Darwin haklıysa, tersine evrim başladı...

Darwin haklıysa, tersine evrim başladı...

İletigönderen Urumchi » Cmt Mar 14, 2009 0:17

Ne diyordu Charles Darwin:
‘İnsan, maymunun evrim geçirmesi, birtakım organlarının gelişip bazı organlarının körelmesiyle bugünkü halini almıştır.’ Özet ve sonuç olarak böyle diyor.
Yani insanın ataları maymunlarmış.
Yani hepimiz birer maymunmuşuz önce.
Öyle diyor...

* * *
Biz, çok kısa yoldan ve dahi konunun derinine girmenin anlamsızlığından, bugün halen maymun olan maymunların, neden evrim geçiremediklerini ve maymun kaldıklarını sormuyoruz.
Veya bir maymunun insan şekline dönüşmesini beklemiyoruz.
Bizim inancımız; Kur’an-ı Kerim’in dediği gibi bir kan pıhtısından oluştuğumuzdur ve yaratıcımız, Darwin ve maymunlarının iddia ettiği gibi ‘doğanın rastlantıları’ değildir.
Buradaki kan pıhtısından kasıt genlerdir.
Ve yaratılışın şifreleri genlerdedir.
* * *
Tüm dünyada atalarının maymun olduğuna inananların sayıları giderek azalmakta ve Allah’a, o yüce Yaratıcı’ya dönüş başlamışken, Türkiye’de maymun severlerin sayısı neden bu kadar artmaktadır, bunu da bir düşünmek
lazım.
Aslında maymundan geldiklerine inananların sayıları artmıyor bu ülkede, ama maymun hayranları ve Darwin’e biat eden maymun severlerin sesi daha gür çıkıyor.
Sebep?
Sebebi çok basit.
* * *

Dinine bağlılığı ilkellik, ateizmi, yani tanrıtanımazlığı elitlik ve farklılık olarak görenler, köşe başlarını tutmuşlar ve Türkiye’de başlayan dini değerlerin yükselişini bir tehlike olarak görüyorlar...
Niye?
Çünkü bu ülkeyi bir arada tutan iki temel taşından biri vatan sevgisi, diğeri din aşkı.
Birinci temel taşı olan vatan sevgisi ve millet unsuru uzun bir zamandan bu yana rendelenmeye çalışılıyor.
İkinci temel taş üzerinde de büyük oyunlar oynanıyor.
İnsanlarımız dininden ve vatanından uzaklaştırılıp yabancılaştırılıyor. Bunun sonucunda da nereye çeksen oraya gidecek varlıklar haline dönüştürülüyor.
Bu ülkede, ‘benim dedem maymun değil’ demek, gericilik oluyor şimdilerde.
Benim dedem değil kardeşim!
Senin ataların maymunsa, o senin problemin.
Belki de seninle anlaşamayışımızın sebebi budur.
Ben maymunca bilmiyorum çünkü.
Bu arada, dergi kapağına dedelerinin resminin konmamasından şikâyet edenler, o resmi çerçeveletip yatak odalarında baş uçlarına koyabilirler.
Veya Darwin haklıysa eğer, tersine evrim çoktan başlamış, insandan maymuna dönüş fena şekilde hızlanmış

Abdullah ÖZDOĞAN
Ama bilmedikleri bir şey var! Güneşin neden bu kadar parlak olduğunu hâlâ bilemiyor bilim adamları! Rüzgarın meteorolojinin konusu olduğunu sanıyor bu adamlar, rüzgarın Tanrı'nın soluğu nefesi olduğunu unutmuş, bu adamlar! O kaskatı, sert, çelik silahlarıyla, hala iyilikten, adaletten bahseden Allah'ın çocuklarını ve Allah'ı öldürmeye yemin etmişler! Yer, gök, doğu, batı, uygarlıkları, bilim adamları... Görecekler, ilahiler mi deliyor bu gök kubbeleri, atom bombaları mı?
Kullanıcı küçük betizi
Urumchi
Üye
Üye

