Dolar euro fırladı. Türkiye'nin önde gelen şirketi kelepir fiyata yabancılara satıldı

Genel & Güncel Konular

Dolar euro fırladı. Türkiye'nin önde gelen şirketi kelepir fiyata yabancılara satıldı

İletigönderen İlteriş Kağan » Çrş Kas 24, 2021 11:42

Dünya gazetesinden Kerim Ülker'in haberine göre, ürk seramik karo pazarının önde gelen firmalarından Graniser, dünyanın farklı coğrafyalarında ABD, İsrail, Almanya başta olmak üzere 60’tan fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.
Resim
Kazancı Ailesi tarafından1997 yılında İzmir’de kurulan şirketin Manisa’daki 275 bin metrekarelik alandaki fabrikası sahip olduğu 11 fırın ve 20 bandıyla yıllık 22 milyon metrekarelik üretim kapasitesine sahip.

Graniser, 2012 yılında Londra merkezli yatırım fonu Bancroft ile işbirliği kararı almış, yüzde 75’lik hisse 75 milyon dolara satılmıştı. 2013’te de Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın da (EBRD) şirkete dahil olmasıyla yüzde 100’lük hisse yabancıya geçmişti.

RODİ MOOD İFLAS ETMİŞTİ

Kazancı Ailesi, buradan gelen parayı da hazır giyimdeki markası Rodi Mood’un gelişmesine yöneltmişti. Ancak Rodi Mood’da beklenen büyüme gerçekleşmemiş, şirket 2013’de iflasını açıklamıştı.

TOPLAM BEDELİ 49 MİLYON EURO

Kazancı Ailesi’nin kurduğu ve yabancılara sattığı İzmirli Graniser şimdilerde yine el değiştiriyor. Graniser’i satın alan ise yine bir İngiliz firması. Dünyanın en eski halı ve karo seramik üreticilerinden biri olan Londra merkezli Victoria PLC, Graniser’in tamamını satın aldı.

8,4 MİLYON EURO ÖDEYECEK

İngiliz şirket, Graniser için 8,4 milyon Euro ödeyecek. İngiliz şirket ayrıca, Graniser’in 39,8 milyon Euro’luk borcunu da üstlenecek. Böylece satış 48,2 milyon Euro’ya tamamlanacak. Victoria’nın 52 milyon metrekarelik üretim kapasitesi eklendiğinde, toplam üretim 74 milyon metrekareye ulaşmış olacak.

126 YIL ÖNCE KURULDU

Dünyanın en eski döşeme, seramik ve porselen üreticilerinden biri olan Victoria PLC, 1895 yılında halı işi üzerine kuruldu. 1963 yılından bu yana hisseleri borsada işlem gören şirkete ait Victoria, Graniser’i aldıktan sonra bu kez Belçikalı bir firma ile masaya oturdu. Victoria’nın almak istediği şirket ise Belçika merkezli Balta Group NV. Firmanın bir bölümünü almak isteyen Victoria’nın hedefinde azınlık hissedara sahip ortaklık var. 9 tesisi bulunan 130 ülkeye ihracat yapan Balta Group’un ise 4 bin çalışanı ve 10 milyon dolarlık cirosu bulunuyor.
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye
 
İletiler: 2100
Kayıt: Cmt Şub 08, 2020 18:53

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 4 konuk

x