Cumhuriyet Editörü İtiraf Etti: 'Apo Katil Değil'

Cumhuriyet Editörü İtiraf Etti: 'Apo Katil Değil'

İletigönderen zfrtxt » Cum Kas 28, 2008 13:57

Cumhuriyet Editörü İtiraf Etti: 'Apo Katil Değil, Türk Bayrağına Karşıyım'

Adı: Berat Günçıkan. Cumhuriyet gazetesinde Pazar ekini hazırlayan editör.

Bir hafta önce Google’ı delil göstererek şu soruyu sormuştum: (:arrow: http://www.guncelmeydan.com/forum/cumhuriyet-gazetesi-52-milyara-ataturku-feda-mi-etti-vt17210.html)

-Bu hanımefendinin “Abdullah Öcalan çocuk katili değildir. Oğlum odasına Türk bayrağı astı, ama bir gün o bayrağı mutlaka indireceğim” dediği doğru mu?

Aradan günler geçmesine rağmen ne Cumhuriyet gazetesinden ne de Berat Günçıkan’dan herhangi bir yalanlama gelmedi.
Ama bu süreçte ilginç bir şey oldu.

İzmir’den Yeniçağ ve Cumhuriyet okuru olan Bekir Sıtkı Güral (0-232-7552705) aradı ve yazım üzerine arayıp ulaştığı Berat Günçıkan’la yaptığı konuşmayı aktardı.

Dahası Berat hanımla arasında geçen diyaloğu da kendi el yazısıyla kayda alıp bize faksladı.

Özet şu:

Bekir Sıtkı Güral, Cumhuriyet gazetesi santralından Berat Günçıkan’ı istiyor ve telefon bağlanıyor. Diyalog şu:

-Alo Berat Günçıkan’la mı görüşüyorum?

-Buyrun benim.

-Efendim ben İzmir’den arıyorum. Yılların Cumhuriyet okuruyum. Cumhuriyet gazetesi ile beraber Yeniçağ’ı da alıyor ve okuyorum.

-Evet.

-Sayın Günçıkan, dünkü Yeniçağ’da Sabahattin Önkibar beyin köşesinde sizinle ilgili bir iddia var. Haberiniz var mı ondan?

-Evet var.

-Peki sizinle ilgili olarak yazılanlar doğru mudur?

-Doğrudur.

-Neeee! Size göre eşkıyabaşı Öcalan bebek katili değil mi?

-Hayır değil.

-Çıldırdınız mı siz hanımefendi?

-Çılgın sizsiniz. Doğru konuşun! Öcalan bana göre katil değildir. Bu benim görüşüm ve siz benim bu görüşüme saygı göstermek durumundasınız!

-Hanımefendi bir fikirden söz etmiyoruz, katil ve caniden söz ediyoruz. Üstelik katilliği yargı ve toplum vicdanıyla tescilli olan birinden!

-Kardeşim size göre katil, bana göre değil. Tamam mı?

-Aman Allah’ım sizin gibi biri Atatürk’ümün kurduğu gazete olan Cumhuriyet’te nasıl çalışır ve önemli bir konumda olur?
-Siz faşist misiniz?

-Ben vatanperverim. Mustafa Kemal’in yoluna ölürüm hanımefendi’... Durun durun, peki o Türk bayrağını indiririm olayı da doğru mu?

-Evet doğru!

-Yani çocuğunuz karşı çıkmasa odasındaki Türk bayrağını indireceksiniz öyle mi?

-Evet öyle.

-Hanımefendi siz bu ülkenin vatandaşı değil misiniz? Bayrağımızla ne alıp veremediğiniz var? Nedir bu kininiz?

-Benim kimliğim insan olmaktır. Bıktım her yerde bayrak görmekten. Gına geldi.

-Hanımefendi ulus diye bir kavram var. Yahu köpeklerin bile soyu olur. Siz Türk değil misiniz?

-Ben insanım. Görüşlerim de budur. İsteseniz de istemeseniz de saygı duyacaksınız?

-Ben size saygı duymuyorum. Sizi gazetemde görmek istemiyorum. Yanlış yerdesiniz. Siz Taraf gazetesinde olmalısınız!

