DEVEYE SORMUŞLAR… Dr. Noyan UMRUK

Genel & Güncel Konular

İletigönderen Noyan Umruk » Cum Şub 05, 2021 17:35

II. Meşrutiyet döneminde iki kez Maarif Nazırı olan Emrullah Efendi, eğitim tarihimizin önemli şahsiyetlerinden biriydi...
O’nun “İlmin, devlet himayesinde elit bir kadro yetiştirilerek yukarıdan aşağıya geliştirilebileceğini” ileri süren “Tûbâ Ağacı Nazariyesi” yıllarca siyaset ve eğitim hayatımızın önemli tartışma konularından biri olmuştu...
Ne var ki; Emrullah Efendi asıl şöhretini, şaka olarak söylediği “Ah şu mektepler olmasa, maarifi ne güzel idare ederdim” sözcüklerine borçlu.
Şaka olarak söylenmiş bu sözler, ne yazık ki zamanla toplumsal yaşamın her alanında dehşetli ciddiye alınmış durumda…

Tıpkı ekonomide olduğu gibi…

Üretimsiz, sadece ranta dayanan ekonomi
Ar-Ge’siz, özgün teknolojisiz sanayi,
İthalatsız olamayan üretim,
Markasız ihracat,
Şaibeli ödemeler dengesi,
Sınırsız cari açık,
Eşitsiz bölüşüm,
“Kör tuttuğunu halleder” misali dolaylı vergi maliyesi,
İhalesiz kaynak kullanımı,
İşsiz gençlik,
Sendikasız emekçi,
İş güvenliğinden yoksun çalışma yaşamı,
Tarım’ sız topraklar,
Samansız inekler…

Tıpkı siyaset ve kamu yönetiminde olduğu gibi…

Güvensiz yargı,
Yargısız infaza dönüşen uzuuun tutuklamalar,
Başına Osmanlı tuğlası düşmüş basiretsiz nazırlar,
İradesiz vekiller,
Liyakatsiz, ehliyetsiz bürokrasi,
Katılımsız demokrasi,
Önüne gelenin kandırdığı fütursuz ve denetimsiz iktidar,
Muhalefetsiz siyaset,
Takipsiz kalan bel altı hayâsızlıklar,
Sayıştay’sız, denetimsiz mali yönetim,
Sınırsız örtülü ödenek,

Tıpkı Ulusal güvenlikte olduğu gibi…

Sahipsiz denizler, adalar
Diplomatsız diplomasi,
Müttefiksiz, sınırları kevgire dönmüş bir Türkiye…
Ne idüğü belirsiz milyonlarca sığınmacı,
Ve de sonuç: Çaresiz ulusal güvenlik politikaları…

Tıpkı medyada olduğu gibi…

İlkesizleştirilen, gazetecisiz medya,
Birbirinin kopyası, tek merkezden yönetilen gazeteler, televizyon kanalları,
Her derde deva, “her bi şeyi bilen” sevimsiz bazı nöbetçi yorumcular,
Akılsız akil adamcıklar,

Tıpkı toplumsal yaşamda olduğu gibi

Teksas usulü gelişen, plansız, meydansız, parksız, yeşilsiz, AVM ve sefertası gibi gökdelenlerle tıkış tıkış doluşturulmuş, beton yığınına dönüşmüş ya da eciş bücüş yapılaşmış siluetsiz çirkin kentler,
İnsansız meydancıklar,
İnsafsızlaştırılan kolluk güçleri,
Fütursuz palalı, sopalı saldırganlar,
Failsiz cinayetler,
Korona günlerinde kıllı, kılsız “her şey içinde” taşımalı mitingler, toplantılar,
Güvensiz iletişim, yatak odalarına kadar dinlenen telefonlar,
Sanatsız toplum,
Sayısız çocuk,
Tezahüratsız maçlar,
Rakısız balık…

