Yıllarca herkes Sine-i millete döneriz dedi, ancak Hatay milletvekili Murat Sökmenoğlundan bu yana kimse yapamadı. DTP Eşbaşkanı Ahmet Türk de Londra seyahati sırasında yine bu konuyu gündeme getirdi:
ZIRH KALKARSA ..
Birileri bizim parlamentoda olmayı istediğimizi düşünüyor. Gider, Diyarbakır, Mardin, Nusaybinde oturur, halkımızla tartışırız. Onu da çok görürlerse cezaevine girmeye de hazırız.
Türkün bu sözleri, "Sine-i millete dönme" mesajı ama, gerçekleşmesi mümkün mü ? DTPye yönelik operasyonlar parti yönetiminde İstifa mı etsek tartışmalarına yol açtı.
DTPliler için milletvekilliğinden istifa etmek kolay değil. Her biri hakkında en az 4-5 dokunulmazlık dosyası var Zırhları kalktığında ne bu kadar rahat olabilirler, ne de kırmızı pasaportsuz dünyayı dolaşabilirler. Meclisin makam araçları ile taziye ziyaretlerine de gidemezler
ÖZALIN GÖNDERDİĞİ SİLAH
Dün yakın siyasi tarihte milletvekilliğinden istifa eden Murat Sökmenoğlu ile konuştum. Oyu yüzde 21.75e düşen ANAP, Turgut Özalı Cumhurbaşkanı seçerse ben de sine-i millete dönerim demiş ve sözünü de tutmuştu.
Sökmenoğlu Hataydaki çiftliğine döndü. Kısa bir süre sonra da Özalın hediyesi geldi. Özal, altın kaplama Zig-Zauer marka bir silah göndermiş üzerine de Erkek adammışsın diye bir not eklemişti.
Sökmenoğlu Ben istifa ettim ve tam 9,5 yıl sonra TBMM Başkanvekili olarak Meclise geri döndüm. Cumhurbaşkanı vekilliği de yaptım. Sine-i millet blöf kaldırmaz. Bu yürek işidir. Konuşup da yapmazsan, siyasetçi inandırıcılığını yitirir diyor.
DTP bugün için Blöf yapıyor ama, TBMMde bir boşluk daha olursa 21 vekilin de istifası, ara seçimi zorunlu hale getirir. O zaman da, ara seçim mi olur, yoksa erken genel seçim kararı mı alınır, bilinmez
Şimdilik eldeki kartlar karıştırılıyor
Emin Özgönül - Gazeteport