Telefon çaat diye kapatılıyor.

Yorumu siz okurlarıma bırakıyorum.

Sabahattin ÖNKİBAR, 28.11.2008
Kullanıcı küçük betizi
zfrtxt
Üye
Üye

İletiler: 106

İletigönderen dotanums » Cum Kas 28, 2008 14:40

Selamlar,
Bunu gönderen arkadas saolsun. Önemli ve carpici bir durum. Paylasma ihtiyaci gayet anlasilabilir.
Fakat...

Aklimi kurcaliyan sey su ;
Bu adam telefonda tanimadigi birine hic cekinmeden, rahatlikla "evet ben öyleyim. begenirseniz..." makanimda konusabiliyorken, calisma arkadaslarindan bu fikirlerini saklayacagini dusunmek bilmiyorum mantikli geliyor mu size?
O zaman mesele suraya geliyor; cumhuriyet gastesi bu fikirdeki insanlarla, daha da kotusu bi fikirlerle ortak paydalara, en azindan bunlara hosgörüye sahip.

Ben de cumhuriyeti mümkün oldugunca takip etmeye calisan biriyim. Belirttigim bu fikrin bana göre ciddiye alinacak, inanilacak bir yani yok. Böyle seylere eyvallah diyecek olsalardi, bu fikirlerin destekcilerinin karsisinda durmak yerine yaninda durur, kaymagini yerlerdi. Malum artik Atatürk'e ve onun kurduklarina yaptiklarina gösterdiklerine karsi olmanin dayanilmaz hafifligine kimse karsi koyamiyor :(((((((((

Özellikle son 10 yilda , bilgi kirliliginin, yalan haberin, manipülasyonlarin inanilmaz derecede arttigi hepmizin malumu. Bugun suyun basinda duranlara karsi cikabilen, elestiren bir elin parmaklari kadar medya/basin kurulusu var. Halkin cogunlugunu zaten kendileri güdüyorlar. Geri kalan bu gibi gasterin okuyulariyla da, gazetelerin arasini acmayi amaclamaktadirlar. Enazindan "camur at izi kalsin", "yüreklerine gölge düssün" diye düsünüyorlar bence.

Bir de iddia destekli olsa, arkasi olsa, yahut carpici bisey olsa ona da gam yemem ama 8.sinif bi seviyede iddia. Apo katil degilmis!. Bugun ulkede devamli bu laflar dolasiyorken, mecliste bile dillendiriliyorken, bana cok carpici gelmedi bu iddia. Yakinda onu da salip basimiza "halklar arasi baris elcisi" yaparlarsa da sasrimam ya, neyse... mevzu bu degil.

demem o ki gericisi, devrimleri bi yerlerinden anlayan goygoy aydinlari siperdeymis misali mucadele ediyorken, ve canim halkim da savastaymis gibi saflarinin net belli etmis, adamlarin hic bir yaptiklarini görmeden peslerinden gidiyorken, bizim de fikirlerimizi ifade eden kuruluslara daha fazla sahip cikmamiz, abuk subuk manipüatif hareketlere prim vermememiz gerektigini dusunuyorum.

gereginden fazla uzamis yazi yeter bu kadar.
saygilar, selamlar...
Kullanıcı küçük betizi
dotanums
Üye
Üye

İletiler: 8

İletigönderen bezgin » Cum Kas 28, 2008 14:50

Kardes en azindan bir yalanlama gelmeliydi. Haber ilk olarak Zaman Gazetesi'nde yapilmisti, aylar oldu Güncikan'dan hicbir tepki göremedik. Cumhuriyet Gazetesi'nde Cumhuriyet karsitlarini görmek istemiyorum, bundan daha dogal bir hak ve istek olamaz. Cumhuriyet Gazetsi'nin bir aciklama yapmasini bekliyorum. Eger dogruysa yeni bir Hasan Cemal veya Oral Calislar vakasi yasayacagiz demektir. Iste bu durum, cekirdek okuyucuyu gercekten yaralar.
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 1394

cumhuriyet gazetesi ile ilgilidir.

