Demokrasimiz geldi

Demokrasimiz geldi

İletigönderen Erkan Güçiz » Pzr Ağu 03, 2014 2:29

Demokrasi sözcüğü ile neyi kastettiğimi anlatmam çok yer alacak, konuya yer kalmayacak. Banu Avar’ın, okunması şart olan “KAÇIN! 'DEMOKRASİ' GELİYOR” kitabından bir alıntıyla işin kolayına kaçacağım.

"İktidara oturan her parti SİSTEM içindedir. Yani HALK'ın çıkarları aleyhinedir. Halkın gerçek çıkarlarının temsilcileri meclise giremezler. Bunun için her türlü düzenek kurulmuştur. Her seçimde malı götürmeyi hayal eden sistem partilerinden biri voleyi vurur. Halk debelenip durur.

Demokrasi içinde olduğunu zanneder, Amerikan Avrupa çetelerinin gizli stratejilerine, para piyasalarına bağlı olarak kaderi şekillenir. 'Demokrasi Geliyor' diye darbeler, işgaller, katliamlar altında ezilir..."


ABD Dışişleri Bakanlığı 2015 bütçesinde 600 milyon dolarlık bir bölüm “Yabancı Ziyaretçi Programları”na ayrılmış.
Bu programların, ufak bir yatırımla akıllı araçları kullanarak, ABD milli güvenliğini, dış politikasını ve ekonomik çıkarlarını desteklediği belirtiliyor, kongreye sunulan bütçe tanıtım belgesinde.

20’den fazla değişik Eğitim Programları arasında, son 65 yılda 155 ülkeden 310 bin kişinin ABD’de eğitim gördüğü "Fullbright Programı", en başarılı olanlardan biri.

Bunlardan bir diğeri, “Öğretmen Takası Programı” ile yabancı ülkeye gönderilen bir Amerikalı öğretmenin en az 1000 taze beyini ve 50’den fazla birlikte çalıştığı öğretmeni etkileyebileceği belirtiliyor.

Lise çağında gençler için düzenlenen altı değişik programdan biri, “The Kennedy-Lugar YES”, özel olarak Müslüman ülkelere yönelik olarak hazırlanıyor.

Kişisel ilişkiler başlığı altındaki dört programdan, “Uluslararası Ziyaretçi Liderlik Programı” (The International Visitor Leadership Program - IVLP), politika, iş ve sivil toplum kuruluşları alanlarında kilit noktalardaki kişileri Amerika’ya götürüp, orada verilen kursların adı.

Kişisel ilişkilerden bir diğeri, “Kardeş Şehirler Programı”, 109’ü Müslüman olan146 ülkede, 500’ü Amerikan olan 2000 şehri birbiriyle bağlıyor. Bununla, Amerikan şirketlerine artan ticaret ve bu ülkelere yayılma imkânları doğuyor.

1940’dan beri IVLP yoluyla 200 binden fazla ziyaretçi Amerika’ya getirildi; bunlardan 320’si geçmişte ve günümüzde devlet başkanlığı, 2200’den fazlası da bakanlık seviyesinde görevde. Her yıl yaklaşık 250 ziyaretçi bu program kapsamında Amerika’ya getiriliyor.

Bütün bu programlara katılacak adayları ülkedeki ABD Büyükelçisi belirliyor, merkeze sunuyor, onay alındığında kişi Amerika’ya, bazen bir ayı geçen bir süre için götürülüyor. Bazıları toplu olarak değişik ülkelerden gelenlerle bir arada “kursa tabi tutuluyor”, bazılarına da “Kişisel Özel Program” uygulanıyor.

Birleşmiş Milletlerdeki ülkelerin dörtte birinin geçmişte ve günümüzdeki cumhurbaşkanı veya başbakanı geçmiş bu tezgâhtan.
Yakın zamandan birkaç isim şöyle.

