Demokrasi hazımsızlarını durdurabilirsek önümüz açıktır

Genel & Güncel Konular

Demokrasi hazımsızlarını durdurabilirsek önümüz açıktır

İletigönderen Veled » Prş Mar 08, 2007 19:48

Demokrasi hazımsızlarını durdurabilirsek önümüz açıktır
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Nevşehir'den demokrasi vurgusu yaptı. Ülkeyi çatışmacı zihniyeti benimseyenlere teslim etmeyeceklerini belirten Erdoğan, demokrasiyi hazmedenlere dur deme çağrısında bulundu.



Erdoğan, "Türkiye'yi yeniden tekerleme siyasetine, vehimlere, anlamsız polemiklere, demokrasi hazımsızlıklarına mahkum etmek isteyen anlayışlara dur demeyi bilirsek, o zaman bizim önümüz açıktır."dedi.

Nevşehir'de TOKİ tarafından yaptırılan 1094 konutun anahtar teslim töreninde halka hitap eden Başbakan Erdoğan, dünün krizlerinden bugün eser kalmadığını söyledi. 3 Kasım öncesinde ülkeyi uçurumun kenarına getirenlere geçit verilmemesini isteyen Erdoğan, Türkiye'de menfaatlerini ülkenin yerinde saymasına endekslemiş bir mutlu azınlık dışında herkesin gözünü geleceğe diktiğini kaydetti. AK Parti Lideri, "Türkiye'yi bir kez daha asla, üretim, yatırım yerine, boş laf, kavga, gölge oyunlarıyla yönetmeye çalışanlara teslim etmeyeceğiz. Kendi menfaatinin peşinde koşmaktan bu ülkenin menfaatini unutanlar, bu ülkenin kaynaklarını ona buna peşkeş çekenlere, bir kez daha asla geçit vermeyeceğiz" diye konuştu.

Kayıp yılların ardından Türkiye'nin hak ettiği kalkınma seviyesini yakalamaya başladığını dile getiren Erdoğan, geleceğe ilişkin büyük hayaller taşıdıklarından söz etti. Ülkeyle ilgili kurdukları hayallere gülenler için, "Son gülen iyi güler" ifadesini kullanan Erdoğan, şunları kaydetti: "Büyük düşünüyoruz, küçük hesaplarla, sığ düşüncelerle ilgilenmiyoruz. Millet olarak önümüzde çok daha büyük hedefler, güzel hayaller var. Dün bizi hayalcilikle suçlayanlar, bugün gerçeklerle yüzleşemeyenler, gelecekle ilgili hedeflerimizi de hafife alsınlar. Bu millet zaten böylelerine ne vereceğini gayet iyi biliyor. Son gülen iyi güler. Zira, bu milletin umutlarıyla heyecanlarıyla beklentileriyle oynanmayacağını o aklı evveller de yakında öğrenecekler"

SEÇİM SLOGANI: TEK BAŞINA, İŞ BAŞINA, YOLA DEVAM

AK Parti Genel Başkanı Erdoğan Nevşehir'deki törende seçim sloganını da açıkladı. 3 Kasım'da 'Tek başına, iş başına' sloganını seçtiklerini hatırlatan Erdoğan, şimdi de AK Parti'nin, 'Tek başına, iş başına, yola devam' sloganını kullanacağını ifade etti. Erdoğan, Türkiye'de kişi başına düşen milli gelirin 10 bin dolara çıkması ve dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına Türkiye'nin girebilmesi için bunun şart olduğunu savundu.

Borçların iptal edilmesiyle ilgili bazı talepler geldiğine değinen Erdoğan, bu tür taleplere karşı çıktığını söyledi. Vatandaş elektrik borcunu ödemediğinde nasıl elektriği kesiliyorsa aynı şekilde kaçak kullanan ya da borcunu ödemeyenlere ayrıcalık yapılamayacağını ifade etti.

Konuşmasında "AK Parti'ye menfaat için oy verecek olan varsa vermesin."diyen Başbakan Erdoğan prensiplerini şu sözlerle aktardı: "Gelirken söz verdik, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemedik, yedirtmeyeceğiz. Kimse bizden politik bir gayret beklemesin. Biz emanetçiyiz. Biz oy endişesiyle yalpalama yapmayız, sapma yapmayız. Bize menfaat karşılığı, özel muamele karşılığı oy verecek olan varsa vermesin. Biz halkımıza hizmetkarız. Biz halkımızın efendisi değil, hizmetkarıyız"

Başbakanın konuşması esnasında vatandaşlardan bir kısmı 'Beş yıl daha' dedi. Bunun üzerine Erdoğan, "Vatandaş devam derse bizde tamam deriz."cümlesini kullandı.

Erdoğan konuşmasının ardından bazı ailelerinin anahtarlarını bizzat takdim etti. Ardından vatandaşların davetini kıramayarak eşi Emine Hanımla birlikte konut sahiplerini yeni evlerinde ziyaret etti.

