Dev transfer

Forumda gereksiz, yanlışlıkla açılmış veya kilitlenmiş başlıklar buraya taşınır.

Dev transfer

İletigönderen Veled » Çrş Haz 13, 2007 10:54

İsveç'in en büyük gazetesi Aftonbladet'in muhabiri Johan Linderstam, Galatasaray'ın yeni transferi Linderoth'u FANATİK için değerlendirdi.
13.06.2007

Galatasaray’ın Kopenhag takımından transferi İsveçli Tobias Linderoth’u, ülkesinin en önemli gazetesi Aftonbladet’in muhabiri Johan Linderstam, FANATİK okuyucuları için mercek altına aldı. İşte Linderstam’ın kaleminden Tobias Linderoth:

Tam anlamıyla bir lider
28 yaşında olmasına karşın, uzun süredir İsveç’in en iyi futbolcuları arasında anılıyor Tobias Linderoth. Özellikle İsveç Milli Takım Teknik Direktörü Lars Lagerback’in 1 numaralı tercihi olan Linderoth, orta sahada yaptığı müthiş savunmayla dikkat çekiyor. Onun için tam bir ‘top hırsızı’ diyebiliriz. Harika bir zamanlamaya ve müdahale yeteneğine sahip. Sürekli oyunu gözlemlemesi ve sahada nerede duracağını iyi bilmesi onu tam anlamıyla bir lider yapıyor.

Oyun zekası üst düzeyde
Linderoth’un en önemli özelliklerinden birisi oyun zekasının en üst düzeyde olması. Kötü oynadığı tek bir maçını bile hatırlamıyorum. Tam bir istikrar abidesi. Ayrıca takım arkadaşlarını daha çok mücadele etmeleri ve daha iyi oynamaları için teşvik etmesi, ateşlemesi, birlikte çalıştığı teknik direktörler adına büyük avantaj. Agresif oluşu doğuştan gelen özelliği. Onu Gattuso gibi, bağırıp çağırırken görebilirsiniz. Tamamen konsantrasyonla alakalı bir durum.

Parlayan bir yıldız olur
2004’te Everton’dan transfer olduğu Kopenhag’ın en önemli futbolcusu konumundaydı. 2 kez üst üste lig şampiyonluğu yaşadı, kaptanlık pazubandını taktı ve takımını Şampiyonlar Ligi’ne taşımayı başardı. Tobias’ın Danimarka SAS Ligi’nden çok daha üst düzey yerlerde sahne alması gerektiğine inanıyorum. Galatasaray gibi büyük bir kulüpte parlayan bir yıldız olacağını düşünüyorum (aynı zamanda umuyorum).

2 kazanan, 1 kaybeden var
Son olarak şunu söylemek istiyorum. Bu transferde iki büyük kazanan ve bir kaybeden var. Kazananlar: Galatasaray ve Tobias Linderoth. Kaybeden: Kopenhag. şu da bir gerçek ki; Linderoth, Kopenhag’dan ayrılırken arkasında çok ama çok büyük bir boşluk bırakacak.

Johan Linderstam

Fransa’da doğdu, Aslan oldu!
isveçli Linderoth, 21 Nisan 1979’da Fransa’nın Marsilya kentinde doğdu. Babası, 1978 Dünya Kupası’nda forma giyen Anders Linderoth. Tobias, Mjallby, Hassleholm ve Feyenoord’un altyapısında yetişti. Kariyeri Elfsborg’da başladı, Stabaek’te sıçrama yaptı. 3 yıl ingiltere Premier Ligi’nde Everton forması giyen Linderoth, altın yıllarını Kopenhag’da yaşadı.
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır

İletiler: 3

Şu dizine dön: Güncel Meydan Çöp Tenekesi

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x