Daha Ucuz Cep Telefonları Gelecek

Bilim, teknoloji ve genel ağ (internet) hakkında her türlü yazıyı burada paylaşabilirsiniz. Alt bölümler şunlardır: Uzay, Küresel Isınma / Ekoloji, Bilim ve Toplum, Tutum (Ekonomi)

Daha Ucuz Cep Telefonları Gelecek

İletigönderen ACD » Sal Nis 10, 2007 8:28

[img]http://www.teknolatte.com/fs/MDcwMjE2%5Cres%5C626_07021616474201.jpg[/img]

Daha Ucuz Cep Telefonları Gelecek


Vodafone'un Çin firması ZTE ile düşük fiyatlı cep telefonu almak için anlaşması, ucuz segmentte Nokia ve Motorola'nın da fiyat kırmasına yol açabilir.

Önde gelen cep telefonu operatörü Vodafone, Çin'in ZTE şirketi ile ucuz telefon satın almak için anlaşma yaptı. Bu hareketin ardından, ucuz telefon piyasasının hakimi olan Nokia ve Motorola'nın atacağı adımlar merakla beklenmeye başladı.

Global piyasada şu anda toptan fiyatı en düşük olan cep telefonu modelinin, ocak ayı toptan fiyatı 18.23 Euro olan Motorola C113a olduğu belirtiliyor. Nokia'nın 1110 modeli için ise bu fiyat ocak ayında 30 euro oldu. ZTE'nin telefonlarının fiyatının C113a'nınkinin birkaç euro altında olması bekleniyor.

ZTE'nin Vodafone anlaşması ile piyasaya girişi, sadece gelişmekte olan ülkeler için ucuz telefon tedariki ile sınırlı kalmayacak. Gelişmiş ülkelerde, önödemeli kampanyalarla kontör satın alarak telefon kullanmak isteyenler de ucuztelefonlar için önemli bir alıcı kitlesi oluşturuyor.

Ucuz telefonlarda büyük hacimlerle satış yapmanın düşük kar marjları olan bu pazarda bulunmayı mantıklı kılmak için şart olduğu biliniyor. Bu nedenle, ZTE'nin daha düşük fiyatla piyasaya girmesinin pazar payı kaybetmek istemeyen markaların fiyatlarını aşağı çekmesine yol açması bekleniyor. Motorola ve Nokia gibi markalarının kullanıcılarında yarattığı marka bağımlılığının, bu firmaların piyasanın üzerinde kalmasına ne kadar izin vereceği ise şu andaki tartışma konusu.
Mevzubahis VATAN ise gerisi TEFERRUATTIR...!
Kullanıcı küçük betizi
ACD
Üye
Üye
 
İletiler: 1137
Kayıt: Pzr Şub 18, 2007 20:58

Şu dizine dön: Bilim ve Teknoloji

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x