Demirel: Yargı devlettir

Genel & Güncel Konular

İletigönderen Türk-Kan » Prş May 22, 2008 16:46

"Yargıyı konuşma mecburiyetinde bırakmamak lazım."

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Yargıtay Başkanlar Kurulu bildirisini değerlendirirken ''Eğer yargı birtakım huzursuzluklar içine sürükleniyorsa devletin işlemesinde sıkıntılar olur. Yargıyı konuşma mecburiyetinde bırakmamak lazım'' dedi.

Demirel, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Ayazağa Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen ''İş Dünyası İçin Yeni Tehdit ve Fırsatlar Kongresi''ne gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, Yargıtay Başkanlar Kurulu bildirisi ve ardından hükümetten yapılan açıklamalara ilişkin değerlendirmesini sorması üzerine Demirel, şunları söyledi:

''Türkiye demokratikleşmeyi başaracaktır. Kurumlar arasında meydana gelen sürtüşmeler halkımızı memnun etmez. Burada haklı haksız aramayacağım ben. Sadece ahenk içerisinde devletimizin işlemesini, yoluna devam etmesini ararım. Görülüyor ki birtakım sürtüşmeler var. Umuyorum ki herkes birbirini daha iyi anlar. Yargının sorununu da anlamak lazım, sıkışıklığını da anlamak lazım. Yargı, devlet demektir. Eğer yargı birtakım huzursuzluklar içine sürükleniyorsa devletin işlemesinde sıkıntılar olur. Yargıyı konuşma mecburiyetinde bırakmamak lazım.''

Demirel, ''kuvvetler ayrılığı'' ilkesinin hatırlatılması üzerine de ''Bu, kuvvetler ayrılığında sürtüşmedir, onun için söyledim bunları'' dedi.

Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x