Dağlardaki Türk izlerini siliyorlar

Tartışma Alanı

İletigönderen X-ritch » Çrş Ağu 19, 2009 11:33

‘Ne mutlu Türküm diyene’ yazısını sildiler
Van’ın Bahçesaray ilçesindeki Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk kimliği vurgusu yapan anlamlı sözünün yerine ’Önce Vatan’ sloganı yazıldı

Fatih Çekirge’nin Hürriyet Gazetesi’ndeki yazısı, Güneydoğu’da bir gerçeği ortaya çıkardı. Sözde Kürt açılımının tartışıldığı şu günlerde ilk açılım dağlarda yapılmış. Van’ın Bahçesaray ilçesi yakınlarında bir tepenin yamacındaki Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün sözü olan “Ne mutlu Türküm diyene” sözü silinmiş. Yerine “Önce Vatan” sloganı yazılmış.

Bir yaşlı anlatıyor
Çekirge’nin yazısından, değişikliğin bölge milletvekilleri ve ileri gelenlerin isteği ile yerine getirildiği anlaşıyor. Yazıda Fatih Çekirge, konuyu Bahçesaray Festivali nedeniyle katıldığı bir yemekte yanında oturan bir yaşlının, kendisine anlattığına yer veriyor. Adını vermediği köylü, Çekirge’ye, “Biliyor musun devlet artık makul... Devlet şefkati geliyor...” diyor. Eliyle dağdaki ’Önce Vatan’yazısını gösterirken yine fısıldıyor: “Bak şu dağdaki yazının yerinde daha önce ” Ne Mutlu Türk’üm diyene “ yazıyordu...” Bu olay sayesinde yaşlının kafasındaki devlet eski özelliklerini (yazıda belirtilmemiş) bir anda kaybediyor. “Makul” oluyor, “devlet şefkati” geliyor. Bu sevindirici ve çok önemli gelişmeyi de ilçesine gelen bir gazeteciyle paylaşmayı bir görev biliyor.
Yazıda, köylünün düşüncesinin bu şekilde değişmesine neden olan tek bir olay anlatılıyor. Dağın yamacındaki “Ne mutlu Türküm diyene” yazısının silinmesi. Yerine de “Önce Vatan” yazılması. Çekirge, yazısında köylünün, bu şekilde sevinip, mutlu olmasına devlet hakkındaki düşüncelerinin değişmesine neden olacak başka ekonomik, sosyal ya da kültürel hiç bir gelişmeden bahsetmiyor. Bir köylünün anlatımına göre: Çekirge gelişmeyi şöyle aktarıyor:

Yanlış anlaşılır
“Bölgenin milletvekilleri, ileri gelenleri devlete demişler ki; ’Kimsenin bu sözle bir sorunu yok. Ama hassasiyetleri biliyorsunuz. Bu hassasiyetler üzerinden yapılan propagandayı biliyorsunuz. Şimdi ben Kürdüm diyen insanların önüne ‘Ne mutlu Türk’üm diye yazarsanız bu yanlış anlaşılır... Bunu kullananlar çıkar.”

Gelişmeyi önemsiyor
Çekirge, gelişmeyi şöyle yorumluyor: “Bu uyarılar makul gelmiş. Ve o dağa ” Önce Vatan “ diye yazılmış...İşte ben bu gelişmeyi önemsiyorum... Elbette ” Ne mutlu Türk’üm Diyene “ yazısı beni rahatsız etmez... Çünkü ben bu sözü, bir Irk’ın böbürlenmesi ya da kendisini diğerlerine üstün görmesi olarak algılamıyorum. Ben bu sözü, bu topraklarda yaşayan insanların kendisini bir millet olarak bu isimle tanımlaması olarak düşünüyorum”
Haber: Salim YAVAŞOĞLU

Kaynak: http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haber ... ?hit=21675
Kullanıcı küçük betizi
X-ritch
Üye
Üye

İletiler: 39

Re: Dağlardaki Türk izlerini siliyorlar

İletigönderen İlteriş » Çrş Ağu 19, 2009 12:11

Basbakan hakliydi!

En az 3 cocuk derken, hatta az bile soyledi!

Tabii ki o, kendi yandaslarina hitap etmisti, ama bu konusmayi Kutahya'da yapmisti.

Bakiniz, bugun ciddi bir sekilde demografik yapimiz degistirilmis durumdadir.

