Coğrafya dersini kaldırmak cinayettir.

Genel & Güncel Konular

Coğrafya dersini kaldırmak cinayettir.

İletigönderen İlteriş Kağan » Prş Şub 23, 2023 22:22

Bir zamanlar liselerde okutulan bir ders kitabı ve dersin adı Jeoloji. Sizce ileri mi yoksa geri mi gidiyoruz? Liselerde Coğrafya yok -tarih Yok, felsefe- psikoloji-sosyoloji- mantık Yok?

Son yıllarda coğrafya dersinin öneminin azalmasından dolayı öğrencilerin yaşadıkları çevreyi tanımadan, hatta dünya haritasında Türkiye'nin konumunu dahi gösteremediklerini dile getiren öğretmenler, coğrafyanın seçmeli değil tekrar zorunlu ders olmasını talep ettiler.

Coğrafyanın seçmeli ders olmasından dolayı yapılan öğretmen atamalarında da sayının çok az olduğunu belirten mağdur öğretmenler bu duruma çözüm arıyor.

Üniversiteye giriş sınavında (YKS) coğrafya soru sayısının az olmasından yakınan öğretmenler, öğrencilerin coğrafyaya olan ilgilerini artırmak için çabalıyor.

Uzun süredir seslerini duyurmaya çalışan ancak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yanıt alamayan öğretmenler.
Resim
Ordinaryüs profesör Malik Sayarın kitabı ..
Türkiye’de Jeoloji ilminin yerleşmesi ve gelişmesine , okul kitapları ve yayınlarıyla 45 yıl hizmet etmiş çok büyük bir bilim insanıdır.
Memleketin taşını toprağını , fosilini incelemiş,yüzlerce binlerce öğrenci yetiştirmiş , çok büyük bir şahsiyet..
Maalesef bizler her konuda olduğu gibi , kendi değerlerimizden , kendi özbenliğimizden, örf adet ve ananelerimizden uzaklaştıkça , kendi değerlerimizde , süreç içinde değersizleşti..
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye
 
İletiler: 2100
Kayıt: Cmt Şub 08, 2020 18:53

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x