Çongar'ın Eşinin CIA İçin Çalıştığı Kesinleşti

Genel & Güncel Konular

İletigönderen İrfan Tuna » Sal May 25, 2010 13:07

24 Mayıs 2010

http://ortakyasam.org/inceleme/congarin ... kesinlesti

Taraf gazetesinin genel yayın yönetmen yardımcısı Yasemin Çongar'ın eşinin CIA için çalışmış olduğu bilgisi bu yılın başlarında Türkiye'nin gündemine girdiğinde, M. Chris Mason'ın bu konudaki bilgileri de içeren biyografisi, ABD'deki Naval Postgraduate School'un (NPS) sitesinden çıkarılmıştı...

Ama İnternet'e bir kez eklenmiş olan sayfaların tümüyle silinmesi çok zor ve Çongar ile eşinin (ve Taraf gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Altan'ın) CIA ve RAND ilişkilerini inkar ederken yalan söyledikleri anlaşılmıştı...

Aradan geçen sürede, NPS sitesindeki M. Chris Mason biyografisi sayfası geri dönmüş. Mason'ın CIA için çalışmış olduğu bilgisiyle birlikte:

http://www.nps.edu/programs/ccs/Mason_bio.html

KONUYLA İLGİLİ DAHA ÖNCEKİ HABER:

Çongar'ın eşinin ve Altan'ın yalancılıklarının belgesi!

Yasemin Çongar’ın eşi M. Chris Mason’ın CIA ajanı olduğu iddialarının yeniden gündeme gelmesi üzerine, Taraf gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Altan bu iddiaların gündeme getirilmesini “fütursuzluk” olarak nitelemiş ve bu konuda hiçbir belgenin bulunmadığını ileri sürmüş, CIA'yla ilişkisi tartışılan Mason ise Akşam gazetesine bir tekzip metni göndererek hiçbir zaman CIA için (ve CIA'yla yakın ilişkili RAND kurumu için) çalışmadığını savunmuştu. Oray Eğin, bu tartışmaların ardından, Chris Mason’ın Naval Postgraduate School’daki biyografisinin “apar topar” kaldırılmış olduğunu yazdı.

(Ayrıntılar için: http://www.haberveriyorum.net/haber/yas ... rtisiliyor)

Oray Eğin’in sözünü ettiği biyografi, Naval Postgraduate School’un sitesinden gerçekten de kaldırılmış. Ancak, Google’ın önbelleği kullanılarak erişilebiliyor. Ve o biyografide, açıkça, Chris Mason’un, CIA’nın Paştun Kızıl Hücresi’nde (Pashtun Red Cell) çalıştığı yazılı:

Diğer taraftan, Chris Mason, tekzip metninde, CIA’yla yakın ilişkili RAND kurumunda eğitim verdiğini de yalanlamıştı. Oysa yine aynı biyografide, Mason’ın RAND’da ders verdiği de yazılı!

Mason biyografisine Google’ın önbelleği aracılığıyla ulaşmak için:

http://209.85.229.132/search?q=cache:sZ ... grams/ccs/ Mason_bio.html+site:nps.edu+"chris+mason"+"CIA's+Pashtun+Red+Cell"+ RAND&cd=1&hl=tr&ct=clnk

Biyografinin özgün bağlantısına tıklayınca, "sayfa bulunamadı" (The Page or Document You Requested Was Not Found!) mesajı geliyor: http://www.nps.edu/programs/ccs/Mason_bio.html

Taraf gazetesi, Chris Mason'ın tekzip metnini 3 Şubat 2010'da yayımlamış ve birinci sayfasına koyduğu duyuruda, CIA ajanlığıyla ilgili iddiaların "yalan" olduğunu iddia etmişti:

Kaldırılan biyografi sayfasının resmi (büyük hali):

İngilizce metin:

M. Chris Mason

Senior Research Fellow

M. Chris Mason is a Senior Research Fellow with the Program for Culture & Conflict Studies, focusing on the history and ethnography of Afghanistan, Pakistan and India. Mr. Mason is a retired Foreign Service Officer who served as the Afghanistan Policy Officer for the Bureau of Political Military Affairs at the State Department for four years beginning in June 2001, developing U.S. security policy on Afghanistan, ranging from the International Security Assistance Force (ISAF), to the Disarmament Program (DDR) and the Afghan National Army (ANA).

