"Türbanını çıkar demek, sokaktaki bir kadına donunu çıkar demektir sözü mahkemede...
Adalet ve Kalkınma Partisi kurucularından Cüneyt Zapsunun Türban konusunda ki "türbanını çıkar demek, sokaktaki bir kadına donunu çıkar demekten farksızdırsözlerine tepki gösteren Tuzla Sosyal Dayanışma ve Yardım Derneği üyeleri bu sözler hakkında Tuzla Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundular.
Tuzla Sosyal Dayanışma ve Yardım Derneği, Adalet ve Kalkınma Partisi kurucularından Cüneyt Zapsunun Türban konusunda ki "türbanını çıkar demek, sokaktaki bir kadına donunu çıkar demekten farksızdır.sözleri hakkında Tuzla Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundular.
Tuzla da bir basın açıklaması düzenleyen Tuzla Sosyal Dayanışma ve Yardım Derneği Başkanı, CHP Tuzla Meclis üyesi Nursel Temizel, Cüneyt Zapsunun bu beyanı okuyan her Türk kadınının başı açık olsun inancı gereği kapalı olsun dehşete düştüklerinin muhakkak olduğunu söyleyerek Kadınların namuslarını bir bez parçasına indirgeyen, kadınları erkeklerin malı gibi zannedenlerin, ülkesinde yaşadığımızı düşünmek bile bizleri karamsarlığa itmektedir.
Nursel Temizel Ulu Önderin tüm dünya ülkelerinden önce bizlere tanıdığı haklara sahip çıkmalıyız. Atatürkçü ve Cumhuriyet kadınları olarak, kadına bu kadar seviyesiz ve aşağılayıcı yakıştırmalar yapan bu kişiyi şiddetle kınıyor hakaret içeren beyanı nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz şeklinde konuştu.