
Din dersi zorunlu mu, seçmeli mi olsun tartışmalarında kafalar karışık... Sokaktaki vatandaştan farklı sesler yükseliyor:
* "Dinimiz ne gerekiyorsa öğretilmeli".
* "Dersin zorunlu olması laiklik ilkesine aykırı".
* "Kendi dininin öğrenilmesi gerekir. Diğer dinler isteğe bağlı olabilir".
Devlet bakanları Mehmet Aydın ve Sait Yazıcıoğlu ile Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'ten oluşan komisyon çalışmalarını tamamladı. Alternatifler 1-2 gün içinde Başbakan'a sunulacak.
Komisyon üç alternatif sunuyor:
* Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi zorunlu olsun. İstemeyen bu dersten muaf tutulsun.
* Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ikiye ayrılsın.
* Din eğitimi ayrı bir ders olsun .
Bakan Aydın, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin zorunlu kalmasından yana olduğunu ima etti. Komisyon üyesi Bakan Yazıcıoğlu da mevcut Anayasa'yı işaret ederek, "Konu çok güzel düzenlenmiş" dedi.
Ancak yine de dersin içeriğinin değiştirilmesi gündeme gelecek.
Bakan Aydın, "İslam diye bir din vardır. Kuralları bunlardır, inançları şunlardır. Sadece bunlar verilir. Ayrıca çocuğun onun ötesinde başka birşeyle sorumlu olması söz konusu olamaz" diyor.
Dersin seçmeli olmasının sakınca yaratacağını söyleyen Bakan Yazıcıoğlu, "Tercihli olursa seçimli gibi oluyor. Bu da geçmişteki sakıncaları ortaya çıkarır. Mevcut metin çok güzel düzenlenmiş" diyor.
Komisyon üyeleri görüşlerini bir rapor haline getirdi. Son kararı bu rapor doğrultusunda Başbakan Erdoğan verecek.
Kaynak