Diyarbakır CHP'nin Kürt raporu hazır

Diyarbakır CHP'nin Kürt raporu hazır

İletigönderen eskopatj2 » Sal Tem 20, 2010 23:25

CHP Diyarbakır İl Başkanlığınca, parti genel merkezine gönderilmek üzere 16 sayfalık ''Kürt Sorunu ve Çözüme Dönük Yol Haritası'' başlığıyla bir rapor hazırlandı

Raporla ilgili AA muhabirine açıklama yapan CHP Diyarbakır İl Sekreteri Avukat Mahmut Şevketoğlu, ''Kürt sorununun'' Diyarbakır ve bölge üzerindeki olumsuz etkilerini dile getirmek, çözüm noktasında CHP'nin sosyal demokrat kimliği ile soruna bakış ve çözüm önerilerini tartıştırmak amacıyla, parti genel merkezine göndermek üzere bir rapor hazırladıklarını söyledi.

Şevketoğlu, bunun bir bölgesel sorun olmadığı, tüm Türkiye'yi kapsayan ve Orta Doğu'ya sıçramış ''Toplumsal hakları içeren ve acil çözüm bekleyen sorunlar yumağı'' olduğunu vurguladıkları raporla ilgili şunları kaydetti:

''1984'ten günümüze giderek tırmanışa geçen terör eylemleri ve onlara karşı güvenlik güçlerince sürdürülmekte olan mücadele ile faili meçhul cinayetler ülkemizde binlerce can kaybına neden olmuştur. Silahlı çatışma süreci, özelde bölge ve Kürtler, genelde bütün toplumda maddi ve manevi büyük kayıplar yaratmıştır. Bugüne kadar devletin kalıcı barışı tesis etmeye yönelik bir politika izlememiş olması, çözüm yolunda önemli fırsatların kaçırılmasına yol açmış, Kürtlerde devlete karşı güvensizlik yaratmıştır.''

Bugüne kadar siyasal-etnik bir mesele olan söz konusu sorunun, son dönemlerde hızla bir Türk-Kürt çatışmasına sürüklenme tehlikesi taşımaya başladığını öne süren Şevketoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

''Yaşanan olumsuzlukların ortadan kaldırılması ve halkların entegrasyonunu sağlayacak çözümlerin bulunması için demokratikleşme ve insan haklarının önünde engel teşkil eden Anayasal ve yasal engellerin kaldırılarak demokrasinin, ülke düzeyinde kurumlaştırılması ve kalıcılaştırılması sağlanmalı, Kürt kimliğinin tanınarak Kürt vatandaşların etnik, kültürel, siyasal ve sosyal haklarını kullanmalarının önündeki yasal ve fiili engellerin kaldırılması gerekmektedir. Demokrasinin yerleşmesine katkı verilerek ekonomik ve kültürel yatırımlar ile altyapı eksikliklerinin acilen giderilmesi sağlanmalıdır. Kürt sorunu ülkenin sorunları içinde öncelikli bir yer tutmaktadır.''

-RAPORDAN-
CHP Diyarbakır İl Başkanlığının raporunda, insan hakkı ihlalleri, terör ve şiddet olayları, ekonomik gerilik, yoksulluk, yoğun işsizlik ve güvensizliğin bu sorunların temelini oluşturduğu vurgulandı.

''İnsan hayatını temel alan bir güven ortamı yaratılması için atılması gereken adım, dağlardaki PKK mensuplarının toplumsal, kamusal hayata katılabilmelerini sağlayacak yasal düzenlemelerin yapılmasıdır. Şiddet ortamının tümüyle sona ermesi ve bölgede askerlik yapan gençlerin hayatlarını kaybetmelerinin önünün alınması için de bu siyasi irade gereklidir'' denilen raporda, son yıllarda demokrasi ve insan hakları temelli bireysel hak ve özgürlüklere dayalı atılan adımların, ''Kürtlerin ve toplumun bazı taleplerini bir dereceye kadar karşılasalar da, Kürt sorununu çözmek için yeterli olmadığı'' öne sürüldü.

Sorunun çözümü yönünde atılacak her türlü adımın öncelikle demokratik süreçlere dayanması ve buna uygun politikalar geliştirilmesi gerektiğine değinilen raporda, şöyle denildi:

''Kürt sorununda çözümün siyasi, ekonomik, sosyal, kültürel ve diğer alanlarda eş zamanlı adımlar atılmasıyla mümkün ve anlamlı olacağı unutulmamalıdır. Türkiye Cumhuriyeti devleti, yaklaşık çeyrek asırdır PKK'ya karşı silahlı mücadele vermektedir. Bu süreçte on binlerce Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı hayatını kaybetmiş, ağır insan hakları ihlalleri işlenmiş, yaklaşık bir milyon sivil yerinden edilmiş, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin doğal dokusu ile sosyal, ekonomik ve sosyolojik yapısı altüst olmuştur. Devletin PKK'ya karşı çeyrek asırdır vermekte olduğu mücadele, Kürt sorununun halen sürdürülen yöntemlerle çözümünün mümkün olmayacağını göstermektedir. PKK varlığını korumakta, örgüte katılım devam etmektedir. Şu da açıktır ki, bugün gelinen noktada, Kürtlerin haklarını temin açısından silahlı mücadelenin sonuç almamış olduğu ve alamayacağı da açıktır.''

Raporda, ''Silahlı mücadele devam ettikçe, sorunun bütün boyutları ile sağlıklı bir biçimde tartışılmasının ve çözüm yolunda atılacak adımların başarıya ulaşmasının mümkün olmayacağı'' öne sürüldü.

