Cumhuriyet Gazetesi ve Mustafa

Türkiye ve dünya gündemindeki gelişmeler hakkındaki fikirleriniz, yayınladığımız izlencelerin bölümleri hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabileceğiniz alan.

Cumhuriyet Gazetesi ve Mustafa

İletigönderen AlpereN » Pzt Kas 10, 2008 17:09

Bugün 10 Kasım nedeniyle Cumhuriyet Gazetesinin 11-Kasım Belgeselinin Filmini almak için Cumhuriyet Gazetesi aldım.Ve Cumhuriyet Gazetesinin 2.sayfasında tam sayfa Mustafa Filminin reklamı vardı.Ve beni çok şaşırttı.Biz Nihat Gence kızarken Cumhuriyet Gazetesi nasıl böyle bişey yapabilir.Yeniçağ Gazetesi Film hakkında tavrını net koyarken Cumhuriyet Gazetesi hem Filmi eleştirip hem de Filmin reklamını yaparak ne yapmaya çalışıyor?Bunu sizlerle paylaşmak istedim.Biz Sorosçu Medyaya kızarken, bunu Cumhuriyet Gazetesi bile yaparsa daha kime güvencez bu konuda.. :?
Kullanıcı küçük betizi
AlpereN
Üye
Üye

İletiler: 628

İletigönderen Ram » Pzt Kas 10, 2008 17:13

AlpereN, aklıma nedense Hikmet ÇETİNKAYA geldi. :)
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Kas 10, 2008 17:13

AlpereN, konu icin cok tesekkür ederim. Günlerdir beni de rahatsiz eden bir durum. Hele, dedigin gibi bugünkü tam sayfa ilan pek bir "bu ne perhiz bu ne lahana tursusu" durumu yaratmis.

Konu disi olacak ama, Agustos ayinda Türkiye'de iken günlerce, haftalarca Yenicag Gazetesi'nde cikan tam sayfa Harun Yahya reklamlarini da sindirememistim. :|
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen bezgin » Pzt Kas 10, 2008 17:21

Bizde böyle bir düsünce var her zaman. Sanki bir kurumun icindeki herkes ayni düsünmek zorundaymis gibi. Bunlar tabi kasitli hareketler. Cumhuriyet'in reklam gelirlerine ihtiyaci var arkadasim. Ve emin ol Cumhuriyet Gazetesi yönetimi de bu tür reklamlari daha önce de aldi, almaya da devam etmek zorunda, bu konuda elestirilmek ve kücük düsürülmek pahasina.

Eskiden Cumhuriyet'in tiraji yüz binin üzerindeydi ve icinde de reklam falan olmazdi, bagimsizdi yani gazete. Ama ben zaten reklam falan yadirgayacak durumda degildim. Ve Cumhuriyet okurunun sekil degil, icerik okuyucusu oldugunu düsünüyorum. Bence sen de öyle yap. Saygilar.
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 1394

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Kas 10, 2008 17:33

bezgin, elbette Cumhuriyet'in reklam gelirlerine ihtiyaci vardir. Fakat Cumhuriyet "herhangi" bir gazete degildir. En gec film vizyona girdikten, filmin "Cumhuriyet cizgisinde" olup olmadigini gördükten sonra reklamlari yayinlamayabilirlerdi. Bu benim sahsi düsüncem tabii ki. Icerigin yani sira bir gazetenin yayinladigi reklamlarin da önemli oldugunu düsünüyorum. Örnegin biz burada ülkenin bölünmez bütünlügünü savunurken ana sayfaya Barzani'nin sirketlerinden birinin reklamini koysak hos mu durur? :)
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen bezgin » Pzt Kas 10, 2008 17:45

Tabi hos durmaz Türk-kan kardes, Cumhuriyet'teki reklam da hos durmuyor. Ama daha önce de belirttigim gibi Cumhuriyet artik ekonomik olarak bagimsiz bir gazete degil. Okur kitlesiyle ayakta durmasi neredeyse imkansiz. Bu GM icin de gecerli. Barzani reklami da görsem yine de anlayisla karsilarim. Cünkü GM'nin yaptigi is gercekten cok kutsal, burada yaydiginiz ve paylastiginiz bilgi zaten Barzani'nin ne menem bir yaratik oldugunu gösteriyor. Barzani'ler, Can Dündar'lar itibarlarini bir degil bin reklamla bile düzeltemezler. Simdi düsünüyorum GM'de bunlarin reklami ve hemen yaninda bunlarin pisliklerini gösteren bir yazi. Bu muhtesem bir dürüstlük, bir meydan okuma degildir de nedir?

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletigönderen bezgin » Pzt Kas 10, 2008 17:48

Esas caresizlik ve kücük düsme bunlardan alinan reklamlara göre yayin cizgisini degistirmek. E, Cumhuriyet de bunu hicbir zaman yapmadi.

Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletigönderen MansurSah » Pzt Kas 10, 2008 18:21

Reklam gelirine ihtiyacı varsa, şöyleyse böyleyse.. Adını değiştirsin, ne nane yiyorsa yesin. Hem adı "Cumhuriyet" olacak, hem de böyle davranacak; yok ben şahsen kabul etmiyorum bu durumu. O isim, adamların babalarından miras kalan bir isim değil; o isimde benim de sizin de hepimizin de hakkı var. Bu hak, sorumlu davranmayı gerektiriyor.
Fatih "Mansur Şah" Özaydın

Hem Cemaat hem Cumhuriyet olunmaz,
Ters mıknatıslanma yapar!!!
Kullanıcı küçük betizi
MansurSah
Bilim Adamı
Bilim Adamı

İletiler: 611

İletigönderen tuba » Pzt Kas 10, 2008 18:24

-Üst üste ileti göndermeyin lütfen. Önceki iletinizi düzenleyerek de ilaveler yapabilirsiniz-

Simdi düsünüyorum GM'de bunlarin reklami ve hemen yaninda bunlarin pisliklerini gösteren bir yazi. Bu muhtesem bir dürüstlük, bir meydan okuma degildir de nedir?

Benim için Güncel Meydan'ın bittiği andır...Allah korusun :shock:

Ben buna dürüstlük değil kolay yolu seçme derim...mücadele ettiğimiz kişi, kurum, kuruluş ve zihniyet belli...hem onların ekmeğine yağ süreceksin....hem de 'ben mücadele edip telafi ediyorum, siz merak etmeyin' mi diyeceksin...yok yok anladım, ben çok eski kafalıyım...hala şu "onur" meselelerine takıldım kaldım....ne yapayım, Atam bize çok kötü örnek oldu...

Şimdi insan çok daha kolay anlıyor Sorosçuların başarısını...ah şu paranın gözü çıksın emi....
Kullanıcı küçük betizi
tuba
Üye
Üye

İletiler: 1113

İletigönderen bezgin » Pzt Kas 10, 2008 19:33

tuba yazdı:-Üst üste ileti göndermeyin lütfen. Önceki iletinizi düzenleyerek de ilaveler yapabilirsiniz-

Simdi düsünüyorum GM'de bunlarin reklami ve hemen yaninda bunlarin pisliklerini gösteren bir yazi. Bu muhtesem bir dürüstlük, bir meydan okuma degildir de nedir?

Benim için Güncel Meydan'ın bittiği andır...Allah korusun :shock:

Ben buna dürüstlük değil kolay yolu seçme derim...mücadele ettiğimiz kişi, kurum, kuruluş ve zihniyet belli...hem onların ekmeğine yağ süreceksin....hem de 'ben mücadele edip telafi ediyorum, siz merak etmeyin' mi diyeceksin...yok yok anladım, ben çok eski kafalıyım...hala şu "onur" meselelerine takıldım kaldım....ne yapayım, Atam bize çok kötü örnek oldu...

Şimdi insan çok daha kolay anlıyor Sorosçuların başarısını...ah şu paranın gözü çıksın emi....

Uyariniz icin tesekkürler. Cumhuriyet devletin resmi yayin organi degil sayin tuba. Esas yükümlülügü haber vermek, halkin haber alma hakkinadir sorumlulugu. Burada yine "sekil" ve "öz"e vurgu yapmak zorundayim. Gazetenin haber verme bicimini, yayin politikasini elestirebilirsiniz. Daha önce belirttigim gibi gazetenin özüyle ilgilenen cekirdek okuyucu kitlesini bu reklam etkilemeyecektir.

Ben "Mustafa" filmine gitmedim, reklamdan sonra da gitmeyi düsünmüyorum. Eger Cumhuriyet okuyucusu Soroscularin reklamindan etkileniyorsa ya okuduklarini anlamiyordur ya da zaten "Soroscu" dur.

MansurSah yazdı:O isim, adamların babalarından miras kalan bir isim değil; o isimde benim de sizin de hepimizin de hakkı var. Bu hak, sorumlu davranmayı gerektiriyor.

Sayin MansurSah, sizin de bildiginiz gibi Cumhuriyet Gazetesi, ismini de veren Atatürk tarafindan Yunus Nadi'ye kurdurulmustur. Yayin politikasi 1924'den bu yana cumhuriyetin temel ilkelerine ve Atatürk'ün mirasina uygun olmustur. Bu yüzden tasidigi ismin hakkini gecmiste oldugu gibi bugün de vermektedir.

Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

Şu dizine dön: Tartışma ve Fikir Meydanı

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x