Cumhurbaşkanı Sezer'i Savcı Öz'ün elinden kim kurtardı?

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Oca 12, 2009 1:58

AKP Milletvekili Zeynep Dağı’nın eşi, Zaman gazetesi yazarı İhsan Dağı’nın, NTV’de yayımlanan “Yazı İşleri” programında söylediklerini Hürriyet’ten Ahmet Hakan, “Son gözaltı dalgasında iktidar partisinden çok, uluslararası dinamiklerin payı var... Küresel bir irade ortaya çıktı ve böyle oldu” diye özetlemiş.

Dağı’nın tutuklamalarda “Küresel iradenin payının iktidar partisinden çok” olduğunu söylemesi, son tutuklama dalgası yahut daha önceki tutuklamalarda, “iktidar partisinin de epeyce rolü olduğunun” dile getirilmesi değil midir?

Hani Deniz Baykal, “Bu gidişle eski cumhurbaşkanlarının da Ergenekon üyesi olmakla suçlanacağından endişe ederim” mealinde şeyler söylemişti ya, meğer bu ifadeler sadece bir “endişe” den ibaret değil, bir “bilgi” imiş.

İddia şu:“10’uncu dalgadan önce eski Cumhurbaşkanı Sezer ve Yargıtay Onursal Başsavcısı Kanadoğlu’nu tutuklamaya giden polis ekipleri yoldan çevrildi!”

Doğruysa Sezer ve Kanadoğlu’nun evlerine hareket eden polis ekiplerini yoldan çeviren irade hangi irade? İhsan Dağı’nın 10’uncu dalga için dile getirdikleri zaviyesinden bakıldığında bu ekipleri geri çevirebilecek üç irade var.

1. Dış dinamiklerin iradesi,
2. İktidar partisini iradesi,
3. Emri veren savcının bu işten cayması...

Son tutuklama dalgasında da gariplikler yaşandı. Ortada fol yok, yumurta yokken Kanadoğlu’nun evinin de polisler tarafından basıldığı TRT tarafından haberleştirildi. TRT’den bu bilgiyi alan özel televizyonlar da Kanadoğlu’nun evi polisler tarafından didik didik ediliyor haberleri geçmeye başladı. Kanadoğlu ise, “Böyle bir şey yok, ben evimde oturuyor, gelişmeleri izliyorum” diyordu. İki saat geçti ve Kanadoğlu’nun evi polis kaynamaya başladı. TRT, evinin basılacağını Kanadoğlu’ndan bile önce nasıl haber almıştı?

Yola çıkmış polisler TRT’yi arayamayacağına ve Savcı Öz de TRT muhabiri olmadığına göre, bu nasıl olmuştu!

Bizler iktidar yanlısı kalemler gibi içeriden ve dışarıdan bilgi alma şansına sahip olmadığımız için olmuşlardan ve “olsa/olsa”lardan nasiplenme dışında bir imkâna sahip değiliz. Yalnız şunu açıkça gördük.. Genelkurmay 10’uncu dalgadan tedirgin oldu, altı saatlik bir toplantı sonunda Genelkurmay Başkanı Başbakan Erdoğan’a rahatsızlığını açıkça dile getirdi ve bâzı isteklerde bulundu. Erdoğan ise, “Sayın Paşam, siz ne demek istiyorsunuz, burası bir hukuk devleti, ben bu söylediklerinizi sayın savcı ve yargıçlara nasıl iletirim” demedi.

Ya ne yaptı? Ne yapacak, Adalet Bakanı ile görüştü, İçişleri Bakanı ile görüştü, bilmiyoruz başka kimlerle görüştü ve sonunda şöyle bir görüntü oluştu:

“- İktidar ve adli mekanizma işi tatlıya bağladı..”

Olan hükümette dayısı olmayan tutuklulara oldu... Şimdi sen gel de “Hukuk siyasallaşmadı” de, diyebil...

Biz bu tür yazılar yazarken zannedilmesin ki “Terör örgütü üyesi” diye tutuklanan, yahut yargılanan her ismin her icraatının arkasındayız.

