İnsan, maymunun evrim geçirmesi, birtakım organlarının gelişip bazı organlarının körelmesiyle bugünkü halini almıştır. Özet ve sonuç olarak böyle diyor.
Yani insanın ataları maymunlarmış.
Yani hepimiz birer maymunmuşuz önce.
Öyle diyor...
* * *
Biz, çok kısa yoldan ve dahi konunun derinine girmenin anlamsızlığından, bugün halen maymun olan maymunların, neden evrim geçiremediklerini ve maymun kaldıklarını sormuyoruz.
Veya bir maymunun insan şekline dönüşmesini beklemiyoruz.
Bizim inancımız; Kuran-ı Kerimin dediği gibi bir kan pıhtısından oluştuğumuzdur ve yaratıcımız, Darwin ve maymunlarının iddia ettiği gibi doğanın rastlantıları değildir.
Buradaki kan pıhtısından kasıt genlerdir.
Ve yaratılışın şifreleri genlerdedir.
* * *
Tüm dünyada atalarının maymun olduğuna inananların sayıları giderek azalmakta ve Allaha, o yüce Yaratıcıya dönüş başlamışken, Türkiyede maymun severlerin sayısı neden bu kadar artmaktadır, bunu da bir düşünmek
lazım.
Aslında maymundan geldiklerine inananların sayıları artmıyor bu ülkede, ama maymun hayranları ve Darwine biat eden maymun severlerin sesi daha gür çıkıyor.
Sebep?
Sebebi çok basit.
* * *
Dinine bağlılığı ilkellik, ateizmi, yani tanrıtanımazlığı elitlik ve farklılık olarak görenler, köşe başlarını tutmuşlar ve Türkiyede başlayan dini değerlerin yükselişini bir tehlike olarak görüyorlar...
Niye?
Çünkü bu ülkeyi bir arada tutan iki temel taşından biri vatan sevgisi, diğeri din aşkı.
Birinci temel taşı olan vatan sevgisi ve millet unsuru uzun bir zamandan bu yana rendelenmeye çalışılıyor.
İkinci temel taş üzerinde de büyük oyunlar oynanıyor.
İnsanlarımız dininden ve vatanından uzaklaştırılıp yabancılaştırılıyor. Bunun sonucunda da nereye çeksen oraya gidecek varlıklar haline dönüştürülüyor.
Bu ülkede, benim dedem maymun değil demek, gericilik oluyor şimdilerde.
Benim dedem değil kardeşim!
Senin ataların maymunsa, o senin problemin.
Belki de seninle anlaşamayışımızın sebebi budur.
Ben maymunca bilmiyorum çünkü.
Bu arada, dergi kapağına dedelerinin resminin konmamasından şikâyet edenler, o resmi çerçeveletip yatak odalarında baş uçlarına koyabilirler.
Veya Darwin haklıysa eğer, tersine evrim çoktan başlamış, insandan maymuna dönüş fena şekilde hızlanmış
Abdullah ÖZDOĞAN