İletigönderen arsipel » Cum Kas 28, 2008 20:15

Cumhuriyet Gazetesi ne yazık ki fikirlerini paylaşmadığım insanların gazetesi olmaya başaldı. Uğur Mumcu 'nun hunharca katledilmesinden sonra bu gazeteyi elime almış ve son 3 yıl öncesine kadar bu gazeteyi elimden düşürmemiştim. Ondan önce yeniçağ gazetesi de almaktaydım fakat Yeniçağ gazetesi meselelere daha farklı ve daha dinamik fikirler sürmeye başlayınca Cumhuriyetin sığlığına şaşırdığımı itiraf etmeliyim. O günden bugüne artık Yeniçağ gazetesi okumaktayım. Cumhuriyet'in sayfalarında eğer ki katilleri savunan bir anlayış yerleşmeye başlamışsa Cumhuriyet gazetesine elveda demekten başak bir seçeneğimiz olmayacak.

Tüm güncel meydan ailesi sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Paylaşımların güzelliğini sunan bu siteyi herkese tavsiye etmketyeim.

saygılarımla
Kullanıcı küçük betizi
arsipel
Üye
Üye

İletiler: 116

İletigönderen Ram » Pzr Kas 30, 2008 9:57

Açalım az eski defterleri...

Şifre: guncelmeydan İzle
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen İlteriş » Pzr Kas 30, 2008 11:00

Bu kadin ne ayaktir ya? Nasil almislar Cumhuriyet gazetesine? Ogluna da helal olsun, ozgur bir beyinmis, ailesine taban tabana zit fikirleri savunabilmesi cok guzel bir olay. (Bu arada babasini merak ettim)

Turk Bayragindan rahatsiz olanlarin psikolojilerini merak ediyorum, ozellikle milli takim onemli bir mac kazandigi gun camdan disari bakamiyorlardir :lol: iskence gibi oluyordur onlara. Yazik, acinasi insanlar :(

Bu olayla birlikte bir deyimimizin verdigi mesajin da eksik oldugu ortaya cikti, "Helal Sut Emmek!"

"Evet her helal sut emen adam oluyor, amma helal sut emememislerse de, hayatin irfan cesmesinden icmesini bilenler de adam oluyormus!"

Bugun de belagatim yerinde :-) :?
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen Çetin Taş » Pzr Kas 30, 2008 11:23

Arkadaşlar,meseleleri tartışırken konuları birbirine karıştırmayalım.
CUMHURİYET gazetesi halen Türkiye'de ki en kuvvetli ANA MUHALEFET gazetesidir.Halen KEMALİST ideolojinin en önemli yayım aracıdır.Halen bu ülkenin önemli KEMALİSTLERİ'ni içinde barındırır.

Fakat...

CUMHURİYET gazetesinin bizzat kendi okurları(bunlara ben de dahilim)tarafından anlaşılamayan bir HOŞGÖRÜ mekanizması vardır.Bu nedenle daha düne kadar (Fettullah sever)TOKTAMIŞ ATEŞ,ORAL ÇALIŞLAR...
Yıllar içinde CUMHURİYET gazetesinde çalışıp ayrılan ve şimdi her biri pek meşhur olan isimleri de size hatırlatayım.
Mehmet Barlas,Cengiz Çandar,Hasan Cemal,İsmet Berkan,Okay Gönensin,Yalçın Doğan,Altan Öymen,Doğan Hızlan,Meral Tamer,Sedat Ergin,Gencay Gürsoy,Bilal Çetin,Enis Berberoğlu,Şahin Alpay,Murat Belge,Osman Ulagay,Umur Talu,Fatih Altaylı ve daha bir çok isim.....
Bu nedenle en azından şundan emin olabilirsiniz.Bu geri zekalı kadın da dahil olmak üzere CUMHURİYET gazetesinde bu zamana kadar bir şekilde barınabilmiş olan parazitleri vücut mutlaka dışarı atıyor.

34 seneyi devirip 35 seneden aylar alan bendenizin ise nacizane tecrübesi bu kadının terörist bir sevgilisi var.(yahu iyice magazin haberi gibi oldu ama ciddiyim)

Hangi radyo ya da televizyondaki röportaj bu RAM kardeşim?
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen Ram » Pzr Kas 30, 2008 11:38

Şöyle göstereyim Çetin;

İm (Kod): Tümünü seç
http://www.barisarock.org/soylesiler

İlgili söyleşilerden alınmış bir kayıt, temmuz ayından kalma, F-Tipi yayınlamıştı.