Tıpkı milli eğitim de olduğu gibi…

Kararsız, içeriksiz, “millî’siz”, yazboz tahtasına dönüştürülmüş, “ben yaptım olducu”, cahil yetiştirme tercihli paramparça bir eğitim sistemi,
Öğretmen maaşlarını bütçesine yük olarak gören eğitim bakanı,
Eşitsiz ve canına okunmuş parasız eğitim,
Bilimsiz, çocuklarımızda disleksi (öğrenme özürü) yaratan ders kitapları,
Derhal yayın yasağına uğrayan envai çeşit ahlaksızlıklar…
Matematiksiz ilköğretim,
Felsefesiz liseler,
Din dersleri hariç öğretmensiz seçmeli dersler,
Sayısız, kalitesiz ve sessiz üniversiteler,
Sporsuz gençlik, kitle halinde dopingli milli sporcular,

Ve de kifayetsiz ihtiraslar…

Bu yoğun basınç, bütün tıkamalara karşın zaman zaman kaçak yaparak demokratik protestolar yaratıyor…

Ücret ya da tazminatları ödenmeyerek, ya da sendikalı olduğu için işten çıkarılarak haksızlığa uğrayan emekçiler,
Mitingler, parti toplantıları harıl, harıl yapılırken dükkân, restoran, kahvelerini açamayan esnaf,
Parçalanmaya çalışılan barolar,
Bu zor günlerinde maddi, manevi haksızlığa uğrayan hekimler, sağlık personeli,
Adliye önleri…
Boğaziçi gibi geleneği olan üniversiteler…

Lakin basınç hiç de olumlu biçimde boşaltılamıyor… Birikiyor… Birikiyor… Birikiyor…

Bilirsiniz deveye sormuşlar: “Senin boynun neden eğri?”… Hayvancağızın yanıtını: “nerem doğru ki…”

Layik miyiz bizler buna… Kaderimiz bu mu ola… Cumhuriyetin yüzüncü yılına iki kala!!!
Kullanıcı küçük betizi
Noyan Umruk
GM Yazarları
GM Yazarları

İletiler: 1067

Re: DEVEYE SORMUŞLAR… Dr. Noyan UMRUK

İletigönderen Gönül Pınar Atacı » Pzr Şub 07, 2021 11:57

Yaşamsal düzeyde GÜNCEL, tamamen BELGESEL, baştan sona SOMUT VE NESNEL, gerçek VATANSEVER, derin BİLİMSEL hemen hemen tüm iktisadi, ticari, mali, siyasi, sosyal, hukuksal ve eğitimsel SORUNLARI İRDELEYEN VE TEŞHİR EDEN, sözün tam anlamıyla MUHTEŞEM, çok derinden ETKİLEYEN hatta BÜYÜLEYEN, en yürekten KUTLANMASI GEREKEN, her sözcüğü MÜKEMMEL bir analiz ve sentez.
Çok değerli yazarı üstün ve özgün iktisat, siyaset, toplum ve bilim adamı sevgili Noyan UMRUK'a en içten tebrikler, sonsuz teşekkürler, kalpten selamlar, derin saygılar, en iyi dilekler sunuyor, şu altı maddeyi eklememe özel ve kişisel iznini ve müsadesini rica ediyor, yeni başarılar ve utkular diliyorum :
Tıpkı Eski Osmanlılar ve Osmancılık'da OLDUĞU GİBİ ve Yeni Osmanlıcılk'ta ve Osmanlılar'da aynen tekrarlandığı GİBİ :
1.Çok daha alımlı ve ihtişamlı olan 16 eski, yeni, duran, yüzen ve uçan saraylarda Yeni Bir Lale Devri yaratan ve yaşayan bir hizip.
2.Ülke ve dünya tarihinde ilk kez görülen ve ayakkabı kutuları ve yatak odalarına kurulu para sayma ve depolama makineleri ve yüzlerce daha bilinir bilinmez zula yerleri kullanan bir vurgun ve soygun, rüşvet ve iltimas, yalan ve talan çetesi.
3.Başta ulu önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm ulusal kahramanlara iftira, küfür ve hakaret eden, türeten ve yayan eski ve yeni, ölü ve diri hayinlere ve meczublara her türlü açık ve gizli övgüler düzenleyen ve maddi ve manevi ödüller veren bir ideolojik ve politik güruh.
4.Emperyal mandacılığın ve mafyacılığın en yeni ürünü ve en iğrenç biçimi olan açık ve gizli BOP ve BOP'culuk, Beşinci KOL ve KOL'culuk.
5.Tüm muhalif kişilere, güçlere, kuruluşlara, örgütlere ve partilere sürekli iftiralar ve hakaretler eden bir klik ve birlik.
6.Ve nihayet durmadan BİRİKEN ama asla KADERİMİZ OLMAYAN tüm bu açık ve gizli ihanetin ve melanetin tüm öznelerine, ögelerine, destekcilerine ve koltuk deyneklerine, CUMHURİYETİN YÜZÜNCÜ YILINA İKİ YIL KALA tek ve en geniş bir Hak, Vatan Ve Halk Cephesi kurularak vurulması gereken ve vurulacak olan en kitlesel bir ulusal ve toplumsal yumruk.
Kullanıcı küçük betizi
Gönül Pınar Atacı
Üye
Üye