Hayır, asla böyle bir şey yok. Biz, adaletsizliğin, sapla samanın karıştırılmasının, ordunun yıpratılmasının, sömürgeci Haçlı/Siyon ittifakı karşısında duran ve duracak güçlerin yok edilmesinin karşısındayız. Meselâ bu satırların yazarının YÖK eski Başkanı Kemal Gürüz’ün hiçbir icraatını desteklemesi mümkün değildir. Çünkü Gürüz İsrail’in meşhur Tel Aviv Üniversitesi Moşe Dayan Enstitüsü Mütevelli Heyet Üyesi olduğunu yalanlamamıştır.

Meselâ yine Gürüz 1995 yılında, başında bulunduğu YÖK bünyesinde Dünya Bankası Dairesi’ni kurup orada SPAN Amerikan Eğitim Şirketi ile çalışarak Türk Eğitim Sistemi’ni piyasaya devretmiş; yani eğitim konusunda tam da Erdoğan’ın istediğini yapmıştır.

Hasan DEMİR , 12.01.2009
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen kaye » Pzt Oca 12, 2009 2:27

Genelkurmay 10’uncu dalgadan tedirgin oldu, altı saatlik bir toplantı sonunda Genelkurmay Başkanı Başbakan Erdoğan’a rahatsızlığını açıkça dile getirdi ve bâzı isteklerde bulundu. Erdoğan ise, “Sayın Paşam, siz ne demek istiyorsunuz, burası bir hukuk devleti, ben bu söylediklerinizi sayın savcı ve yargıçlara nasıl iletirim” demedi.

Allah Allah, Genelkurmay nereden haber aldı acaba Sayın Sezer'in gözaltına alınacağı haberini de engelledi bu gidişatı..
Yoksa tesadüfmüydü!!
Memleketin her yeri ajan, gammaz, muhbir kaynıyor.
Kim kimin adamı, kim kime yardım ediyor ya da yardım ediyor görünürken gerçekte kim için çalışıyor, anlaşılmıyor artık.
Hasan Demir'i takip ederim, yazdıklarını beğeniyle okurum, ama bu yazısının tam olarak ana fikrini de anlayabilmiş değilim, Kemal Gürüz'ü eleştirmek mi, ergenekonu yermek mi! Haa; Gürüz'ü eleştirmekse, doğrusuyla-yanlışıyla eleştirseydi keşke, Beşir Atalay'ın Kırıkkale Üniversitesi rektörlüğünden neden alındığına da değinseydi.

Ya da bir taşla iki kuş mu vurayım istemiş, bilemiyorum artık. Fakat benim kafamı bu genelkurmay konusunda karıştırmayı da iyi başardı :)
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

İletigönderen Çetin Taş » Pzt Oca 12, 2009 9:59

Ne askerin böyle bir şeyi haber alıp duruma müdahale ettiğine inanıyorum,ne de Türkiye Cumhuriyeti'nde Ahmet Necdet Sezer'i içeri almaya yüreği yetebilecek bir savcı olduğuna.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen luzismud » Pzt Oca 12, 2009 10:17

Çetin Taş yazdı:Ne askerin böyle bir şeyi haber alıp duruma müdahale ettiğine inanıyorum,ne de Türkiye Cumhuriyeti'nde Ahmet Necdet Sezer'i içeri almaya yüreği yetebilecek bir savcı olduğuna.

Bu konuda size katilmiyorum cetin Tas...

Cok acik görünen, kazara görmeyenlerinde gözüne sokmak icin epeyce de abartilan bir gerceklik var;

MEMLEKETIN CIVISI CIKTI.

iki gün gözaltina alinan teröristler icin patirtilarin koptugu memlekette cok saygin kisiler günler degil aylarca süren gözaltilarda kaliyor. Yahudi mi, Müslüman mi, Türk mü, MITci mi, CIAci mi, tanik mi, sanik mi vs... gibi üzerinde sonsuz soru isareti olan birilerinin ifadesiyle yapiliyor üstelik bunlar. Söyle sakin bir kafa ile düsünürsek, icerdeki adamlarin bir araya galabilecek olanlari bir araya gelse de ülkeyi yönetmeye talip olsa yönetemez mi. Bende simdiki hükümetten de iyi yönetir.