Bir de Çetin, ben asıl İlhan SELÇUK'a gülüyorum. Ya yazılarındaki keskinlik sahte, ya yaşlılıktan gözünün önündekini görmüyor. Evet, Cumhuriyet değerli bir gazete, değerli yazarları var. Fakat bu yazarlar da mı görmüyor da isyan etmiyor buna¿?

Cumhuriyet DERGİ*

İmtiyaz Sahibi: Cumhuriyet Vakfı adına İlhan Selçuk

Genel Yayın Yönetmeni: İbrahim Yıldız

Editör: Berat Günçıkan
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen shadow39 » Pzr Kas 30, 2008 11:42

Vatan haini ne olucak
Dağda üç Beş domuz Sürüsü
Tutturmuş Bir kürdistan Türküsü
Eline Almış Bayrak Diye Bir Masa örtüsü
Satsan Beş Para Etmez Ne Dirisi Ne De ölüsü
Soyu Soysuz Olan Sensin Toprak Senin Neyine
İte itlik Yapıp Kafa Tutma Beyine
Anlasa Dediğimi Sokaktaki Köpek Ağlar Haline
Duy Ulan Soysuz
Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene!!!
....
Bu da can d..... efendiye olsun. belgeselci.
"Siz Mustafa demeye devam edin, biz de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
shadow39
Üye
Üye

İletiler: 2230

Cumhuriyet editörü itiraf etti

İletigönderen denizgündüz » Pzr Kas 30, 2008 11:51

Kimse kusura bakmasın, hiç inandırıcı gelmedi bu diyalog, Ergenekon'da insanların özel görüşmeleri yalan yanlış aksettirilirken, insanların en temel kişilik haklarıyla rahatça oynanırken, aynı hataya biz düşüyoruz. Cumhuriyet gazetesi ve teröristlerin başı Apo kelimeleri yan yana gelecek kelimeler bile değildir, "dotanums"a katılıyorum 8. sınıf bir iddia bile değil, çürütmek çok kolay bariz mantık hataları var, haberleri yaymadan önce bence biraz daha üzerinde düşünmek gerekiyor, herkese iyi günler dilerim
Kullanıcı küçük betizi
denizgündüz
Üye
Üye

İletiler: 10

İletigönderen Çetin Taş » Pzr Kas 30, 2008 12:35

Bir de Çetin, ben asıl İlhan SELÇUK'a gülüyorum. Ya yazılarındaki keskinlik sahte, ya yaşlılıktan gözünün önündekini görmüyor.

Her ikisi de değil Muhammed.
Ama işte yukarıda yazdığım Toktamış Ateş,Oral Çalışlar ve diğer isimlerin çoğu CUMHURİYET'teyken de imtiyaz sahibi İlhan Selçuk'tu.Ben dahil anlamadığımız bir hoşgörüden kastettiğim zaten bu.Yoksa İlhan Selçuk'un samimiyetinden de,yaşına rağmen gözlerinden de şüphem yok.

Evet, Cumhuriyet değerli bir gazete, değerli yazarları var. Fakat bu yazarlar da mı görmüyor da isyan etmiyor buna¿?

Göstermez olurlar mı Muhammed?Toktamış Ateş Fettullah'tan ödül aldığında en sert eleştirileri aynı gazetede Hikmet Çetinkaya yazdı,Ümit Zileli yazdı,Deniz Som yazdı.Ya da Oral Çalışlar abuk subuk konuşmaya başladığından beri gazetede en sert eleştirileri yine kendi arkadaşları yaptılar.Ve bir şekilde istenmedikleri yerden geçte olsa defolup gittiler.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen Ram » Pzr Kas 30, 2008 12:58

Çetin Taş yazdı:
Bir de Çetin, ben asıl İlhan SELÇUK'a gülüyorum. Ya yazılarındaki keskinlik sahte, ya yaşlılıktan gözünün önündekini görmüyor.

