Dengir Fırat: 'AK Parti, Cici Parti'

Forumda gereksiz, yanlışlıkla açılmış veya kilitlenmiş başlıklar buraya taşınır.

Dengir Fırat: 'AK Parti, Cici Parti'

İletigönderen tuba » Sal Tem 15, 2008 17:32

Dengir Fırat: "Niye kapatılsın? Yazık değil mi? Cici bir parti"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, partisinin kapatılmayacağını söyledi.

TBMM'de kuliste gazetecilerle sohbet eden Fırat, AK Parti hakkında Anayasa Mahkemesinde açılan kapatma davasıyla ilgili sorular üzerine, ''AK Parti kapatılmayacak. Bunu manşet yapabilirsiniz'' dedi. Anayasada, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğunun yazdığını anımsatan Fırat, ''Bana göre kapatılmaması lazım. Niye kapatılsın? Yazık değil mi? Cici bir parti'' diye konuştu.

Başka bir soru üzerine, AK Parti hakkındaki kapatma davasıyla ilgili süreci belirleme yetkisinin Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'a ait olduğunu belirten Fırat, anayasaya göre kararın da gerekçeli olarak açıklanması gerektiğini söyledi. Fırat, bir gazetecinin, ''Geçmişte karar açıklandıktan sonra gerekçenin yayınlandığı yönünde uygulamalar olduğunu'' belirtmesi üzerine, ''Okuma yazmam var. Anayasada yazanı okuma ve anlama kabiliyetim var'' dedi.

Bir soru üzerine de eski başbakan yardımcılarından Abdüllatif Şener ile helalleştiklerini söyleyen ve ''Kucaklaştınız mı?'' sorusu üzerine ''Maalesef'' karşılığını veren Fırat, AK Parti'den ayrılanlara yönelik hakaret içeren bir şey söylenmesini doğru bulmadığını ve söylemeyecekleri kaydetti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fırat, başka bir soruyu yanıtlarken de Yüksek Askeri Şuranın nasıl toplanacağının anayasa ve yasalarda yazdığını söyledi.


Kaynak
Kullanıcı küçük betizi
tuba
Üye
Üye
 
İletiler: 1113
Kayıt: Cmt Ara 29, 2007 21:09
Konum: Güneşin doğduğu yerden...

Şu dizine dön: Güncel Meydan Çöp Tenekesi

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

cron

x