Domuz çiftliğine bakanlık kıyağı
Kırklareli'ndeki bir domuz çiftliği valilik tarafından kapatılmasına rağmen, belediye tarafından kulak ardı edildi. Olan vatandaşa oldu.
Domuz üretim çiftliğini kapatılması için Çevre ve Orman Bakanlığı, Kırklareli Belediye Başkanlığı ve Sağlık Müdürlükleri'ne başvuran çiftçinin başına bakın ne geldi...
Kırklareli'nde bir arı yetiştiricisi, karara rağmen kapatılmayan domuz çiftliğiyle ilgili tarım, çevre ve orman, sağlık müdürlükleri ile belediye başkanlığı ve ziraat odası yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu.
Karahıdır Mahallesi'nde arı yetiştiriciliği yapan Şuayip Zeki Yılmazhan, yaptığı açıklamada, ruhsatsız olduğu için 5 yıl önce kapatma kararı verilen domuz çiftliğindeki domuzların arı kovanlarına ve tarlalarına sürekli zarar verdiğini söyledi.
Çiftliğin kaldırılması için ilgili kurumlara bir çok kez şikayet dilekçesi vermesine rağmen 5 yıldır sonuç alamadığını belirten Yılmazhan, Çevre ve Orman Bakanlığı, Kırklareli Belediye Başkanlığı, ve Sağlık Müdürlükleri Kırklareli Ziraat Odası yöneticileri hakkında Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.
Domuz çiftliğinin kapatılması için 5 yıldır adım atılmadığını öne süren Yılmazhan, ''Domuzlar her gün tarlalarıma ve arı kovanlarıma zarar veriyor. Kapatılması için birçok kez dilekçe verdim ancak sonuç alamadım. Sadece çiftlik sahibine para cezası veriliyor. Bu çiftliği kapatmadıkları için sorumluları hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundum" şeklinde konuştu.
Kırklareli Valiliği, 2004 yılında ruhsatsız olduğu için Zafer Üstündağ'a ait domuz üretim çiftliği hakkında kapatma kararı almış, işletme sahibi kapatma kararının kaldırılması için yürütmenin durdurulması istemiyle Edirne Bölge İdare Mahkemesine dava açmıştı.
Milli Gazete