-''BDP BU KONUDA MUHATAPLIĞA ZORLANIP...''-
Benzer sorunlarla karşılaşmış ülkeler örnek alınarak, hukuka ve insan haklarına uygun yöntemlere başvurularak çözüm aranması gerektiği önerilen raporda, şöyle denildi:

''Devlet kendi üzerine düşen demokratik uygulamaları hayata geçirirken, kanın durması ve iç barışın sağlanması için Kürt toplumunu temsilen yer alacak muhataplar bulunmalı, bölgede faaliyet gösteren tüm STK'lar siyasal ve sosyal aktörler bu sürece dahil edilmelidir. Özellikle BDP bu konuda muhataplığa zorlanıp Meclis çatısı altında kalıcı ve barışçıl çözümler formüle edilip yasal güvence altına alınmalıdır. Dağda bulunan PKK mensuplarının içinde bulundukları durum da etraflıca değerlendirilip sosyal ve siyasal hayata en kısa sürede katılımlarını sağlayacak hukuki düzenlemeler formüle edilerek PKK'nın silahlarını bırakmasını teşvik edecek bir yasal düzenleme yapılmalıdır. Böylesi bir yasa hazırlanırken geçmişteki hatalar tekrar edilmemeli, PKK'nın silahlarını bırakmaları, (pişmanlık koşulu) gibi onur kırıcı kavramlara bağlanmamalıdır.''

-''BEYAZ BİR SAYFA AÇMA ADINA...''-
''Silahlarını bırakanların'' yanı sıra halen cezaevinde bulunan PKK terör örgütü üyesi mahkum ve tutukluların da toplumda yer edinebilmeleri için rehabilitasyon çalışmaları yapılması, bu kişilerin istihdamlarının sağlanması gerektiği savunulan raporda şu ifadeler de yer aldı:

''Geçmişe dönük SGK borçlandırılmaları yapılarak emeklilik haklarından faydalandırılmalıdırlar. Beyaz bir sayfa açma adına, halen dağda silahlı faaliyet gösteren örgüt elemanlarını, tutukluları ve hüküm giymiş bütün PKK'lıları kapsayan bir sicil affı çıkarılmalıdır. Devlet olabilmenin temel koşulları, din, dil ve etnik köken ayrımı yapmadan tüm yurttaşların ihtiyaçlarının ve ülkenin güvenliğinin sağlanmasıdır. Sorunların silah veya şiddet kullanarak çözümü meşru değildir, kabul edilemez. Ülkenin bölünmez bütünlüğü tartışma konusu yapılamaz. Akmakta olan insanlarımızın kanıdır, kardeş kanıdır, bu kanama dinmelidir. Sorunlar hoşgörü ve iç barış zemininde, Kürt sorunundan kaynaklanan tüm olguları da kapsayan, bir genel affı da içerecek şekilde çözümlenmelidir.''

PKK'nın silah bırakması için sivil toplum temsilcilerinin ve siyasi partilerin aracılığına başvurulması gerektiğine de vurgu yapılan raporda, göç, eğitim, köye dönüşler ve Anayasal düzenlemelerle ilgili çeşitli konulara da değinildi.

AA Kaynak:Haberturk

Hemen Bunu yorum yapmayacam. Özellikle Haydar Bey'in Yorum Yapmasını bekliyorum.

Bakalım bu ne diyecek? O yorum yapsın ondan sonra konuşacaklarım var....

Sorunların silah veya şiddet kullanarak çözümü meşru değildir, kabul edilemez.

Bana bir ülke gösterin Terörle Mücadele Konusunda Silah'a Başvurmadan Demokrasiyle İle Bu konuyu halletmiş olsun......

Bu Kürt Raporundan Demokratik Açılımdan Çok Esnek bir rapor çıkacağı kesin ve garantidir;)
Kullanıcı küçük betizi
eskopatj2
Üye
Üye

İletiler: 66

Re: Diyarbakır CHP'nin Kürt raporu hazır

İletigönderen Deli Haydar » Çrş Tem 21, 2010 0:05

eskopatj2 yazdı:Hemen Bunu yorum yapmayacam. Özellikle Haydar Bey'in Yorum Yapmasını bekliyorum.

Bakalım bu ne diyecek? O yorum yapsın ondan sonra konuşacaklarım var....
Neden özellik ile Haydar Bey'den yorum beklendiğini anlayamadım. Ben burada İP'li ya da HEPAR'lı dostlarımızın yaptığı gibi particilik yapmıyorum. Aksine CHP ile ilgili en ağır suçlamalarda da yine ben bulunmuşumdur.

CHP Diyarbakır İl Sekreteri açıklama yapmış... Eşekarıları kovalasın, açıklama yapan o dili!
Böylesi aymazların kafasına, CHP'nin o bayrağındaki "altı ok"unu çakmak boynumuzun borcudur!

Son kez kalınca yazmakta yarar görüyorum:
Ne solcuyum, ne sağcı; ne ülkücüyüm, ne de sosyal demokrat!

Benim derdim siyaset yapmak değil; Gazi Kemal Atatürk'ün "ülküsü"nü eninde sonunda gerçekleştirmektir.

Öncelikli amacım ise AKP'nin iktidardan uzaklaştırılmasıdır. Bunun için de usa en yatkın seçenek, bana göre CHP ve MHP'nin desteklenmesidir. Ancak onların da Gazi Kemal Atatürk'ün ülküsünden nasiplenememiş olmaları su götürmez bir gerçektir.

