Dinlendiğini bile bile polisle dalga geçti

Genel & Güncel Konular

Dinlendiğini bile bile polisle dalga geçti

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Mar 28, 2009 15:13

Teknik tekibe alınan kişilerin, dinleyen emniyet görevlilerine telefonda ’dokundurmada bulunmaları’ iddianemede geniş yer aldı.

Yaklaşık 21 aydır süren Ergenekon soruşturması, Türkiye’de eşine az rastlanır bir “telefonum dinleniyor endişesi”ni ve hukuki tartışmaları gündeme getirdi.

HERKESTE 'DİNLENİYOR MUYUM' KORKKUSU
Ergenekon davasına bakan Mahkeme Başkanı’ndan, Başbakan’a, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili’nden eski başbakanlara kadar herkes “ben de dinlenebilirim” kaygısını ortaya koyuyor.

2. İddianame, işte tam bu noktada çok ilginç örneklere sahip.

Mahkemenin, haklarında dinleme kararı verdiği çok sayıda “Ergenekon şüphelisi olma ihtimali taşıyan” isim, gözaltına alınmadan önce haberleşmede ilginç önlemler geliştirmiş. Çoğu sonradan “şüpheli” olarak iddidanameye giren isimler, telefon görüşmelerinde, “Dinleniyorum ama, dinlesinler” diyerek teknik takibi yapan emniyet görevlilerine göndermede bulunuyor. Kimileri, kendisini dinleyen ekiplere “ince dokundurmalar” yaparken, bazıları polislere
“dinlemeyin” mesajı gönderiyor, bir kısmı da “Dinleyenlerin hepsinin...” diyerek ağır küfürler ediyor. Kimilerinin de “Makarna ne oldu, spagettiye sos döktün mü?” gibi ifadelerle şifreli konuşmalar yaptığı ortaya çıktı. İşte iddianamedeki ilginç dinleme notları:

Tarih: 16.Mart. 2008. Konuşanlar: İlhan Selçuk-Emre K....

İ.S: Yav çok şey çok muzirsiniz bu telefonların dinlendiğini bilmiyor musunuz.

Emre K.: Biliyorum bir şey demiyorum ben. Siz diyorsunuz valla ben hiç bir şey demiyorum.

İ.S: Ben kadınlarla, dostlarımla konuşurken gümrüksüz konuşuyorum. Çünkü neyin şaka neyin ciddi olduğunu gerizekalılar bilmezler.. İşte tarihe yazılmıştır efendim mahkeme zabıtlarına yazılmıştır bir de..

Savcıların tepkisi: Bu telefon görüşmesinden 5 gün sonra evinde gözaltına alınan ve hakkında Ergenekon yöneticiliğinden dava açılan İlhan Selçuk’un bu görüşmesiyle ilgili ididanamede şöyle deniliyor:

“Bu görüşmede sanık İlhan Selçuk’un telefonların dinlendiğini bile bile hem dinleyen kamu görevlilerine hakeret ettiği, hem de istediğiniz kadar dinleyin biz bir plan yaptık derinden bir operasyon yaptık hem hükümeti devireceğiz hem de hükümet direnmeye kalkarsa ordu hazır kuvvet olarak bekliyor’diyerek kapatmadan sonra oluşacak kaos ortamı sebebiyle TSK’nın haklı müdahale gerekçelerinin ortaya çıkcağını açıkça söylemekte ve geçmiştede kendisinin bu tür konulardan tecrübesinin olduğunu, bu hususları mahkeme zabıtlarına da yazdırdığını söylemektedir.

Tarih: 13.3.2008. Konuşanlar: Hurşit Tolon-Tuncay Özkan

H.T.: Bu çıktığımız ve ama sizin önde gittiğiniz yolda Allah gücümüze güç katsın bu bir... Dinleyenler de bundan nasibini alsın bu iki... Dinliyolar ya şimdi bizi bak arada arkadaş kayıt ediyor. Şimdi dinlesin içinden böyle kelimeler bulur belki bir şeyler bulur da nereye monte edeceğini düşünür arkadaş...

