Demokratik faşizm!

Genel & Güncel Konular

Demokratik faşizm!

İletigönderen tuba » Çrş Haz 18, 2008 11:07

Demokratik faşizm!

Hemen telefona sarılıp, “Evet çıkana kadar referandum yapın kardeşim” talimatı verdiler!..

Günah keçisi
AB’nin işleyişini düzenleyecek Lizbon Antlaşması’nı referandumda reddeden İrlanda’da yönetim, AB’nin günah keçisi oldu. Birlik ülkeleri şimdi İrlanda’ya “Çıkış yolu bul” baskısı yapıyor.

“Hayır” olmaz!
AB’nin büyükleri, “İrlanda’nın ’hayır’ını cevap olarak görmeyeceklerini” Lüksemburg’daki dışişleri bakanları toplantısında net bir şekilde ortaya koydu. Baskı giderek yoğunlaşıyor.

Cowen, hedefte
AB açısından ’çabuk şekilde tamir edilmesi çok zor olan bu hasar’, yarın Brüksel’de liderler tarafından masaya yatırılacak. Zirvede en çok terleyecek lider ise İrlanda Başbakanı Brian Cowen olacak!

İşte AB faşizmi
Birliğin işleyişini düzenleyecek Lizbon Antlaşması’nı referandumla reddeden İrlanda’da yönetim AB’nin günah keçisi oldu. Birlik ülkeleri İrlanda’ya ’çıkış yolu bul’ baskısı yapıyor. İrlanda’nın, Lizbon Antlaşması’nı reddetmesi üzerine çıkış yolu arayışına giren Avrupa Birliği’nde kafalar oldukça karışık. Üye ülkeler arasında krizden hangi yöntemle çıkılacağı konusunda ortak bir yaklaşımın bulunmadığı, dün Lüksemburg’da yapılan AB dışişleri bakanları toplantısında net bir şekilde ortaya çıktı. Bazı çevrelerce günah keçisi haline getirilmeye çalışılan İrlanda ise “çıkış yolu önerisinde bulunma konusunda” yoğun baskı altında. AB, şu aşamada “İrlanda’nın hayırını” yanıt olarak görmediğini hissettiren bir tavır içinde.

Açıklama istiyorlar
İrlanda’nın yarattığı şokun ardından dün ilk kez bir araya gelerek durum değerlendirmesi yapan AB dışişleri bakanları, Dublin’in, perşembe günü başlayacak olan zirvede çıkış yolunu göstermesini ve bundan sonra nasıl bir adım atacağını açıklamasını istiyorlar. Şimdilik yüksek sesle dile getirilmese bile İrlanda, ikinci bir referandum baskısı altına alınmaya başlandı. Bu opsiyonu tamamen geri plana itmese de ikinci bir referandumu özellikle iç politika unsurları nedeniyle çok riskli bulan İrlanda, büyük bir ikilem içinde. İrlanda Dışişleri Bakanı Michael Martin, ülkesinden çıkan sonucun AB açısından belirsizlik ortamı yarattığını teslim etmekle birlikte “Bu, İrlanda halkının demokratik bir kararı ve buna saygı gösterilmeli. Şu aşamada çıkış yollarından bahsetmek için çok erken” dedi. Almanya Dışişl§eri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ise “Tek yol var, o da onay sürecine devam edilmesi” diye konuştu. AB açısından “çabuk şekilde tamir edilmesi çok zor olan bu hasar”, 19-20 Haziran’da Brüksel’de liderler tarafından masaya yatırılacak.

Kaynak
Kullanıcı küçük betizi
tuba
Üye
Üye

İletiler: 1113

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x