Dün Ruanda Soykırımı, Bugün Afganistan…

Dün Ruanda Soykırımı, Bugün Afganistan…

İletigönderen İlteriş Kağan » Sal Ağu 17, 2021 0:49

Dün Ruanda halkını ikiye bölüp birbirine düşman eden Beyaz Adam… Hutular, Tutsiler… Belçika gelenek-görenekleri ve dilleri bir olan bu insanların arasına suni ırkçılık tohumları ekti. Herkese ırka dayalı kimlikler verdiler. Tutsilere bazı ayrıcalıklar tanıdı. İşe alımlarda ve alınan kararlarda Tutsilerin lehine kararlar aldılar. Aşağılanan Hutiler ile ayrıcalık tanınan Tutsiler arasında nefret derinleşmeye başladı. Öyle ki, Tutsiler Nuh Peygamberin soyuna dayandırıldı. Emperyalizmin en kullanışlı silahı olan DİN! Üniversiteler ve eğitim ve sosyal olanaklar Hutulara kapandı. Tutsiler daha iyi iş ve imkanlara kavuştu. Zengin olan ve 10 inekten fazla hayvanı olan Hutiler de Tutsi sayıldı iyi mi?

1962 yılında Ruanda bağımsızlığını kazandı. Belçika acımasız uygulamalarıyla kullandığı Ruanda halkı arasına kin, nefret ve ayrılık tohumlarını ekerek gitti.
Ruanda’da iç savaşlar yaşandı. Eğitimli kesim olan Tutsiler komşu ülkelere sığındı ve oralarda örgütlendi. Hutiler en ücra köylere kadar yarı askeri örgütler kurdu. Tutsi ve ılımlı Hutileri fişlediler.

Ekilen nefret tohumları büyüdü, gelişti. Ve nihayet 6 Nisan 1994 yılında iç savaş başladı. 800 bin Tutsi ve ılımlı Huti öldürüldü. Korkunç bir soykırım yaşandı. Fransa bu soykırımda başat rol oynadı. Soykırım yapan Hutilere koşulsuz silah verdi. Katliamlar 100 gün sürdü. Birleşmiş Milletlere göre 800 binden fazla Tutsi öldü.
Emperyalist ülkeler hangi ülkeye ayak bassa, geride kan ve gözyaşı bırakır.
***
Rusya ve ABD Afganistan’ın bu günkü durumunda sorumlu iki devlettir. İŞİD nasıl emperyalist ülkeler tarafından kurulup desteklendi ise, Taliban’da aynı odakların koynunda doğmuş sapkın ve radikal bir yapıdır. Afganistan çok farklı etnik yapılardan oluşan bir devlettir. ABD Taliban ile savaşıyor görüntüsü altında Afganistan halkının bir bölümünü yanına çekti. ABD’nin yanında Taliban ile savaşan halk... ABD kendi yanında Taliban ile savaşan insanları her emperyalist devlet gibi sattı. Ben gidiyorum dedi. Giderken kullandığı insanları silahsız, güvencesiz bir şekilde Taliban’ın nefretine teslim etti. Geride kalanların Taliban’a karşı koyacak silahı yok. Peki, yıllardır Taliban para ve silahı nereden buldu? Hangi ülke veya ülkeler bu imkanları sağladı? Suudi Arabistan bu işin neresinde?

ABD bilerek ve isteyerek Afganistan’ı terk etti. Bir terör devletinin kurulması işine geliyor. İŞİD bütün dünyayı nasıl Müslümanlardan nefret ettirdi ise, Taliban bu nefreti devlet görüntüsü altında katlayacaktır. Emperyalist ülkelerin istediğinde kullanabileceği radikal örgütler bataklığı kuruluyor… Müslüman coğrafyaya sokulacak yüzer-gezer katiller bataklığı.

Kendi rönesansını gerçekleştiremeyen İslam coğrafyası, Hristiyan Avrupa’nın Ortaçağ karanlığı ile aynı yerdedir. Müslümanlık davası güdüyor denenlerin din anlayışı Ortaçağ papazlarının din anlayışından farklı değildir. İnsanlık eninde sonunda din adına katliam yapan bu katil sürülerinden, cinsel sapkınlardan kurtulacaktır.

Şimdi ABD’nin yanında savaşan Afganlılar Taliban’dan kaçıyor. Belli ki bu kaçanlara adres olarak Türkiye gösterilmiş.
Afgan ve Suriyeli göçü ulus bir devlet olan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin varlığına saldırıdır. Türkiye’yi parçalama projesinin bir başka ayağıdır.

Türk milleti ciddi bir beka sorunu ile karşı karşıyadır. Varlığını ve devletini savunma hakkı vardır. Bu hakkı kullanmak için hiç kimsenin, hiçbir partinin onayına ihtiyacı yoktur. Bu günün meclisi Meclis-i Mebusan’ın başka bir versiyonudur. Ülkemizin bu hale gelmesinde engelleyici olmak bir yana, milleti oyalamış, tehlikeyi gerçek anlamda görmesini engellemiştir.

1919 yılı Osmanlı Devletinin geldiği yere geldik. Dün Atatürk düşmanlığı yapan din cambazları bile;
“Bir Atatürk lazım “ deme noktasına geldiyse… Eskilerin deyimi ile; şapkamızı önümüze koyup düşüneceğiz ve İŞGALE DUR DİYECEĞİZ! İşgale yol verenlere de DUR diyeceğiz!
***
Afganistan Havaalanını Türk Askerinin korumasına gelince;
Kimse bizim çocuklarımızın canını ölüm masasına koyamaz! Osmanlı Anadolu’nun yoksul çocuklarını nasıl ölüme yolladıysa, taklit Osmanlıcılar aynı yolu izliyor. Zenginin askerlik yapmadığı, yandaşın sahte rapor aldığı, eşitliğin bozulmasıyla ahlakın da bozulduğu ülkemde, parası olmadığı için( gelir paylaşımı adaletsizliği ile fakir bıraktıkları) askerlik yapan çocuklarımızın hayatı kimsenin fantezilerine veya mecburiyetlerine kurban edilemez!

Gerçek işsizliğin %30’u bulduğu ülkemde Anadolu’nun gariban Türk çocukları çaresizlik içinde paralı asker olmayı seçiyor. Aslında sinsi bir politika ile seçtiriliyor. Şehit haberi almadığımız tek bir gün yok. Tepki yok. Alıştırıldık! Adı paralı asker oldu. Kutsal saydığımız asker ocağını bu hale getirdiler. Ülkece bu oyuna direnmeliyiz! Çocuklarımızın hayatı üzerinde oynanan bu sinsi oyuna dur demeliyiz! Türk çocukları yok oluyor, kör müyüz?

Kendi mecburiyetleri nedeniyle Afganistan Havaalanını koruyacaklarsa;
SADAT, Osmanlı Ocakları, HÖH… Kısacası silahlandırıp eğitim ve silah verdikleri çeteleriyle korusunlar.
Düşün yakamızdan. Düşün çocuklarımızın yakasından!

Zahide UÇAR (17. 08. 2021)
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye
 
İletiler: 2100
Kayıt: Cmt Şub 08, 2020 18:53

Şu dizine dön: Zahide UÇAR

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x