DTP ara seçime mi oynuyor?

DTP ara seçime mi oynuyor?

İletigönderen sessiz sedasız » Çrş Nis 22, 2009 9:02

TBMM’de altı sandalye boş. 21 DTP’li ise ‘’Sine-i milleti’’ tartışıyor. Yani milletvekilliğinden istifa etmeyi… Bu durumda sayı 27’ye yükselecek. Bir istifa daha, Anayasa gereği üç ay içinde ara seçimi zorunlu hale getirecek.

Yıllarca herkes ‘’Sine-i millete döneriz’’ dedi, ancak Hatay milletvekili Murat Sökmenoğlu’ndan bu yana kimse yapamadı. DTP Eşbaşkanı Ahmet Türk de Londra seyahati sırasında yine bu konuyu gündeme getirdi:

ZIRH KALKARSA…..

‘’Birileri bizim parlamentoda olmayı istediğimizi düşünüyor. Gider, Diyarbakır, Mardin, Nusaybin’de oturur, halkımızla tartışırız. Onu da çok görürlerse cezaevine girmeye de hazırız.’’

Türk’ün bu sözleri, "Sine-i millete dönme" mesajı ama, gerçekleşmesi mümkün mü ? DTP’ye yönelik operasyonlar parti yönetiminde ‘’İstifa mı etsek’’ tartışmalarına yol açtı.

DTP’liler için milletvekilliğinden istifa etmek kolay değil. Her biri hakkında en az 4-5 dokunulmazlık dosyası var… Zırhları kalktığında ne bu kadar rahat olabilirler, ne de kırmızı pasaportsuz dünyayı dolaşabilirler. Meclis’in makam araçları ile taziye ziyaretlerine de gidemezler…

ÖZAL’IN GÖNDERDİĞİ SİLAH
Dün yakın siyasi tarihte milletvekilliğinden istifa eden Murat Sökmenoğlu ile konuştum. ‘’Oyu yüzde 21.75’e düşen ANAP, Turgut Özal’ı Cumhurbaşkanı seçerse ben de sine-i millete dönerim’’ demiş ve sözünü de tutmuştu.

Sökmenoğlu Hatay’daki çiftliğine döndü. Kısa bir süre sonra da Özal’ın hediyesi geldi. Özal, altın kaplama Zig-Zauer marka bir silah göndermiş üzerine de ‘’Erkek adammışsın’’ diye bir not eklemişti.

Sökmenoğlu ‘’ Ben istifa ettim ve tam 9,5 yıl sonra TBMM Başkanvekili olarak Meclis’e geri döndüm. Cumhurbaşkanı vekilliği de yaptım. Sine-i millet blöf kaldırmaz. Bu yürek işidir. Konuşup da yapmazsan, siyasetçi inandırıcılığını yitirir’’ diyor.

DTP bugün için ‘’Blöf’’ yapıyor ama, TBMM’de bir boşluk daha olursa 21 vekilin de istifası, ara seçimi zorunlu hale getirir. O zaman da, ara seçim mi olur, yoksa erken genel seçim kararı mı alınır, bilinmez…

Şimdilik eldeki kartlar karıştırılıyor…

Emin Özgönül - Gazeteport

:arrow: http://www.gazeteport.com.tr/YAZARLAR/NEWS/GP_441149
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletiler: 988

Gazete Köşe Yazarları

İletigönderen jamesB07 » Prş Nis 23, 2009 7:48

bence donsunler, sinei millet o kadar kotu degildir, arkalarindan Sayin Kamer Genc ve Mesut Yilmaz'da ayrilacaktir.boylelikle
ara genel secim yapilacaktir.dtp bunu yapabilirse yurekli adamlarmis derim,bunun sonucunda herkes akp'nin % 20'nin altina dustugunu gorecektir! dtp'liler bunu yapabilirlerde, akp'liler yapabileceklermi bakalim.dtp; simdiye kadar kutculeri oynadi,
kimse inanmadi,boluculuk yapti,ulkeyi bolemediler,sonunda; kendilerine karsi her yerde operasyonlar basladi! bana gore;
tek cikar yollari kaldi diyebilirim, gorevden ayrilip meclisi erken genel secime goturmek istiyorlar! yaparlarla cok iyi olur!
Turk Cumhuriyeti olarak bizler; dtp'den ve akp'den kurtulmus oluruz! Haydi bakalim, denesinlerde gorelim!
Ben acikcasi; akp'lilerinde ayni yurekliligi gosterecegini sanmiyorum! yoksa biterler!
Kullanıcı küçük betizi
jamesB07
Üye
Üye

İletiler: 153

Re: Gazete Köşe Yazarları

İletigönderen Neyzensever » Prş Nis 23, 2009 9:02

jamesB07 yazdı:ara genel secim yapilacaktir.dtp bunu yapabilirse yurekli adamlarmis derim,bunun sonucunda herkes akp'nin % 20'nin altina dustugunu gorecektir!

Vatani bölen adamlar ne zamandan beri yürekli oldu Veled?
Kullanıcı küçük betizi
Neyzensever
Üye
Üye

İletiler: 74

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x