Devlet Bahçeli'nin Anayasa Mahkemesi kararı açıklaması

Genel & Güncel Konular

Devlet Bahçeli'nin Anayasa Mahkemesi kararı açıklaması

İletigönderen Çetin Taş » Prş Haz 05, 2008 18:10

Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin
Anayasa Mahkemesi’nin Anayasa Değişikliklerini İptal Kararı Hakkında
Yaptığı Yazılı Basın Açıklaması

5 Haziran 2008

Anayasa Mahkemesi CHP’nin başvurusu üzerine TBMM’nin 9 Şubat 2008 tarihinde 411 oyla kabul ettiği Anayasa’nın 10 ve 42. maddelerinde yapılan değişikliklerini iptal etmiş ve yürürlülüğünü durdurmuştur.

Mahkemenin kararları kesin olup buna herkes saygı duymak durumundadır.

Ancak, Türk milletinin duygularına tercüman olan bizlerin bu konudaki gerçekleri dile getirmesi de siyasi sorumluluğumuzun bir gereğidir.

Yükseköğretim kurumlarında başörtüsü sorununun toplumsal bir huzursuzluk konusu olarak kanayan bir yara haline geldiği bilinen bir gerçektir.

TBMM’nin bu sınırlı amaçla Anayasa’nın 10 ve 42. maddelerinde yaptığı değişiklikler, bu soruna toplumsal hoşgörü anlayışıyla makul bir çözüm bulunması amacına yönelik samimi bir çaba olmuştur.

Bunun devletin temel ilkelerine yönelik bir hareket olarak değerlendirilmesi siyasi açıdan kabul edilemez.

Anayasa Mahkemesinin bu kararı, çözümsüzlüğe itilerek kanayan bu toplumsal yarayı derinleştirmiştir.
Bu kararla milli vicdan yara almıştır.

Sorun bu şekilde hukuki bir sonuca ulaştırılmış olsa da, bunun milli vicdanda nasıl çözüleceği konusu açıkta kalmıştır.

Bu kararın çok yönlü sonuçları olması kaçınılmazdır.
Bu karar korkarız ki, Türk toplumunun inanç temelinde bölünmesi ve cepheleşmesi sürecini hızlandıracaktır.

“Milletle-devleti, devletle-milleti” karşı karşıya gibi gösterecek bu karar, bu yöndeki istismar çabaları için değerli bir zemin teşkil edebilecektir.

Burada şu gerçekler açıkça söylenmelidir:
Anayasa Mahkemesinin kararı hukuki değil siyasidir.

Anayasa Mahkemesi’nin yetkisi, Anayasa değişikliklerini sadece şekil bakımından inceleme ve denetleme ile sınırlıdır. Anayasa’da açık olarak belirlenen bu yetki aşılmış ve konunun esasına girilerek Anayasa değişiklikleri iptal edilmiştir.

Mahkemenin bu kararının AKP’nin kapatılması davası üzerindeki muhtemel etkileri hakkında görüş bildirmek doğru değildir.
Ancak, iddianamenin özünü oluşturan başörtüsü konusundaki Anayasa değişiklikleri iptal edildiğine göre, davanın esasının ortadan kalkmış olup olmadığı da üzerinde durulması gereken bir husustur.

Sonuç olarak, Milliyetçi Hareket Partisi milli vicdanı yaralayan bu siyasi kararı Türkiye’nin geleceği açısından büyük bir üzüntü ve endişe ile karşılamıştır.

