"Diyarbekir Barosu Ankarada meydana gelen, 6 kişinin öldüğü 100 civarında kişinin de yaralandığı bombalama olayını yaptığı bir basın açıklaması ile kınadı.
Diyarbekir Barosu tarafından yapılan açıklamada, saldırının Türkiyenin içinde bulunduğu siyasal durumla ilişkili olduğunu düşündükleri ifade edildi
Açıklamada şöyle denildi;
Türkiye, hukukun mevcut kurallarına saygıyı hiçe sayan, demokrasiye karşı çıkan, barış ve uzlaşı ortamı istemeyen kesimlerin amaçladığı provakatif bir eylemin sonuçları ile karşı karşıyadır.
Bu saldırı, sivil, savunmasız insanlara karşı gerçekleştirilen, ulusal üstü hukukun ve siyaset biliminin tanımladığı anlamda terörist bir saldırıdır..Bu saldırıyı kınıyoruz. Bu saldırıda yaşamlarını yitirenlerin yakınlarının yaşadığı acıyı aynı duygularla paylaşıyoruz. Saldırıda yaralananların biran önce sağlıklarına kavuşmalarını diliyoruz.
Bu provakatif saldırının amacının, Türkiyenin içinde bulunduğu siyasal ortamla doğrudan ilişkili olduğunu düşünmekteyiz.
Demokrasilerde kabul edilmeyecek açıklamalarla devam eden, Cumhurbaşkanlığı seçimi ile de tıkanan süreç, Türkiyeyi anti - demokratik seçim mevzuatını ağırlaştıran erken seçim ortamı ile karşı karşıya bırakmıştır.
Ankarada gerçekleştiren bu eylemim amacı aynı zamanda mevcut gerilimi artırarak, yürürlükteki anayasal demokratik işleyiş dışında, anti- demokratik ve hukuk dışı müdahalelere zemin hazırlamaktır.
Bu saldırıyı kınıyoruz. Şiddetin sorunların çözümün de yöntem olmaktan çıkarılmasını bir kez daha talep ediyoruz.
Kaynak:Barzani'nin web sitesi,24.05.2007(haber tarihi 23.05.2007)
Not:Herşey ortada,saldırıyı yapan PKKlı.PKK antidemokratik ve hukuk dışı müdahalelere zemin hazırlıyor mu diyor bu baro?Hiç sanmıyorum,onlar kınama mesajında bile malum propaganda söyleminden vazgeçmiyorlar.Artık her şey ortada,saflar belli,kimsenin kimseye numara yapmasına gerek yok.