
Hükümetin ve TÜİKin dağdaki PKKlinin nasıl seçmen yazıldığı sorusuna yanıt vermesini isteyen Vural, DTPnin milletvekili olan Fatma Kurtulanın Piro kod adlı eşi Salman Kurtulanın da dağda olduğuna ilişkin haberler yer almıştı. Bu adam terörist, bu adam Irakın kuzeyinde ve sözde PKK bayrakları altında Kuzey Irakta cirit atıyor. Ve bu cirit atan Salman Kurtulan TÜİKin yaptığı adrese dayalı nüfus kayıt sistemi esasında sayıma giriyor. Üstüne üstlük seçmen oluyor dedi. Salman Kurtulanın Adana ili, Seyhan ilçesi, 141. Sokak, 2/2, Daire No:1de seçmen olarak kaydedildiği bilgisine ulaştıklarını belirten Vural, bu konudaki belgeyi de gazetecilere dağıttı.
O adreste oturmadı
DTPli Fatma Kurtulan ise gazetecilerin sorusu üzerine Vuralın açıkladığı belgedeki vatandaşlık numarası dahil nüfus bilgilerinin doğru olduğunu, ancak eşinin seçmen olarak yazıldığı adreste hiçbir zaman oturmadığını söyledi. Türkiyede 6 milyon seçmen artışından söz edildiğini anımsatan Kurtulan, PKKlilerin dışında bunların arasında 20-30 yıl önce ölenlerin de bulunduğunun kanıtlandığına işaret etti.
Bir evde 79 seçmen
Bu arada MHP Adana İl Başkanı Ahmet Erdoğan, yeni merkez ilçelerden Çukurovanın Huzurevleri Mahallesi 77051 Sokak 2 nolu apartmanın 1 nolu dairesinde 2si Almanya Stuttgart doğumlu olmak üzere çoğunluğu Adananın ilçeleri ve civar illerinden olmak üzere 79 kişinin seçmen olarak yazıldığını öne sürdü.
Cumhuriyet

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin TBMM'de gazetecilerin, PKK'lı teröristlerin seçmen kütüklerine yazıldığı iddialarına ilişkin sorularını yanıtladı.
YSK'nın, açıklama yapacağını, kendisinin, bu konunun direkt muhatabı olmadığını ifade eden Şahin, ''Seçmen listeleriyle ilgili itirazlar, şikayetler, anayasanın ilgili maddesi, YSK'nın kararları bağlayacağı hususlardır. Bu nedenle YSK'nın görev alanına giren bir konuda açıklama yapmam doğru olmaz'' dedi.
VATANDAŞLIKTAN ÇIKARILMAMIŞSA KULLANIR
Bu değerlendirmelerin, seçimlere gölge düşürüp düşürmeyeceğine ilişkin bir soruyu yanıtlarken Şahin, adrese dayalı nüfus tespiti yapıldıktan sonra, YSK'nın, vatandaşlık kimlik numaralarına dayalı, yeni bir seçmen listesi hazırladığını anımsattı.
Şahin, YSK Başkanı'nın açıklamasına göre, ''Nüfusa kayıtlı, vatandaşlık numarası alan ve 18 yaşını bitiren herkes seçmendir'' düşüncesiyle hareket edilerek, bu listelerin hazırlandığını belirterek, ''Dolayısıyla bir kişi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıysa, vatandaşlık kimlik numarası aldıysa, nüfusta sağ gözüküyorsa; tabii seçmen demektir. Bu kişinin şurada, burada bulunması, bu sıfatı ortadan kaldırmıyor. Bu yeni sistemi iyi irdelemek, iyi nüfuz etmek lazım ki sağlıklı değerlendirmelerde bulunalım'' diye konuştu.
''OY KULLANSINLAR, TANIŞMIŞ OLURUZ''
Bazı siyasi parti mensuplarının, yeni seçmen yazımı konseptini iyice irdelemedikleri için bir takım noktalara dayalı olarak yorumlar yaptığını ifade eden Şahin, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın, bir tek kişiyi alıp, ''Efendim bu kişi dağdadır, nasıl seçmen olmuştur?'' diye sorduğunu anımsattı.
Bakan Şahin, ''Yeni seçmen listelerinin nasıl oluştuğunu izah ettiğim şekilde kavrarsak, bunun gayet doğal olduğu sonucuna varırsınız. Eğer bu kişi terörist de olsa, dağda da olsa Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı sıfatını devam ettiriyorsa, 18 yaşını bitirmişse, seçmen olmasını yasaklayan herhangi bir yargı kararı da yoksa; tabii ki o listede ismi geçebilir. Peki o dağdaki kişi gelsin oy kullansın, biz de kendisiyle tanışmış oluruz, gelsinler buyursunlar'' diye konuştu.
YARGI KARARIYLA İLGİLİ DEĞERLENDİRME YAPMIYORUM
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Yargıtayın, Danıştay üyeleri ve Cumhuriyet Gazetesi'ne yapılan saldırılara ilişkin davaların birleştirmesi kararına ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine, bunun, tamamen yargı süreci olduğunu söyledi. Şahin, ''Benim yargı kararlarıyla ilgili değerlendirme yapmadığımı biliyorsunuz. Bunu hep birlikte takip edeceğiz'' ifadesini kullandı.
Bir gazetecinin, ''Adalet Bakanlığı'nda anayasa çalışması var mı?'' sorusuna Şahin, ''Böyle bir noktaya gelirsek açıklama yaparım. Şimdilik bu kadar söyleyeyim'' yanıtını verdi.
Gazeteport