Alsan birini vursan ötekine: Tak tak!
NATO mermer NATO kafa!
Feragat-ı nefs.
İstihkar-ı hayat.
Kullanıcı küçük betizi
Deli Haydar
Meydan Delisi
Meydan Delisi

İletiler: 714

İletigönderen eskopatj2 » Çrş Tem 21, 2010 17:50

Neden özellik ile Haydar Bey'den yorum beklendiğini anlayamadım

Senin engin görüş ve tecbrülerinden yararlanmak istediğim için senin yorumunu bekledim.

Ben burada İP'li ya da HEPAR'lı dostlarımızın yaptığı gibi particilik yapmıyorum

Ben sana Aşırı Partizan mısın dedim? Bir'de abiciğim Chp eleştirmek (Haklı)Eleştirmek Particilik mi oluyor?

Aksine CHP ile ilgili en ağır suçlamalarda da yine ben bulunmuşumdur.

Chp ile ilgili ağır şuçlamalarda bulunan bir kişi Haydar abi, Allah aşkına herşeye rağmen nasıl halazır Chp'nin Bu işi başarabileceğini düşünebilirsin anlamış değilim....
(Milli Bir Hükümet Şart Bu İp Olur Hepar Olur Farketmez Ama Milli Bir hükümet)

CHP Diyarbakır İl Sekreteri açıklama yapmış... Eşekarıları kovalasın, açıklama yapan o dili!
Böylesi aymazların kafasına, CHP'nin o bayrağındaki "altı ok"unu çakmak boynumuzun borcudur!

Haklısın Chp yönetimindeki Kürt yöneticiler Diyarbakır Genel Sekreterini kovacak öle mi?
Güldürme Beni abi Chp öle birşey yapsın Alnından Öperim Alnından......

CHP'nin o bayrağındaki "altı ok"unu çakmak boynumuzun borcudur!

Hadi Abiciğim ''Altı Ok'' Çakın O genel sekreteri Alnınızdan öpmessen bende adam değilim Ama bunu bu chp yapacak? (Myk) Yönetimi Yapacak Ölemi?

‎''Çağımızda, siyasi tavrı olmayan hiç kimse adam değildir, yani, altta kalanlar, ezilenler, dövülenler ,işsizler, yoksullar, kimsesizler; gücü olmayanlara karşı her insan 'siyasi bir tavır' almak zorundadır, bu örgütsel olur olmaz, ama almıyorsa insan değildir..''

Nihat Genç Çok güzel söylemiş bence?

Öncelikli amacım ise AKP'nin iktidardan uzaklaştırılmasıdır. Bunun için de usa en yatkın seçenek, bana göre CHP ve MHP'nin desteklenmesidir. Ancak onların da Gazi Kemal Atatürk'ün ülküsünden nasiplenememiş olmaları su götürmez bir gerçektir

Bursa Nutku'nu İyi Oku abi oradaki cümleleri iyi anla bence?

Son olarak Chp kürt raporunu merakla bekliyorum İddaa Ediyorum Demokratik Açılım'dan Daha esnek yumuşamış bir rapor çıkmazsa Bir daha bu sitede yorum yapmacam;)

Garantisini Sana buradan verim. (Delikanlı Sözü)
Kullanıcı küçük betizi
eskopatj2
Üye
Üye

İletigönderen kaanka68 » Çrş Tem 21, 2010 23:03

eskopatj2 yazdı:Neden özellik ile Haydar Bey'den yorum beklendiğini anlayamadım

Senin engin görüş ve tecbrülerinden yararlanmak istediğim için senin yorumunu bekledim.

Ben burada İP'li ya da HEPAR'lı dostlarımızın yaptığı gibi particilik yapmıyorum

Ben sana Aşırı Partizan mısın dedim? Bir'de abiciğim Chp eleştirmek (Haklı)Eleştirmek Particilik mi oluyor?

Aksine CHP ile ilgili en ağır suçlamalarda da yine ben bulunmuşumdur.

Chp ile ilgili ağır şuçlamalarda bulunan bir kişi Haydar abi, Allah aşkına herşeye rağmen nasıl halazır Chp'nin Bu işi başarabileceğini düşünebilirsin anlamış değilim....
(Milli Bir Hükümet Şart Bu İp Olur Hepar Olur Farketmez Ama Milli Bir hükümet)

Haklısın Chp yönetimindeki Kürt yöneticiler Diyarbakır Genel Sekreterini kovacak öle mi?

CHP'nin o bayrağındaki "altı ok"unu çakmak boynumuzun borcudur!

Hadi Abiciğim ''Altı Ok'' Çakın O genel sekreteri Alnınızdan öpmessen bende adam değilim Ama bunu bu chp yapacak? (Myk) Yönetimi Yapacak Ölemi?

‎''Çağımızda, siyasi tavrı olmayan hiç kimse adam değildir, yani, altta kalanlar, ezilenler, dövülenler ,işsizler, yoksullar, kimsesizler; gücü olmayanlara karşı her insan 'siyasi bir tavır' almak zorundadır, bu örgütsel olur olmaz, ama almıyorsa insan değildir..''

Öncelikli amacım ise AKP'nin iktidardan uzaklaştırılmasıdır. Bunun için de usa en yatkın seçenek, bana göre CHP ve MHP'nin desteklenmesidir. Ancak onların da Gazi Kemal Atatürk'ün ülküsünden nasiplenememiş olmaları su götürmez bir gerçektir

Bursa Nutku'nu İyi Oku abi oradaki cümleleri iyi anla bence?