Yeni Osmanlicilik, Turkiye'de Kurt nufusunu kullaniyor, amac, "bu ulke cokuuluslu bir ulkedir" diyebilmek!

Osmanlici veya Islamcilarin her zaman Turkluk ile sorunlari oldu, bununla basedebilmek icin Kurtlere aile basi 10 cocuk yaptiriyorlar. Bu bir politika!

Cagdas arkadaslar kizmasin, Allah izin verirse 10 cocuktan yanayim!

Neden derseniz?

20 yil sonra Kurt cogunluga Turk acilimini zorla yaptirmak icin!
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

Re: Dağlardaki Türk izlerini siliyorlar

İletigönderen Yargan Kam » Çrş Ağu 19, 2009 20:10

Yıllar yıllar önce, ergenlik patlamaları yaşadığım dönemlerde ''Ben Türk değil, Dünya vatandaşıyım'' derdim.

Bunu derken ki düşüncelerimi hatırlarım, çünkü bilgisizdim.

Türkleri ve Türkiye'yi, sadece Osmanlıdan ibaret sanır, inancının ise yozlaşmış bir dinden ibaret olduğunu sanırdım çünkü.

Öz Türk dediğin (tarzımdan dolayı sokaklarda yediğim laflar ve yolumun kesilmelerinden dolayı bildiğim) bıyıklı, kıllı, sadece beyaz gömlek ve kumaş pantolon giyen, gömlek düğmelerinin sadece göğüs kısımlarını açıp kılları sarkıtmanın Türk erkeğini yansıttığı, Arabesk dinleyen, okullarda öğretilenin dışında dandik ve kabaca konuşan, kavga, futbol ve karı-kız muhabbetleri yapan, delikanlılıktan bahsedip duran, evlenip karısını eve kapatıp sokaktaki kadınlara sulanan bir model zannederdim çünkü!

İğrenir ve utanırdım! küpe taktığımız için 'Türk olun lan acık!!!' laflarını yiye yiye herhalde biz Türk değiliz diye şartlanmışızdır belki!

Ama bir gün geldi ve Tarihe olan ilgim coşarak kendim Mustafa Kemal Atatürk'ümüzü araştırmaya başladım.

Ve dedim ki bütün araştırmalarımın, çözümlemelerimin ve çıkan sonuçların sonucunda; Bize öğretilen, hatta dikte edilen Atatürk bu değil!

Onu, ''Mustafa'' gibi filmler ve anlatılar, yazılar olmadan sadece empati kurarak ve yaptıklarını, çabalarını hatta hayallerini keşfettim!

Türkler olarak tek inancımızın İslam olmadığını öğrendim. Araştırdım ve atalarımızın nasıl yaşadıklarını, dünya görüşlerini öğrendim (Osmanlı dışı).

Yıllardır ve şu anda Mustafa Kemal Atatürk'ün gelmiş olduğu Trk milleti için her yaptığım bana yetersiz ve eksik kalır ve kalacaktr da. Ne yaparsam yapayım!

Ve bu insanlar ergenlik bunalımındaki bir çocuğun merakına, çözümleme yeteneğine ve doğru ile yanlışı ayırışına dahi yaklaşamıyorlarsa (art niyetli olanlar dışında), onların adını siz koyun.

Şu anda 28 yaşında bir gencim ve bu gibi konularda konuştuğum herkese söylediğim bir şey var:

Mustafa Kemal, biz gençlerin onun izinden gitmemizden ziyade hepimizin birer Atatürk olmamızı istemişti.

Bu insanlar Türk olmanın ne demek olduğunu anlayamadıkları için de ''Ne mutlu Türküm diyene'' lafını, aslında herzaman umursanmayan, ve zamanla sıra onlara gelecek olan kiralık maşalar olduklarını anladıktan sonra öğrenecekler.

Ama benim yurdumun bu hale gelmesine izin verme gibi bir niyetim yok!

Ne olursa olsun, ne olmuşsa da olmuş..

Mutluyum, çünkü ve iyi ki Türküm!

Sevgi ile...
...Umut Samimiyettir...

Resim ''Üze Tenri Basmasar, Asra Yir Telinmeser''
''Yukarıda Gökyüzü Çökmedikçe, Aşağıda Yer Delinmedikçe''

...Cumhuriyet Fazilettir.
Kullanıcı küçük betizi
Yargan Kam
Üye
Üye

İletiler: 199