Davutpaşa'da Korkunç Patlama

Genel & Güncel Konular

Davutpaşa'da Korkunç Patlama

İletigönderen Efe » Prş Oca 31, 2008 20:45

Kulakları sağır eden bir patlama meydana geldi... Sokak harabeye döndü, cesetler etrafa dağıldı.

İstanbul Zeytinburnu'ndaki bir iş merkezinde bu sabah patlama meydana geldi. Patlama sonucu bina çökerken, 20 kişi hayatını kaybetti, 100'ün üzerinde kişi yaralandı. Bölgede maytap kalıntılarına rastlandı.

Saat 09.45'te Davutpaşa Çifte Havuzlar caddesinde gerçekleşen patlamada ölenlerin sayısı öğle saatleri itibarıyla 20'ye yükseldi.

Ölenlerin bir bölümünü hastanelerde yaşamını yitirenler, bir bölümünü de enkaz altından çıkarılanlar oluşturuyor.

Patlamanın gerçekleştiği iş merkezinin karşısındaki Prestij İş Merkezi ile çevredeki bazı binalar ile çok sayıda otomobilde de hasar oluştu.

Kaçak havai fişek deposu/imalathanesi

İstanbul Valisi Muammer Güler, patlama sonucu yıkılan binanın 3 ve 4'üncü katlarında kaçak olarak imalat yapılan ya da depo olarak kullanılan havai fişek, meşale ve maytapların bulunduğu bir bölüm olduğunu kaydetti.

Bu bölümün altında boya ve iplik atölyelerinin kazanlarının bulunduğuna dikkat çeken Vali Güler, basınç etkisi yaratan patlamanın havai fişeklerin bulunduğu bölümde meydana geldiğini ifade etti.

Kaçak imalathane: Maytap imalathanesinin kaçak olduğunu anlatan Vali Güler, "Bu imalathane kaçak. Hiçbir önlem alınmamış. Öncelikle çıkan bir yangın var. Bir ateş topu şeklinde çıkmış. Bir iş merkezinin açık otoparkında yangını izleyen 8 kişinin ölümüne sebep olmuş patlama. Bununla beraber işyerinden 11 cenaze çıkarıldı" dedi.

Topbaş'dan denetimsizlik itirafı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş bu kadar büyük işyeri çevresinde böyle bir imalathane veya depolamayı kendilerinin bilmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Topbaş, "İlçe belediyesinden ruhsat alması lazım. Müracaat yok. Yurttaşların bize ihbarda bulunması lazım. İhbar olmazsa biz bilemeyiz" diye konuştu.

Kaçak işyeri sahipleri kaçtı

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, 5 işyerinin kaçak çalıştığının tespit edildiğini, bunların sahiplerinin patlamadan sonra mühürleri söküp kaçtığını belirtti.

Patlamanın meydana geldiği binanın ise 1989 yılında ruhsatlı olarak inşa edildiği bildirildi.

Yaralı olayı anlattı

Patlamada yaralanarak kaldırıldığı Bayrampaşa Devlet Hastanesi'nde ayakta tedavi edilen Raşit Sicimoğlu, iş merkezinde önce bir patlama meydana geldiğini belirterek, "O patlamanın akabinde de tekrar büyük bir patlamanın gerçekleşti" dedi.

Sicimoğlu, "İlk patlamaya bakalım derken, o ikinci patlamada her taraf yıkıldı. Toz, duman, karanlık... Ondan sonra herkes birbirini kaybetti. Patlama olunca zaten merak ettik. Binanın üstünde 'ne oldu' diyen insanlar vardı. 'Aşağı inin' demeye kalmadan ikinci patlama oldu, insanlar parçalandı" diye konuştu.

damnant quod non intelligunt...
Kullanıcı küçük betizi
Efe
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 1508

İşte PATLAMANIN NEDENİ

İletigönderen Efe » Prş Oca 31, 2008 20:48

İşte PATLAMANIN NEDENİ

17 kişinin ölümüne neden olay patlamanın ardından ihmal çıktı. Resmi açıklama şu;

Davutpaşa'daki patlamanın nedeniyle ilgili kesin bilgiye ulaşıldı. Patlamaya kaloriferin değil, maytap üretim firmasının neden olduğu açıklandı.