Tarih: 22.05.2008. Konuşanlar: Hurşit Tolon- Bayan X

H.T.: Doğuştan beyinsizler var. Şimdi beni dinliyorlar. 24 saat onların beyinini de geliştirmek için emek veriyorum. O beyinsizler şunu bilmiyor, ben her telefon açtığımda yaptığım konuşmayı kendim de kayıta alıyorum. Sıkıyorsa paçası... Hani dinliyorlarya herkesi
dinliyorlar ya... Bir yeri sıkan konuşmayı değiştirir onun ben bir tarafına bu konuşmanın orjinal metnini tıkarım oldu mu şimdi..

Konuşanlar: Mustafa Özbek-Mustafa Balbay

M.Ö.: Diyalog Grubu’nda değişik şeyler var ondan sonra orda işte geldiler bana.. Eeee şeyle haa.. bunlar çok özel şeylerim sizde kalsın dinleyen de not alsın tabii

Konuşanlar: Emin Şirin-Cem Uzan

E.Ş: Dostum sonuna kadar da beraberim seninle...

C.U.: Valla yani ben.

E.Ş.: Dinleyen de dinlesin

Konuşanlar: M.A.Çelebi- N.Çalıkuşu

M.A.Ç: Hainleri dinlemiyorlar, bizi dinliyorlar

N. Ç: Tabi tabi onlar hainler hainleri dinlemez zaten.

M.A.Ç: Neyse biz buradan onları uyaralım da. Belki düzelirler. Bilsinler, kimi dinlediklerini bilsinler.

Kaynak: http://yeni.haber1.com/haberdetay.asp?N ... tegoryid=6
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

Re: Dinlendiğini bile bile polisle dalga geçti

İletigönderen MansurSah » Cmt Mar 28, 2009 15:20

Tarih: 16.Mart. 2008. Konuşanlar: İlhan Selçuk-Emre K....

İ.S: Yav çok şey çok muzirsiniz bu telefonların dinlendiğini bilmiyor musunuz.

Emre K.: Biliyorum bir şey demiyorum ben. Siz diyorsunuz valla ben hiç bir şey demiyorum.

İ.S: Ben kadınlarla, dostlarımla konuşurken gümrüksüz konuşuyorum. Çünkü neyin şaka neyin ciddi olduğunu gerizekalılar bilmezler.. İşte tarihe yazılmıştır efendim mahkeme zabıtlarına yazılmıştır bir de..

Savcıların tepkisi: Bu telefon görüşmesinden 5 gün sonra evinde gözaltına alınan ve hakkında Ergenekon yöneticiliğinden dava açılan İlhan Selçuk’un bu görüşmesiyle ilgili ididanamede şöyle deniliyor:

“Bu görüşmede sanık İlhan Selçuk’un telefonların dinlendiğini bile bile hem dinleyen kamu görevlilerine hakeret ettiği, hem de istediğiniz kadar dinleyin biz bir plan yaptık derinden bir operasyon yaptık hem hükümeti devireceğiz hem de hükümet direnmeye kalkarsa ordu hazır kuvvet olarak bekliyor’diyerek kapatmadan sonra oluşacak kaos ortamı sebebiyle TSK’nın haklı müdahale gerekçelerinin ortaya çıkcağını açıkça söylemekte ve geçmiştede kendisinin bu tür konulardan tecrübesinin olduğunu, bu hususları mahkeme zabıtlarına da yazdırdığını söylemektedir.

