Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin
Anayasa Mahkemesinin Anayasa Değişikliklerini İptal Kararı Hakkında
Yaptığı Yazılı Basın Açıklaması
5 Haziran 2008
Anayasa Mahkemesi CHPnin başvurusu üzerine TBMMnin 9 Şubat 2008 tarihinde 411 oyla kabul ettiği Anayasanın 10 ve 42. maddelerinde yapılan değişikliklerini iptal etmiş ve yürürlülüğünü durdurmuştur.
Mahkemenin kararları kesin olup buna herkes saygı duymak durumundadır.
Ancak, Türk milletinin duygularına tercüman olan bizlerin bu konudaki gerçekleri dile getirmesi de siyasi sorumluluğumuzun bir gereğidir.
Yükseköğretim kurumlarında başörtüsü sorununun toplumsal bir huzursuzluk konusu olarak kanayan bir yara haline geldiği bilinen bir gerçektir.
TBMMnin bu sınırlı amaçla Anayasanın 10 ve 42. maddelerinde yaptığı değişiklikler, bu soruna toplumsal hoşgörü anlayışıyla makul bir çözüm bulunması amacına yönelik samimi bir çaba olmuştur.
Bunun devletin temel ilkelerine yönelik bir hareket olarak değerlendirilmesi siyasi açıdan kabul edilemez.
Anayasa Mahkemesinin bu kararı, çözümsüzlüğe itilerek kanayan bu toplumsal yarayı derinleştirmiştir.
Bu kararla milli vicdan yara almıştır.
Sorun bu şekilde hukuki bir sonuca ulaştırılmış olsa da, bunun milli vicdanda nasıl çözüleceği konusu açıkta kalmıştır.
Bu kararın çok yönlü sonuçları olması kaçınılmazdır.
Bu karar korkarız ki, Türk toplumunun inanç temelinde bölünmesi ve cepheleşmesi sürecini hızlandıracaktır.
Milletle-devleti, devletle-milleti karşı karşıya gibi gösterecek bu karar, bu yöndeki istismar çabaları için değerli bir zemin teşkil edebilecektir.
Burada şu gerçekler açıkça söylenmelidir:
Anayasa Mahkemesinin kararı hukuki değil siyasidir.
Anayasa Mahkemesinin yetkisi, Anayasa değişikliklerini sadece şekil bakımından inceleme ve denetleme ile sınırlıdır. Anayasada açık olarak belirlenen bu yetki aşılmış ve konunun esasına girilerek Anayasa değişiklikleri iptal edilmiştir.
Mahkemenin bu kararının AKPnin kapatılması davası üzerindeki muhtemel etkileri hakkında görüş bildirmek doğru değildir.
Ancak, iddianamenin özünü oluşturan başörtüsü konusundaki Anayasa değişiklikleri iptal edildiğine göre, davanın esasının ortadan kalkmış olup olmadığı da üzerinde durulması gereken bir husustur.
Sonuç olarak, Milliyetçi Hareket Partisi milli vicdanı yaralayan bu siyasi kararı Türkiyenin geleceği açısından büyük bir üzüntü ve endişe ile karşılamıştır.
Dr. Devlet Bahçeli
Milliyetçi Hareket Partisi
Genel Başkanı
http://www.mhp.org.tr/genelbsk/gbskkonu ... e=05062008
Not: MHP her zaman olduğu gibi şimdiye kadar yapageldiğini yapmıştır.Yine bizzat genel başkanı aracılığıyla ne şiş yansın,ne de kebap demiştir.Dün KAHROLSUN AMERİKAN EMPERYALİZMİ diyen çocuklara saldıran abilerinin tavrı nasıl vatansever karşıtı bir hareketse şu yukarıda okuduğunuz MHP genel başkanı açıklaması da vatansever karşıtı bir açıklamadır.
Bir başka konu başlığı halinde Anayasa Mahkemesi'nin iptal gerekçelerini ekledim sitemize.Bunları sayın Bahçeli bilmiyor mu?Okuduğu zaman anlamıyor mu?Neresi bu madelerin hukuki değil de siyasi?
Bu sitede çok sevdiğim bazı arkadaşların SAĞ-SOL kalmamıştır şeklindeki düşüncelerine en aykırı ve gerçek örnek işte bu MHP genel başkanının davranış ve açıklamalarıdır.
Açıklamaya bak.Hukuğa saygılıyız diyor ama sadece lafta kalıyor açıklama çünkü daha sonra mahkemenin hukuki değil,siyasi karar aldığını söylüyor.Yahu sayın Bahçeli.Saygılı olmasaydın nasıl bir açıklama yapacaktın.
Kendi adıma seçim zamanı MHP'ye kısa bir süre de olsa sempati duyduğum için utanıyorum.
MHP ile birlikte bu ülkeyi sömürüden,emperyalizmden kurtaracak bir hareketin olacağına da artık kesin olarak inanmıyorum.MHP'yi destekleyen insanların da bu desteklerini bir kez daha sorgulamalarını bir vatansever olarak rica ediyorum.