İlk gelen bilgiler buhar kazanın patladığı yönündeydi. Ancak binanın üçüncü katında ortaya çıkan ruhsatsız maytap firması olayın rengini değiştirdi.

Olay yerine giderek incelemelerde bulunan İstanbul Valisi Muammer Güler, maytap firmasının incelendiğini belirterek, buranın ruhsatsız olduğunu bildirdi.

PATLAMA NEDENİ KESİNLEŞTİ

Vali'den gelen ikinci açıklama ise patlamanın nedeninin maytap atölyesinden kaynaklandığı yönünde oldu. Vali, "Maytap atölyesinin patlamaya neden olduğu kesinleşti" dedi.

Vali Güler, önce küçük bir yangın çıktığı, ardından da büyük patlamanın meydana geldiğini bildirdi.

İşletmenin ruhsatsız olması ise facianın ardındaki ihmali ortaya koydu.
Maytap atölyesinin hemen alt katında bir boya üretim atölyesinin bulunması da facianın boyutlarını büyüttü.

İGDAŞ'TAN AÇIKLAMA

Bu arada İGDAŞ da açıklama yaptı. Açıklamada; 'İlk incelemeler sonucunda patlamanın doğal gazla ilgili olmadığını tespit etmişlerdir. Patlamanın meydana geldiği binada ve binanın bulunduğu sokakta doğal gaz hattı bulunmamaktadır' denildi.

BİNA RUHSATSIZDI

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, patlama sonrası yaptığı ilk açıklamada şunları kaydetti;

''Patlamanın meydana geldiği bina, 1989 yılında yapılmış ve ruhsatsız bir bina. Binada 5 iş yeri faaliyette bulunuyor. Bunların 2'sinin ruhsatı, 2'sinin ruhsat müracaatı var. Kot yıkama atölyesi de kaçak faaliyette bulunduğu için mühürlenmiş, ancak bu mühre rağmen çalışmaya devam ettiği için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından savcılığa suç duyurusunda bulunulmuş. Binada maytap atölyesi ya da deposu olduğuna dair belediye kayıtlarında bilgi yok.''

Kullanıcı küçük betizi
Efe
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

DEHŞETİN BİLANÇOSU

İletigönderen Efe » Prş Oca 31, 2008 20:52

DEHŞETİN BİLANÇOSU

İş hanındaki patlamada bilanço ürkütücü boyutlara çıktı. İşte gelen son rakamlar;

Davutpaşa'daki patlamanın bilançosu ürkütücü... Vakıfgureba ve Haseki hastanesi yaralılarla dolup taştı...

Ölü sayısı 23'e yükseldi. İl Sağlık Müdürü Mehmet Bakar ölü sayısının 23’e yükseldiğini söyledi. Patlamada hayatını kaybedenlerden 12 kişinin isimleri belirlendi.

ÖLENLERİN İSİMLERİ

Azeri uyruklu Davruz Mamadov ile Hasan Akhun, Orhan Saday, Halit Alkan, Ömer Vural, Kazım Mişli, Kadir Cesur, Zübeyir Bal, Hüseyin Taylanoğlu, Ezgi Şimşek, Mustafa Tıskaya ve Yaşar Kara...

Davutpaşa'da meydana gelen patlamada yaralı sayısı ise 117 olarak açıklandı.