Dr. Devlet Bahçeli
Milliyetçi Hareket Partisi
Genel Başkanı

http://www.mhp.org.tr/genelbsk/gbskkonu ... e=05062008

Not: MHP her zaman olduğu gibi şimdiye kadar yapageldiğini yapmıştır.Yine bizzat genel başkanı aracılığıyla ne şiş yansın,ne de kebap demiştir.Dün KAHROLSUN AMERİKAN EMPERYALİZMİ diyen çocuklara saldıran abilerinin tavrı nasıl vatansever karşıtı bir hareketse şu yukarıda okuduğunuz MHP genel başkanı açıklaması da vatansever karşıtı bir açıklamadır.
Bir başka konu başlığı halinde Anayasa Mahkemesi'nin iptal gerekçelerini ekledim sitemize.Bunları sayın Bahçeli bilmiyor mu?Okuduğu zaman anlamıyor mu?Neresi bu madelerin hukuki değil de siyasi?
Bu sitede çok sevdiğim bazı arkadaşların SAĞ-SOL kalmamıştır şeklindeki düşüncelerine en aykırı ve gerçek örnek işte bu MHP genel başkanının davranış ve açıklamalarıdır.
Açıklamaya bak.Hukuğa saygılıyız diyor ama sadece lafta kalıyor açıklama çünkü daha sonra mahkemenin hukuki değil,siyasi karar aldığını söylüyor.Yahu sayın Bahçeli.Saygılı olmasaydın nasıl bir açıklama yapacaktın.

Kendi adıma seçim zamanı MHP'ye kısa bir süre de olsa sempati duyduğum için utanıyorum.
MHP ile birlikte bu ülkeyi sömürüden,emperyalizmden kurtaracak bir hareketin olacağına da artık kesin olarak inanmıyorum.MHP'yi destekleyen insanların da bu desteklerini bir kez daha sorgulamalarını bir vatansever olarak rica ediyorum.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

Re: Devlet Bahçeli'nin Anayasa Mahkemesi kararı açıklaması

İletigönderen Türk-Kan » Prş Haz 05, 2008 22:53

Devlet Bahçeli yazdı:Yükseköğretim kurumlarında başörtüsü sorununun toplumsal bir huzursuzluk konusu olarak kanayan bir yara haline geldiği bilinen bir gerçektir.

Yahu Allah'tan korkun, Türkiye'nin kanayan yarasi issizliktir, yoksulluktur, yolsuzluktur. AKP'lilerin kendi deyimleri ile, %1,5'in "sorunu" diye tanimlanan bir konunun, Türkiye'nin gündemine böyle sunice oturtulmasi, ülkenin kutuplasmaya götürülmesi, BOP Esbakani ve yardakcilarinin görevleri arasindadir.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Ram » Cum Haz 06, 2008 1:16

"Bu sitede çok sevdiğim bazı arkadaşların SAĞ-SOL kalmamıştır şeklindeki düşüncelerine en aykırı ve gerçek örnek işte bu MHP genel başkanının davranış ve açıklamalarıdır."

Bu anlayışa Sağ denmez, oy avcılığı ve sahtekârlık denir, din sömürüsü denir. Hadi art niyet yoktur diyelim, en kibar tabirle bu andavallıktır. Çetin, senin Sağ anlayışın buysa eğer, ÖDP'nin ve DTP'nin benzer tutumları ne oluyor¿? Bunlarda kağıt üzerinde Sol olmuyor mu? Sağ=Sol olur mu, hele ki böyle konularda¿? Hangi Sağ, hangi Sol¿?

Arslan BULUT ile İlhan SELÇUK nasıl olurda eş düşünmektedir¿?
Doğu Perinçek ile Yaşar Nuri ÖZTÜRK nasıl aynı özde buluşmaktadır¿?
Banu AVAR Sağ görüşü mü savunur, Sol görüşü mü¿? Ya Hûlki CEVİZOĞLU¿?
Bülent TANLA neden ampûller Önder SAV üzerinden CHP'yi ezmeye çalışırken Önder SAV'ın istifasını istemektedir¿?
Ben, ne diye bu kadar saldırı varken Tuncay ÖZKAN'a karşı çıktım¿?

Bir karar vermek lâzım... Ülkemiz üzerinde, işgâl oyununun bilmem kaçıncı perdesi mi oynamaktadır, yoksa salt eskiden kalma bir ideoloji çatışması mı vardır¿?
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Türk-Kan » Cum Haz 06, 2008 7:09

Çetin, Ram'e ek olarak bir soru da benden :) Dengir Mengir Binbir Firat'da dün "Mahkemenin karari siyasi degildir, hukukidir" dedi. Bu durumda Dengir de solcu mu oluyor...? :roll:
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Çetin Taş » Cum Haz 06, 2008 8:41

