DTP Kürtleri temsil etmiyor

Genel & Güncel Konular

DTP Kürtleri temsil etmiyor

İletigönderen shadow39 » Pzt Tem 02, 2007 17:52

Diyarbakır MHP İl Başkanı Abdullah Arzakçı iddialı: Köyleri dolaşıyoruz. Kürtüz ama oyumuz MHP’ye diyorlar. Bozkurt işareti yapıyorlar. Kürtçülük yapanlar ve terör yapanlar birbirini tamamlıyor. Kürtçülük yapanlar

Kürtleri temsil ediyor diye bir şey yok

Arka plan

Yan yana gelince tezat yaratan iki kelimenin peşinden gittik geçtiğimiz salı günü: Diyarbakır ve MHP. Yüzde 70’i Kürt bir kentte ana öğesi Türk milliyetçiliği olan bir parti var olabilir mi? Dağlarda çatışmalar sürerken kente gelen terörist cenazeleri karşısında MHP’nin buradaki tepkisi ne olur?

Bunları Diyarbakır MHP İl Başkanı Abdullah Arzakçı ile konuştuk. Diyarbakır’da parti il başkanlığı binasında yaptığımız görüşmeden sonra Diyarbakır sokaklarını turladık.

Arzakçı renkli bir kişilik. Diyarbakır’da seviliyor. Nüfuzlu bir aileden geliyor. Ezber bozar şekilde ve ısrarla “MHP 22 Temmuz’da Diyarbakır’dan milletvekili çıkaracak” diyor. Ama yine de MHP’nin Diyarbakırlı’ya ne anlattığı, kendisine nasıl oy istediğinin cevabı belirsiz. Arzakçı “Kapı kapı dolaşıyoruz, köylerden büyük bir destek var” dese de vaatleri ile ilgili ser veriyor, sır vermiyor. Ancak anlattıklarına bakılırsa güneydoğu toplumunun en önemli unsuru olan aşiretlerin liderlerini iknaya çalışıyor olsa gerek...

--------------------------------------------------------------------------------

n Ne zamandan beri MHP’lisiniz?

- 91’den beri.

Doğma-büyüme Diyarbakırlı mısınız?

- Evet, Kürt ve Zaza’yım. Babam Zaza, anam Kürt.

Aileden mi MHP’lisiniz?

- Şimdi şöyle: Aileden MHP derken öyle bir şey yok. Siyaset yapmaya karar verince baktım ki ülke için çalışan tek parti MHP. Bizim dışımızdaki partilerin hepsi Türkiye’yi bölmeye çalışıyor.

Diyarbakır yüzde 70 Kürtlerden oluşan bir kent. Böyle bir yerde Türk milliyetçiliği yapan bir partiden aday olmak nasıl bir duygu?

- Gayet iyi. Ben köy başkanları ile görüşüyorum. Her ilçe ve köyde teşkilatımız var. Daha önce böyle bir şey olmamış. O yüzden MHP çıkmamış buradan. Şimdi çıkacak. Hem de 5 tane vekil çıkacak.

Ama geçmiş yıllara bakınca söylediğiniz pek inandırıcı gelmiyor. Bu nasıl olacak? MHP buradaki Kürtlere ne vaat ediyor?

- MHP tüm farklılıkların farkına vararak siyaset yapan bir parti. Yani MHP demiyor ki ‘Sen Kürtsün ve bu yüzden partide yer alamazsın.’ İnsanlar kendi kendilerine MHP ırkçı bir partidir, yakıştırması yapıyorlar.

TÜRKEŞ’E KÜRTÜM DEDİM

MHP Kürt’e ‘Sen Kürt’sün’ mü yoksa ‘Kürt kökenli Türk’sün’ mü diyor?

- Ben üye olduğum zaman Alparslan Türkeş’e gittim ve “Ben Kürt’üm” dedim. O da dedi ki “Sen ne kadar Kürt’sen ben de o kadar Kürdüm, sen ne kadar Türk’sen ben de o kadar Türk’üm.” MHP beni Kürt olarak kabul ettiği için aday yaptı.

Siz bölgede nüfuzlu birisiniz. MHP size gelecek oyları partiye çekmek için sizi aday göstermiş olabilir mi?

- Burası komple MHP’ye oy verse bile baraja pek bir faydası yok ki. MHP bir kişinin oyu vardır kaygısına girmez. Çünkü zaten şunu söylüyor: Kürt de, Zaza da, Alevi de, Çerkes de benimdir.

MOZAİK FALAN DEĞİLİZ

MHP Türk milliyetçisi bir parti değil mi?

- Hayır, MHP diyor ki, Türkiye Cumhuriyeti tek blok mermerdir. Güneydoğu halkı da o mermerin parçasıdır. Mozaik falan değiliz. Bu cumhuriyet kurulurken dedelerimiz Çanakkale’de şehit oldu. Onlara kimse sen Kürt’sün, niye gidip şehit oluyorsun, demedi.

