Davutoğlu Kerkük Valisinin PKK Temsilcisi Olduğunu Biliyor mu? / Yılmaz POLAT

Davutoğlu Kerkük Valisinin PKK Temsilcisi Olduğunu Biliyor mu? / Yılmaz POLAT

İletigönderen NİLGÜN BAŞTUĞ » Cum Ağu 10, 2012 14:28

Davutoğlu Kerkük Valisinin PKK Temsilcisi Olduğunu Biliyor mu?

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Kerkük Valisi Necmettin Kerim'le sarmaş dolaş verdiği resim beni yıllar öncesi Washington'a götürdü

1990'ların başı. Iraklı Kürt liderler Talabani'nin Washington temsilciliğini Bahram Salih, Barzani'nin temsilciliğini de Hoşyer Zebari yapıyor. PKK terör örgütü Washington'da örgütlenme kararı almış, Iraklı Kürtlerin taşeronluğunda ABD'ye açılıyor.

George Washington Üniversitesi Hastanesi'nde doktorluktan ziyade siyasetle uğraşan Iraklı bir Kürt var. Doktor Necmettin Kerim. Baba Molla Mustafa Barzani'nin kanser olduğu 70'li yıllarda Washington'a gelmiş, o yıllardan beri siyaset yapıyor. Kerim'in görev alanı Türkiye.

Doktor Kerim, mesaisinin çoğunu PKK'nın Washington'da tanıtımına harcadı. Kurdish National Congress of North America (Kuzey Amerika Kürt Ulusal Kongresi) bünyesinde toplantılar düzenledi.

Kısa adı AKIN olan American Kurdish İnformation Network adlı PKK bağlantılı kuruluşun başına geldi. PKK'ya olan sempatisini saklamadı af nutukları attı, PKK'lıları Norveç'e gönderme fikrini ilk ortaya atanlardan. Türkiye 'ye sık sık çok sert eleştirilerde bulundu. Abdullah Öcalan Suriye'den çıkarıldıktan sonra Roma'ya giderek bir görüşme yaptı. Avrupa'daki PKK temsilcileriyle irtibat halinde olduğunu saklamadı.

1993 yılında International Human Rights Law Group adlı kuruluşun ödül töreni yapılacaktı. Bayan Mitterand ile Talabani ve Barzani de toplantıya davetliydi. Kerim HEP Milletvekilleri Leyla Zana ve Ahmet Türk'ü de davet edip evinde misafir etti.

Talabani Washington'a gelmeden önce PKK'yla ortak çıkarlarını gözeten bir anlaşma imzalamıştı. ABD'nin Ankara Büyükelçisi Richard Barkley de Washington'a gelmiş ama ortalıkta görünmüyordu. Kerim bayan Mitterand'ın da katıldığı Kürt zirvesine ev sahipliği yaptı. Kerim Akın, başkanlığını pasaport sahtekârlığından yargılanan Türkiye'den kaçan bir kaç kez adını değiştiren Kani Gulam'a (Abdulgaffar Gündüz) devredip Kerkük'e vali oldu.

Roma'da Öcalan'la görüşen Kerim'in PKK yöneticileriyle bağlantısı devam etmiyor mu? Tabi ki ediyor. Kerkük gibi hassas bir kentte vali olan Kerim bunca yıllık PKK dostluğunu Davutoğlu’nun ziyaretiyle rafa kaldırmadı herhalde. Doktor Kerim Kandil'le Oslo arasına hat bile çekmiştir. Ben Davutoğlu'nun Kerim'le Kandil'i konuşup konuşmadığını merak ediyorum.

Yılmaz POLAT - 7 Ağustos 2012

Ben yaşayabilmek için, kesin olarak bağımsız bir ulusun evladı kalmalıyım. Bu yüzden ulusal bağımsızlık bence bir hayat sorunudur.
Ya istiklal, ya ölüm!
Kullanıcı küçük betizi
NİLGÜN BAŞTUĞ
GM Yazarları
GM Yazarları

İletiler: 694

Şu dizine dön: Yılmaz POLAT

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x