Din hanesinin nüfus cüzdaninda ne isi var?

Genel & Güncel Konular

Din hanesinin nüfus cüzdaninda ne isi var?

İletigönderen mustafat » Cmt Ağu 23, 2008 14:10

merhaba

AKP'nin bir çeliskisine dikkat çekmek istiyorum.

1) isine gelen yerde "Türkiye'nin %99'u müslümandir" diyor.

2) Isine gelen yerde de dinleyicilerin cehaletine göre degisen dozlarda "hem laik hem müslüman olunmaz", "bizden olmayan müslüman degildir", "türbansiz kadin müslüman degildir", "laiksiz dinsizliktir" diyor.

Diyelim ki Türkiye'nin yarisi laikligi benimsemis olsun. O zaman AKP'nin ikinci söylemine göre Türkiye'nin ancak %50'si müslüman demektir. Bu da birinci söylemle çelisir.

AKP neye güvenerek "Türkiye'nin %99'u müslümandir" diyor? Nüfus kayitlarina. Gelenek olmus, müslüman ailelerin çocuklari daha dogar dogmaz nüfus kütüklerine müslüman olarak kaydediliyor. çocuga soran yok.

Ben sunu soruyorum:
Din hanesinin nüfus cüzdaninda ne isi var? Hani din Allah ile kul arasinda bir seydi, hani Islam'da ruhban sinifi yoktu, hani Allah ile kul arasina kimse giremezdi, hani Islam akil yoluyla bulunmasi gereken bir akil diniydi?

Bütün dini dogmalara inanmasam da ben kendimi müslüman sayarim, ama ben AKP'nin müslümanligimi siyasete, gizli gündemlerine ve kirli islerine alet etmesini kabul etmiyorum.

Su siralar nüfus müdürlügüne gidip nüfus cüzdanimin din hanesinden Islam'i sildirmeyi ciddi olarak düsünüyorum. çünkü AKP bunu kullaniyor, kirli islerine alet ediyor. Benim inancim kendime, devletin bunu bilmesine gerek yok.

Hatta sunu da düsünüyorum: AKP'ye uyari anlaminda ciddi bir halk hareketi lazim. Dinin siyasete alet edilmesini kabul etmeyen ciddi bir halk kesimi nüfus cüzdanindan Islam'i sildirse AKP'ye iyi bir uyari olurdu. Ondan sonra islerine gelen yerde halkimizin %99'u müslümandir diyemezler.

Temel çözüm bence nüfustan din hanesinin toptan kalkmasidir. Laik bir ülkede devlet benim dinimi bilip ne yapacak? Cami, cemevi, kilise gibi dini hizmetlere ayrilacak kaynaklarin miktari Avrupa'da oldugu gibi bu dini tesislere kayitli kisilerin sayisina göre tesbit edilebilir. Sadece belli dini hizmetlerden yararlananlar din vergisi öder.

Mustafa
Kullanıcı küçük betizi
mustafat
Üye
Üye

İletiler: 153

İletigönderen rafet » Cmt Ağu 23, 2008 18:34

Ben nufus cuzdaninda din hanesinin bulunmasindan yanayim.

Bence asil AB yanlilari bunu savunuyorlar, nufus cuzdanindan din ile ilgili bilgilerin
silinmesini istiyorlar ki din degistirme olaylari oldugunda kisiler bunu nufus
cuzdanlarinda belirtmek zorunda kalmasin.

AKP acisindan bu maddenin olmasi olmamasi birsey degistirmez.
Yola devam edeceklerdir, kendilerine verilen emirleri uygulamaya devam edeceklerdir.

Ilerde gercvekten laik bir Turkiye kurulabilirse ne kadar musluman, hristiyan falan oldugu da
bilinir; cami kilise yapilacaksa bu sayilara gore yapilir.

Asil su cami yaptirma derneklerinin onune gecilse, yapilacak cami varsa gercekten
ihtiyaca gore yapilsa, ekonomik kaynaklar bos yere savrulmasa daha iyi olur.
Kullanıcı küçük betizi
rafet
Üye
Üye

İletiler: 185

İletigönderen mustafat » Pzr Ağu 24, 2008 17:32

rafet yazdı:Ben nufus cuzdaninda din hanesinin bulunmasindan yanayim.

Bence asil AB yanlilari bunu savunuyorlar, nufus cuzdanindan din ile ilgili bilgilerin
silinmesini istiyorlar ki din degistirme olaylari oldugunda kisiler bunu nufus
cuzdanlarinda belirtmek zorunda kalmasin.

AKP acisindan bu maddenin olmasi olmamasi birsey degistirmez.
Yola devam edeceklerdir, kendilerine verilen emirleri uygulamaya devam edeceklerdir.

Ilerde gercvekten laik bir Turkiye kurulabilirse ne kadar musluman, hristiyan falan oldugu da
bilinir; cami kilise yapilacaksa bu sayilara gore yapilir.

Asil su cami yaptirma derneklerinin onune gecilse, yapilacak cami varsa gercekten
ihtiyaca gore yapilsa, ekonomik kaynaklar bos yere savrulmasa daha iyi olur.

bu da ilginç bir bakis.

