Devlete Savaş Açtılar!

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Devlete Savaş Açtılar!

İletigönderen Türk-Kan » Sal Haz 09, 2009 1:05

Planlanmış (salyalı) saldırı

SÖZDE Kürt sorunu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ‘şifreli’ mesajları sonrası dilleri çözülen DTP’li vekillerin suç içeren açıklamalarıyla gerçek bir soruna dönüşmek üzere! Devletin bölünmez bütünlüğünden Büyük Atatürk’e saldırmaya kadar uzanan bir planı DTP’liler başarıyla (!) sahneye koydu.

Şehitler bölücü değildi

DTP’lilere tepkiler de çığ gibi büyüyor. Sırrı Sakık’ın Atatürk’e dil uzatmasına tepki gösteren Prof. Reşat Genç, “Atatürk, milli devlet ve üniter yapının altını çizmişti” derken, Prof. Nurullah Aydın, “Çanakkale’de şehit düşenler, devletten vekil maaşı alıp milletin dokusunu parçalamıyordu” diye konuştu.

Resim
Namus ve şeref sözü vermişlerdi!

DTP milletvekilleri TBMM kürsüsünden şu yemini etmişlerdi:

“Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; demokratik ve laik cumhuriyete, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim.”

Sakık: Mustafa Kemal ve arkadaşları ihanet etti

Mustafa Kemal ve arkadaşları, 1924’te ret ve inkar politikalarıyla Çanakkale’de toprağa gömülenlere ihanet ettiler. Tek ırk, tek dil yarattılar. Kürtler tekçiliğe karşı bedel ödüyor.

Tuncel: Türkiye 20-25 bölge halinde ayrılmalı

Bölge meclisleri olacak. Adalet, dış politika ve milli güvenlik dışında bütün çalışmaları bu yerel meclis yapacak. Sorun çözülecek. Eğer çözüm isteniyorsa çözüm ’sayın’Öcalan’dır.

Ayna: PKK, bizim koruyucu gücümüz

Kürtler PKK’yı koruyucu güç olarak görür, sırt dönmez. PKK çatışmama kararı aldı ama buna rağmen operasyonlarda 17 gerilla öldü. Bunun adı arkadan vurma değil de nedir?

Buldan: Kürdistan’ın sınırlarını belirledik

29 Mart seçimlerinde ’Kürdistan’ sınırlarını çizdik. Asker anaları, kapısına gelen tabutlar karşısında ’Bir evladım daha olsa bu vatana feda ederim’dediği sürece bu savaş bitmez.


DTP’liler konuşuyor Ankara seyrediyor...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün “İyi şeyler olacak... Tarihi fırsat” sözleriyle başlattığı sözde Kürt sorunu tartışması iyice çığırından çıktı. Kandil Dağı’nda yuvalanan Murat Karayılan’ın işaret fişeğini atmasının ardından saldırıya geçen DTP milletvekilleri, dokunulmazlık zırhına güvenerek bir birinden küstahça açıklamalar yapmaya başladı. Ankara’daki yetkililerin suskunluğundan da cesaret bulan DTP’liler, TSK’yı hedef alıp, Büyük Önder Atatürk’e dil uzatarak devletin bölünmez bütünlüğünü tartışmaya açtılar. İşte DTP’lilerin son 1 ay içindeki küstahça açıklamaları...


SAKIK’IN SÖZLERİNE TEPKİ YAĞIYOR

Resmen ihanet içindeler


DTP Milletvekili Sırrı Sakık’ın “ Mustafa Kemal ve arkadaşları, 1924’te ret ve inkar politikalarıyla, Çanakkale’de toprağa gömülenlere ihanet ettiler” sözlerine tepki yağıyor. Prof. Dr. Nurullah Aydın, DTP’li Sakık’ın sarfettiği sözlerin ihanetten başka bir anlama gelemeyeceğini belirterek, “Bütün şer güçler, Türk devletine ve Türk milletine tuzak kurmakla meşgul. Yüz yıllık Sevr hayalini gerçekleştirmek için ortak bir noktada buluşmuşlar” diye konuştu. Aydın, “Bunlar, Çanakkale Zaferi’nin Türk milletinin Batı sömürgeci emperyalizmine karşı milli bir direniş olduğu gerçeğini istismar edecek kadar gerçeklerden habersiz ve kötü niyetli açıklamalardır. Çanakkale şehitlerini istismar eden zihniyet o şehitlerin torunları olamaz. O şehitler için bölücülük yoktu, ayrımcılık yoktu yabancı ülkelerin sözcülüğü, ajanlığı işbirlikçiliği yoktu. Devlete isyan eden teröristin yandaşlığı yoktu. Onların temiz alınlarına leke sürmeye kimsenin hakkı yoktur” yorumunu yaptı. Aydın, Çanakkale’de tüm milli unsurların vatan savunması yaptığını hatırlatarak “Sırrı Sakık gibi devletten milletvekili maaşı alıp bu ülkenin, Türk milletinin ortak dokusunu parçalama amaçlı hareket edenler değildi orada şehit düşenler” ifadelerini kullandı