Son olarak Chp kürt raporunu merakla bekliyorum İddaa Ediyorum Demokratik Açılım'dan Daha esnek yumuşamış bir rapor çıkmazsa Bir daha bu sitede yorum yapmacam;)

Garantisini Sana buradan verim. (Delikanlı Sözü)

eskobilmemnepatjbilmemkaç,

Sen kendini "dopdolu" sanan bir "bomboş" sun!
Senin gibi "hiçbir şey okumayıp herşeyi yazası olanlar" yüzünden bu memleketin bir kuşağı kayıp. Susun artık, edep ya hu!

Şu yazdığını bir oku hele;
"Son olarak Chp kürt raporunu merakla bekliyorum İddaa Ediyorum Demokratik Açılım'dan Daha esnek yumuşamış bir rapor çıkmazsa Bir daha bu sitede yorum yapmacam;)"

Önce Türkçe öğrenin bir zahmet, yeter ulan!
Dilimi yazamayan adamla (veletle) ben ne konuşayım!
Bıktım be!
Kullanıcı küçük betizi
kaanka68
Üye
Üye

İletiler: 90

İletigönderen eskopatj2 » Prş Tem 22, 2010 7:51

:wink: eskobilmemnepatjbilmemkaç,
Kaanka68 Sinir hastası olmuşsun galiba sinirini alamayınca sataşmak sana çok iyi yakışıyor.

Sen kendini "dopdolu" sanan bir "bomboş" sun!

O senin nacizane görüşün......

Boş Laf üretme varsa heybende birşey çıkarda görelim........

Senin gibi "hiçbir şey okumayıp herşeyi yazası olanlar" yüzünden bu memleketin bir kuşağı kayıp. Susun artık, edep ya hu!

Bunu yazarken Hangi Akıl ve mantığın ürünü olarak yazdın acaba? İleri görüşlü bir insansın desem alakası yok..... Aynı O Borsadaki Şüpheli Hedge Fonlarının bir deyimi var (Balon Patladı Diye) Sende Yazıdan Baya gerilmişsin Patlama Noktasına Gelmişsin Sakin Sataşmadan varsa birşey çıkarda görelim Ama olmayınca Bilgin Sadece Üfürme ve Sallama Devreye Giriyor Birde Sataşma :):)

Önce Türkçe öğrenin bir zahmet, yeter ulan!
Dilimi yazamayan adamla (veletle) ben ne konuşayım!
Bıktım be!

Sen şehirli oldun Biz Herşeyiyle Kaba bir insan olduk.. Yani Buraya yazarken Çok aşırı üst düzey bir yazım hatası yapmışım gibi konuşuyorsun ve Bana Türkçemi iyi öğren diye uyarıda bulunuyorsun....
Şimdi Burada Bir Çelişki Yok mu Demek ki Benim Önce ki Yazımdan Birşey Anlamasan Buraya birşeyler Yazmazdın Buda Yeterli Cevap Olurdu Benim İçin Demek ki Birşey Anlamışsın ki Birşeyler yazma gereği Duymuşsun, Ama Çıkıp Bana Türkçeyi İyi Öğrenmem Konusunda Uyarı da Bulunuyorsun Burada Bir Çelişki Yok mu Sence?

Birşeyler diyemeyince Otomatikten Beyninden Gelen Emirle Saldırı Mekanizması Devreye giriyor.....

Sende Birşeyler Üretmek Yok Otomatikmen (Sallama) var...

Ama Çok Eğlenceli Birşeysin Beni Çok Eğlendiriyorsun :wink:

Sen Saldırmayı Bırak da Diyarbakır İl genel Sekreterinin İki tarafında Silahlı Mücadeleye Bırakması Gerekiyor diye bir açıklaması var Ona Bir yorum getir.
Kullanıcı küçük betizi
eskopatj2
Üye
Üye

İletigönderen Deli Haydar » Prş Tem 22, 2010 14:42

1. Benim ne görüşlerim engindir; ne de çokça yararlanılası deneyimim vardır. Birbirimizi şişirmeyi, yıkama-yağlamayı keselim artık. Yan yana isek amaca birlikte yürüyelim. Yoksa kalabalık etmeyelim...

2. CHP ile ilgili haber koyup da birisinden, "haydi bakalım buna ne diyeceksin" der gibi "istek yorum"da bulunmak ne anlama gelmektedir öyle ise! "Partizan" -çoktan kurucusunun iminden çıkarılan- TDK'ya göre "partici" demektir.

3. Anladım ki anlamak istemiyorsun arkadaşım. CHP, üyesi olduğum ya da düşüncelerini desteklediğim bir örgüt değildir. Benim demek istediğim, ülke ulusal ve işbirlikçi biçiminde ikiye bölündüğü bir dönemde tüm ulusalcı güçlerin bir çatı altında birleşmesidir! Canların gelip bir olması, münkire kılıç çalmasıdır. Gelmez isen sana İP ve HEPAR örgütlerin ile başarılar dilerim. Bir de hala "Bir'de abiciğim Chp eleştirmek (Haklı)Eleştirmek Particilik mi oluyor?" diyerek yanlış yönlendirmeler ile kışkırtmacılık yapmaktasın. Son kez yineliyorum: Benim derdim Gazi Kemal Atatürk'ün ceketine iliştirdiği altı oklu CHP bayrağı iledir. Sabrın da bir sonu vardır!

4. Haklısın Chp yönetimindeki Kürt yöneticiler Diyarbakır Genel Sekreterini kovacak öle mi?
    Kendi kendine konuşuyorsun.

