Dolmuş şoförlüğünden ihale patronluğuna. 302 milyonluk ihaleyi nasıl aldın?

Genel & Güncel Konular

Dolmuş şoförlüğünden ihale patronluğuna. 302 milyonluk ihaleyi nasıl aldın?

İletigönderen İlteriş Kağan » Pzr Ağu 28, 2022 19:38

Dolmuş şoförlüğü yaparken Eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı AKP'li Melih Gökçek’le tanışan ve kaderi değişen Mustafa Akan şimdilerde ihale patronu. Akan'ın şirketi Karayolları Genel Müdürlüğü’nden 302 milyon liralık ihale aldı. Söğüt İnşaat kamudan son 10 yılda 20 ayrı ihale aldı.
Resim
Mustafa Akan, Ankara’da dolmuşçuluk yaparken eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı AKP'li Melih Gökçek’le tanıştı ve bir anda kamudan milyonlarca liralık ihaleler alan bir şirketin sahibi oldu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Karayolları Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği iki ihalenin daha yandaşlara verildiği açıklandı.

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, Karayolları’nın 4 Ağustos tarihinde Düzce Çevre Yolu’nun yapımı için düzenlediği ihale 302 milyon 611 bin liraya Söğüt İnşaat’a verildi. Bu şirketin sahibinin Mustafa Akan olduğu biliniyor. Akan’ın ismi eski Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Melih Gökçek döneminde hemen her belediye ihalesinde öne çıkıyordu.

DOLMUŞÇULUKTAN MİLYONLARCA LİRALIK İHALELERE
BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, Ankara’da dolmuşçuluk yaparken yolu Melih Gökçek ile kesişince kaderi değişen Mustafa Akan’ın şirketi Söğüt İnşaat’a ABB Belediye Meclisi kararları ile çok sayıda haksız emsal artışı da sağlandı.

Belediyeden milyonlarca liralık arsa ihaleleri alan şirket, Gökçek döneminde belediyenin içme suyu, kanalizasyon ve asfalt ihalelerinin büyük çoğunluğunu aldı. Söğüt İnşaat, belediyeden aldığı ihalelerle sermayesini katlayarak artırdı.

SON 10 YILDA 20 İHALE ALDI
Söğüt İnşaat kamudan son 10 yılda 20 ayrı ihale aldı. Bu ihalelerin toplam bedeli de 8 milyar lirayı aşıyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 2017 yılındaki Anayasa referandumu döneminde Söğüt Havacılık A.Ş.’den uçak kiralamıştı.

Soylu’nun şirketi Engin Sigorta tarafından Söğüt Havacılık Şirketi’nden kiralanan uçak için 165 bin lira ödenmişti. Söğüt Havacılık’ın da Söğüt İnşaat’ın da sahibi olan Mustafa Akan’a ait olduğu ortaya çıkmıştı.

SON 4 YILDA KAMUDAN 12 İHALE
Karayolları, 28 Temmuz’da Ordu-Ulubey-Gölköy Yolu’nun yapımı için düzenlediği ihaleyi de 107 milyon 87 bin lira Sarıosmanoğlu İnşaat’a verdi. Bu şirketin sahibi ise Aynı zamanda AKP’nin eski Trabzon İl Başkan Yardımcısı ve il genel meclisi üyesi de olan İsmail Keleş.

Keleş, Marmaris Okluk Koyu’na inşa edilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yazlık sarayının da yollarını yapmıştı. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün 2017 yılında Okluk Koyu yol yapımı ihalesini 32 milyon lirayı alan Sarıosmanoğlu İnşaat, 16 kilometre yol yaptı ve yol inşaatı için bir de Ula ilçesine bağlı Gökçe Mahallesi’nde 16 bin 272 metrekarelik “ormanlık alanda” asfalt tesisi kurdu. Sarıosmanoğlu İnşaat, son 4 yılda kamudan 12 ayrı ihale aldı. Bu ihalelerin toplam bedeli de 1 milyar 37 milyon lirayı aşıyor.

Milyonlarca liralık iki ihale de Kamu İhale Kanunu’nun “Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen olayların” ortaya çıkması durumunda kullanılması gereken tartışmalı 21/B maddesinde düzenlenen pazarlık usulüyle yapıldı. Bu ihale maddesi, uzun yıllardır adrese teslim ihale olarak yorumlanıyor.
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye
 
İletiler: 2477
Kayıt: Cmt Şub 08, 2020 18:53

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

cron

x