Ram kardeş.Ben demiyorum ki MHP sağ parti diye.Adamlar kendileri bunu gurur duyarak söylüyorlar.Seçim öncesi demediler mi ''biz merkez sağ partiyiz''diye?
İşin özü Ram kardeşim mevcut durumda senin örneklediğin partilerden ÖDP,AB paraları ile kurulmuş Avrupa usulü liberal bir ütopik sosyalizm partisidir(ütopik komünizm demiyorum he,çünkü komünizm zaten ütopik,sosyalizm uygulanılabilir diye ayrılır ya;işte bu adamların sosyalizmi de ütopik çünkü öyle bir amaçları yok aslında).Yani merkeze yakın bir sol partidir.Çok rahatlıkla sağ parti gibi davranabilir özündeki liberallikten dolayı.DTP,Kürtçü faşist bir parti.Elbette ki sol bir parti değil.O da sağ bir parti.
MHP ise kendi deyimleriyle merkez sağ ama bana göre liberalleşmiş ama kimlik bunalımına girmiş bir sağ parti.
Yoksa Aslan Bulut sanıyormusun ki MHP'nin bu kaypaklığından memnun?
Saydığın isimlerin hepsi kabulüm ve hepsi de çok sevdiğim,saygı duyduğum insanlar.Ama o insanları bir araya getiren ortak payda sen de çok iyi biliyorsun ki vatan sevgileridir.Ben demiyorum ki sağcı-solcu bir araya gelmesin ya da gelemez.Aksine vatan sevgisi ortak paydasında bir araya gelinebileceğini savunuyorum.Ama ne yazık ki MHP'nin vatan sevgisine inanmıyorum.AKP ekmeğine yağ sürerek milliyetçilik yapılabileceğine inanmıyorum.AKP'nin rejim değişikliği ve polis devleti yaratma çabalarına sessiz kalarak ya da yukarıdaki gibi kaypak kaypak açıklamalar yaparak emperyalizme karşı savaşılabileceğine inanmıyorum.Hukuk sistemini önündeki tek engel olarak gören AKP'nin saldırıları karşısında hukuku temsil eden yargı kurumlarına ve onların kararlarına destek olmayarak ve aksine yukarıdaki gibi ''türban kanayan yaradır''açıklamaları yaparak VATANSEVER olunamayacağına inanıyorum.
MHP kimlik bunalımını tabanında yaşıyor.Ben eminim bundan çünkü çevremde çok MHPli var.Ama sorun şu ki MHP yöneticileri ayrı bir telden çalıyorlar ve dürüst değiller.Benim en üzüldüğüm nokta da geçmişe sünger çektiklerini düşünmeme rağmen özünde hala emperyalizme hizmet ettikleridir.
Senin isimlerle verdiğin örneklere ben de şöyle bir örnek verip bitireyim.
MHP ile ÖDP aynı özde buluşuyor.
AKP ile DTP'de aynı özde buluşuyor.
Hepsi de dünkü Anayasa Mahkemesi kararına karşı çıkıyor.
Bu açıdan bakınca sağmı sollaştı,solmu sağlaştı?Ya da sağ ve sol nedir?Belki bu tanımlamaları yeniden yapmak lazım,yeniden tartışmamız lazım.Ama bana göre sağ ve sol şekil değiştirdi ve hala var.Netice itibariyle AKP,MHP,DTP ve ÖDP 3.5 sağ parti eder.
Türkancığım.Devlet Bahçeli ''Mahkemenin kararı hukuki değil siyasidir'' dediği için mi ben MHP sağcıdır diyorum?Yukarıda yazdım,adamlar kendileri söylüyorlar bunu her fırsatta.
Yoksa sen Dengir Mir Mehmet Fırat'ın ne olduğunu çok iyi biliyorsun?
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Cum Haz 06, 2008 12:08

Çetin Taş yazdı:Açıklamaya bak.Hukuğa saygılıyız diyor ama sadece lafta kalıyor açıklama çünkü daha sonra mahkemenin hukuki değil,siyasi karar aldığını söylüyor.

Dengir Mengir örnegini bu yüzden verdim, yoksa onun ne oldugunu elbette biliyorum Cetin.

Partilerin kendilerini "neci" olarak tanimladiklari beni pek ilgilendirmiyor aslinda.

