Adı: Berat Günçıkan. Cumhuriyet gazetesinde Pazar ekini hazırlayan editör.
Bir hafta önce Googleı delil göstererek şu soruyu sormuştum: (:arrow: http://www.guncelmeydan.com/forum/cumhuriyet-gazetesi-52-milyara-ataturku-feda-mi-etti-vt17210.html)
-Bu hanımefendinin Abdullah Öcalan çocuk katili değildir. Oğlum odasına Türk bayrağı astı, ama bir gün o bayrağı mutlaka indireceğim dediği doğru mu?
Aradan günler geçmesine rağmen ne Cumhuriyet gazetesinden ne de Berat Günçıkandan herhangi bir yalanlama gelmedi.
Ama bu süreçte ilginç bir şey oldu.
İzmirden Yeniçağ ve Cumhuriyet okuru olan Bekir Sıtkı Güral (0-232-7552705) aradı ve yazım üzerine arayıp ulaştığı Berat Günçıkanla yaptığı konuşmayı aktardı.
Dahası Berat hanımla arasında geçen diyaloğu da kendi el yazısıyla kayda alıp bize faksladı.
Özet şu:
Bekir Sıtkı Güral, Cumhuriyet gazetesi santralından Berat Günçıkanı istiyor ve telefon bağlanıyor. Diyalog şu:
-Alo Berat Günçıkanla mı görüşüyorum?
-Buyrun benim.
-Efendim ben İzmirden arıyorum. Yılların Cumhuriyet okuruyum. Cumhuriyet gazetesi ile beraber Yeniçağı da alıyor ve okuyorum.
-Evet.
-Sayın Günçıkan, dünkü Yeniçağda Sabahattin Önkibar beyin köşesinde sizinle ilgili bir iddia var. Haberiniz var mı ondan?
-Evet var.
-Peki sizinle ilgili olarak yazılanlar doğru mudur?
-Doğrudur.
-Neeee! Size göre eşkıyabaşı Öcalan bebek katili değil mi?
-Hayır değil.
-Çıldırdınız mı siz hanımefendi?
-Çılgın sizsiniz. Doğru konuşun! Öcalan bana göre katil değildir. Bu benim görüşüm ve siz benim bu görüşüme saygı göstermek durumundasınız!
-Hanımefendi bir fikirden söz etmiyoruz, katil ve caniden söz ediyoruz. Üstelik katilliği yargı ve toplum vicdanıyla tescilli olan birinden!
-Kardeşim size göre katil, bana göre değil. Tamam mı?
-Aman Allahım sizin gibi biri Atatürkümün kurduğu gazete olan Cumhuriyette nasıl çalışır ve önemli bir konumda olur?
-Siz faşist misiniz?
-Ben vatanperverim. Mustafa Kemalin yoluna ölürüm hanımefendi... Durun durun, peki o Türk bayrağını indiririm olayı da doğru mu?
-Evet doğru!
-Yani çocuğunuz karşı çıkmasa odasındaki Türk bayrağını indireceksiniz öyle mi?
-Evet öyle.
-Hanımefendi siz bu ülkenin vatandaşı değil misiniz? Bayrağımızla ne alıp veremediğiniz var? Nedir bu kininiz?
-Benim kimliğim insan olmaktır. Bıktım her yerde bayrak görmekten. Gına geldi.
-Hanımefendi ulus diye bir kavram var. Yahu köpeklerin bile soyu olur. Siz Türk değil misiniz?
-Ben insanım. Görüşlerim de budur. İsteseniz de istemeseniz de saygı duyacaksınız?
-Ben size saygı duymuyorum. Sizi gazetemde görmek istemiyorum. Yanlış yerdesiniz. Siz Taraf gazetesinde olmalısınız!
Telefon çaat diye kapatılıyor.
Yorumu siz okurlarıma bırakıyorum.
Sabahattin ÖNKİBAR, 28.11.2008