Dilma Rousseff, Brezilya Cumhurbaşkanı
Nicolas Sarkozy, Fransa Eski Cumhurbaşkanı
Tony Blair İngiltere Eski Başbakanı
Gordon Brown, İngiltere Eski Başbakanı
Felipe Calderon, Meksika Eski Cumhurbaşkanı
Margaret Thatcher, İngiltere Eski Başbakanı
Ehud Olmert, İsrail Eski Başbakanı
Enver Sedat, Mısır Eski Cumhurbaşkanı
Hamid Karzai, Afganistan Cumhurbaşkanı
Abdullah Gül, Türkiye Cumhurbaşkanı
Indira Gandhi, Hindistan Eski Başbakanı

Yukarıdaki fotoğraf onların İnternet sitesinden alınma, gururla tanıtıyorlar “Ziyaretçi”leri...

Bakalım kimin resmini koyacaklar aynı köşeye, 10 Ağustos'tan sonra...

Türkiye'den Amerika’ya "kurs" için götürülen yüzlerce kişi arasında, bazılarının şaşkınlıkla karşılayacağı isimler var; Süleyman Demirel, Bülent Ecevit ve Deniz Baykal. Demek ki zamanında, Demokrasi öyle gerektirmiş.

WikiLeaks belgelerinde, 2003 2005 yıllarında Türkiye’den bu “kurslar”a aday gösterilenlerin isimleri var.
“Ne çeşit kişileri Amerika’ya götürüyorlar” sorusunu yalnız 2003 2005 yıllarını kapsayan iki WikiLeaks belgesinden çıkan liste ile yanıtlayalım.

  • AKP ve CHP Milletvekilleri
  • TBMM Yasalar ve Yönetmelikler Bölüm başkanları
  • Milli Eğitim Bakanlığı tedrisat bölümü danışmanları
  • Diyanet İşleri kısım şefleri
  • Emniyetten Narkotik Şube Şefi
  • Belediye başkanları, büyükşehir belediye Satınalma şube şefleri
  • Üniversite öğretim üyeleri
  • Gazeteciler, televizyon muhabirleri
  • Sivil Toplum Kuruluşu yöneticileri
  • Kütüphaneciler
  • Şirket sahipleri

Hangilerinin onaylanıp Amerika’ya götürüldüğünü bilmiyoruz fakat kişiler ilginç, önerilen kurslar daha da ilginç. Tarihlere baktığımızda ABD’nin bu “politik yatırımlar”ı ne kadar önceden planladığı görülüyor. Bunlardan iki örnek yeter; diğer isimler bağlantılarda.

-- Mustafa SARIGÜL, Şişli Belediye Başkanı
Kişisel Özel Program, “Cumhurbaşkanlığı Kampanyası” ,5 - 20 Haziran 20041

-- Mansur YAVAŞ, Beypazarı Belediye Başkanı
“ABD’de Belediye Yönetimi”, 19 Temmuz - 9 Ağustos 20032

Şimdi inandınız mı, “Demokrasimiz”in çoktan geldiğine…
________________________________________
1 https://wikileaks.org/cable/2005/01/05ANKARA411.html
https://wikileaks.org/cable/2009/04/09ANKARA627.html
2 https://wikileaks.org/cable/2004/02/04ANKARA663.html
Uluslar, egemenliklerini geçici bile olsa, bırakacağı meclislere dahi gereğinden fazla inanmamalı ve güvenmemelidir. Çünkü meclisler bile despotluk yapabilir ve bu despotluk bireysel despotluktan daha tehlikeli olabilir. Meclislerin öyle kararları olabilir ki, bu kararlar ulusun yaşamına giderilmesi olanaklı olmayan zararlar verebilir.
Gazi Mustafa Kemâl Atatürk

Erkan Güçiz

Facebook - TC ERKAN GÜÇİZ
Kullanıcı küçük betizi
Erkan Güçiz
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 421
Kayıt: Çrş Eyl 29, 2010 5:18

Şu dizine dön: Erkan GÜÇİZ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x