Söylemeye calistigim, Türkiye'de sag-sol diye bir bölünme yoktur, gösterilmeye calisan bir senaryo vardir olsa olsa. Ben cogu MHP secmeninin emperyalizme düsman oldugundan, bagimsiz ve güclü bir Türkiye sevdalisi olduklarindan adim gibi eminim. Örnegin MHP sempatizani bir cok insan, Almanya'da SPD'yi (Sosyal Demokrat Partisi) destekler. Bu nasil bir sagciliktir?

Yukarida "BOP Esbaskani ve yardakcilari" derken, kastettigim Bahceli ve Baykal'dir.

Benim gördügüm, emperyalizme hizmet eden bir kesim ve anti-emperyalist büyük bir kitle vardir.

Fakat en acisi, cok büyük bir cehalet vardir

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Ram » Cum Haz 06, 2008 12:45

Çetin Taş, sana göre;

Ahlâksız olan Sağ'dır.
Sol olan ahlâksızlaşmışsa, Sağ'dır
Sağ olan akıllanmışsa, Sol olamaz, yine Sağ'dır
Sol olunmaz doğulur

Bu durumda: Ahlâksız Sağ = Ahlâksız Sol = Akıllanmış Sağ

Şimdi Çetin, ben bu iki sözde partinin kağıt üzerinde sol göründüğünü söyledim. Hâlâ "ben solcuyum" diyen yahut Sol'u biraz bilen bir kimse, bunları zaten sol olarak nitelendirmez. Yani ütopik sosyalist, kürtçü-faşist diye ayırmana gerek yok. Fakat, ben sağcıyım diyen eski MHP'lilerin birçoğu da MHP'nin bu durumundan rahatsız, bazıları kopmuş durumda. Ayrıca böyle bir şey de demiyorlar: "Mahkemenin kararı hukuki değil siyasidir" Şöyle bir şey de demiyorlar: "Bahçeli ne güzel de sıvazlıyor demokratik teröristin sırtını"

Peki şimdi ne yapacağız¿?

Ayrıca diyorsun ki, sözkonusu kimseleri vatan sevgisi bir araya getirdi. İyi, hoş ve doğru diyorsun da Çetinim, bu kimseler; "biz biriz, birliğiz" diye haykıyor. "Biz Sağcıyız yahut biz Solcuyuz fakat vatan sevgisi işte insana bunu da yaptırıyor" demiyorlar.

Özetle; benim gibi düşünenler, Ertuğrul Günay'a; -kağıt üzerinde Sol olarak görünen- CHP'den ayrıldığı için dönek demiyorlar. Vatan hainleri ile işbirliği yaptığı için dönek diyorlar. Aksi takdirde, Turhan ÇÖMEZ'e de dönek dememiz gerekmez miydi¿?

Türkân çok güzel bir örnek vermiş. O kelâmları eden Sağ, Sağ ise klasik anlamında mahafazakâr-değer sahibi anlamından uzak eski Sol tabiriyle gerici ve faşist olarak addediliyorsa, bu kelâmların tersini eden asıl gerici faşistler de bu mantığa göre neden Sol olmamaktadır¿?

MHP'nin yönetimi, geçmişi ve özellikle de Bahçeli bir yana; MHP tabanı bu tür alengirli mevzularda saf ve cahil olabilir. Fakat onlara öğretilen klasik Sol düşmanlığı ile, senin Sağ tanımının mantığı, benim gözümde birdir.

Bugün, Akape adlı sözde parti, ne Soldur, ne Sağdır, ne de tam olarak dincidir. Ve bu ülkenin iktidarıdır. Ben bu hâl ve koşullarda Sağ ve Sol ideolojiyi göremiyorum. Benim gördüğüm, emperyalizmin ülkemizi sindire sindire işgâl ettiğidir. Ülke, vatanını sevenler ve sevmeyenler olarak ayrılmışken, vatanını sevenler arasındaki bilinç düzeyi düşük, saf ve cahil kimselere, Sağ-Sol ideolojileri hatırlatıp dayatırsan, birlik yerine bölünme hazlanır.

Sağ ve sol doğru ve yanlışlarda bu kadar içiçeyken bunları nasıl ayırdedeceğiz¿?