5. ‎''Çağımızda, siyasi tavrı olmayan hiç kimse adam değildir, yani, altta kalanlar, ezilenler, dövülenler ,işsizler, yoksullar, kimsesizler; gücü olmayanlara karşı her insan 'siyasi bir tavır' almak zorundadır, bu örgütsel olur olmaz, ama almıyorsa insan değildir..''

Seçmem için bana dayatılan "sağcı-solcu, sosyal demokrat-ülkücü" gibi tanımlamaları reddettiğimi söylüyorum; sen ise bana "siyasi tavrı olmayan insan-adam değildir" diyorsun! Ben "insan-adam" Nihat Genç değilim o zaman arkadaşım! Gerçekten güzel söz görmek istiyor isen açar Gazi Kemal Atatürk ne söylemiş okursun! Siyaset yalan-dolandır arkadaşım; benim derdim Hakk'tır, devlettir!

6. Bir daha bu sitede yorum yapmacam;)
    Bence delikanlı sözünü tutmak için önkoşul sunma.
Feragat-ı nefs.
İstihkar-ı hayat.
Kullanıcı küçük betizi
Deli Haydar
Meydan Delisi
Meydan Delisi

İletiler: 714

İletigönderen kaanka68 » Prş Tem 22, 2010 16:23

eskopatj2 yazdı:yorum getir.

O kadar yazdığımdan sonra şu yukarıdakini istemişsin ya, müsait bir yerde in istersen sen.
:kikirik:
Kullanıcı küçük betizi
kaanka68
Üye
Üye

İletigönderen eskopatj2 » Prş Tem 22, 2010 17:51

Kaanka68

O kadar yazdığımdan sonra şu yukarıdakini istemişsin ya, müsait bir yerde in istersen sen.

O kadar yazdığımdan sonra demişsin garip bir yaratık olduğun için arkadaşım (seviyene inmek istiyorum) farklı anırıyorsun Uzaydan gelmiş farklı bir mahlukatsın Bi o kadar yazdıklarını oku sonra gel buraya msj yaz at ama konuyu ve yazdıkları iyi anlamak önemli ve IQ da belli sende; Terbiyesiz Konuşman ile bunuda belli ediyorsun zaten O yüzden Sen Üre Dur (....) bile değilsin... :wink:

Buraya birşey yazdım sanıyorsun.. Kendine Kendine Eğleniyorsun Senin Muhatap aldığım için hata bende sana çokşey derdim ama Malum Site Kuralları varya Ona şükret Sen...

(Sevimli Yaratık) :kikirik:

Haydar Bey
Benim ne görüşlerim engindir; ne de çokça yararlanılası deneyimim vardır. Birbirimizi şişirmeyi, yıkama-yağlamayı keselim artık. Yan yana isek amaca birlikte yürüyelim. Yoksa kalabalık etmeyelim...

Bunu bile Haydar Bey Yıkama-Yağlama Anlıyorsun Yapma Gözünü sevim Allah aşkına Sana Samimiyetimle Dedim Yan Yana Değiliz Ama Sana sormak istediklerim var Bazı Şeylerinde Çelişki Görüyorum Onu öğrenmek istiyorum.

CHP ile ilgili haber koyup da birisinden, "haydi bakalım buna ne diyeceksin" der gibi "istek yorum"da bulunmak ne anlama gelmektedir öyle ise! "Partizan" -çoktan kurucusunun iminden çıkarılan- TDK'ya göre "partici" demektir

Sana Bunu Demende ki Maksat Haydar Bey Particilik Anlamına Gelmez Aksine O görüşün yakın olduğun ve savunduğun için birde (iyi bilgili) birisi olduğun için görüşünü almak istedim. Bunu bile yanlış anlıyorsun. ''Partizan'' Bana Önceki Konuşmalarımdan var ise bir örneğini çıkartabilirmisin?

Anladım ki anlamak istemiyorsun arkadaşım. CHP, üyesi olduğum ya da düşüncelerini desteklediğim bir örgüt değildir. Benim demek istediğim, ülke ulusal ve işbirlikçi biçiminde ikiye bölündüğü bir dönemde tüm ulusalcı güçlerin bir çatı altında birleşmesidir! Canların gelip bir olması, münkire kılıç çalmasıdır. Gelmez isen sana İP ve HEPAR örgütlerin ile başarılar dilerim. Bir de hala "Bir'de abiciğim Chp eleştirmek (Haklı)Eleştirmek Particilik mi oluyor?" diyerek yanlış yönlendirmeler ile kışkırtmacılık yapmaktasın. Son kez yineliyorum: Benim derdim Gazi Kemal Atatürk'ün ceketine iliştirdiği altı oklu CHP bayrağı iledir. Sabrın da bir sonu vardır!

Ben ise Hepar üyesi değilim Ama (Herşeyiyle Milli bir hükümet savundukları İçin ''Hakkı Aradıkları için savunuyorum) Tüm ulusalcı Güçlerin Bu chp'nin çatısı altında mı toplanacak.
''Yumuşak Doku Enfeksiyonu'' Geçirmiş Bir yönetimin O zaman ''Gazi Mustafa Kemal'in Dediği gibi ''Türk Genci Chp'nin Esnek Ve Yumuşak ''Kürt Raporlarının'' Sahibi Ve Bekçisidir''
Senin Okuduğun ''Gazi Mustafa Kemal Bursa Nutku Bu olsa gerek'' Yanlış mıyım?

