbakan olmadan Bush ile görüşmesi, ABD askerlerinin Irak'a girmek için Türkiye'ye üs kurmasını sağlayacak tezkerenin meclisten geçmemesi ve Irak'ta 11 Türk askerinin başına çuval geçirilmesi ile patlak veren kriz ve ardından ortaya çıkan Kurtlar Vadisi Irak filmi eleştirildi.

"Türklerin ABD düşmanlığı"
4 Temmuz 2003 yılında Irak'ta Türk askerinin başına çuval geçirilmesi ile patlak veren kriz Türkiye'de büyük yankı uyandırmış, durum uluslararası boyutta Türkiye için utanç kaynağı olmuştu. Program sunucusuna göre bu kriz Türklerde oldukça büyük bir ABD düşmanlığı oluşturdu ve Kurtlar Vadisi Irak filmi ile Türkler intikam sinyalleri vermişti. Önceki hafta Başbakan Erdoğan'ın Bush ile yaptığı görüşmede "PKK konusunda bize yardımcı olmazsanız başımızın çaresine bakarız" açıklaması da başlı başına bir tehdit olarak algılanmalıydı.

"Hitler sevdalısı Türkler"
Çuval krizinin ardından bastırılan "ABD Ortadoğu'dan elini çek" afişleri 1938 yılında Almanya'da bastırılan "İsrail Almanya'dan elini çek" afişleri ile benzerlik göstermesi ve Adolf Hitlerin "Kavgam" adlı kitabının ülkemizde 100 bin adet satması "Türkler Hitler sevdalısı" damgasını yemesine yetti.

"Türkiye Irak'a girmemeli"
Programın ikinci bölümünde ise Türkiye'nin Irak'a girmesi durumunda neler yaşanabileceği anlatıldı. Sunucu, "Eğer Türk birlikleri Kuzey Irak'a konuşlanırsa bu ABD'nin Irak'taki tüm planlarını bozacaktır. Üstelik Ortadoğuda yaşanan süper güç savaşında Türkiye güç kazanacak ve ABD için çok güçlü bir tehdit konumuna gelecektir. Bu yüzden Türkiye'nin Kuzey Irak'a girmesinin önüne geçilmelidir" değerlendirmesini yaptı.

"Rest değil, tehditdi"
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, hem de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Bush ile yaptığı görüşmelerde "PKK konusunda bize yardım etmeyecekseniz, biz de başımızın çaresine bakarız" sözlerinin aslında bir restleşme değil, açık bir tehdit olduğunu savunan sunucu, daha sonra bombasını patlatarak program konuğunu açıkladı. Eski İslami Cihad Örgütü Üyesi Terörist Walih Shoebat.

"Muhafazakar Erdoğan, Ladin kadar tehlikeli"
Program konuğu bir terörist olunca hakaret ve zırvaların ardı arkası kesilmedi. Eski İslami Cihad Örgütü Üyesi Terörist Walih Shoebat'a yöneltilen "Türkiye neden ABD için tehdit unsurudur?" sorusuna;
"Erdoğan Türkiye'de başbakan olmadan önce 'Camiler kışlamız, Minareler süngümüz' şiirini okumuş, açıkça 'Muhafazakar İslamcı' olduğuna işaret etmiştir. Erdoğan da tıpkı Ortadoğu'daki ABD düşmanları (Bin Ladin'i kastediyor) gibi, ABD'ye karşı ayakta durabilmek için tek bağlayıcı gücün İslam olduğuna inanıyor. Erdoğan'ın karısının da türbanlı olduğunu unutmamak gerekiyor. Laik bir ülkede bir başbakan eşinin türbanlı olması tehdit olarak algılanmalıdır." yanıtını verdi.

"Ordu artık laikliğin garantisi değil"

Terörist Shoebat, Türkiye'de laikliğin can çekiştiğini, askerin artık laikliğin koruyucusu olamadığını savundu. "Türkiye'deki generaller Erdoğan iktidarına kadar ülkede laikliğin teminatı olarak görülüyordu. Ancak, bu iktidar ile beraber generaller de laikliğin yumuşamasına izin vermiş, devlet politikalarının islama yakınlaşmasına seyirci kalmıştır. Artık Türkiye'de batılı işadamları değil, Arap işadamları boy gösteriyor. Dışişleri sürekli olarak Arap ülkeleri ile görüşmeler yapıyor. Araplar ülkedeki özelleştirme ihallerinde baş tarafa oturtulup, onlara öncelik tanınıyor. ABD artık 'Türkiye laiktir' rüyasından uyansın. Türkiye laik değil, Ortadoğu'nun süper gücü olmayı hedefleyen açık bir düşman ve islam devletidir"

"Ortadoğu'nun süper gücü olma savaşı"
Ortadoğu'da büyük bir "süper güç" savaşı yaşandığını hatırlatan Eski İslami Cihad Örgütü Üyesi Terörist Walih Shoebat, Türkiye'nin bölgedeki tek süper güç olmak için İran ve İsrail ile bu alanda yarıştığını ve bu yarışın savaşa dönüştüğünü söyledi.

