Diyarbakır'da polise saldırı; 5 şehit

Genel & Güncel Konular

Diyarbakır'da polise saldırı; 5 şehit

İletigönderen Çetin Taş » Çrş Eki 08, 2008 18:41

Diyarbakır'da polis servis aracına yönelik Kalaşnikoflu ve bombalı saldırıda ilk belirlemelere göre, 4'ü polis memuru 1'i yardımcı şoför 5 kişi şehit olurken, 17'si polis, 22 kişi yaralandı.

Diyarbakır'da polise hain saldırı

Olay 17.00 sıralarında Diyarbakır- Silvan yolunda meydana geldi. Karayolunun 12'inci kilometresinde bulunan Abdülgaffar Okkan Polis Meslek Yüksekoku'nun servis aracı teröristlerin saldırısına uğradı.

Diyarbakır'da bu akşam mesai çıkışı polisleri taşıyan resmi plakalı servis midibüsüne teröristler tarafından düzenlenen saldırıda 5 polis şehit oldu. Saldırıda midibüstekilerden 17 polis ile olay yerinde bulunanlardan 5 kişi yaralandı.

Olay saat 17.30 sıralarında Diyarbakır- Silvan karayolunda meydana geldi. Diyarbakır'a 10 kilometre uzaklıkta bulunan Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu'ndan kent merkezine polisleri taşıyan Kemal Ulu yönetimindeki servis midibüsü, kent girişindeki Seyrantepe Caddesi'nde saldırıya uğradı. Çevrede gizlenen teröristler, uzun namlulu silahlarla taradıkları polis aracına bomba attı. Kurşunlarla camları kırılan ve delik deşik olan polis midibüsü kan gölüne dönerken, araçtaki polisler teröristlere karşılık vermeye çalıştı.

5 ŞEHİT, 22 YARALI

Teröristler silahlarını olay yerinde bırakarak ara sokaklara kaçarken, kurşunlara hedef seravis midibüsündeki poislerden sürücü Kemal Ulu ile Ahmet Koçyiğit, Ahmet Seyfioğlu, Ahmet Kılıçaslan ve Ramazan Tavşancı şehit düştü.

Saldırıda yaralanan 17 polis ile tesadüfen olay yerinde bulunan vatandaşlardan 5 kişi yaralandı. Yaralılar bölgeye sevk edilen ambulanslarla Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Diyarbakır Devlet Hastenesi'ne kaldırıldı.

OPERASYON BAŞLATILDI

Saldırıdan sonra güvenlik güçleri çevrede geniş önlem aldı. Olay yerinde, kırmızı rentkte bir otomobille kaçan teröristlere ait silahlar ile patlamamış el bombası bulunurken, çevrede bombalı tuzak olabileceği ihtimaline karşı uzman ekipler arama yaptı.

Seyrantepe Caddesi üzerindeki Aziziye Mahallesi'nde teröristlerin ara sokaklara kaçtığı toplu konutların bulunduğu bölge çembere alınarak, görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre 2'sinin eşkali saptanan teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı. Saldırının olduğu bölgede tüm giriş ve çıkışları tutulurken, iki helikopter havdan operasyona destek verdi.

“EV ARAMA KARARI MEVCUT”

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, saldırı haberi üzerine hemen olay yerine gelerek incelemede bulundu. Emniyet Müdürü Çatalkaya ekiplere telsizden , “Cumhuriyet Başsavcılığından arama izini alınmıştır. Ev arama kararı mevcuttur. Tüm ekiplerimiz ev ve şüpheli şahıslar üzerinde her türlü arama yapabilir” anonsu yaptı.

Diyarbakır'da 3 Ocak 2008 günü askeri servis aracı geçerken dersane onüne park edilen bomba yüklü aracı infilak ettiren teröristler, aralarında dersaneden çıkan öğrencilerin de bulunduğu 8 kişinin ölümüne, 68 kişinin yaralanmasına neden olmuştu.

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/10073 ... 9&sz=66415
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen |Cansu| » Çrş Eki 08, 2008 21:12

Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun.Ailesine ve milletimize sabırla ihsan etsin.Başkada bişey gelmez zaten elimizden.
Irak’ta savaşan ABD’li kahraman bay ve bayan askerlere, en az zayiatla ülkelerine mümkün olan en kısa zamanda dönmeleri arzusuyla dua ediyoruz.”
“We further hope and pray that the brave young men and women return home with the lowest possible casualties, and the suffering in Iraq ends as soon as possible.”
By Recep Tayyip Erdogan
The Wall Street Journal
March 31st, 2003
Kullanıcı küçük betizi
|Cansu|
Üye
Üye

İletiler: 2689

İletigönderen Çetin Taş » Çrş Eki 08, 2008 22:06

Birileri sürekli Türkiye'nin refleksini ölçüyor.
Geçen sene bu zamanlar Dağlıca baskınında Türk Milleti adına hükümet ve Türk Silahlı Kuvvetleri kötü bir görüntü çizdi.Amerika'dan izin alınarak refleks gösterilmez olsa olsa Amerika'nın önceden haber verdiği sığınakları boşaltan PKKlı şerefsizlerin geride bıraktığı çerlerini-çöplerini bombalarsınız.
Tabi bu türden refleks ölçmelerde amaç bir sonraki saldırıyı nereye,nasıl yapmak konusunda da altyapı oluşturur düşüncesindeyim.Hem şerefsiz teröristler ve hem de onları yöneten Amerikan-Avrupalı emperyalistler ''Nasıl olsa bu türkler bir şey yapmaz,yapamaz.Olsa olsa Amerika'dan izin isteyip üç-beş bomba sallarlar.''diye düşünürler.
İşin ilginci bu türden saldırılar hep bir olayın arifesinde ya da hemen sonrasında yapılıyor.Geçen Aktütün'e yapılan saldırı tezkere gündemdeyken düzenlendi.Bugün bu Diyarbakır saldırısı tezkere oylanırken yapıldı.Bunlar hep bir yerlerden bir yerlere mesaj.

Sağırlıktan ve körlükten vazgeçip önce teröristin anasını-avradını belleyeceksin ve zaten bunu yaptığın zaman o Amerika'nın da,Avrupa'nın da yedi ceddini sıradan geçirmiş olacaksın.
Amerika-Avrupa'dan dost olmaz.
Bunu hem milletin görmesi lazım ve hem de TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ'nin.
Hükümeti saymadım.
Neden acaba?
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen Tsigalko » Prş Eki 09, 2008 0:43

Diyarbakır'ı alacağım diye yırtınacağına bu terörü çözeceğim diye yırtınsanydı ya başımızda ki büyüklerimiz.
Söz söyleyecek hal, vaziyet kalmadı artık insanlarımızda artık bu saatten sonra ne olur bilinmez.
Şehitlerden Ramazan TAVŞANCI benim ustamın amca oğluydu.1 saat önce aldık haberini o anda ki şeklini anlatmaya kelimeler yetmez bu benim şahit olduğum bir portre, görmediğimiz bilmediğimiz ama hissettiğimiz on binlerce şehit haberinde ne acılar yaşanıyor.
ALLAH rahmet eylesin mekanı cennet olsun.
Resim
"Tarihi isimler değil; "zaman" lar belirler! Ve zamanlar hep Atatürk'ü haklı çıkarıyor."
Ahmet Taner Kışlalı
Kullanıcı küçük betizi
Tsigalko
Üye
Üye

İletiler: 346

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x