Özkök, "Irak'ın kuzeyine bir harekât yapılsa da bu iş bitmez. Bizim gibi savaş harekât merkezleri yok, orduevleri yok, yatakhaneleri yok ki gidesin vurasın" diye konuştu.
Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, sınırötesi harekatın toplumda oluşturulan beklentiye yanıt vermeyeceğini söyledi. Milliyet'e konuşan Özkök, son zamanlarda kamuoyunda böyle bir beklenti geliştirildiğini belirterek, "Sanki, Irak'ın kuzeyine bir harekât yapılırsa bu iş biter. Şehitler verilmez. Hayır, bitmez. Neden bitmez? Daha evvel sınır ötesi harekâtlar yaptık. Karşı taraftaki silahlı unsurların büyük bir stratejik derinliği var. Bir tane torbası var, vuruyor sırtına 200 kilometre gerilere gidiyor. Onu tanıyanlar, bilenler, destekleyen insanlar var gittiği yerlerde" diye konuştu.
"TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLILIĞI İFADE EDER"
Olası bir operasyonun soruna çözüm olamayacağınının altını çizen Özkök, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim gibi savaş harekât merkezleri yok, orduevleri yok, yatakhaneleri yok, eğitim merkezleri yok ki gidesin vurasın da iş yapamaz hale getiresin. Ama, bu harekâtın faydası yok mu? Olmaz mı? Var tabii. Büyük bir irade ortaya koyuyorsunuz. Ben bu işi bitirmeye kararlıyım ya da ben bu örgütün istediği şeyin yapılmasına asla müsaade etmeyeceğim, mesajını vermiş oluyorsunuz."
Kaynak