Böyle bir durumda böyle biryerde herkes herseye cesaret edebilir ve hatta basarabilir bile... Basarabileceklere biz ulusalci gecinenler de dahil..
Kullanıcı küçük betizi
luzismud
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 170

Re: Cumhurbaşkanı Sezer'i Savcı Öz'ün elinden kim kurtardı?

İletigönderen hirbo06 » Pzt Oca 12, 2009 11:42

Son tutuklama dalgasında da gariplikler yaşandı. Ortada fol yok, yumurta yokken Kanadoğlu’nun evinin de polisler tarafından basıldığı TRT tarafından haberleştirildi. TRT’den bu bilgiyi alan özel televizyonlar da Kanadoğlu’nun evi polisler tarafından didik didik ediliyor haberleri geçmeye başladı. Kanadoğlu ise, “Böyle bir şey yok, ben evimde oturuyor, gelişmeleri izliyorum” diyordu. İki saat geçti ve Kanadoğlu’nun evi polis kaynamaya başladı. TRT, evinin basılacağını Kanadoğlu’ndan bile önce nasıl haber almıştı?

Rezilligin daniskasi....Devletin gudumunde bir yayin kurulusudur...Yani hukumete baglidir...Derhal devlet yetkilileri baglantiya gecip, TRT den haber kaynagini sormalidir, ast-ust iliskisi icerisinde...Sorumlu, bilgi sizdiran memur her kim ise buna savci da dahil, hukumet aciklamali ve hakkinda islem baslatmalidir...Boyle rezillik olur mu? Ozel yayin kurulusu olsada anlasak haber kaynagim gizli safsatalarini...Hukumet kendin pisir kendin ye turunden haberlere goz yumuyor derken, birde servis yaptiklari ortaya cikiyor boylelikle...Ayptir yeter milleti keriz yerine koydugunuz...TRT acilen aciklama yapmali, istifa mi ederler, kaynaklarini mi aciklarlar...Utanacak yuzlere hasret kaldi bu millet, yuzdeki deri degil kosele mubarek bunlarda...
Kullanıcı küçük betizi
hirbo06
Üye
Üye

İletiler: 156
Konum: ONCE AHLAK,TERBIYE VE NEZAKET SONRA FIKIR ALISVERISI! SAYGIMIZ; BILGI,DUSUNCE VE EMEGE, REP'E DEGIL!

İletigönderen İlteriş » Pzt Oca 12, 2009 12:47

hirbo06 arkadasim,

kusura bakma ama cok safsin. Bu takunyali bedeviler iktidara geldi geleli devlet kurumu diye de birsey kalmadi, cidiiyeti diye de birsey kalmadi. Her devlet kurumu cemaatin mahalle isik evi gibi calisiyor, sen hala hiyerarsiden bahsediyorsun. TRT sana bana mi verecek haber kaynagini, hem haber kaynagini bilmiyor musun, Fethullahci Polis! Bu kadar.

Bu arada Ahmet Necdet Sezer'ibilemem, ama gercekler ortaya ciktiktan sonra bu AKP'yi Fethullah orgutunu bu halkin elinden kimin kurtaracagini cok merak ediyorum. Bunlar en eski atasozlerimizden birini unutmuslar, Risale okumaktan tum kulturumuzu unuttuklari gibi;

"YALANCININ MUMU YATSIYA KADAR YANAR"

Bakalim, bu duzenbazlarin yatsisi ne zaman gelecek.
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen talat pasa 1 » Pzt Oca 12, 2009 13:29

Sayin Tas
Bir daha düsün.
Abd den emir alan Ikdidar Sahipleri var.Malesef Cumhuriyeti sözde yönetiyorlar.

Not;5000 Tane insan belirlenmisdir,Bu devran böyle gittigi süre icerisinde bu 5000 kisi cogalarak iceri Alinacakdir.
Önce Vatan
Kullanıcı küçük betizi
talat pasa 1
Üye
Üye

İletiler: 340

İletigönderen maydonos » Pzt Oca 12, 2009 17:42

bu dalga ile ilgili 32.gun programinda o. aytac adinda birisi 29 da olur daha fazlasida demisti...irak tarihi okunmali sonumuz onlar gibi olacak ....herkese kolay gelsin..
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x