HEDGE FONLARI

HEDGE FONLAR GİBİ

Bir isim uyduramadım, Hedge’le, Hergele, olmuyor, faşist liberal lafını ben uydurmuştum içime sinmedi, başka bir ‘biçim’ var karşımızda. Ülkemiz kendilerine ‘liberal’ sıfatını yakıştıran ancak klasik liberal, muhafazakar, milliyetçi, solcu, vb. gibi geleneksel bir sınıflamayla anlayamayacağımız yeni tür bir ‘yazarlıkla’ karşı karşıya.. Çok düşündüm, bu adamlar kimdir yazı türleri felsefeleri nedir, buldum sonunda: bu yazarlar tıpkı Hedge Fonlar gibi hareket ediyor. Hedge Fonlar kapitalist piyasalarda nasıl bir rol oynuyorsa, faşist liberal yazarlar da medyada aynı metodlarla hareket ediyor..

Yüzleri kızarmıyor, fikir namusu taşımıyorlar, dün dediklerini unutuyorlar, günbegün hızla değişiyorlar, vicdan’la ilişkileri sıfır, gibi, bu yeni tür yazarları anlamak için yüzlerce şaşkın soru sorup duruyoruz.

Bu yeni ‘yazar’ türünün tarihte eşi benzeri yok. Bir borsa deyimi ‘pozisyon’ yazarları da diyebilirdim, duruma göre, yazdıkları yere göre tavır almalarından, ‘pozisyon’ kelimesi de kesmedi.

Hedge fonlarının şöhretini insan evladı on yıl kadar önce Uzak-Doğu borsalarını bir gece alt üst edip piyasadan birden çekilmeleriyle tanıdı. Hedge Fonları asıl şöhretlerini son ekonomik krizde yaptı..

Nedir Hedge Fonları.. Aşırı risk alındığı için Hedge kelimesi yakıştırılmış.. 70’li yıllarda tanınmaya başladılar ama asıl güçlerini 80’lerden sonra oluşturmaya başlayıp 90’lı yıllarda dünya ekonomisinin nerdeyse yutacak kadar büyüdüler..

Hedge, aşırı riskten geliyor ama bu kelime fonun karakterini tam anlatmıyor, Türkçe’ye en yakın çeviri ‘atak fonlar’ ya da ‘serseri fonlar’ şeklinde olabilir. En önemli özellikleri ‘denetimden’ uzak oluşları, ‘yasal kontrolleri’nin zorluğu.. Hedge fonlarına ‘müsamahalı fonlar’ da diyebiliriz, ya da ‘şımartılmış, kayırılmış fonlar’ da, borsaları ve hükümetleri sahte muhasebe kayıtları düzenleyip kandırdıkları için borsalar için ‘tuzak’ ve özelleştirip kapacakları şirketlerin altına sahte rakamlarla ‘mayın döşedikleri’ için ‘kapitalizmin gerilla fonları’ da diyebiliriz.

Aslında sistemin çürüklerini pisliklerini açıklarını yanlışlarını emdikleri için ‘müsamaha’ görmüş şımartılmışlar, bu yüzden ‘torpilli fonlar’ da diyebiliriz.

Şöyle mi anlatsak, hepimiz ekonomi dersi aldık, bir insan piyasada ne tür yatırımlar yapabilir ne tür girişimde bulunabilir?

Mesela, borsadan hisse senedi ya da devlet tahvilleri alabilirsiniz, ya da paranızı bankaya faize, dövize yatırabilirsiniz, ya da bir işletme fabrika kurabilirsiniz, ya da bankaya ipotek gösterip kredi alabilirsiniz, tüm bu işlemler ‘yasalarla’ düzenlenmiş bugüne kadar herkesin bilip yapageldiği ekonomik işlemler.. Yani hem geleneksel ticari faaliyetler hem de yasalarca didik didik kontrol edilip denetim altına alınmış yasal faaliyetlerdir.

Hedge Fonları, çok farklı.. Bir gün kapitalizmin canı fazladan dışarıdan ‘sıcak para’ çekti ve kapitalizm piyasalara hareket getirecek gerilla kapitalistleri davet etti, şöyle:

Birçok insan para koyarak büyük bir fon oluşturuyor ve bu fon’un yönetimini bir CEO’ya (başkan, genel müdüre) devredip ve ayrıca kar’dan yöneticiye büyük oranda pay veriyorlar.

Bu fon yönetimi, piyasada, ciddi ve güvenilir bankaların, sigorta şirketlerinin, yatırımcıların göze almaya korktuğu ‘riskli’ alanlarda ‘işler çevirmeye’ başlıyor.. Riskler öyle büyüyor ki, şüpheli çürük krediler alınıp satılıyor, tahminlerle on yıl sonrasının gelirleri bugünden alınıp satılıyor, ya da ülkeler arasındaki faiz vergi farklarını sıkıca istatistiklerle inceleyip parayı taşıyıp, girip çıkıp çevirip, durmaksızın kazanabilirler.

Adına ‘gözükara’ fonlar da diyebiliriz. Hedge fon yöneticileri ekonominin kabadayısı haline getiren en önemli birkaç şey, bir, hesap verecekleri yer yok denecek kadar az, iki, dünyada ekonomik verilerin hesaplanması istatistikleri matematik gibi çalışmaların yükselmesi yani ellerine şirketlere ve ülkelere dair çok fazla grafiklerin geçmesi, üç, sıkışmış ekonomiler ne olur sıcak para yatırım gelsin diye intihar çığlıklarıyla bilmeden davetiye çıkartıyor..

