İsveç'in en büyük gazetesi Aftonbladet'in muhabiri Johan Linderstam, Galatasaray'ın yeni transferi Linderoth'u FANATİK için değerlendirdi.
13.06.2007
Galatasarayın Kopenhag takımından transferi İsveçli Tobias Linderothu, ülkesinin en önemli gazetesi Aftonbladetin muhabiri Johan Linderstam, FANATİK okuyucuları için mercek altına aldı. İşte Linderstamın kaleminden Tobias Linderoth:
Tam anlamıyla bir lider
28 yaşında olmasına karşın, uzun süredir İsveçin en iyi futbolcuları arasında anılıyor Tobias Linderoth. Özellikle İsveç Milli Takım Teknik Direktörü Lars Lagerbackin 1 numaralı tercihi olan Linderoth, orta sahada yaptığı müthiş savunmayla dikkat çekiyor. Onun için tam bir top hırsızı diyebiliriz. Harika bir zamanlamaya ve müdahale yeteneğine sahip. Sürekli oyunu gözlemlemesi ve sahada nerede duracağını iyi bilmesi onu tam anlamıyla bir lider yapıyor.
Oyun zekası üst düzeyde
Linderothun en önemli özelliklerinden birisi oyun zekasının en üst düzeyde olması. Kötü oynadığı tek bir maçını bile hatırlamıyorum. Tam bir istikrar abidesi. Ayrıca takım arkadaşlarını daha çok mücadele etmeleri ve daha iyi oynamaları için teşvik etmesi, ateşlemesi, birlikte çalıştığı teknik direktörler adına büyük avantaj. Agresif oluşu doğuştan gelen özelliği. Onu Gattuso gibi, bağırıp çağırırken görebilirsiniz. Tamamen konsantrasyonla alakalı bir durum.
Parlayan bir yıldız olur
2004te Evertondan transfer olduğu Kopenhagın en önemli futbolcusu konumundaydı. 2 kez üst üste lig şampiyonluğu yaşadı, kaptanlık pazubandını taktı ve takımını Şampiyonlar Ligine taşımayı başardı. Tobiasın Danimarka SAS Liginden çok daha üst düzey yerlerde sahne alması gerektiğine inanıyorum. Galatasaray gibi büyük bir kulüpte parlayan bir yıldız olacağını düşünüyorum (aynı zamanda umuyorum).
2 kazanan, 1 kaybeden var
Son olarak şunu söylemek istiyorum. Bu transferde iki büyük kazanan ve bir kaybeden var. Kazananlar: Galatasaray ve Tobias Linderoth. Kaybeden: Kopenhag. şu da bir gerçek ki; Linderoth, Kopenhagdan ayrılırken arkasında çok ama çok büyük bir boşluk bırakacak.
Johan Linderstam
Fransada doğdu, Aslan oldu!
isveçli Linderoth, 21 Nisan 1979da Fransanın Marsilya kentinde doğdu. Babası, 1978 Dünya Kupasında forma giyen Anders Linderoth. Tobias, Mjallby, Hassleholm ve Feyenoordun altyapısında yetişti. Kariyeri Elfsborgda başladı, Stabaekte sıçrama yaptı. 3 yıl ingiltere Premier Liginde Everton forması giyen Linderoth, altın yıllarını Kopenhagda yaşadı.