DTP Genel Başkan Yard. Emine Ayna: PKK bizim koruyucumuz

* Biz hakların ve özgürlüklerin siyasetini yapıyoruz. Bugün Türkiye’de çok kimlik var ve çok kimlik yaşıyorsa, bu ülke bunu Anayasal güvenceye almak zorundadır. Türkiye kavramı olmalı, Türk Milleti değil. Türkiye Ulusu olmalı, Türk Ulusu değil. Türkiyelilik kavramı olmalı, Türk değil. Bunlar değiştiği zaman çözümün yolu açılır.

* Azınlıklar ile Kürtler arasındaki en büyük farklardan biri sahipsizliktir. Tüm azınlıkların bir şekilde, bir yerlerde bir devleti vardır. Türkiye’de Ermeniler azınlıktır, ama bir Ermenistan vardır. Rumlar azınlıktır ama Makedonya, Yunanistan, Bulgaristan vardır. Kürtler için durum farklıdır. Kürtler kendileri açısından ’sahipsiz bir halktır’bu yüzden PKK’yı koruyucu güç olarak gördükleri için sırtlarını dönmezler. Güç olarak görüyorlar

TSK arkadan vurdu


* İyi şeyler olmuyor. Şurada 1 Haziran’a çok az kaldı. PKK 1 Haziran’a kadar çatışmama kararı verildi. Ama buna rağmen 20 kara ve 7 hava operasyonu oldu. Bunun adı arkadan vurma değil de nedir? Bu süre içerisinde 12 asker, 6 köy korucusu ve 17 gerilla öldü. Eğer bu barış sürecine uyulsaydı bunlar ölmezdi.

Çözüm Öcalan’da


* Biz askerin yaptığı anayasayı tanımıyoruz. Çünkü o darbe sonrası yapıldı. Güney Afrika Mandela’ya terörist deniyordu. Ama sonra çözüm geldi ve lider oldu. Madem çözüm isteniyor, çözüm İmralı’daki Sayın Abdullah Öcalan ile diyalogdan geçer.


DTP Muş Milletvekili SIRRI SAKIK: Şehitlere ihanet ettiler

* 1921’lerde Cumhuriyet kurulurken Cumhuriyet’in temel hedefi; Kürtler ve Türkler bu Cumhuriyet’in asıl sahipleridir. Çünkü, Çanakkale’de ölenler ortak vatan için mücadele ettiler. Ama ne yazık ki, 1921’de Anayasa’da ’Bu vatan Kürtler’in ve Türkler’in ortak vatanıdır’ diyen Mustafa Kemal ve arkadaşları, 1924’te ret ve inkar politikalarıyla, (aslında ne oldu) Cumhuriyeti yönetenler Çanakkale’de toprağa gömülenlere ihanet ettiler. 1924’te tek ırk, tek dil yarattılar. O gün, bugündür. Kürtler ve Türkiye demokrasi güçleri bu tekçiliğe, ırkçılığa karşı bedenini önüne yatırıyor, kimliğine sahip çıkıyor, özgür bir kimlik için bedel ödüyor.