While at the State Department, he worked closely with the intelligence community on a number of classified projects involving tribal mapping and the tribes of Afghanistan. He was considered the State Department's expert on the history, culture and ethnography of the country and served on the CIA's Pashtun Red Cell.

In 2005, he served as the Political Officer on the Provincial Reconstruction Team (PRT) in Paktika Province on the Pakistan border. As the senior US government civilian in the province, he traveled widely with the provincial governor and U.S. Army maneuver elements, engaging thousands of Afghans at speeches and Shura (elders) meetings across the province. Prior to that tour, Mr. Mason had previously traveled frequently to Afghanistan, beginning in January, 2002 on a variety of security-related projects.

He is currently also a Senior Fellow at the Center for Advanced Defense Studies in Washington, DC, and serves as the South Asia Desk Officer for the Marine Corps Center for Advanced Culture Learning (CAOCL) in Quantico, Virginia, where he developed the Marine Corps' classroom program and distance-learning training programs for Afghanistan, wrote the Afghanistan Deployer's Cultural Guide, and trains Marines deploying to Afghanistan.

Mr. Mason currently lectures on ethnography and counterinsurgency in Afghanistan at the National Defense University, the Joint Special Operations University, Fort Bragg, RAND, DynCorps, and the Naval Postgraduate School.

In addition, he teaches a course on Counterinsurgency for the Master of Security Studies (MSS) program at Rochester Institute of Technology (RIT), and lectures on Afghanistan history, culture and the Taliban for the U.S. Army's traveling Leadership Development and Education for Sustained Peacekeeping (LDESP) program which trains military personnel deploying to Afghanistan.

Prior to joining the Foreign Service in 1990, Mr. Mason served as a Peace Corps volunteer in South America from 1977-1979 and naval officer on active duty from 1981-1986, with tours as a gunnery officer (USS John Young, DD973), a forward observer (2d Battalion 12th Marines) and a naval gunfire officer (2d ANGLICO Airborne). He earned Navy Master Parachutist wings, the Navy Achievement Medal, the Korea Defense Medal, the Humanitarian Service Medal, Zimbabwean Army parachute wings, the State Department Superior Honor Medal, and other awards. He holds a Bachelor's Degree from Carnegie Mellon University, a Master's Degree in Military Studies from Marine Corps University, and is currently a PhD candidate in South Asian History at the George Washington University in Washington, DC.

HABERVERİYORUM.NET (http://www.haberveriyorum.net/)
HABER KAYNAK: http://www.haberveriyorum.net/haber/con ... kesinlesti
Uyanacağız, uyandıracağız... Bilinçleneceğiz, bilinçlendireceğiz... Ne ülkemizin , ne de bölgemizin zenginliklerini küresel haramilere ve onların uşaklarına yağmalatmayacağız, soydurtmayacağız... ENİNDE SONUNDA ALİ KEMALLER DEĞİL, MUSTAFA KEMALLER KAZANACAK...
Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye

İletiler: 1059

Re: Çongar'ın Eşinin CIA İçin Çalıştığı Kesinleşti

İletigönderen yigitler » Sal May 25, 2010 19:51

Yalniz Congar'in esi degil, butun Taraf yazarlari da CIA icin calisiyor. Pis isbirlikciler!
Kullanıcı küçük betizi
yigitler
Üye
Üye

İletiler: 600

İletigönderen Comte » Sal May 25, 2010 20:44

Sok oldum. Hic beklemezdim. Nasil olur. Komplodur kesin.
Resim
Kullanıcı küçük betizi
Comte
Dilmaç
Dilmaç

İletiler: 195

İletigönderen avrasya » Sal May 25, 2010 23:29

Çongar ve Altangiller gibi bilumum TARAF ın , kimin için , kime çalıştığı zaten yazılarından belli değil mi?

Yani Arife Tarif gerekmez.

İspatsa , ispat.

Kanıt bizzat kendi yazıları, söylemleri ve eylemleridir, bu TARAFgillerin..

Çongar Milliyette iken de köşesinin adı "yıldızlar, çizgiler ve ötesi " idi .
Köşesi bile ABD bayrağını tanımlıyordu.