Terörist Walih Shoebat, "Biz müslümanlar gelenekçiyiz. Osmanlı hilafet devleti ve halifelik ile İslam dünyasının önderiydi. Şimdilerde yine İslam dünyası Türkleri lider olarak görmek istiyor. Geçen hafta Filistin'nin Gazze şehrinde yapılan gösterileri tüm dünya izledi. Yüzbinlerce kişi gösteri yaparak, Türkiye'den yeniden hilafetin başına geçmesini istedi. Türkiye'de buna hazırlanıyor. Eğer İslam dünyasına liderlik edecekseniz, İslama daha yakın olmalısınız. Ortadoğu'da süper güç olmanın birinci şartı İslam dünyasına yakın olmaktan geçiyor. Öyle görünüyor ki, Türkiye'de laikliğin yumuşaması ile birlikte İslama yakınlaşma başladı. Buda şu demek oluyor; 'Ortadoğunun süper gücü biziz.' Eğer Türkiye'nin bu yükselişinin önüne geçmek istiyorsak, İsral, Ermenistan ve Rumlara destek vermeliyiz.

Programın kapanışında ise kendince hatırlatma yapan Eski İslami Cihad Örgütü Üyesi Terörist Walih Shoebat "Türkiye Cumhuriyeti, tarihi boyunca 10 milyon insanın doğrudan ölümünden sorumludur" iddiasında bulundu. CNN televizyonu bu skandal programdan haz almış olacak ki, önümüzdeki ay yayınlanacak programda konu daha da genişletilecek ama programa Türk konuk alınmayacak

Haber34
Kullanıcı küçük betizi
alp
Üye
Üye
 
İletiler: 335
Kayıt: Sal Nis 03, 2007 18:33

İletigönderen Veled » Prş Nis 05, 2007 18:23

pae, hakikaten zırvalamışlar kardes her zamanki halleri ne olacak haber için sagolasın
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır
 
İletiler: 3
Kayıt: Çrş Mar 07, 2007 20:46

İletigönderen Hasta » Prş Nis 05, 2007 18:39

Kusacağım,ABD kendine baksın,aşağılık,rezil faşistler
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır
 
İletiler: 1
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 14:52

İletigönderen SOKRATES » Prş Nis 05, 2007 21:34

Türkiye Cumhuriyeti'nin birgün zaten İslam dünyasının devi ve Ortadoğu'nun süper gücü olması kaçınılmazdır.Bunun pekçok nedeni var ama ben şimdilik bunlara değinmeyeceğim.
Önemli olan Türkiye Cumhuriyetinin Laik yapısını korumasıdır.
Ama hangi laiklik?
Laiklik başkalarının anladığı gibi din düşmanlığı,dini yok sayan bir obje değil,Laiklik Dünyevi hayatın gerekleriyle dinlerin istekleri arasında denge kuran bir sistemdir.
Ben o bakımdan ne koyu Fransız laikliğini istiyorum ne de laikliğin olmadığı bir yönetim istiyorum.
Laiklik bazılarının zannettiği gibi çok kötü birşey değil bir kere.
Bazıları diyor ki,Şeriat gelsin.
Gelsin de gelecek olan kimin şeriatı? Kimin din anlayışı? Halifelik gelsin diyorlar..
İyi de halife kim olacak,hangi görüşten olacak,ve müslümanların tamamını kucaklayabilecek mi? Ve sorunların çözümünde reel katkı sağlayabilecek mi?
Eğer halife de DİYALOGÇU biri ise yandık gitti...
Sonuç olarak Türkiye eğer Ortadoğu da gerçekten süper güç olmak istiyorsa Cumhuriyetin kazanımlarını koruyup kollayarak bunu yapmalıdır.Bizim Araplardan ve diğerlerinden farkımız budur.
Mesela Ayasofya tekrar cami haline getirilebilir....
Ama halifelik olacaksa bu şahsi değil,şahs-ı manevi şeklinde ve de Türkiye Cumhuriyeti devletinin yapısında ve de devlette olmalıdır.
Yoksa tek bir birey halife olamaz!
Şahsen asla bir mason halife istemem ya da nurcu bir halife.
Zaten halifelik kaldırılınca toptan kaldırılmadı,yasayı dikkatle okursanız halifelik şu anda Tc devleti bünyesindedir. Ama aktif değildir.
Ama devlet isterse halifeliğini ilan edebilir.
"Ey millet! Allah birdir, Şanı, büyüktür. Allah�ın selameti, atifeti ve hayrı üzerinize olsun. Peygamberimiz Efendimiz Hazretleri, Cenab-ı Hak tarafından insanlara dini hakikatleri tebliğe memur ve resul olmuştur. Koyduğu esas kanunlar cümlemizce malumdur ki Kur�ani azimüşşandaki husustur. İnsanlara feyz ruhu vermiş olan dinimiz son dindir, temel dindir. Çünkü dinimiz akla mantığa hakikate tamamen uyuyor.ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
SOKRATES
Üye
Üye
 
