İlköğretİm 8inci sınıflarda okutulacak İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük kitabında, Atatürkün Nutkuna yer verilmedi. Skandalı, ADD Balıkesir Şube Başkanı Mürüvvet Keleş ortaya çıkardı.
Tepki çekti
TÜrk Eğitim-Sen İstanbul Bölge Başkanı Hanefi Bostan, Türk gençleri emperyalizme karşı verecekleri mücadelede Atatürkü örnek almalı. Yapılan, hata olarak kabul edilemez dedi.
8. sınıflarında okutalacak İnkılap Tarihi kitabının 5inci bölümdeki okuma metninde yer alan Atatürk Nutuku çıkarıldı
İlköğretim 8inci sınıflarda okutulacak İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük kitabında, Atatürkün Nutkunun yer almadığı ortaya çıktı. Atatürkçü Düşünce Derneği Balıkesir Şube Başkanı Mürüvvet Keleş, konuyla ilgili şu açıklamada bulundu: 8nci sınıflarda, geçen yıl Ökkeş Kurtun yazdığı, Yeni Çizgi Yayınlarının bastığı Türkiye Cumhuriyeti İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük kitabı okutuldu. Bu yıl da Yrd. Doç. Dr. Nuri Yavuzun, Prizma Yayıncılık tarafından basılan aynı adı taşıyan kitabı dağıtıldı. Konu başlıkları ve bölümleri başta olmak üzere iki kitap hemen hemen aynı, ancak sadece 5inci bölümde Türk İnkılabıbaşlıklı kısımdaki okuma metninde yer alan Nutuk çıkartılmış. Aynı olayı 2004 yılında da yaşamıştık. Tepkiler üzerine, Nutuk 2005teki kitaba konulmuştu.
Hemen düzeltilmeli
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Türk Eğitim-Sen İstanbul Bölge Başkanı Hanefi Bostan, Böyle bir durumu asla doğru bulmuyoruz dedi. Türk gençlerinin emperyalizme karşı verecekleri mücadelede Ulu Önder Atatürkü örnek alması gerektiğini belirten Bostan şunları söyledi: Milli Eğitim Bakanlığının dikkatli olması gerekir. Gençlere milli ruh aşılanırken Atatürkün çalışmaları, faaliyetleri detaylıca gösterilmelidir. Bu hata kabul edilemez. Hemen düzeltilmeli.
Ankarada tören
Yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla Başbakan Erdoğanın da katılımıyla Ankara Karakusunlar İMKB Anadolu Endüstri Meslek Lisesinde tören düzenlendi. Törene, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile bürokratlar katıldı.
Kaynak