İletiler: 259

İletigönderen İrade-i Milliye » Cmt Mar 14, 2009 23:09

Ne alakası var bu yazıların şimdi Bilim Teknik'e uygulanan sansürle? İnan veya inanma beni ilgilendirmez, ama o dergiden de indirtiyorsan o da ayıptır. Biz baskı olmasını eleştiriyoruz. Olayı neden böyle yorumlamış anlayamadım.
Kullanıcı küçük betizi
İrade-i Milliye
Üye
Üye

İletiler: 85

İletigönderen Ram » Cmt Mar 14, 2009 23:33

Bilimsel bir bakış açısı, kutluyoruz.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

Re: Darwin haklıysa, tersine evrim başladı...

İletigönderen antalyalim » Pzr Mar 15, 2009 0:23

Urumchi yazdı:Veya Darwin haklıysa eğer, tersine evrim çoktan başlamış, insandan maymuna dönüş fena şekilde hızlanmış

Etrafima bakinca, insanlarin dis görünüs olarak maymunlastigini görebiliyorum.
Ama burada önemli olan dis görünüs degildir.
Ancak cogunun beyin yapisininda maymun beyniyle benzer özellikler göstermesi sasirtici.

Darwin haklli mi acaba ???
"Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" :turkiye:
Kullanıcı küçük betizi
antalyalim
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 522

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Mar 15, 2009 0:39

Yazara, fikir sahibi olmadan bilgi sahibi olmasini tavsiye ediyor, ev ödevi olarak ilgili basligi okumasini öneriyorum: http://www.guncelmeydan.com/forum/allah ... 16375.html
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Urumchi » Pzr Mar 15, 2009 2:36

Türk-Kan yazdı:Yazara, fikir sahibi olmadan bilgi sahibi olmasini tavsiye ediyor, ev ödevi olarak ilgili basligi okumasini öneriyorum: http://www.guncelmeydan.com/forum/allah ... 16375.html

Referanslar icin tesekkurler ve elestirilere her daim acigiz ...

Esasinda sunu soylemem lazim bu platform gercekten cok ogretici , o yuzden herkese tekrar tesekkurler ..

modern koy enstituleri gibi ;)

Benim kendi fikrime gelince bir kac sey soylemek istiyorum , acikcasi cok bilgim yok ama bir kac genetikci arkadasla
ve sosyolog ile konusup kafamdakileri oturtmaya calistim , sizlerle paylasayim bilen arkadaslar yardimci olursa sevinirim.

Bana gore Adaptasyon ile Evrim olaylari karistiriliyor , Turlerin baska turlere donusmesi diye bir sey olamaz . Ama bir turun kendi icerisinde degismesi gelismesi olabilir . Zaten mesela Zencilerin veya Cinlilerin gosterdikleri fiziksel farkliliklar buna delil olabilir . Anladigim kadari ile , Evrim teorisinin bilimsel yanindan cok sosyal tarafi daha on planda . Duydugum bir sey var ki dogrulugunu net olarak bilmiyorum . Darwin bu teoriyi yazdiktan yillar sonra ingilizler kendisine veya (olmus ise) kardesine bu teoriyi kitap olarak bastirmayi oneriyorlar. Bu teoriyi somurgelerine ( Guclu olan zayifi yer , doganin kurali bu ) tezinden hareketle empoze ediyorlar. Somurulerini hakli gostermeye calisyorlar ve teori kapitalizim icin kullaniliyor. Isin garip tarafi tam zit goruslu olan komunist dusuncenin fikir babalarindan Karl Marx'da bu modeli kabul ediyor, bunu bilmesine ragmen ... Tabi artik Darwin'in teorisi cok gelisti ve degisti ...

