Devletin malı deniz
Denizli İl Sağlık Müdürlüğü'nde skandal! Devletin malları, AKPli eski bir il yöneticisinin dükkanında bulundu
Sağlık Müdürlüğü'ne ait malların, AKP'li eski bir il yöneticisinin dükkanında bulunduğu iddiası Denizli'yi çalkaladı. Polis ihbar üzerine yaptığı baskında, iddiaya konu olan ofis malzemelerini ve tıbbı ekipmanı ele geçirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
http://www.denizlihaber.com sitesinde yer alan habere göre Sağlık Müdürlüğü'ne ait mallar, AKP il eski yöneticilerinden Mesut Duman'ın dükkanında bulundu. Bir ihbarı değerlendiren polis, arama izni çıkararak yaptığı baskında malzemelere el koydu. Denizli Valiliği idari bir soruşturma başlatırken, konu Denizli Cumhuriyet Savcılığı'na intikal ettirildi.
- BASKIN YAPILDI -
AKP Denizli İl yönetiminden 10 Haziran'da kendi isteği ile ayrılan Mesut Duman'ın 2. Sanayi Sitesi'ndeki dükkanına Cumartesi günü bir baskın gerçekleştirildi. Baskında Denizli İl Sağlık Müdürlüğü'ne ait büro malzemeleri ile tıbbı malzemeler ele geçti. Operasyon Denizli Valisi Hasan Canpolat'ın talimatı ile yapıldı.
- İFADESİ DOĞRULANMADI -
Duman Oto Cam adlı firmanın sahibi AKP'li Mesut Duman, polise verdiği ifadesinde malzemeleri eski SSK Hastanesi'nin bahçesinde bir hurdacıdan aldığını söyledi. Bunun üzerine hastane yetkililerinin ifadesine başvuruldu. Soruşturmanın boyutları daha da derinleştirildi.
- DEPODAN ALINMIŞ -
Polis yürüttüğü operasyonda malzemelerin Denizli İl Sağlık Müdürlüğü'ne ait Üçgen'deki depodan alındığını öğrendi. İddialara göre malzemeleri Denizli İl Sağlık Müdürlüğü'nde görevli bir şoför devletin aracı ile Mesut Duman'ın işyerine götürdü. Ambar Memuru Nuri Söylemezo'nun malzemeleri bizzat İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş'ın talimatı ile verdiği ileri sürüldü. AKP'li Mesut Duman'ın İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş'ın okul arkadaşı olduğu belirtildi.
- DEPOLARDA SAYIM YAPILDI -
Bunun üzerine Denizli Valisi Hasan Canpolat'ın talimatı ile bir komisyon oluşturularak idari soruşturma sürdürüldü. Komisyon, İl Sağlık Müdürlüğü'nün Denizli'deki üç deposuna baskın yaparak, içerdeki malların sayımını gerçekleştirdi. İddiaya göre bu sayımda pek çok malzemenin yerinde olmadığı tespit edildi.
- AİLE HEKİMLİĞİ'NDEN KALDI -
Bu malzemeler, Denizli'de Aile Hekimliği uygulamasının başladığı sırada sağlık ocaklarından tek tek tespit edilerek depolara konmuştu. Bir kısmı Yetiştirme Yurdu öğrencileri tarafından yapılan, Devlet Malzeme Ofisi'nden alınan malzemeler hayırseverlerin hibeleri, Sağlık Ocağı derneklerinin katkıları, döner sermaye gelirleri ve İl Özel İdare bütçesiyle satın alınıp sağlık ocaklarına tahsis edilmişti.
DUMAN: HURDACIDAN ALDIM
AKP'li eski yönetici Mesut Duman iddiaların siyasi bir yönü olduğunu belirterek, "Burada beni maşa niyetine kullanmak istiyorlar" dedi. Sağlık Müdürlüğü'ne ait malzemelerin kendi dükkanında bulunmasını doğrulayan Duman olayı şöyle anlattı: "Devlet Hastanesi civarında özel bir işim vardı. Bu nedenle aracımı eski SSK hastanesinin bahçesine park ettim. Aracımı almaya gittiğimde bir pres makinesi ile üç kamyonun muhtelif malzemeleri taşıdığını gördüm. Burada eski büro mobilyaları sıkıştırılıp hurda kamyonuna yükleniyordu. Hurdacı bana malzemeleri satın aldığını söyledi. Bende içlerinden işe yarar olabileceğini düşündüğüm altı sandalye bir döner koltuk, iki masa ve iki sehpayı 120 lira karşılığında aldım" dedi.
Bu malzemeleri alırken art niyet beslemediğini de söyleyen Mesut Duman, "Kötü bir niyetim olsa malzemelerin üzerindeki yazıları kaldırıp, boyatırdım. Bunu bile yapmadım. Çünkü bu eski malzemeleri geçici olarak satın almıştım. Orada milli servetin çöpe gittiğini görünce kullanılabilir durumdaki satın almak istedim. Olay budur. Hurdacılar kullanılabilecek malzemeleri de presleyip kamyona yüklüyorlardı. Olayın bu boyutlara geleceğini düşünmedim bile" dedi.
AKP il yönetiminden şahsi işlerinin yoğunluğu nedeni ile ayrıldığının da altını çizen Duman, İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş ile aynı okulda bir yıl öğrenim gördüklerini fakat Müdür Erdoğan Taş'ın kendisinden yaşça büyük olduğu için arkadaşlık etmediklerini de belirtti.
İFADEYE DEĞİL ANKARA'YA GİTTİ
Denizli İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş konu ile ilgili olarak ifadesi talep edilmesine rağmen Ankara'ya gitti. Müdür Taş'ın hafta sonunda ifade vermek üzere davet edildiği belirlendi. Fakat Erdoğan Taş'ın ifade vermek için karakola gitmediği bildirildi. Bir seminere katılmak üzere Ankara'ya giden Müdür Erdoğan Taş'ın yerine Vali Hasan Canpolat'a birifingi de vekili Mustafa Nalbant verdi.
ÖNCE DURUM TESPİTİ
Denizli Valisi Hasan Canpolat, Sağlık Müdürlüğü ile ilgili iddiaların değerlendirmeye alınarak bir komisyon oluşturulduğunu söyledi. Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz önderliğinde oluşturulan komisyonun idari bir soruşturma başlattığını duyuran Canpolat, "Bu soruşturma herhangi bir kişi için başlatılmış bir soruşturma değil. Öncelikli olarak durum tespiti yapılacak. Sağlık Müdürlüğü'nün malzeme depoları inceleniyor. Hurda malzemeler ile ilgili değerlendirmeler ve bilgiler derleniyor. İdari soruşturmanın sonucunda ayrıca bir soruşturmayı gerektirecek veriler tespit edilirse bunu da yaparız. Ayrıca konu yargıya intikal etmiş durumda. Yargının yürüttüğü soruşturmadan gelecek sonuca göre yine sorumluları hakkında gerekli işlem yapılır. Şu anda bir şey söylemek için erken" dedi
Kanal Türk
http://www.kanalturk.com.tr/22381/devletin-malı-deniz
.html