Doğu PERİNÇEK, "bayrak inmez, ezan susmaz" söylemini neden desteklemektedir¿?
Mustafa ÖZBEK, zamanında 6. Filoya defol diyenler gibi sert bir şekilde, Kraliçe'nin savaş gemisine neden defol demektedir¿?
Hûlki CEVİZOĞLU, ben bir Solcuyum demediği halde, 68 kuşağını ve Deniz GEZMİŞ'i, hem de Yeniçağ Gazetesi'nde nasıl yazı dizisi yapmaktadır¿?
Tekrar soruyorum, Bülent TANLA, neden Önder SAV istifa etmelidir demektedir¿? Bülent TANLA mı dönektir, yoksa Önder SAV mı yanlış yamkatadır da, bu kimse Önder SAV'a istifa etmelidir demektedir¿?
Arslan BULUT, MHP'yi bu tür mevzularda ne diye ha bire yermektedir¿?

Sağ veya sol değil, doğrular ve yanlışlardır mesele... Bu kadar basit.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Türk-Kan » Cum Haz 06, 2008 13:43

Çetin, örnegi belki yine begenmeyeceksin ama (:mrgreen:), kendisi pek "solcu" ve "ben solcuyum" diyenlerin gözbebegi olan Ufuk Uras bak ne demis:

Ufukçuk yazdı:''Anayasa Mahkemesinin bu kararıyla beraber siyasetin alanı biraz daha daralmış, kuvvetler ayrılığı prensibinde, ağırlık merkezi yargıya doğru kaymıştır. Yasama, yargının gölgesinde kalmıştır''

Oysa yargi sadece ve sadece görevini yapmis, düzenlemenin Anayasamiz ile bagdasmadigini tespit etmistir.

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen SuLtanAhmet » Cum Haz 06, 2008 21:49

Anayasa Mahkemesi üzerine düsen görevi layıkı ile yerine getirdi.Bu gercegi kabullenemeyenlerin söylemleri ise sadece hazımsızlıktan ibarettir.

Karar degismeyecegine göre hazmedebildikleri yere kadar bos konusma devam etsinler. :r
Sen "Dogrusun","Yalanlar"Benle Dolu ! [Burcin Birben]
Kullanıcı küçük betizi
SuLtanAhmet
Üye
Üye

İletiler: 215

İletigönderen baragakal » Cmt Haz 07, 2008 1:41

MHP'nin gerçekte nerde ve ne niyette oldugunu anlamakta zorlananlara oneriyorum
hangi memleketteyse oranin AKP il-ilçe baskanliklarini ziyaret etsin.

Baskentten ben soyliyim Ankara daki il baskanliginin kapisini çalip,
kafa tokusturmaya gorevli polisten baslaslayin, çalisanlari, baskan yardimcilarini
tokusarak geçin, baskana geldiginizde biraz tereddut edebilir ama kim oldugunuza
gore o da kafasini yana kirmakta tereddut etmeyecektir.

Ram'in oy avciligi saptamasina katiliyorum MHP bi suredir ilk genel seçimde %30 hayali
kurarak buna uygun politika uretiyo ama sorun yanlizca bu degildir, MHP budur.
Geçmisi boyunca Turk Milliyetçiligini kurgularken yaptigi hatalari Hocaefendi guzel
degerlendirdi, yurtiçinde-disinda saflarini malesef MHP'lilerle ördü.

Bu haliyle MHP milliyetçiligi temsil etmek bi yana Hocaefendinin yuksek çikarlarina hizmet edip
sag-sol tanimina takilmayan gerçek milliyetçilerin onunu tikiyo.
Kullanıcı küçük betizi
baragakal
Salık Takımı
Salık Takımı

İletiler: 377

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Haz 07, 2008 9:14

Ram'in oy avciligi saptamasina katiliyorum MHP bi suredir ilk genel seçimde %30 hayali
kurarak buna uygun politika uretiyo ama sorun yanlizca bu degildir, MHP budur.
Geçmisi boyunca Turk Milliyetçiligini kurgularken yaptigi hatalari Hocaefendi guzel
degerlendirdi, yurtiçinde-disinda saflarini malesef MHP'lilerle ördü.