ABD ve AB bir yandan Atatürkçü ulusal bilinci yok ederken, öte yandan da halki din ve mezheple de bölmeye ugrasiyor olabilirler. çünkü ulusal bilinci olmayan halki dinle rahatlikla bölebilirsin. Fakat bir halkta gerçekten ulusal bilinç olusmussa o halki artik dinle bölemezsin.

Türk halkinin ne kadarinda gerçekten ulusal bilinç var dogrusu ben de bilemiyorum. O nedenle haklilik payiniz olabilir.

öte yandan, halkin dindar kalmak, veya din degistirmemek için nüfus cüzdaninin sosyal baskisina mi ihtiyaci var?

Ben nüfus cüzdanindan din hanesini sildirmekten söz ederken din degistirelim demiyorum. Sadece dinin siyasete alet edilmesini protesto edecegim diyorum. Benim nüfus cüzdanimda yazan dini dinci siyaset benim aleyhimde kullanamamali.
Kullanıcı küçük betizi
mustafat
Üye
Üye

İletiler: 153

İletigönderen tuba » Pzr Ağu 24, 2008 22:37

Nüfus cüzdanından din hanesi kaldırılmalı kaldırılmamalı, bu ayrı bir konu -ve bence böyle bir karar verip, bu yönde adım atmadan önce toplumsal anlamda çok ciddi araştırmalar, analizler yapılmalıdır.

Fakat böyle bir adım atılsa bile ben bunun "temel çözüm" olduğu noktasında kesinlikle size katılmıyorum, mustafat....çünkü bence AKP'nin ve bugüne kadar dini siyasete alet eden ya da dini kullanarak insanları kendi çıkarları için manipule eden diğer kişi ve kurumların bunu yapabilme sebebi, nüfüs cüzdanlarımızda dinimizin Müslüman olduğunun yazması değildir....asıl sorun nüfusun yüzde 99'unun dini Müslüman göründüğü halde gerçekte birçoğunun dinlerini bilmemesi ve bunu sağdan soldan, hacıdan hocadan duyduğu gibi kabul etmesidir....dinini gerçekten bilen insanlar kolay kolay hiçbir siyasi oyuna alet olmazlar...

Bir de diyorsunuz ki nüfus kağıtlarımızda dinimizin Müslüman olduğu yazmasın, çocuklarımız özgür iradesiyle akıl yoluyla kendileri karar versinler.....malum İslam akıl dini...elbette öyle....ancak lütfen kusura bakmayın ama bu millet bugüne kadar akıl yoluyla neye karar vermiş ki buna da akıl yoluyla karar verecek!...daha kendi dinimiz içinde aklımızı devreye sokamazken...ve bunu yapanlar günahkar olmakla suçlanırken....sıfırdan akıl yoluyla Müslümanlığı mı bulacağız, yapmayın Allah aşkına....zaten bunu yapabilecek durumda olsaydık, bu sorunları yaşıyor olur muyduk sizce....
Kullanıcı küçük betizi
tuba
Üye
Üye

İletiler: 1113

İletigönderen rafet » Pzt Ağu 25, 2008 0:05

Avrupa'da yasiyoruz, goruyoruz, burda cocuklara Kiliselere bagli calisan kresler bakiyor.
Cocuklar kucuk yasta kiliseye gidip geliyorlar, kres cocuklari Kilise ile su ya da bu sekilde
iliski icindeler vs.Hristiyanlar Kilise vergisi oduyor, ve boylece kimin hangi Kiliseye bagli
oldugu ya da olmadigi acikca belli.

Bu acidan Avrupalilar icin din hanesinin olmasi ya da olmamasi(bilmiyorum var mi yok mu)
onemli degil, gerekli de degil.

Turkiye de boyle bir sistem olmadigi icin en azindan kim musluman, kim hristiyan, sayilari
ne kadar gibi bilgiler ancak nufus kagidi gibi belgelerle anlasilabilr, baska da bir yol aklima
gelmiyor.

Misyonerlerin Turkiye'de faaliyetlerini yogunlastirdiklari, para ile, Avrupa vaatleri ile insanlari
hristiyanlastirmaya calistiklari bir ara cok soyleniyordu, gazetelerin gundemindeydi.

Halkin ekonomik durumu kotu, okuma yazma, egitim orani dusuk.Secimlerde komurle,
yiyecek paketleri karsiliginda oy verenlerden bahsediliyor.Issizlerin sayisi devamli
artiyor.Boyle bir ortamda ben halka guvenirim demek, Hoca'nin eseginin hic
yemek yemeden yasayabilecegine inanmasi kadar sacma geliyor bana.

Kendilerine bagimsiz bir ulke hediye eden Mustafa kemal'e bazi kesimlerin ne sifatlar
taktiklarini, kufurler ettiklerini de animsayacak olursak cahil halka guvenmek is degil.

Once insanlarin karni doyacak, isleri olacak.
Sonra egitimli, okur yazar olacaklar.Gercekleri bilecekler.

O zaman iste bu halka guvenebilirsin diye dusunuyorum.
Kullanıcı küçük betizi
rafet
Üye
Üye

İletiler: 185

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x