Yani Türk milliyetçiliği geniş bir kavramdır, diyorsunuz.

- Evet, kendini Türk kabul eden herkesi kapsar.

Üst kimlik olarak mı Türk kimliği?

- Üst-alt yok. Tek kimlik var.

Nedir o kimlik?

- Türkiye Cumhuriyetimiz’in kimliği. Başka kimlik var mı?

Türkiye Cumhuriyeti’nin kimliği aslen Türk olmayı gerektirmiyor. MHP’nin dediği Türk kimliği de bu mu?

- Evet, bu kimlik hepimizi temsil ediyor. ABD’de herkes ben Amerikalıyım diyor. Türkiye’de neden ben Türk’üm demesin? Türk kelimesi batıyor mu? Ben bununla gurur duyarım.

Ama buradaki Kürtlerin çoğu ben Türk’üm demiyor.

- Olur mu yahu? Olayı saptırıyorlar. Öyle diyenler yüzde 3-4. Sen Kürt’sün ama bunu inkar edip Türk olacaksın diyorlar ve işleri karıştırıyorlar.

Ben Kürt’üm desin mi?

- Provokatörlük yapmayacaksa desin.

Siz hem Kürt’üm, hem Zaza’yım hem de Türk’üm mü diyorsunuz?

- Evet, aslen Kürt’üm ama Türk’üm. Bizim tek kimliğimiz, tek bayrağımız, tek ülkemiz var.

TERÖRİST CENAZELERİ

Bu bölgedeki en güçlü parti DTP. MHP Türk, DTP Kürt milliyetçiliği yapıyor. Nedir farkınız?

- Kürt olmak ayrıdır, Kürtçülük yapmak ayrıdır. Kürtçülük yapanlar ve terör yapanlar birbirini tamamlıyor. Kürtçülük yapanlar Kürtleri temsil ediyor diye bir şey yok.

Siz kimleri temsil ediyorsunuz?

- Diyarbakır’da ülkenin birlik ve beraberliğini isteyen insanları temsil ediyorum. Köken önemli değil.

Terörist cenazeleri kente geldiğinde ne hissediyorsunuz? Cenazelerden biri bir yakınınıza ait olsa tutumunuz ne olur?

- Bir insan doğru yaptığı sürece baş tacımızdır. Yanlış yaptığı an kardeşimiz bile olsa bizden olamaz. Bugün eğer öz kardeşim silahını çekip sizleri vursa ben derim ki ‘Sen teröristsin!’

Aman Allah korusun!

- Bir dakika, şimdi bazı şeyleri ayırmak lazım. Bölge insanı olmak ayrıdır, şiddet uygulamak ayrıdır. Biz MHP olarak şiddete karşıyız.

Yani terörist cenazesi yakınım bile olsa tavrım belli, diyorsunuz.

- Bana ne onun yakınlığından! Böyle bir şey yapanın bizimle ilişkisi olamaz.

Cenazeler olduğunda şehirde dolaşmakta zorluk çekiyor musunuz? Tacize uğruyor musunuz?

- Ben her zaman korumasız gezerim. Öz be öz Diyarbakır’lıyım. Hemşerilerimden bana zarar gelmez. Hiçbir zorluk çekmedim şimdiye kadar.

--------------------------------------------------------------------------------

Başbakan buraya benzin döktü

Sizce bir Kürt sorunu var mı Türkiye’de?

- Böyle bir sorun olsa benim ne işim var MHP’de?

Peki olan nedir?

- Başbakanın kimlik sorunu var. Diyarbakır’daki konuşmasında bir tane Türk bayrağı asmadı. Buraya bir tanker benzin döktü ve gitti.

Kürtler’in sosyal sorunları yok mu diyorsunuz?

- 7 ilde okul açıldı, Kürtçülük yapanlar neden çocuklarını göndermedi? Ben evimde Kürtçe konuşuyorum. Sorun olsa evde nasıl konuşurum? Annem Türkçe bilmiyor.

İşsizlikten avrat alıyorlar

Bu bölgeye özgü sorunlar terör ve işsizlikle sınırlı değil. Bir de kadın sorunu var. Kuma, töre cinayetleri...

- Burada insanların işi olsa herkes bir hatunu alır, güzel güzel bakar. Adamın canı sıkılıyor, gidiyor avrat alıyor.

İş ve para yoksa nasıl alıyor avratı?

- Bizim burada fazla paraya gitmiyor.

Nasıl yani?

- Parayla satın almıyor ki, idare ediyorlar.

Bahçeli gelmiyor

Sayın Devlet Bahçeli seçim kapsamında neden Diyarbakır’a gelmiyor?