DTP İstanbul Milletvekili SEBAHAT TUNCEL:Türkiye 25’e bölünmeli


* Hapishanelerde bulunan arkadaşlarımı selamlıyorum. Siz benim gibi zindanda olan birini milletvekili yaptınız. Bu iradenizle zindanları ve dağların kapılarını açacağız ve hepsini bu meydanlara indireceğiz. Eğer çözüm isteniyorsa, çözüm ’sayın’Abdullah Öcalan’dır”

Terör değil Kürt sorunu

* PKK, Kürt sorununun nedeni değil sonucu olarak açığa çıkmıştır. Bu ülkenin bir sorunu var. Bu sorunun adı Kürt sorunudur. Terörist sorunu değildir. Sorunu taraflarıyla çözeceksiniz. Tarafları PKK ve Abdullah Öcalan’dır. Her Genelkurmay başkanı, sonuna kadar yok edeceğiz diyor. İlker Başbuğ da arar, bulur yok ederim diyor. Arar bulursun. Belki de yok edersin. Peki Kürt sorununu çözer misin?

* Türkiye’nin 20-25 bölgeye ayrılması lazım. Örneğin Antalya’nın sadece bir bölge olması lazım. Turizmin merkezi. Bölge meclisleri olacak. Adalet, dış politika ve milli güvenlik dışında bütün çalışmalara bu yerel meclis yapacak. Mesele Kürt ve Türk halkının bir arada yaşama iradesidir. Birlikte yapmalıyız. Devrimciler ve sosyalistlerle. Neden onlar, çünkü bize daha yakınlar. En azından liberal ve demokratlarda taşın altına elini sokmalı


DTP Iğdır Milletvekili PERVİN BULDAN: Kürdistan’ın sınırlarını çizdik

* Ben çocuğumu askere gönderdim, neden benim çocuğumun tabutu geldi diye sorun. Ama siz kapınıza gelen tabutlar karşısında ’Bir evladım daha olsa bu vatana feda ederim’dediğiniz sürece bu savaş bitmez.Çocuklarınızın ölümüne karşı çıkın. Özellikle asker annelerinin bu sürece katkı sunmaları gerektiğini düşünüyorum. PKK’sız bir çözüm asla kabul edilemez. Siz bu gerçeği kabul etmek zorundasınız. Bu halk kendisine irade olarak sayın Abdullah Öcalan’ı belirlemiştir. Bu ülkede kanın durmasını istiyorsanız. İmralı “yı özellikle altını çizerek belirtmek istiyorum, İmralı’yı muhatap almak zorundasınız.”

* “29 Mart seçimlerinde ’Kürdistan’sınırlarını belirledik.İsteseler de, istemezlerse de bugün bu coğrafyada, kabul etseler de etmeseler de Kürt halkı vardır. Bu coğrafya, Kürdistan coğrafyasıdır.

Haber: Selda Öztürk KAY

Kongrede Kürtçe şov

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Hakkari Merkez İlçesi 2. Olağan Kongresi belediye lokalinde yapıldı.Kongreye çok sayıda partili katıldı. Merkez İlçe Başkanı Fahri Kurt ile İl Başkanı Hasan Güzel’in birer konuşma yaptığı kongrede daha sonra kürsüye gelen Belediye Başkanı Bedirhanoğlu, konuşmasına Kürtçe başladı. Bunun üzerine Bedirhanoğlu’nu uyaran Divan Başkanı İbrahim Sungur, “Siyasi parti toplantılarında Türkçe dışında başka dil kullanmak yasaktır. ” dedi. Konuşmasını Kürtçe olarak sürdüren Başkan Bedirhanoğlu, “Ben de bu yanlış politikayı protesto edip burada konuşmamı bırakıyorum” diye konuştu.

Üniter yapı Türkiye’nin temel taşı

Gazi Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Reşat Genç, DTP’li Sırrı Sakık’ın Atatürk ile ilgili olarak ortaya attığı iddiaların gerçek dışı olduğunu söyledi. Atatürk’ün Büyük Nutuk’ta yer alan düşüncelerinin DTP’li Sakık’ın iddialarından çok çok uzakta olduğunu belirten Prof. Dr. Reşat Genç, “Atatürk, daha İstanbul’dan hareket etmeden önce kafasındaki düşüncenin, Millet hakimiyetine dayalı kayıtsız şartsız, bağımsız yeni bir Türk devleti olduğunu vurguluyordu. Buradaki ’Türk Devleti’kavramının altını çiziyorum. Bütün bu sözler, bu düşünceler, bir kenara itilerek bir takım yorumların yapılmasını kesinlikle doğru bulmuyorum” diye konuştu. Genç, Atatürk için milli devlet ve üniter yapının, Türkiye Cumhuriyeti kuruluş felsefesinin olmazsa olmaz yapı taşları olduğunu sözlerine ekledi.


Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x