Mesela, Amerika, vatandaş konut edinsin diye düşük faizlerle kredi imkanı tanıdı, bu kredilerin sigortası zayıftı, Hedge Fon’lar bu gittikçe çürüyen zayıf kredileri toplamaya başladı ve günü geldiğinde bu düşük kredileri ‘paraya’ çeviremedi, bunun adına Balon Patladı diyorlar. Her şeye rağmen Amerika’nın en ünlü Hedge Fonları’nın ‘muhasebe kayıtları’ normal görünüyordu ama olmayan şey ‘para’ydı, çünkü çürük kredileri nakite çeviremeyecek kadar sigortadan gerçeklikten yoksundular. Yani, sistem tıkır tıkır çalışıyor, muhasebe, bilançolar her şey gözboyayan bir büyüme ve güzellik içinde, ancak, kayıtlardaki ‘varlıklar’ paraya dönüşebilir gerçek varlıklar değil..

Sonunda ‘serbest piyasaya’ tapınan kapitalizm tarihinde ilk kez bir sosyalist uygulama olarak suçlanan Devlet Desteği’ni devreye soktu ve çökmekte çürümekte olan bu büyük Hedge Fonlar’a trilyon dolarlar akıtmaya başladı..

Yani, emekliler’e işsizler’e yoksullar’a dahi en düşük ‘sigorta’ ödemesini ‘devlet karışmamalı’ diye tarih boyu karşı çıkanlar, batmakta olan büyük finansal kuruluşlar olunca harekete geçiyor.. Halkın vergileriyle oluşmuş trilyon dolarları bu büyük fonları kurtarmak için devreye sokuyor..

Çünkü zaman içinde ciddi bankalar, sigorta şirketleri, saygın tedbirli yatırımcılar da Hedge Fonların serbest dalışlarının cazibesine kapılmış, ya bu fonlar’a ortak olmuş, ya da bu fonların çürük kredilerine göz yumup nice karşılıklı borç alacak ilişkisine girişmiş..

Velhasıl çökmekte olan Hedge Fonlar’a trilyon dolar desteği verilmezse aklı başında en sağlam görünen bankalar, sigortalar şirketleri, borsa, her şey kağıttan kuleler gibi çöktü çöküyor korkusu, kapitalizmin sonunu getirdi…

Geriye dönüp baktıklarında bu Hedge Fonları kim görmezden geldi, kim yasaları sıkı sıkıya sağlamlaştırmadı, kim bu fonların muhasebe kayıtlarını gözlerden kaçırdı, kimler bu fonları ‘şişirdi’, hangi ciddi merkez bankası başkanları bu fonlar’ın ciddi piyasalarda at koşturmasına sesini çıkarmayıp gizlice el altından destekledi..

Suçlu bulundu, ekonominin sıcak paraya ihtiyacı vardı, piyasaların hareketi canlılığı için elinde nakit olanların atak hareketleri ‘kan dolaşımı’ gibi heyecan vericiydi, ama bu kan gerçek bir ‘kan’ değildi..

Hedge Fonlar için şunu bilelim, vicdan ahlak ülke insanlık hak hukuk asla tanımayan, mutlak kar Tanrı’dır deyip kazanmak için her yolu deneyen bu son otuz yılın canavarlarıdır..

Borsaları yağmalayan, ülkeleri batıran, madenleri şirketleri ucuza kapatan, halkın vergileriyle oluşan hazineleri sülük gibi emip yoksul coğrafyaları infilak ettiren bunlardır.

YEPYENİ YAZAR TÜRÜ

Halen ‘heron’ uçakları gibi tepemizde, madenleri dağları dereleri kapılacak satılacak yağmalanacak ‘av’ peşindeler..

Ve gelmiş geçmiş tarihin en pervasız bu şirketlerine Amazon Ormanları’nın yerlileri karşı koyamadı, Orta Amerika, Latin Amerika, Orta Afrika Uzak Doğu, kimse karşı koyamadı..

Ve ülkemizde oyulmadık dağ ele geçirilmedik nehir bırakmadılar. Yüzlerce üniversite sessiz, okumuşlar sessiz, siyaset sessiz, medya sessiz, kim direniyor, üç tane köylü kadını, tığ işi yün yelek ve basma entarilerle bu dev şirketlerin önüne geçecekmiş..

Okuduğunuz bu kısa tarihçe aynı zamanda faşist liberal yazarların da karakteridir. Yanlış anlamayın bu yazarların Soros gibi Hedge Fon sahipleri tarafından desteklendiği gibi bir şey asla söylemiyorum. Tabii ki destekleniyorlar tamamen ayrı şey.

Ben, ekonomideki bu fonların karakteristiğinin paralel bir evrende yani siyasette aynı tür’den aynı yolları deneyen ve aynı metodlarla çalışan yepyeni bir yazar türünü ortaya çıkarttığını iddia ediyorum..

Faşist liberal yazarların tarih, felsefe, aktüalite, ideoloji, fikir, güncel olaylar karşısındaki ‘tavırlarının’ kökenini yapısını mı merak ediyorsunuz, buyurun, Hedge Fon’un ne olduğunu iyice öğrenin..

Siyaset dünyamızın Hedge Yazarları, tıpkı Hedge Fonları gibi, vurdumduymaz, vicdansız, atak, yüzü kızarmaz, şımartılmış, müsamaha edilmiş, yasalarla kontrol edilmeyen, gerilla taktikleri izleyen, yeni tür yazarlar olduğu iddiasındayım.

Sabahtan akşama değişen, dün yaptığını bugün unutan, ahlak vatan ülke insanlık hak hukuk demeden her yere her şekilde ‘sırf’ karlı çıkmak için vurmayı ‘liberalizm’ sanan bu yazarların, bu son otuz yılda tarihte ilk defa ortaya çıktıklarını anlatmaya çalışıyorum.