Bu kısım bombaymış, akıllara ziyanmış, tertibin ve iftiranamenin özünü yansıtmaktaymış. Komikmiş bir de :)
Fatih "Mansur Şah" Özaydın

Hem Cemaat hem Cumhuriyet olunmaz,
Ters mıknatıslanma yapar!!!
Kullanıcı küçük betizi
MansurSah
Bilim Adamı
Bilim Adamı

İletiler: 611

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Mar 28, 2009 15:37

Bu kısım bombaymış, akıllara ziyanmış, tertibin ve iftiranamenin özünü yansıtmaktaymış. Komikmiş bir de

:twisted: :kikirik:
Aynen!!!
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen avrasya » Cmt Mar 28, 2009 17:04

Erdoğan da dinleniyormuş!! :mrgreen:

Erdoğan’ın canlı yayında “Telefonlarda rahat değilim” dediği sırada internete 54 saniyelik bir görüşme kaydı düştü. İddiaya göre Erdoğan bu kayıtta işadamı Remzi Gür’le görüşüyor.

Başbakan Erdoğan önceki gece Show TV’deki canlı yayında “Beni de dinliyorlar telefonda rahat değilim” derken, ilginç bir gelişme yaşandı.
(...)
Gazete Vatan

Rahat ol Tayyip, Rahat ol..

Bakanının Binali Yıldırımın dediği gibi , "çekinicek birşeyin yoksa rahat ol"

Bak 80 yaşındaki İlhan Selçuk ne kadar rahat.. :twisted:

Seni dinleyenlere "Ananı da al git " deyiver..

Diyemiyormusun?

İletişimi yabancıya ben mi verdim ?

Telekomu İngilize -Ögere ben mi verdim?

Yoksa bunu da mı Ergenekoncular yaptı? : :mrgreen:
Kullanıcı küçük betizi
avrasya
Üye
Üye

İletiler: 279

İletigönderen avrasya » Cmt Mar 28, 2009 17:25

2. iddianamede de Ergenekon sanıklarının telefon görüşmelerindeki küfürler sansürsüz olarak aynen iddianameye geçmiş..

iddianameye göre sanıklar birileri hakkında birbirleri hakkında küfürlü konuşmalar yapmışlar..

Ama nedense ? iddianameye göre ;
Devirmek istedikleri Akepe hakkında hiç küfürlü söz söylememişler !! :mrgreen:

BU İDDİANAMEYİ YAZANLAR OKUYANLARIN UTANMAYACAĞINI MI SANIYOR? diye başlık atmış Odatv.
http://www.odatv.com/index.php?id=15381

1.iddianamedeki yine böyle telefon görüşmelerindeki küfürleri , Mahkemede aynen adıyla sanıyla sinkaflı bir şekilde okuyan savcıyı , Sanıklar uyarmış , Mahkeme başkanıda sanıkların uyarısını dikkate almıştı .. :twisted:

Yazan aynı zamanda , aynen okuyor da, yani.. ;)
Kullanıcı küçük betizi
avrasya
Üye
Üye

İletiler: 279

İletigönderen maydonos » Cmt Mar 28, 2009 21:03

Herhalde dunyanin en traji komik olaylarin yasiyoruz.Gulsek mi aglasak mi?Ileride bu f-tipi herhalde iyi sinema konusu olacak.Agata Kristi romanlarindaki gibi suclu asil kendileri :!:
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen İlteriş » Cmt Mar 28, 2009 21:30

GöktürkMehmet yazdı:Şok Şok Şok!!!!

HUGO CHAVEZ'de Ergenekoncu imis!

2. iddianame 1716. sayfa

Ben vallahi biliyordum! Kendileri Ergenekondan ilk cikisimizda Dogu'ya göcüp, Bering bogazindan gecip Amerika kitasina yerlesen kaafileden!

Chavez'in telefonlarini da dinleyip ABD ile istihbarat paylasimi yapmislar mi acaba?

Belki Bush'a raporlar gitmistir;

"Supheli H.C, ABD baskani sayin Bush hakkinda defalarca "Essek" ifadesini kullanmistir"

gibisinden :lol:
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x