Bildigim kadari ile , Kuran'i kerimde bazi ayetlerde (Araf Suresi) Allah'u Teala bazi kavimlari maymuna cevirdigi ifade edilir,gorus ayriliklari olsada Bazıları onların fiziksel olarak maymuna çevrildikleri görüşündedirler; bazıları ise onların o zamandan itibaren maymun gibi davranmaya başladıklarını söylerler. Fakat Kur'an'ın ifadesi, bunun fiziksel bir değişme olduğuna işaret eder. Onların mevcutları maymuna çevrilmiş, azabın en şiddetlisini çekmeleri için zihinleri insan olarak bırakılmıştır .. Bu da aslinda tersine evrime bir ornek olabilir ... Yani yarin bilimadamlari insani maymuna cevirseler olmaz olmaz demeyelim buna iyi bir ornektir ...

Ama kafamda da su celiski var Muslumanlar Hazreti Adem'in ilk insan oldugunu ve Hz Havva'nin onun kaburgasindan yaratildigina inanirlar , cok muhtemel ki . yahudlier ve Hristiyanlarda buna inanirlar . Tahmin ediyorum kimse Hazreti Adem'in insandan cok farkli bir yaratik oldugunu dusunmuyordur ... O zaman Hazreti Adem ilk insan degilmiydi ?

Mesela bir referans burada cok net degil mi ?

Hz. Adem , yeryüzünde ilk insan ve ilk peygamber, bütün insanlarin babasi'dir.
Cesitli memleketlerden getirilen topraklari melekler su ile camur yapip, insan sekline koydular. Mekke ile Taif arasinda 40 yil yatip salsal oldu. Yani pismis gibi kurudu. Önce Muhammed aleyhisselamin nuru alnina kondu. Sonra Muharrem'in onuncu Cuma günü ruh verildi. Her seyin ismi ve faydasi kendisine bildirildi. Boyu ve yasi kesin olarak bildirilmedi. Allahü tealanin emri ile bütün melekler, Adem'e secde etti, ama Iblis (seytan) kibirlenip, bu emre karsi geldi ve secde etmedi : « Hani biz meleklere (ve cinlere): Adem'e secde edin , demistik. Iblis haric hepsi secde ettiler. O yüz cevirdi ve büyüklük tasladi, böylece kafirlerden oldu »(Bakara, 34) . Hz. Adem 40 yasinda Firdevs adindaki Cennet'e götürüldü. Cennet'de yahut daha önce Mekke disinda uyurken, sol kaburga kemiginden Hz. Havva yaratildi. Allahü teala onlari birbirine nikah etti. Yasak edilen agactan unutarak ve Iblis'in oyununa gelerek önce Havva, sonra Adem aleyhisselam yedikleri icin Cennetten cikarildilar. Adem aleyhisselam Hindistan'da Seylan (Ceylon) adasina, Havva ise Cidde'ye indirildi. 200 sene aglayip yalvardiktan sonra , tövbe ve dualari kabul olup, hacca gitmesi emr olundu: «Sonra Rabbi onu seckin kildi; tevbesini kabul etti ve dogru yola yöneltti »(Ta'ha, 122) . Arafat ovasinda Havva ile bulustu. Kabe'yi insaa etti.

Kaynak : http://www.enfal.de/adem.htm

Bu platformda Kuran'in Turkce mealinin okunmasi ile ilgili cok oneri ve tavsiye geldi ki son derece hakli herkes . Okuyalim kuran'in buyrun arkadaslar , siz ne diyorsunuz ;)
Herseyden once ki referans Kuran-i kerim degil mi ?
Ama bilmedikleri bir şey var! Güneşin neden bu kadar parlak olduğunu hâlâ bilemiyor bilim adamları! Rüzgarın meteorolojinin konusu olduğunu sanıyor bu adamlar, rüzgarın Tanrı'nın soluğu nefesi olduğunu unutmuş, bu adamlar! O kaskatı, sert, çelik silahlarıyla, hala iyilikten, adaletten bahseden Allah'ın çocuklarını ve Allah'ı öldürmeye yemin etmişler! Yer, gök, doğu, batı, uygarlıkları, bilim adamları... Görecekler, ilahiler mi deliyor bu gök kubbeleri, atom bombaları mı?
Kullanıcı küçük betizi
Urumchi
Üye
Üye

İletiler: 259

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Mar 15, 2009 2:40

Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x