Demokrasi beşiği İngiltere'de siyasilerin ihale fiyatları!

Demokrasi beşiği İngiltere'de siyasilerin ihale fiyatları!

İletigönderen Erkan Güçiz » Sal Şub 24, 2015 15:05

Kendini “aydın” sanan veya öyle tanıtan pek çok kişi “Demokrasi”nin ve günümüz “İnsan Hakları”nın temel taşlarından biri olarak İngiltere’de, Papa, Kral ve baronlar arasında 1215 yılında imzalanmış Magna Carta’yı (Latince: “Büyük Ferman”) gösterir, dolayısıyla İngiltere gıpta ile baktıkları bir ülkedir.

Biz de bakalım, Magna Carta’nın ülkesi, “Demokrasi’nin beşiği”, İngiltere’de neler oluyor.

21. Century Wire'daki haberin başlığı:Üst düzey İngiliz politikacılarının satış fiyatları!

Jack Straw'un “iş bitirme ücreti” günlük 7700 dolarmış!

İngiliz politikasının temel dokusu sonu gelmeyen skandallarla parçalanıyor.

İngiliz İşçi Partisi önde gelen kişilerinden biri eski Dışişleri Bakanı Jack Straw ve İngiliz İstihbarat Teşkilatlarından sorumlu Sir Malcolm Rifkind’in para karşılığı nüfuzlarını kullanmaya hazır oldukları gizli kamera kayıtlarına geçti.
Skandal ta tepeye kadar gidiyor.

Jack Straw, “radara yakalanmadan” iş yapabileceğini, günlük ücretinin 7700 Dolar olduğunu kasılarak anlattı. Rifkind, ücret tatminkâr olursa, İngiliz politika örgütünde “iş yapacak yerler”le bağlantı kurabileceğini söyledi.

Bu hizmetlerden kimler yaralanıyor? Başka kimler var bu tür hizmetler sunan? İngiltere’nin iç ve dış politikası ne derecede böylesine harici oligarşik çıkarlarla yönlendiriliyor? Bu davranışlar İngiliz İstihbarat Teşkilatı’nı tehlikeye düşürdü mü?

Bir yığın banka ve cinsi istismar vakalarının ardından geliyor bu haberler. Ülkenin masrafları kısma politikası halkı öldürecek zaten. İngiliz siyasi düzeni daha ne kadar bu yıkıma dayanır, çökmeden önce?


Kaynak:
http://21stcenturywire.com/2015/02/23/oligarchy-top-british-politicians-offer-influence-for-cash/
Uluslar, egemenliklerini geçici bile olsa, bırakacağı meclislere dahi gereğinden fazla inanmamalı ve güvenmemelidir. Çünkü meclisler bile despotluk yapabilir ve bu despotluk bireysel despotluktan daha tehlikeli olabilir. Meclislerin öyle kararları olabilir ki, bu kararlar ulusun yaşamına giderilmesi olanaklı olmayan zararlar verebilir.
Gazi Mustafa Kemâl Atatürk

Erkan Güçiz

Facebook - TC ERKAN GÜÇİZ
Kullanıcı küçük betizi
Erkan Güçiz
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 421
Kayıt: Çrş Eyl 29, 2010 5:18

Şu dizine dön: Erkan GÜÇİZ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

cron

x