- Bizim böyle bir talebimiz yok da ondan.

Niye yok?

- Zamanımız o kadar kısıtlı ki herkes bir yere çalışacak.

Devlet Bahçeli buraya gelse isminizden gelen yerel gücünüzü kırar mı?

- Hayır, artısı olur eksisi olmaz, ama sayın genel başkanımızın programı çok yoğun. 81 il var.

Diyarbakır kritik bir il.

- Biz de buna göre çalışıyoruz. Köylere gidiyoruz. “Biz Kürdüz ama oyumuz MHP’ye” diyorlar. Onlar Bozkürtler.

Nasıl yani?

- Bayağı. Bozkurt işareti yapıyorlar. Biz de bu isim yakıştırmasını bulduk.

Diyarbakır’da ülkü ocağı var mı?

- Henüz yok ama dernek faaliyetleri var, yakında kurulacak.

Nagehan ALÇI
Aksam
2-7-2007
Dağda üç Beş domuz Sürüsü
Tutturmuş Bir kürdistan Türküsü
Eline Almış Bayrak Diye Bir Masa örtüsü
Satsan Beş Para Etmez Ne Dirisi Ne De ölüsü
Soyu Soysuz Olan Sensin Toprak Senin Neyine
İte itlik Yapıp Kafa Tutma Beyine
Anlasa Dediğimi Sokaktaki Köpek Ağlar Haline
Duy Ulan Soysuz
Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene!!!
....
Bu da can d..... efendiye olsun. belgeselci.
"Siz Mustafa demeye devam edin, biz de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
shadow39
Üye
Üye

İletiler: 2230

İletigönderen dertsiz » Pzt Tem 02, 2007 19:31

Doğu ve Etnik Bölücülük maalesef şimdiye kadar yanlış yönlendirilerek bugünkü duruma getirilmiştir.

Diyar- Bekir başta olmak üzere, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde birçok aşiret Türkmen kökenlidir.

Osmanlı döneminde saray çevresindeki Devşirme unsurlar Anadolunun aşiretlerini baskı altına almış ve birçok aşiret Türklük çerçevesinden kopartılmıştır.

Ayrıca, Türk Milleti yüzyılların yoğurduğu toprağın ürünü olan tek parça ve kuvvetli mermerdir. Bu mermerin üzerinde değişik renkler olabilir ama bir bütündür. Mermerin bir parçasını kopartmak demek onun değerini düşürmek demektir.

Mozaik kelimesi sonradan uydurulan bir kelime. Malum olduğu üzere Mozaik çeşitli renklerin yapıştırılması ile meydana getirilir ve gene zamanla çeşitli taşları düşebilir.

===

Doğu bölgelerimizde 12 eylül öncesi seçim sonuçlarını incelediğimizde MHP nin Milletvekilliği ve Belediye başkanlıkları kazanmış olduğunu görürüz.
Kullanıcı küçük betizi
dertsiz
Üye
Üye

İletiler: 248

İletigönderen AlpereN » Pzt Tem 02, 2007 19:56

dtp=terorist,bölücü,işbirlikçileri temsil ediyor fikrimce vede bu habere pek inanasım gelmedi burda bahsedilen halkın apo posterleri taşıdığınıda unutmadık hiç :evil:
Kullanıcı küçük betizi
AlpereN
Üye
Üye

İletiler: 628

İletigönderen shadow39 » Pzt Tem 02, 2007 20:12

Dtp ye karsi her harekete olumlu bakarim
Duy Ulan Soysuz
....

Resim
Kullanıcı küçük betizi
shadow39
Üye
Üye

İletigönderen dertsiz » Pzt Tem 02, 2007 20:57

AlpereN yazdı:dtp=terorist,bölücü,işbirlikçileri temsil ediyor fikrimce vede bu habere pek inanasım gelmedi burda bahsedilen halkın apo posterleri taşıdığınıda unutmadık hiç :evil:

sevgili kardeşim

Kürt kökenli insanlarımızı iyi tanıyan biri olarak ve doğu bölgelerimizi köy köy, mezra mezra gezmiş biri olarak, bu haberde bahsedilen konuya inanıyorum.

Türkiye üzerinde oynanan oyunlara kapılan bölge halkına kızmakta haklısın elbette ama unutma ki sadece kürt asıllılar değil, başkaları da Türkiye düşmanlığı yapmaktadırlar. Mesela Türkmen kökenli olup da kızıl bayrakla gezenleri unutmayalım.
Kullanıcı küçük betizi
dertsiz
Üye
Üye

İletiler: 248

İletigönderen shadow39 » Sal Tem 03, 2007 16:09

Dusmanimiz hic bitmediki
Duy Ulan Soysuz
....

Resim
Kullanıcı küçük betizi
shadow39
Üye
Üye

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x