Diyarbakır'da patlama!

Genel & Güncel Konular

Diyarbakır'da patlama!

İletigönderen Sema » Prş Oca 03, 2008 17:43

Ölen 5 kişiden 2'si asker

Diyarbakır'da Dedeman Oteli arkasında askeri aracın geçişi sırasında saldırı düzenlendi.

Diyarbakır Dedeman Oteli ve Galeria Alışveriş Merkezi arasındaki otoparkta bulunan araç patladı. Diyarbakır şehir merkezinde saat 16.55 sularında meydana gelen patlamada çok sayıda kişinin yaralandığı öğrenildi.

Patlama sonrası çok sayıda itfaiye arabası ve ambulans olay yerine sevk edildi. Patlama ardından çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Müdahale sırasında ara ara patlamalar oluyor 6-7 otomobil ve bir otobüs, hala yanıyor. Yaralılar ise alevlerin içinden çıkarılıyor.

Patlama nedeniyle Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Dedeman Oteli’nin de aralarında bulunduğu çevredeki çok sayıda binanın camları kırıldı ve zarar gördü.

Söndürülürken zaman zaman patlamalar meydana geliyor.

Diyarbakır'da meydana gelen patlamada yanan araçların soğutulmasına ilişkin çalışmalar sürüyor. Yaralı sayısının 20 olduğu belirtilirken, Emniyet yetkilileri olaya ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı.

Diyarbakır'da askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada, ilk belirlemelere göre 5 kişi öldü, 20'den fazla kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Mimar Sinan Caddesi'nde askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada, ilk belirlemelere göre 5 kişi öldü.

Yetkililer, olay yerindeki 4 cesedin çocuklara ait olabileceğini belirttiler.

Patlamada, aralarında asker, öğrenci ve sivillerin de bulunduğu 20'den fazla yaralı olduğu bildirildi.
Diyarbakır'da hayatını kaybeden 5 kişiden ikisinin asker olduğu bilgisi geldi.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Diyarbakır'da bir askeri aracın geçişi sırasında meyana gelen patlamada 5 kişinin öldüğünü, 3'ü ağır 68 kişinin yaralandığını söyledi.

Diyarbakır Valisi Mutlu, patlamayla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu. Vali Mutlu, patlamanın, askeri servis aracının özel bir dershanenin önünden geçtiği sırada yola daha önceden bırakılmış bir aracın içindeki bombanın uzaktan kumandayla patlatılması sonucu meydana geldiğini belirtti.

Vali Mutlu, patlamada 5 kişinin öldüğünü, 3'ü ağır 68 kişinin yaralandığını açıkladı.

Hayatını kaybedenlerden 2'sinin asker olduğu açıklandı. Patlamadan iki dakika önce Final Dersanesi öğrencilerinin dağılımı başladı.

Patlamadan 2 dakika önce Final Dersanesi öğrencileri dağıldığı ortaya çıktı. Öğrencilerin patlamanın olduğu yerden iki dakika önce uzaklaşması, daha büyük bir faciayı önledi.

Yaralananların adları belirlendi
Diyarbakır'daki patlamada yaralananlardan 58'nin isimleri belli oldu.

Çeşitli hastanelerde tedavi altına alınan yaralananların isimleri şöyle:

Ahmet Akıncı,
Ahmet Doğan,
Ahmet Aktan,
Bedri Tekin,
Cemal Çelik,
Anıl Aksu,
Civan Tutşi,
Celal Eryılmaz,
Ebubekir Çakır,
Dilek Demirtaş,
Emrah Larçin,
Eray Büdüş,
Erdal Tanpınar,
Erhan Şanlı,
Eyüp Yüksel,
Esin Dikici,
Fatih Filiz,
Tesih Kaya,
Görkem Emrem,
Gülşen Güneş,
Hatip Gezer,
Halime Kaya,
Hasret Atlı,
Hüseyin Biten,
İlyas Aldemir,
Kerem Erten,
Kudret Demir,
Mahmut Koyuncu,
Mansur Abiter,
Mehmet Aktaş,
Mehmet Erek,
Mehmet Orak,
Mehmet Şenyiğit,
Melek Eruh,
Naciye Burtan Koçyiğit,
Nazlı Tuncay,
Nazmiye Ortak,
Ömer Dane,
Ömer Kaya,
Özkan Koçyiğit,
Öznur Beyaztaş,
Raca Gürbüz,
Ramazan Çelikel,
Recep Satılmış,
Remzi Kaya,
Remziye Kaya,
Serdar Kocakaya,
Serhat Kaya,
Songül Karataş,
Süleyman Özdoğan,
Şahin Selimoğlu,
Şükrü Taner,
Vedat Baran,
Vadat Çakmak,
Volkan Aksu,
Yıldırım Yıldız,
Yılmaz Uçar,
Zahit Anaç.