Hedge Fonlarının İçindeki Bir deyim ''Balon Patladı'' Chp Sağol'sun Herşeye Rağmen Çok iyi Şişiriyorsunuz Demek istiyorum Bu adamlar Başa gelip Aynı Ayar gitmeye başladığı zaman halazır O muhteşem ''Altı Ok'' dan Bahsedebilecekmisiniz Merak ediyorum.

''Gazi Mustafa Kemal'' Ülküsünden Bahsediyorsunuz

Misal Ve Örnek
Bursa Nutku
''Türk Gençliği Devrimlerin Ve Cumhuriyetin Sahibi Ve bekçisidir''

Birde Şuan ki Chp'nin Bursa Nutku'nu İnceleyelim....

''Türk Gençliği Esnek Ve Yumuşak Hazırlayacak Olduğumuz Politikamızın Sahibi Ve bekçisidir.''
Hangisi Sizce?
Bağımsızlık Bizim En büyük Değerimizdir Bu değerimizle Tek cümle ağızlarından Çıkıyor mu?
Diyarbakır İl Genel Sekreterini Görevden Alabildiler mi?
Televizyonlara Çıkıp (Madenlerimizi Millileştirecez Diyorlarmı? Herşeyiyle Yerli Bir Üretim Yapacaz Milli Bir üretim Yapacaz diyorlarmı?)

Yaptığı Politikalardan Sana Bİnlerce Örnek Verebilirim Ama Siz Alışmıssınız ''Esnek Ve Yumuşak Politikaya''

O yüzden Hep Beraber Esneyelim Ve Yumuşalım.....

(Gandiniz Hakk'ınızı İyi verecek Size) '' Balon Patlarsa Şaşırmam'' :kikirik:

Şunu Anlatmak İstiyorum Size Yaşadığımız Bu Topraklarda ''Anterenör'' Gibi Birilerinden ''Hak'' Beklememiz Gerek Kendi İşimizi Kendimiz Yaratacaz Biz Yapacaz Anlatabildinmi?

Bu iş Ancak Halk Hareketlenmesiyle Düzelebilir......

Bu arada Sizin Görüşlerinize Saygım var Ama Hangimiz '' Gazi Mustafa Kemal'' İyi Anlayabilmişiz Onu Merak ediyorum.....

'' O Balon Elinizde Patlamasın'' Onu demek istiyorum...

''Esnekliği Ve Yumuşaklığı Değil''

''Yazım Hatam Varsa Özür dilerim''
En son eskopatj2 tarafından Cum Tem 23, 2010 8:11 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kez düzenlendi.
Kullanıcı küçük betizi
eskopatj2
Üye
Üye

İletigönderen kaanka68 » Prş Tem 22, 2010 19:01

Senin vazifelendirilmiş bir ücretli olduğunu düşünüyordum, vazgeçtim. Kimse senin gibi mala kuruş vermez zira.

Anlaşılan o ki, sen kendini ehil görerek kendine vazife vermişsin. "Birisi keşfeder de kadro alırız" niyetiyle herhalde.

Sana senin gibi fikri-tazelerin "copy-paste" siyaset yaptığı 100 tane sanal adres bulabilirim velet.
Dediğim gibi, in sen istersen müsait bir yerde. Senin durağı çoktan geçtik.
Kullanıcı küçük betizi
kaanka68
Üye
Üye

İletigönderen eskopatj2 » Cum Tem 23, 2010 8:04

kaanka68 yazdı:eskobilmemnepatjbilmemkaç,

Senin vazifelendirilmiş bir ücretli olduğunu düşünüyordum, vazgeçtim. Kimse senin gibi mala kuruş vermez zira.

Anlaşılan o ki, sen kendini ehil görerek kendine vazife vermişsin. "Birisi keşfeder de kadro alırız" niyetiyle herhalde.

Sana senin gibi fikri-tazelerin "copy-paste" siyaset yaptığı 100 tane sanal adres bulabilirim velet.
Dediğim gibi, in sen istersen müsait bir yerde. Senin durağı çoktan geçtik.

Kaanka68

Bu zamana kadar aklımdan geçmeyen şeyleri düşünüp buraya yazmışsın kendine çok akıllı sanan bir (Gerizekalıdan) Başka birşey değilsin

Eğer Şu yazdıklarından bir kaçı bile bu zamana kadar aklımdan geçmedi geçmeyecek'de Ama Senin gibi (Gerizekalıların) Böyle DÜşünmesi beni sadece güldürür. :kikirik:

Senin Bence Bakırköy'deki Akıl Hastanesine Yatmanı Herşeye Rağmen Tavsiye Ederim.
Çünkü Akıl Sağlığı ve Psikolojisi Kaybetmişsin Yorumlarından Açıkça Belli...

Tedavi Görmen senin yararına olacak......

(Güncelmeydan Yönetim Kurulu Üyeleri Sana Güncelmeydan Çapraz Nişanı Takmalarını Önericem) Böyle Sivri Zekalıları Böyle Sitelerde bulmak Çocuk Oyuncağı Yorumunda Görüldüğü gibi Kaanka68 Kendini çok iyi gösteriyorsun

:kikirik: Şizofrenik Konuşmaya devam et bence sana çok yakışıyor :wink: (Yorumun Tipik Bir Akp'li Yorumu) :kikirik:
Kullanıcı küçük betizi
eskopatj2
Üye
Üye

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 4 konuk

x