İletiler: 1285

İletigönderen Noyan Umruk » Prş Şub 11, 2021 16:58

Teveccühünüze ve değerli yorumlarınıza teşekkürler... Selam ve iyi dileklerimle...
Kullanıcı küçük betizi
Noyan Umruk
GM Yazarları
GM Yazarları

İletiler: 1067

İletigönderen Kurtlu Adalet » Cum Şub 12, 2021 17:59

Ataturk Allah'in askeridir.Hemen politikaya atilin, artik mal biriktirmenin yasak oldugu bir sistem getiriyoruz, iki kere iki dort eder, ali veliden iki kat fazla calisabilir, ve en fazla iki kat zeki olabilir, ali velinin 4 katindan fazla tuketim gucune sahip olamaz, Allah diyor ki biriktirdiginiz mali eritip sizi damgalayacagiz diyor, hemen anayasaya "iki kere iki dort eder kuralini" koyun. Yarin sizi gazetelerde gormek isiyorum. Allah'a inandiginizi ve guvendiginizi soyluyorsunuz. Sizi yarin gazetelerde gormez isem size inanmayacagim. fazladan malk mulk biriktirmek yanlis diyor Allah
Kullanıcı küçük betizi
Kurtlu Adalet
Üye
Üye

İletiler: 299

İletigönderen Kurtlu Adalet » Cum Şub 12, 2021 18:18

Evet, Ataturk Allah'in askeridir, mal biriktirmemistir, mali mulku yoktur. Sizi yarin gazetelerde gormez isem Ataturkcu oldugunuza inanmayacagim Anayasaya "iki kere iki dort eder" kurali koydurtmak icin gosterilere ve protestolara baslayin. Ali velinin en fazla iki kati calisabilir iki kati zeki olabilir. Tuketim gucu en fazla 4 olabilir. iki kere iki dort eder. Hemen sadabat paktini onurlandirin. Iran ile birlikte savasacagiz mezhepciligi bitirerek, islam dunyasindaki hizipcilige ve boluculuge karsi. Iran ile askeri muttefik olarak on kat guclenecegiz. Iran'i Rusya ve Cin koruyor. Bu utanc verici bir durum. Sizler yarin televizyonlarda gazetelerde yaptiginiz gosteri ve protestolar ile, bu fikirleri savunmaz iseniz. Sizlerin Ataurkcu oldugunuza inanmayacagim. Evet, senden bahsediyorum, bunu okuyan sahis.
Kullanıcı küçük betizi
Kurtlu Adalet
Üye
Üye

İletigönderen Kurtlu Adalet » Cum Şub 12, 2021 19:55

Gün Gelir Kelleler Gider...

Turk Milleti, yuz yil oncesinden daha vahsi ve kanli bir sekilde, musluman dunyasinin etnik ve dini gruplar arasinda bolunerek vahsilestirilmesine, Islam medeniyetlerinin birer birer bombalanip tas devrine gonderilmesine, seyirci kalan ve de destek olanlari, Turkiye'nin Bati'nin taseronlugunu yaparak bolunmesine hizmet edenleri, unutmayacaktir.