Çongar'ın basında adı , "sahibinin sesi-Pentagonun sesi" idi ..
Kullanıcı küçük betizi
avrasya
Üye
Üye

İletiler: 279

İletigönderen urxalit » Çrş May 26, 2010 9:39

Şu an sayfa çalışıyor, bu linkten ulaşabilirsiniz:

http://www.nps.edu/programs/ccs/Mason_bio.html
Kullanıcı küçük betizi
urxalit
Üye
Üye

İletiler: 4

İletigönderen İrfan Tuna » Çrş May 26, 2010 11:39

Nedense Taraf gazetesi ve yandaş medya aracılığıyla servis edilen, hedef alınacak kişi ve kuruma göre imal edilmiş CIA damgalı düzmece darbe senaryoları, ses ve görüntü kasetleri bir anda gündeme yerleşirken, böylesine önemli bir konu, televizyonlarda en küçük bir haber bile olmuyor.

Neden acaba?

Yoksa medyayı da CIA yönettiği için mi?
Uyanacağız, uyandıracağız... Bilinçleneceğiz, bilinçlendireceğiz... Ne ülkemizin , ne de bölgemizin zenginliklerini küresel haramilere ve onların uşaklarına yağmalatmayacağız, soydurtmayacağız... ENİNDE SONUNDA ALİ KEMALLER DEĞİL, MUSTAFA KEMALLER KAZANACAK...
Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye

İletiler: 1059

İletigönderen Deli Haydar » Çrş May 26, 2010 13:02

Çetin torunu-Mehmet yeğeni-Ahmet kızı Sanem, Yasemin bacısı ile 7 Şubat 2010'da Vatan gazetesinde yayımlanan söyleşisine giderken pek bir heyecanlı imiş. Yasemin'i önceden tanımasa da onunla söyleşmek ister; babası o gazeteyi çıkarmasa da yine o gazeteyi çok beğenerek okur imiş.

Odatv'nin yere-göğe sığdıramadığı mini/dişi Altan, sezgileri ve okuyucuya olan çocuksu inancından aldığı güvenle almış kağıdı kalemi eline, niyet etmiş babasının yardımcısı ile tarafsız bir söyleşiye...

Yasemin Çongar yazdı:İma edilen şu, Balyoz planı ve diğerleri dış güçlerin işidir, bu bir dış operasyondur, aslında böyle bir şey yoktur, Taraf gazetesi yöneticileri belgeleri CIA’dan alıyor, anladığım kadarıyla bunları elden Chris bana getiriyor. Üstelik de 2003’te 1’inci Ordu’dan bir bavul döküman çıkarmış, 7 sene saklamış, şimdi Mehmet Baransu’ya getirmiş bunu.

Yasemin Çongar yazdı:Daha önce söylenenleri söylemedim bile ona (Chris'e). Ama bu sefer adıyla, resmiyle açıkça CIA ajanı olmakla suçlanınca, söyledim. Bundan hoşlanmadı tabii. Chris şöyle hissediyor, "Taraf’a saldırmak istiyorlar, karıma saldırmak istiyorlar ve bunu benim üzerimden yapıyorlar".

O yüzden buna cevap verdi. Bunları yazan şöyle bir şey söylüyor, Chris Manson bir CIA ajanı, bunu reddediyor, bunu gizliyor ama biyografisinde bu yazılı. Ama bu yazılar çıkınca çok korkuyor ve hemen bu biyografiyi kaldırıyor. Aslında fazla ciddiye de almıyorum.

Gerçekten kendi küçük kum havuzlarında oynuyor şu çocuklar. Chris bir cevap verecek. Bir dava açacağız, ayrı ayrı. Hem yazana hem Akşam gazetesine. İsmail Küçükkaya’yı aradım, ona dava açacağımızı söyledim. O da “Bu tür yazıların önünü keserim ben” dedi, ben de “Buna gerek yok, sadece dava açacağım onu bil” dedim. Sonra geri aradı, “Yarına da yazmış bunu kaldıramam ama içindeki bütün hakaret laflarını temizlettim” dedi. Açıkçası çok da önemsemedim. Bunu yazan zavallı bir insan sonuçta. Bir yandan da acıma duygusu hissediyorum. Çok genç bir çocuk, o ve arkadaşları ellerindeki kalemi çok daha iyi kullanabilir. Ne kadar mutsuzlar ki teşhircilikle ve tacizle hayatlarını devam ettiriyorlar. Bu çok üzücü, acımamın bir tarafı merhamet o yüzden, diğer tarafı da tiksinme. Sürekli kendilerini anlatarak, birbirlerini yazarak yapılan gazetecilik bana çok garip geliyor. Başkalarını taciz ederek varolmaya çalışmak bana çok zavallıca gözüküyor.

