Çuvalcı Paşa: Sınırötesi çözüm değil

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Çuvalcı Paşa: Sınırötesi çözüm değil

İletigönderen Türk-Kan » Sal Kas 06, 2007 11:19

Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök sınırötesi operasyonla ilgili olarak kamuoyunda oluşturulan beklentinin yanlış olduğunu belirtti.

Özkök, "Irak'ın kuzeyine bir harekât yapılsa da bu iş bitmez. Bizim gibi savaş harekât merkezleri yok, orduevleri yok, yatakhaneleri yok ki gidesin vurasın" diye konuştu.

Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, sınırötesi harekatın toplumda oluşturulan beklentiye yanıt vermeyeceğini söyledi. Milliyet'e konuşan Özkök, son zamanlarda kamuoyunda böyle bir beklenti geliştirildiğini belirterek, "Sanki, Irak'ın kuzeyine bir harekât yapılırsa bu iş biter. Şehitler verilmez. Hayır, bitmez. Neden bitmez? Daha evvel sınır ötesi harekâtlar yaptık. Karşı taraftaki silahlı unsurların büyük bir stratejik derinliği var. Bir tane torbası var, vuruyor sırtına 200 kilometre gerilere gidiyor. Onu tanıyanlar, bilenler, destekleyen insanlar var gittiği yerlerde" diye konuştu.

"TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLILIĞI İFADE EDER"

Olası bir operasyonun soruna çözüm olamayacağınının altını çizen Özkök, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim gibi savaş harekât merkezleri yok, orduevleri yok, yatakhaneleri yok, eğitim merkezleri yok ki gidesin vurasın da iş yapamaz hale getiresin. Ama, bu harekâtın faydası yok mu? Olmaz mı? Var tabii. Büyük bir irade ortaya koyuyorsunuz. Ben bu işi bitirmeye kararlıyım ya da ben bu örgütün istediği şeyin yapılmasına asla müsaade etmeyeceğim, mesajını vermiş oluyorsunuz."

Kaynak
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x