Her ikisi de değil Muhammed.
Ama işte yukarıda yazdığım Toktamış Ateş,Oral Çalışlar ve diğer isimlerin çoğu CUMHURİYET'teyken de imtiyaz sahibi İlhan Selçuk'tu.Ben dahil anlamadığımız bir hoşgörüden kastettiğim zaten bu.Yoksa İlhan Selçuk'un samimiyetinden de,yaşına rağmen gözlerinden de şüphem yok.

Yahu Çetin, ne ilgisi var ikinci seçeneğin, hiciv yapıyorum. Samimiyete gelince; ben bu kadın hakkında yazılan bir şey görmedim, varsa lütfen bana da gönder bilgim olsun.

Evet, Cumhuriyet değerli bir gazete, değerli yazarları var. Fakat bu yazarlar da mı görmüyor da isyan etmiyor buna¿?

Göstermez olurlar mı Muhammed?Toktamış Ateş Fettullah'tan ödül aldığında en sert eleştirileri aynı gazetede Hikmet Çetinkaya yazdı,Ümit Zileli yazdı,Deniz Som yazdı.Ya da Oral Çalışlar abuk subuk konuşmaya başladığından beri gazetede en sert eleştirileri yine kendi arkadaşları yaptılar.Ve bir şekilde istenmedikleri yerden geçte olsa defolup gittiler.

Daha evvelkiler için isyan etmelerden bahsetmiyorum. Artık bu Cumhuriyet'te çalışanları tekmeleme yetkisi kimdeyse, o sorumludur. İlgili zât sorumluluğunu yerine getirmiyorsa, millî yazarlar toplanır, tavırlarını koyarlar, tabiri caizse "rest çekerler". Bu, bukadar basittir. Bu yeni çıkmış bir olay değil.

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen İlteriş » Pzr Kas 30, 2008 15:03

Cumhuriyet DERGİ*

İmtiyaz Sahibi: Cumhuriyet Vakfı adına İlhan Selçuk

Genel Yayın Yönetmeni: İbrahim Yıldız

Editör: Berat Günçıkan

Kimse kusura bakmasin ama, bu kadin bir de editor ise, ki Ram oyle oldugunu aktarmis, Cumhuriyet bu kadini kovana kadar evime sokmam, aileme ve yakinlarima da aldirmam. Yenicag aliriz ornegin.

Bu yanlisligin bir an once duzeltulmesi gerekiyor.

Saygilarimla
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletigönderen Çetin Taş » Pzr Kas 30, 2008 23:13

Muhammed merak etme.Gönderirler yakında.
Mehmet.Bir sakin ol be kardeşim.Pire için yorgan yakacak durum mu var Allah aşkına?
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen İlteriş » Pzt Ara 01, 2008 2:43

Evet var CetinTas,

Benim su an 4 tane halaogullarim doguda, ikisi uzman cavus, 1'i komando, biri astsubay, ne zaman sehit haberi olsa, milletimin bir evladi sehit oldu diye uzuldugum gibi, bu kuzenlerim icin de bakiyorum haberlere endiseyle.

Ates dustugu yeri yakar degil mi CetinTas,

Hadi benim kuzenlerim,

Cocuklari orda olanlar icin de onemsiz mi boyle ihanetler? Peki ya yeni evlendigi esi orda olan genc kadinlar? Onlarin cocuklari?

Bu vatan ilk basta, bu vatan icin topraga dusenlerin vatanidir, bu vatan icin nutuk soyleyenler de elbette onemlidir, amma bu nutuk soyleyenlerden bazilari bu katillerle kol kola ise, ben o bazilarinin soyledikleri nutuklari burusturup cope atarim CetinTas. Aklima sehitler gelir, sehit analari gelir. O genclerin ne sucu vardi yoksa? Gidip PKK'lilarla cay da icebilirlerdi, onlar mi enayi, bunlar mi hain?

Cetin Tas, senin vatan sevgini biliyorum, hepimiz deli gibi seviyoruz bu vatani, ama her zaman empati yapamiyoruz. Ne olur bu gibi olaylarda kendimizi bu ihanet haberlerini koydeki evinden seyreden sehit analarinin, sehit babalarinin yerine koymayi deneyelim.

Saygilar.

(Cok mu duygusalim ben ya?Off)

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x