Yasemin Çongar yazdı:Chris, “Rand’in kapısından içeri girmedim” diyor. Zahmet edip okusalar makaleleri, muhalif bir tavrı olduğunu da görürler. Üstelik, böyle bir iftira kampanyasını aileler üzerinden yapmak kabul edilemez. Ne ayıp bir şey. Ama yapıyorlar, aldırmamak lazım, evde böcek çıkınca ne yaparız, ben öldürmem de, kağıt parçasıyla alıp, dışarı atarım, sonra da ellerimi yıkarım. Bana verdiği his bu. Ama diğer taraftan CIA ajanlarının hedef oldukları bir dünyada yaşıyoruz, CIA hiç de insanların sempatiyle bakacakları bir kuruluş değil, bu adamı böyle hedef göstermek, karalamak, iyi bir babayı çocuğuyla ilgili endişeye sokmak canımı sıkıyor. Bunu yapmak istiyorlar zaten. Ama böyle olunca ben farklı mı yazacağım, Taraf duruşunu mu değiştirecek, korkacak mıyız, tabii ki hayır. Ben böcekten korkmam.

Yasemin Çongar yazdı:(Chris) Yahudi değil, İskoçya kökenli. Ayrıca Yahudi olsa ne olur ama değil. Endüstriyel tasarım mezunu. Güzel sanatlarda yağlıboya resim diye başlayıp, mimariye geçip endüstriyel tasarımla bitirmiş. Bir süre yapmış bu işleri sonra canı çok sıkılmış, dünyayı dolaşmak istiyor ve “dışişlerine girersem dünyayı dolaşırım” diye düşünüp, sınavlarına girmiş, kazanmış. O sırada başka birisiyle evli. Karısıyla sanırım Afrika’da bir dış göreve gidiyor: Zimbabve. Sonra Washington’a dönüyorlar, ayrılıyorlar. Chris Almanya’ya gidiyor. Bonn’da kültür ateşesi oluyor.

Yasemin Çongar yazdı:Bir de o dönem zaten Afganistan’ın tarihi ve etnik durumu üzerinde çalışıyordu. Dışişlerindeki son iki yılı içinde Afganistan’a gidip geldi. Bir keresinde 1.5 ay falan kaldı. Fakat öyle anlatılıyor ki sanki CIA bağlantılı gitmiş gibi. Hatta benim de gideceğimi son dakikada öğrenmişti, “İzin vermem, deli misin, Afganistan’a gidilir mi” demişti. Beni Hikmet Çetin davet etmişti. “Afganistan’da görev yapıyorum görev sürem bitmek üzere, gel ilginç bir hikâye var, iyi bir röportaj yapma ihtimali var” dedi. CNNTürk de bu işle çok ilgileniyordu, bir kameramanla gittim. Hikmet Çetin’in misafiri olduk.

Yasemin Çongar yazdı:Bush yönetimine karşıydı. Demokrat bir adam. Cumhuriyetçilere çok karşı biri. Politik bir adam Chris. Irak ve Afganistan savaşına başından beri hep karşıydı. Siyasi kavgalar ediyordu. Hükümetin, CIA’nın politikalarını çok açık şiddetli eleştiriyordu.

Yasemin Çongar yazdı:Chris de gelip gidiyor. Burada bir işi yok Chris’in. Bir tez yazdığı için, nerede olsa yazabileceği için bazen uzun kalıyor ama asıl Amerika’da ve şu sıra İngiltere’ye gidip geliyor. Çünkü tez konusu, İngiliz kolonyalizmi, Victoria dönemi. Bir adamın biyografisi aslında, kitap olacak zaten iki yıl sonra. Hatta çok komik bir şey oldu, Oray’ın yazısı çıktı, telefonda ona çevirdim, “Şöyle bir tekzip yazalım” dedik. Yazdı Sonra yeminli tercüme bürosundan yazıyı çevirtmiş okumuş, beni aradı tam bir balistik öfkeyle “Victoria döneminde olsaydık bunu yazanın cezası kırbaç olurdu, çünkü bir centilmenin onurunu lekelemeye çalışmak, iftira atmanın cezası kırbaçtı” dedi ve genelde böyle konuşmaz.

Çocuksu inancınızla okuyucuyu çocuk yerine koyuyorsunuz, sözüm ikinize:
Okuması olmayan çocuk bile dinlese, kanmaz dediğinize!
Feragat-ı nefs.
İstihkar-ı hayat.
Kullanıcı küçük betizi
Deli Haydar
Meydan Delisi
Meydan Delisi

İletiler: 714

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

x