"Dindar nesil" örneği, iki adet vatandaş

"Dindar nesil" örneği, iki adet vatandaş

İletigönderen Selçuk Tınaz » Cmt Eki 13, 2012 18:56

SP eski Genel Başkanı Recai Kutan, TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonundaki sorguda, 28 Şubat sürecine ilişkin olarak dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan'a yöneltilen, "Niye Yeltsin gibi tankların üstüne çıkmadı ?" eleştirisine yanıt verirken "O dönemde tankın üzerine çıkılamazdı. Ama bundan sonra tankın üzerine çıkacak çok adam olacaktır" demiş.

Yanlış cevap !

Neyse, hiç olmazsa "Erbakan Almanya'da çalışırken, Alman tanklarının yapımına önemli katkılarda bulunmuştu. Tankları çok severdi, onun için..." dememiş.

Eğer Kutan (din eğitimi aldığı kadar veya onun yerine) zekâyı geliştiren akılcı bir eğitim alsaydı, dünyadan haberi olur ve bu saçma soruya verilmesi gereken doğru cevabı verebilirdi ;

"12 Eylül darbesi de 28 Şubat süreci de ABD'nin, Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında yaptırdığı askeri hareketlerdi. Amerikan projesine uymayan koalisyon kükumeti 28 Şubat marifetiyle bozuldu ve Erbakan'a ihanet eden çömezlerine AKP kurduruldu.

Amerika Birleşik Devletleri hesabına sivil darbe yapan Amerikan partisi AKP, iktidara geldiğinden beri ülkenin üzerinden silindirler geçiriyor. Sen bugün o silindirlerin üstüne çıkabiliyor musun ? Tam tersine, Amerikan projesi adına beni sorguluyorsun. Sana sorulduğu zaman cevap veremeyeceğin soruları bana sorma !".

--------------------------------------------------------------

Türkiye Ermenileri Patrik Vekili Başpiskopos Arem Ateşyan, ateşte yanmamaları için insanlara kılık kıyafet uyarısı yapmış ; "Kiliseye dekolteyle gelenler var. Tanrının huzurunda açık-saçık giyinilmez !".

Akıl diline tercümesi şöyle ; "Kiliseye örtünerek gelin ki, Tanrı, sizdeki üretim hatalarını görüp yaptığından utanmasın. Ayıp ve sakıncalı yerlerinizin üzerini örterek bulduğunuz dahiyane çözümle, beceriksizliğini ve ahlâksızlığını yüzüne vurmayıp Tanrıyı büyük bir mahcubiyetten kurtarmanız çok ruhani bir şeydir. Hem böylece, bize verdiği cinsel dürtülerle dini atmosferimizi bozmasını engelleyerek, onun önemli bir hatasını daha telafi etmiş olursunuz".

Ortadoğu'dan çıkan dinlerin hepsi aynı. Onların cahillikleri yüzünden insanlar ya akıllı, ya da dindar olabiliyorlar. Aynı anda ikisini birden olmak, maalesef mümkün değil.

Selçuk Tınaz
Kullanıcı küçük betizi
Selçuk Tınaz
GM Yazarları
GM Yazarları

İletiler: 101

Şu dizine dön: Selçuk TINAZ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x