merhaba
AKP'nin bir çeliskisine dikkat çekmek istiyorum.
1) isine gelen yerde "Türkiye'nin %99'u müslümandir" diyor.
2) Isine gelen yerde de dinleyicilerin cehaletine göre degisen dozlarda "hem laik hem müslüman olunmaz", "bizden olmayan müslüman degildir", "türbansiz kadin müslüman degildir", "laiksiz dinsizliktir" diyor.
Diyelim ki Türkiye'nin yarisi laikligi benimsemis olsun. O zaman AKP'nin ikinci söylemine göre Türkiye'nin ancak %50'si müslüman demektir. Bu da birinci söylemle çelisir.
AKP neye güvenerek "Türkiye'nin %99'u müslümandir" diyor? Nüfus kayitlarina. Gelenek olmus, müslüman ailelerin çocuklari daha dogar dogmaz nüfus kütüklerine müslüman olarak kaydediliyor. çocuga soran yok.
Ben sunu soruyorum:
Din hanesinin nüfus cüzdaninda ne isi var? Hani din Allah ile kul arasinda bir seydi, hani Islam'da ruhban sinifi yoktu, hani Allah ile kul arasina kimse giremezdi, hani Islam akil yoluyla bulunmasi gereken bir akil diniydi?
Bütün dini dogmalara inanmasam da ben kendimi müslüman sayarim, ama ben AKP'nin müslümanligimi siyasete, gizli gündemlerine ve kirli islerine alet etmesini kabul etmiyorum.
Su siralar nüfus müdürlügüne gidip nüfus cüzdanimin din hanesinden Islam'i sildirmeyi ciddi olarak düsünüyorum. çünkü AKP bunu kullaniyor, kirli islerine alet ediyor. Benim inancim kendime, devletin bunu bilmesine gerek yok.
Hatta sunu da düsünüyorum: AKP'ye uyari anlaminda ciddi bir halk hareketi lazim. Dinin siyasete alet edilmesini kabul etmeyen ciddi bir halk kesimi nüfus cüzdanindan Islam'i sildirse AKP'ye iyi bir uyari olurdu. Ondan sonra islerine gelen yerde halkimizin %99'u müslümandir diyemezler.
Temel çözüm bence nüfustan din hanesinin toptan kalkmasidir. Laik bir ülkede devlet benim dinimi bilip ne yapacak? Cami, cemevi, kilise gibi dini hizmetlere ayrilacak kaynaklarin miktari Avrupa'da oldugu gibi bu dini tesislere kayitli kisilerin sayisina göre tesbit edilebilir. Sadece belli dini hizmetlerden yararlananlar din vergisi öder.
Mustafa