Diyanet İşleri Başkanı da ABD’ye gitti

Genel & Güncel Konular

İletigönderen Pınar » Cmt Nis 26, 2008 11:35

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde ABD’yi ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, New York’ta Türkler’le temaslarının ardından Washington’a geçti. Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Bardakoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kısa süre önce, Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği’ne din müşaviri olarak atadığı Prof. Dr. Mehmet Paçacı ile ilgili şunları söyledi:

İslamı anlatıyoruz

“Burada akademik alanda, Türkiye’nin bilimsel birikiminin temsili alanında mutlaka yeni bir sayfa olacak. Kendisine başarılar diliyorum. İnşallah bundan sonra din ve diyanetle ilgili bilgi alabileceğiniz ehil bir insan buldunuz. Buradaki öğrencilerle ilgilenme, toplumun din ihtiyacını karşılama ve Amerikan toplumuna Türkiye’nin özgün din birimini ve din hizmetleri alanındaki farkını tanıtma, bizim öncelikli görevlerimiz arasında. Avrupa’da olduğu gibi ABD’de de dostlarımızın, İslam dinini ve onun özgün tarihi tecrübesini, barış içinde yaşama tecrübesini Türkiye’den öğrenmemiş olması, bana göre bir eksiklik ve talihsizlik. İnşallah bu eksikliği giderme arzusundayız.

Çağdaş vizyon!..

Onun için de ABD’de, Washington’daki çalışmalarımıza ayrı bir önem veriyoruz.” Önce New York’ta temaslarda bulunduğunu ve birkaç gün Washington’da kalacağını anlatan Bardakoğlu, ABD’deki cami derneklerinin temsilcileriyle buluştuğunu, New York’ta bir cami girişiminin varolduğunu ifade etti. Bardakoğlu, “Washington’da geniş kapsamlı, uzun soluklu bir Türk-İslam Kültürevi ve Araştırma Merkezi, din hizmetleri merkezi şeklinde özetleyebileceğim bir projemiz var” dedi. Neler yapılabileceği konusunun aşağı yukarı tamamlandığını ve net adımlar atılması döneminde olduklarını belirten Bardakoğlu, ayrıca ABD’deki üniversitelere de uğrayarak, Türkiye’nin “gerek Osmanlı’dan devraldığı gerekse Cumhuriyet ile birlikte başardığı barış içinde bir arada yaşama tecrübesini, İslam dini konusundaki ürettiği çağdaş vizyonu ve din hizmetleri alanındaki özgün çizgisini” anlatmaya çalıştığını ifade etti.

KAYNAK
Halk tarafından devlete "Sen bana hizmet etmek için varsın, bunun ötesinde senin bir anlamın yok" dendiğinde herşey yoluna girecektir...

(Osman Pamukoğlu)
Kullanıcı küçük betizi
Pınar
Üye
Üye

İletiler: 1380

İletigönderen tuba » Cmt Nis 26, 2008 23:48

Ey Mr. Bardakoglu,

Çok merak ederim acaba Amerika'da yaptığın ziyaret ve üniversitelerde vereceğin konferanslar esnasında sana hoşgeldin diye elini uzatan bayan proflere elini uzatacak mısın yoksa birkaç yıl önce bana yaptığın gibi hanımların sana uzanan elini -haram diye- havada boş mu bırakacaksın yüzündeki o korkunç ve kırıcı ifadeyle ???

Ey zaman, sen nelere kadirsin........
Kullanıcı küçük betizi
tuba
Üye
Üye

İletiler: 1113

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x