İletiler: 346
Kayıt: Çrş Nis 04, 2007 20:59

İletigönderen Çetin Taş » Cum Nis 06, 2007 10:55

Arkadaşlar.
Soracağım sorularla yazıyı da özetlemiş olayım:
-Türkiye her fırsatta bizim çok bilmiş köşe yazarlarımız ve politikacılarımız tarafından bölgesel süper güç olarak gösterilmiyor mu?
-Türkiye ve Amerikan çıkarları Orta Doğu'da ve özellikle Irak'ta birbiriyle çelişmiyor mu?
-Türk Milleti Amerikan hükümetinden ve ordusundan nefret etmiyor mu?
-Pek çok kişi,Erdoğan'ı Türkiye Cumhuriyeti rejimi için bir tehdit olarak görmüyor mu?
-Mevcut hükümetin yaptığı pek çok anti-laik uygulamaya karşı özellikle bir önceki genel kurmay başkanı zamanında TSK ağzını açıp kayda değer bir söz söyledi mi?

Cevaplarınızı gözden geçirin ve programda bu konuda yapılan yorumların ne kadar gerçekçi olup olmadığını bence bir kez daha değerlendirin.

He,CNN tv kanalı elbette ki şerefsiz,namussuz,satılık bir kanaldır.RAM kardeşimin çok daha iyi bileceği gibi ILLUMINATI çıkarlarına hizmet verir.İsrail'in Filistin'de,Lübnan'da gerçekleştirdiği katliamlar ya haber olmaz ya da sıradan haberler gibi verilir.Ama herhangi bir İsrail vatandaşının burnunun kanadığı bir olay en önemli haber olarak verilir.Amerikan ordusunun onbinlerce Iraklı'yı katlettiği bombardıman görüntüleri gülen spikerler eşliğinde verilir.
Böyle insanların yapacağı programda elbette ki mevcut gerçekler ILLUMINATI çıkarlarına en uygun şekilde cilalanıp parltılmalı ki >olan Amerikan kamuoyu ve onlardan pek fazla farkı olmayan Avrupa kamuoyu ileri de yapılabilecek bir takım > hazırlansın.
Yukarıda alıntılanan haberde katılmadığım iki konudan biri bu teröristin iddia ettiği 10 milyon kişinin ölümünden Türklerin sorumlu olduğu zırvasıdır.
Diğeri de İslam dünyasının Türkiye'yi başında lider görmek istediğidir.Böyle bir şey yok.Asla da olmadı.Osmanlı bilek gücü ile 500 seneye yakın bu adamlara hükmetti.Bilekler güçsüzleştiğinde bu > İngiliz ile,Fransız ile bir olup Osmanlı'yı arkadan vurdular.Kutsal yerleri koruyan Mehmetçiklerin başlarına gelenler,Suriye,Filistin cephelerinde ki Mehmetçiklerimizin başlarına gelenler tarih kitaplarımızda çocuklarımıza okutulmalıdır,anlatılmalıdır ki dünyanın öbür ucunda şeriatçı bir terörist çıkıp televizyon da abuk subuk konuştuğunda,bu abuk subuk konuşmanın gerçekten de abuk subuk olduğunu tüm Türk insanı anlayabilsin.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye
 
İletiler: 2354
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 22:02


Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x