Donanmasız ve Issız Yarımada / Teoman ALİLİ

Donanmasız ve Issız Yarımada / Teoman ALİLİ

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Eyl 11, 2011 16:17

Donanmasız ve Issız Yarımada

TEOMAN ALİLİ

Nuri Bilge Ceylan’ın ödül alırken söylediği söz çok çarpıcıydı: “benim yalnız ve güzel ülkem.” Türkiye’yi tanımlarken söylenen bu cümle edebi açıdan çok güzeldi ama içinde derin bir anlam barındırıyordu. Ben Türkiye’nin asla yalnız olmadığını düşünenlerdenim. Güzel ülkemi kim yönetirse yönetsin, içinde ne kadar hain olursa olsun etrafında dostları olduğunu biliyorum. Araplar, Persler ve Slavlar bize hep düşman gibi gösterilen dostlarımız aslında.

AVRASYA ÇATISI

En büyük gösterge Şanghay İşbirliği Örgütü. Orada Türkler, Slavlar, Persler ve Çinliler birlikte hareket ediyorlar. Araplar yıllarca Slavlarla birlikte ticaret yaptı hatta Yugoslavya’yla NATO ve Varşova Paktı karşısına dikilen Bağlantısızlar Hareketi’ni bile kurdu. Siz hiç Arap-Slav savaşı duydunuz mu? Evet belki arada Pers-Arap savaşı yaşandı ama bunun da sebebi savaş makinesiydi. ABD aslında bir savaş makinesi ve savaş yoksa makinenin çalışması da mümkün değil. Kürtler, Arnavutlar ve bölgemizde yaşayan bilimum etnik gruplar hep birlikte yaşayabileceğimiz ve anlaşabileceğimiz insanlar değiller mi? Çanakkale Türküsü misal, kim duyarsa duygulanmaz mı? O türkü Sovyetleri, kurtarmadı mı, Arnavut Mehmet Akif’in dizelerine o destan dökülmedi mi? Araplar bizimle birlikte şahlanmadı mı? O halde biz yalnız mıyız? Yalnız değiliz ama eşbaşkanlar yani içimizi kemiren kurtçuklar bizi yalnızlığa, itiyor bizi çürütmeye çalışıyor. Füze Kalkanı’yla Rusya’ya düşman ediliyoruz, Akdeniz’de sözde İsrail’e karşı konumlanırken aslında Suriye’yi hedef alıyoruz, İran PKK’yla savaşırken biz NATO’yu İran’a karşı koruyoruz ve tabi İsrail’i.

Yalnız değiliz ama ıssızlaştırılıyoruz. “komşu komşunun külüne muhtaçtır” sözü bize ait olmasına rağmen kardeş katili olmaya zorlanıyoruz. En azından katile yataklık yapmamız isteniyor. Üç tarafımız denizlerle çevriliyken donanmamızı çökertiyorlar, bizi kıyılarımıza hapsetmek istiyorlar. Ege Ordusu olmazsa Yunanlılar 12 mile çıkarlar, Karadeniz’e NATO gemileri girerse Ruslar Montrö’yü ihlal kabul eder, Akdeniz’de fırkateynler dolaşırsa Suriye ve İran Kıbrıs Rum Kesimi’ne yakınlaşır. Oysa biz Avrasyalı gibi davransak Suriye ve Rusya KKTC’yi tanıma noktasına gelir, İranla birlikte dağlarda Karayılan’ı ve o karayılanı kışkırtan batılı sarı çıyanı bırakmayız, Bağımsız ülkelere liderlik edip Balkan Antantı’nı canladırır Yunanistanla dostluk köprülerini kurarız, Sadabad Paktı’yla Arap ülkelerine gerçek baharın gitmesini sağlarız. İşte o zaman sadece “one münüt” değil yüzyıllarca bölge ülkelerinin kalbinde yaşarız. Hala onların kalbinde yaşayan Mustafa Kemal gibi, Tito gibi oluruz. İşte böyle olmasın diye donanmamız hedef alındı, işte böyle olmasın diye bölge ülkelerine düşman gibi gösterilmeye başlandık oysa biz çağların altın kalbiyiz. Donanmasız ve ıssız bir yarımada olmamız isteniyor ülkemize hapsedilmek isteniyoruz fakat onlar da biliyor ellerimizde körükler var bizim demir dağları eriten, Sevr’i delip geçen körükler: “onlar ki toprağa basıp doğruldukları zaman...”


TEOMAN ALİLİ, 5 Eylül 2011
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

Şu dizine dön: Teoman ALİLİ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x