Siranin Turkiye'ye de gelecegini bilen Turk Milleti, Islam medeniyetlerinin birer birer yokedilmesi sirasinda Bati'nin kucagina oturanlari, Hacli ordusunun katliamlarina destek verenleri gunu geldiginde birer birer sallandiracaktir.

Vatanini bolunmenin, isgal edilmenin ve yokedilmenin kiyisindan dondurmeyi cok iyi bilen Turk Milleti, O an geldiginde onlarca yildir Turk Milletini Bati cikarlarinin usakligini yapmaya zorlayan kadrolari, gruplari, kisileri ve is adamlarini bulup , bunlarin binlercesini belki de on binlercesini sallandirmayi bilecektir.

Kimsenin gucu Turk Milleti'ni uzun sure Hacli Ordularinin hizmetkari olarak yasatmaya yetmez.

Allah'in insanliga armagani Ataturk'un politikalarinin 180 derece tersini uygulayarak Irak katliamina, Afganistan isgaline, Libya'nin bombalanmasina ve Suriye'nin bolunmesine destek verenlerin O gun geldiginde Turk Milletine hesap vereceklerini unutmamalari gerekiyor.

Gun gelir kelleler gider efendiler!

Yuzyillarin kole tuccarlari, yuzyillarin hacli seferleri yagmacilari, kitalari calanlar, yagmalayanlar, katledenler ve kolelestirenler, Bati'nin savas makinasi, Islam medeniyetlerini tas devrine gondererek ve Islam cografyasini kontrol ederek , degisen dunya dengelerini, yukselen doguyu ve Asya'yi kontrol etmek istiyor.

Dolar basabilmek icin ve enerji kaynaklarini kontrol etmek icin muslumanlarin petrolune ihtiyaclari var.

Israil genislesin ve Islam cografyasini kontrol etsin isteyen bir kuresel Siyonist bankerler cetesi var.

Muslumanlarin etnik ve dini cizgiler uzerinden bolundugu, vahsilestirilmis cahil, Kuran laik ve kul ile Allah arasinda olmasina ragmen, sahte seriat hukuku uygulayan CIA guruplarinin kontrol ettigi ve icine ettigi, zayif dusmus ve bolunmus, ve boylece Siyonist bankerlerin ve Israil'in rahatlikla kontrol edebilecegi, somurebilecegi ve kolonilestirebilecegi bir Orta Dogu yaratilmak isteniyor.

Asya ile birlikte kalkinan ve de Afrika'ya enerji ve yatirim aktaran, guclu ve kalkinmis bir Orta Dogu istenmiyor.

Asya , yukselen dogu, kalkinan mazlum milletler ve Orta Dogu'nun el ele vererek kalkinmalari ve kole tuccarlarinin Savas Makinasinin hegemonisinden kurtulmalari istenmiyor.

Kurduklari kanli saltanat sistemini korumak istiyorlar, tahttan inmek istemiyorlar kuresel cetenin krallari ve kraliceleri.

Turk Milleti vatani satanlari ve ulkenin gelecegini tehlikeye atanlari gunu geldiginde mutlaka sallandiracakdir, ne kadar Ataturkcu olduklarini iddia etseler de, ne kadar musluman gecinseler de,

Turk Miletini ve Islam Dunyasi'ni atese atanlari bu millet affetmez, gunu geldiginde hepsini sallandirir.

Canakkale'de denize gomdugumuz ve Izmir'de denize doktugumuz yuzyillarin kole tuccarlarina ve Haclilara bu topraklari ve bu vatani satanlari, Islam alemine ve Turk dunyasina ihanet edenleri bu millet asla unutmayacaktir!

M.K.A. ( Milli Kurtulus Atilimi )
Kullanıcı küçük betizi
Kurtlu Adalet
Üye
Üye

İletigönderen Kurtlu Adalet » Cmt Şub 13, 2021 9:16

I forbid you to use the american dollar.
Kullanıcı küçük betizi
Kurtlu Adalet
Üye
Üye

İletigönderen Kurtlu Adalet » Cmt Şub 20, 2021 6:13

Kullanıcı küçük betizi
Kurtlu Adalet
Üye
Üye