Dakika bir, gol bir!

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Dakika bir, gol bir!

İletigönderen Türk-Kan » Sal Eyl 18, 2007 12:59

Nutuk’u ders kitabından çıkardılar

İlköğretİm 8’inci sınıflarda okutulacak İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük kitabında, Atatürk’ün Nutku’na yer verilmedi. Skandalı, ADD Balıkesir Şube Başkanı Mürüvvet Keleş ortaya çıkardı.

Tepki çekti

TÜrk Eğitim-Sen İstanbul Bölge Başkanı Hanefi Bostan, “Türk gençleri emperyalizme karşı verecekleri mücadelede Atatürk’ü örnek almalı. Yapılan, hata olarak kabul edilemez” dedi.

8. sınıflarında okutalacak İnkılap Tarihi kitabının 5’inci bölümdeki okuma metninde yer alan Atatürk Nutuk’u çıkarıldı

İlköğretim 8’inci sınıflarda okutulacak İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük kitabında, Atatürk’ün Nutku’nun yer almadığı ortaya çıktı. Atatürkçü Düşünce Derneği Balıkesir Şube Başkanı Mürüvvet Keleş, konuyla ilgili şu açıklamada bulundu: “8’nci sınıflarda, geçen yıl Ökkeş Kurt’un yazdığı, Yeni Çizgi Yayınları’nın bastığı Türkiye Cumhuriyeti İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük kitabı okutuldu. Bu yıl da Yrd. Doç. Dr. Nuri Yavuz’un, Prizma Yayıncılık tarafından basılan aynı adı taşıyan kitabı dağıtıldı. Konu başlıkları ve bölümleri başta olmak üzere iki kitap hemen hemen aynı, ancak sadece 5’inci bölümde ’Türk İnkılabı’başlıklı kısımdaki okuma metninde yer alan Nutuk çıkartılmış. Aynı olayı 2004 yılında da yaşamıştık. Tepkiler üzerine, Nutuk 2005’teki kitaba konulmuştu.”

Hemen düzeltilmeli

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Türk Eğitim-Sen İstanbul Bölge Başkanı Hanefi Bostan, “Böyle bir durumu asla doğru bulmuyoruz” dedi. Türk gençlerinin emperyalizme karşı verecekleri mücadelede Ulu Önder Atatürk’ü örnek alması gerektiğini belirten Bostan şunları söyledi: “Milli Eğitim Bakanlığı’nın dikkatli olması gerekir. Gençlere milli ruh aşılanırken Atatürk’ün çalışmaları, faaliyetleri detaylıca gösterilmelidir. Bu hata kabul edilemez. Hemen düzeltilmeli.”

Ankara’da tören
Yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla Başbakan Erdoğan’ın da katılımıyla Ankara Karakusunlar İMKB Anadolu Endüstri Meslek Lisesi’nde tören düzenlendi. Törene, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile bürokratlar katıldı.

Kaynak
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x