Bu haliyle MHP milliyetçiligi temsil etmek bi yana Hocaefendinin yuksek çikarlarina hizmet edip
sag-sol tanimina takilmayan gerçek milliyetçilerin onunu tikiyo.

baragakal arkadaşıma çok teşekkür ediyorum çünkü zaten benim dediğim ya da belki de diyemediğim ama tam olarak da demek istediğim bu.
Ben cogu MHP secmeninin emperyalizme düsman oldugundan, bagimsiz ve güclü bir Türkiye sevdalısı olduklarından adım gibi eminim.

Ben de eminim Türkancığım.Bu yüzden de MHP'ye oy veren vatanseverlerin iyi düşünerek bundan sonra oy vermemelerini çünkü MHP'nin baragakal arkadaşın da dediği gibi BU olduğunu söylüyorum.
Örnegin MHP sempatizani bir cok insan, Almanya'da SPD'yi (Sosyal Demokrat Partisi) destekler. Bu nasil bir sagciliktir?

Çünkü SPD diğer partilere göre Türklere daha sıcak mesajlar vermektedir.Elbette kendisine doğrudan tavır alan Merkel ve partisine oy vereceğine en azından söylemde kendisine yakın görünen SPD'ye oy veriyorlar.Zaten Avrupa'da ki bir Türk'ün hangi görüşten olursa olsun Hristiyan birliğine inanan muhafazakar partilerdense sosyal demokrat partileri kendilerine yakın görmeleri son derece doğaldır.Buradan şunu da anlıyoruz,sağ ve sol düşünce zaman-bulunulan mekan-o mekandaki toplum tarafından doğrudan etkileniyor.İşin ideolojik boyutu yani emek ve sermaye çalişkisine göre politika belirleyip siyasetin sağ ve sol kulvarına ayrılma konusu kesinlikle ikinci planda kalıyor.Yani teori ve pratik arasındaki farktır.
Ahlâksız olan Sağ'dır.
Sol olan ahlâksızlaşmışsa, Sağ'dır
Sağ olan akıllanmışsa, Sol olamaz, yine Sağ'dır
Sol olunmaz doğulur

Ram kardeşim.Teşhisi koymuşsun ve tedaviye başlamışsın.Ama koyduğun teşhis yanlış.Çünkü ahlaksız olan sağdır ya da sol doğulur gibi iddialı düşüncelere sahip değilim.Ama en azından Türkiye'nin geldiği noktada soldaki dejenerasyona rağmen vatanseverliğinden şüphe etmediğim birkaç siyasi sol parti varken üzülerek söylüyorum bu ülkenin çıkarlarını,bu milletin bekasını düşünen sağ parti yok.Yaşar Nuri'yi saymıyorum.Çünkü tek kişilik bir partisi var.
Özünde aynı şeyleri savunuyoruz.Türkiye'de sağ-sol partiler sağ-sol partiler gibi davranmasa da cahil halk hala oy kullanırken o parti sağcı,bu parti solcu diye oy verir.Daha birkaç hafta önce memleketteydim,Adıyaman'daydım.İnsanlar hala sizin yok dediğiniz sağ-sol parti kavgası yapıyor.
Acele çıkmam icap etti.Sonunu toparlayamadım ama yine yazarım.
Sevgiler.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen HakanAKSAN » Cmt Haz 07, 2008 9:38

Milliyetçi Hareket Partisi git gide tabanını temsil edemez duruma ne yazıkki gelmiştir.Bunun sebeplerinin başında yeni yetişen okuryazar gençliğin sorgulamaları gelmektedir.Sorgulama, eleştri ve öneriye pekte açık olmayan geleneği dolayısıyla parti yönetimindeki kadrolar bu çaba içerisinde olan kişileri tasviye etme sürecine başlamıştır.Hal böyle olunca bir parti içi muhalefet olgusu şiddetli bir biçimde gündeme gelmiştir.
Velhasıl son kongrede görüldüğü gibi henüz parti için demokrasi bile sağlanamıyorken bu millete nasıl olurda bu ülkenin demokrasisini yönetebileceklerine inandırırlar merak etmekteyim.
Kullanıcı küçük betizi
HakanAKSAN
Üye
Üye

İletiler: 15

İletigönderen scruel » Cmt Haz 07, 2008 10:12

Bu açıklamayı kim kaleme aldı ve altına atılan imza için ne vaad ettiler merak ediyorum. :x
Kullanıcı küçük betizi
scruel
Üye
Üye

İletiler: 49

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x