NEVŞEHİR'E İLK UÇUŞU ERDOĞAN YAPTI

Turizm şehri olan Nevşehir'deki havaalanı dün Başbakan Erdoğan'ın ATA uçağıyla inişiyle açılmış oldu. Erdoğan'ın ardından Türk Hava Yolları da Nevşehir'e ilk seferi koydurdu. Erdoğan, Nevşehir'e uçakların dolacağını ve şekilde Nevşehir'in de kazançlı çıkacağını söyledi.


08 Mart 2007, Perşembe Zaman
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır
 
İletiler: 3
Kayıt: Çrş Mar 07, 2007 20:46

İletigönderen Çetin Taş » Prş Mar 08, 2007 22:43

Komik bir adam bu adam yahu.Demokrasiyi hazmedemeyenler kim?Kim demokrat?Ne yapılmış memleketin yararına bu hükümet tarafından?Hayret yahu!
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye
 
İletiler: 2354
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 22:02

İletigönderen Hasta » Prş Mar 08, 2007 22:57

Türkiye'de,iktidar olmuş bir politikacının demokrasi kelimesinden utanmadan sözedebilmesi için,önce mevcut seçim kanununu değiştirmek için düğmeye basmış olması gerekir,ne demokrasisi... :evil: Haa,tabii,utanması olan politikacılar için söyledim bunu.. :twisted:
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır
 
İletiler: 1
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 14:52

İletigönderen DAVUD » Prş Mar 08, 2007 23:19

''Sayın'' Başbakan,bence,ilk oalrak demokrasinin tanımını yapmalı,kendine göre.Bakalım demokrasi deyince,aklına ne geliyormuş?

Slogan,tek başına,iş başına yola devam...

Yapılan iş,demokrasi dersi verme....

Demokrasiye örnek,Monarşik :lol:

''TEK BAŞINA'' demokrasi :idea:
Resim

S.S NAZIO
Kullanıcı küçük betizi
DAVUD
Üye
Üye
 
İletiler: 32
Kayıt: Çrş Mar 07, 2007 18:38

İletigönderen Yahya Han » Prş Mar 08, 2007 23:50

Türk Dil Kurumu

Demokrasi: Halkın egemenliği temeline dayanan yönetim biçimi, el erki, demokratlık.

Katılımcı Demokrasi: Toplumun kişileri ve kurumlarıyla geniş katılımının sağlandığı demokratik yapılanma.

Özgürlükçü Demokrasi: Bireylerin her türlü düşüncesine saygı gösteren, yasak koymayan demokrasi biçimi.

Sosyal Demokrasi: Sosyal alanda emekçi toplum kesimlerinin çıkarlarının korunması ve üretimi artırmak yanında hakça bölüşümü de ön planda tutan sosyal ve siyasi akım.


Biraz daha toparlayacak olursak demokrasi; temel hak ve özgürlüklerin çoğunluğa karşı da güvencede olduğu bir çoğunluk rejimidir. Önemli olan 'çoğunluk' değil 'temel hak ve özgürlükler'dir.


Bu tanımlardan yola çıkıp iktidarın yönetimini gözönüne alırsak, "demokrasi hazımsızları" kimler?
кяaℓℓığıηa кяaℓ σℓaη нaℓкıм..!
Kullanıcı küçük betizi
Yahya Han
Üye
Üye
 
İletiler: 26
Kayıt: Pzr Şub 25, 2007 13:17

İletigönderen |Kuralsız| » Cum Mar 09, 2007 0:12

Çetin Taş, Konya'da 111 fabrika açtı işsizlik bitti (fabrikalar zaten 5 yıldır faaliyettelerdi)

Kayseri'de 135 Fabrikanın Temelini attı işsizlik azalacak (Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak'ın fabrikası mobilya lideri İstikbal bile adam çıkarıyo yüzlerce... diğerlerini saymama gerek yok...)

tanık olduğum ve şu an aklıma gelen İcraatları bunlar...

Slogan da, insanda bi anlık gülümseme yapıyo hani :twisted:

haber için tşk.

''Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır! Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki; sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki cevher-i asli'yi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin."
Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk

Ruhun Şad, Mekanın Cennet Olsun Türklüğün Yüce Başbuğu ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye
 
İletiler: 2244
Kayıt: Pzr Şub 25, 2007 13:25
Konum: Gecenin Kıyısından Karanlığın Tam Ortasından |K@yse®ciyes|

İletigönderen Ram » Cum Mar 09, 2007 7:36

Arkandayız Tayyip.

Semih R.Cabalar, haber için teşekkürler.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

İletigönderen Sandra » Cum Mar 09, 2007 15:19

Demokrasi bir tren gibidir bazen iner bazen binersiniz diyen adam simdi nasil olurda demokrasi hakkinda böyle konusur anlamak mumkun degil
Resim
Kullanıcı küçük betizi
Sandra
Üye
Üye
 
İletiler: 171
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 18:25
Konum: Nereye

İletigönderen Veled » Cum Mar 09, 2007 16:29

Sandra, Ram, Efsane_38, Yahya Han, DAVUD, nurdi, Çetin Taş, okudugunuz için sagolun çetin abime katılıyorum çok komik adam ya söyledikleri yaptıkları bir uyuşsa çok şeyler olacak ama...
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır
 
İletiler: 3
Kayıt: Çrş Mar 07, 2007 20:46


Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 4 konuk

x