(ANKA)

Resim
Kullanıcı küçük betizi
Sema
Üye
Üye

İletiler: 710

İletigönderen Sema » Prş Oca 03, 2008 19:19

Askeri Lojmanların bulunduğu bölgede bomba yerleştirilmiş bir araba Askeri Servis Aracının geçiş saatinde uzaktan kumanda ile patlatılmış Hedef Askerler ve şu andaki duruma göre 6 Ölü ve 68 Yaralı varmış, :cry: Bu bize bildirilenler tabiki..
Kullanıcı küçük betizi
Sema
Üye
Üye

İletiler: 710

İletigönderen Türk-Kan » Prş Oca 03, 2008 20:57

Bir Vatandaş yazdı:Bomba patlatanlar bombaya ellerini sürmemişlerse BOP eşbaşkanı AFFEDECEK. Bu konuda çalışmalar devam ediyor.

Ölenlere Allah'tan rahmet, yaralilara acil sifa diliyorum. :|
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Ram » Prş Oca 03, 2008 21:28

Kanla kuruldu bu cumhuriyet... Gerekirse herkesten bir parça kopar da, vermeyiz bir karışını...

Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ölen vatandaşlarımızın da ailelerine sabır diliyorum.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen shadow39 » Prş Oca 03, 2008 21:30

Ram yazdı:Kanla kuruldu bu cumhuriyet... Gerekirse herkesten bir parça kopar da, vermeyiz bir karışını...

Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ölen vatandaşlarımızın da ailelerine sabır diliyorum.

Bu vatan ugruna oluruz ve oldururuz
Dağda üç Beş domuz Sürüsü
Tutturmuş Bir kürdistan Türküsü
Eline Almış Bayrak Diye Bir Masa örtüsü
Satsan Beş Para Etmez Ne Dirisi Ne De ölüsü
Soyu Soysuz Olan Sensin Toprak Senin Neyine
İte itlik Yapıp Kafa Tutma Beyine
Anlasa Dediğimi Sokaktaki Köpek Ağlar Haline
Duy Ulan Soysuz
Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene!!!
....
Bu da can d..... efendiye olsun. belgeselci.
"Siz Mustafa demeye devam edin, biz de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
shadow39
Üye
Üye

İletiler: 2230

İletigönderen Çetin Taş » Prş Oca 03, 2008 22:51

Allah rahmet eylesin şehitlerimize.Yaralananlara acil şifalar diliyorum.Türkiye'yi kaşımaya devam ediyor emperyalist güçler.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen galem » Cum Oca 04, 2008 7:40

Allah rahmet eylesin, yakinlara sabirlar versin Rab bim,
bu sahneleri cok gorduk insallah daha fazla gormeyiz,
Allah bu milleti tutup kaldirsin insallah
Gel sen de kır elindeki benlik kâsesini!
Yürü O’na açılan yolda son hadde kadar!
Duyacaksın her bucakta ezelin sesini..
Tüllensin hep ufkunda solmayan bin bir bahar...
Kullanıcı küçük betizi
galem
Üye
Üye

İletiler: 28

İletigönderen Mery » Cum Oca 04, 2008 20:03

Teroristler gidiyor sehri,
Bizim askerimizde dagda bos arazi bombalaliyor...

Allah'im olenlere rahmet eylesin...
Kullanıcı küçük betizi
Mery
Üye
Üye

İletiler: 160

İletigönderen [gamze] » Cum Oca 04, 2008 20:28

Kanla kuruldu bu cumhuriyet... Gerekirse herkesten bir parça kopar da, vermeyiz bir karışını...

Nasıl bi insanlıktır bu yaaa.... :evil: şerefsizler :x :evil:
[img]http://img215.imageshack.us/img215/9775/imza1nh8.jpg[/img]
Kullanıcı küçük betizi
[gamze]
Üye
Üye

İletiler: 236

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x