KİMLİKLERİ BELİRLENEN YARALILAR

Ağır yaralı olarak Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralıların isimleri şöyle: ''Nazan Akbulut, Tevriz Akbulut, İlhan Nizli, Mustafa Aydoğan, Nuriye Şahin, Ramazan Kaçi, Hasan Altay, Kamuran Koç, Sedat Onuş, Selçuk Aydoğan, Refik Yılmaz, Taner Karakılıç, Ali Yılmazer, Selahattin Dukan, Yusuf Dukan, Rasim Mümin, Fırat Danış, Fırat Akarsu, Ümit Güçtekin, Adem Sarı, Kazım Karadeniz, Mehmet Ülger, Necmettin Küçükyıldız, İsmail Kaya, Nurullah Karabarutçu, Refik Yılmaz, Halit Altan, Mahmut Aktaş, Ahmet Aktaş, Enes Aslanbay, Ahmet Kartal, Fatih Dikmen, Öznur Güneş, İbrahim Akkoç, Menderes İnal, Mert Ortaç, Nur Tekin Yılmaz, Kemal Serin, Serkan Tabaklar, Orhan Yıldız, Abdülkadir Ersöz, Çiğdem Sicimoğlu, Reşit Sicimoğlu, Murat Sarsıklı, Enis Bakır, Yıldız Sevim, Gökhan Bekcan, Eyüp Sülük, Serdar Gönül, Ercan Han, Hüseyin Güler, Gamze Ilık, Ersin Ulusal, Mahmut Kara, Ergül Kara, Ramazan Çelik, Mehmet Çulcu, Yücel Gürbüz, Hasan Rahmi Özkarayol, Kenan Özender, Şükrü Gündüz, Erol Güzeloğlu, Yaşar Küçükyıldız, Servet Aydoğan, Erhan Altun, Uğur Önger, Sedat Çelik, Satılmış Haylamaz, Hamit Tetik, Tahile Kılıç, Halil Unutmaz, Hilmi Haylamaz, Ahmet Yıldız, Yasin Dinçer, Arap Akbulut, Mesut Sönmez, İsmail Turgut, Murat Çağlar, Levent Coşkun, Turgay Minuz, Sabriye Kadakal, İskender Mutlu, Canan Taş, İsmail Kanoğlu, Osman Doğan, Mesut Karas, Erol Türkan, Hüseyin Yılmaz, Mehmet Salih Çulcu, Mücahit Yılmaz, Fatih Yılmaz, Bedir Şen, Levent Coşkun, Mehmet Engin, Yavuz Özen, Murat Özen, Ömer Özen, Fırat Doğan, Ayhan Bozdağlı, Lütfü Tanrıöver, Murat Bayındır, Kadir Demirdiler, Osman Duman, Mustafa Aydın, Mehmet Dedek, Sezgin Bayrak, Gani Alıç, Ceyhan Kalaycı, Hatice Aydın, Süleyman Ahmet Gündoğdu, Fikri Aydoğmuş.''

Patlamada yaralanan 117 kişiden 72'sinin tedavileri yapılarak
taburcu edildiği, 45'inin ise çeşitli hastanelerde tedavilerinin sürdüğü
duyuruldu.

Kullanıcı küçük betizi
Efe
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Şub 02, 2008 0:05

Yoldaydım,tv kanallarının yayınlarını mecburen radyodan takip ediyordum.
Derken Mimar Kadir Topbaş,İstanbul Sefiri,pardon İstanbul B.Şehir Belediyesi Başkanı çıktı.Gayet pişkin bir şekilde özetle dedi ki,"Biz tek tek ruhsatsız iş yerlerini tespit edemeyiz,vatandaşın ihbar etmesi gerekir."
Bu adam,bir daha ki seçimlerde de aday olacak,bu İstanbul'a yine büyük bir oy farkı ile seçilecek.
Benim demokrasiye olan inancım gittikçe daha da azalıyor.
Daha fazla hırslanıyorum,kinleniyorum,üzülüyorum.
Bu ülkede insan hayatının bu kadar ucuz olmasına kızıyorum.Fakat aynı insanlara da kendi hayatlarını daha da değersizleştiren,ölümü bu kadar kolay kabullenen ve topluma da kabullenmeyi öğütleyen insanları başımıza getirdikleri için kızıyorum.
Tanrım ölenleri ışık etsin.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x