Dünya gözüyle Çağlayan mitingi

Genel & Güncel Konular

Dünya gözüyle Çağlayan mitingi

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Nis 29, 2007 14:23

Resim

BBC: Türk laikliği için dev miting

Ankara’da Tandoğan’ın ardından İstanbul’un Çağlayan Meydanı’nda düzenlenen “Cumhuriyet mitingi", dünya basınında da yankılandı. İngiliz yayın kurumu BBC, Türkiye’de sonraki cumhurbaşkanına ilişkin tartışmaların arasında on binlerce kişinin İstanbul’da toplanmakta olduğunu belirtti. Mitingi “büyük bir güç gösterisi olarak nitelendiren BBC, “Türk laikliği için dev miting" ifadesini de kullandı.

BBC, Çağlayan mitingine ilişkin haberinde "Türk laikliği için dev miting" başlığını kullandı. Mitingin bir "büyük güç gösterisi" olarak nitelendirildiğine dikkat çeken BBC “Ülkenin yeni cumhurbaşkanına ilişkin oylama konusundaki tartışmalar arasında on binlerce kişinin, laikliği desteklemek üzere İstanbul’da toplanıyor" dedi.

İstanbul’daki göstericilerin “iktidardaki partinin adayın İslamcı köklerine sadık olmayı sürdürmesinden kaygı duyduklarını" belirten BBC, Cumhurbaşkanı adayı Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün ise, karşıtlarının ve ordusunun eleştirilerine rağmen çekilmeyeceğini söylediğini kaydetti.(ANKA)

Kaynak

Resim

LE MONDE: MİLYONLAR LAİKLİK İÇİN YÜRÜDÜ!

Gazete, “Türkiye laiktir ve laik kalacak” ve “Ne şeriat ne darbe” gibi sloganların atıldığına dikkat çekti.

Le Monde gazetesi, internet sayfasındaki haberinde polis kaynaklarına dayanarak bir milyonu aşkın kişinin gösteriye katıldığını belirtti. “Bir milyonu aşkın kişi, laikliği savunmak için İstanbul’da gösteri yaptı” başlığını kullanan gazete, bu insanların “Türkiye’nin laik ilkelerine bağlılıklarını teyit etmek için İstanbul’da toplandığı”nı belirtti.

Göstericilerin kullandıkları sloganlarına da dikkat çeken gazete, bu çerçevede “Türkiye, laiktir ve laik kalacak”, “Ne şeriat ne darbe” gibi slonganlara işaret etti. Gazete, göstericilerin, “Hükümet istifa” gibi, geçen Cuma günü ordu tarafından “güçlü bir biçimde kınanan hükümeti” hedef alan sloganları da attıklarını kaydetti.

Binlerce polisin görev yaptığı miting sırasında hiçbir olay yaşanmadığını da kaydeden Le Monde, gösterinin 600 kadar sivil toplum kuruluşunun çağrısı üzerine düzenlendiğini belirtirken de gösterinin, daha önce Ankara’da “1.5 milyon kadar insanın katıldığı mitingi”nin ardından gerçekleştiğinin altını çizdi.

Kaynak
En son Türk-Kan tarafından Pzr Nis 29, 2007 21:31 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kez düzenlendi.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Hasta » Pzr Nis 29, 2007 14:31

''Onbinlerce''?!!!... :kikirik: :kikirik: :kikirik: Ula,4.000.000'dan söz ediliyor,saymayı öğreteceğiz size... :wink: :twisted: :mrgreen:
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır

İletiler: 1

İletigönderen shadow39 » Pzr Nis 29, 2007 14:42

ogrenicekler yavas yavas
Dağda üç Beş domuz Sürüsü
Tutturmuş Bir kürdistan Türküsü
Eline Almış Bayrak Diye Bir Masa örtüsü
Satsan Beş Para Etmez Ne Dirisi Ne De ölüsü
Soyu Soysuz Olan Sensin Toprak Senin Neyine
İte itlik Yapıp Kafa Tutma Beyine
Anlasa Dediğimi Sokaktaki Köpek Ağlar Haline
Duy Ulan Soysuz
Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene!!!
....
Bu da can d..... efendiye olsun. belgeselci.
"Siz Mustafa demeye devam edin, biz de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
shadow39
Üye
Üye

İletiler: 2230

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Nis 29, 2007 14:44

NuNNi yazdı:''Onbinlerce''?!!!... :kikirik: :kikirik: :kikirik: Ula,4.000.000'dan söz ediliyor,saymayı öğreteceğiz size... :wink: :twisted: :mrgreen:

:mrgreen: :twisted: 367'e kadar saymada bile zorlaniyorlar NuNNi, yavas yavas :twisted: postal saymak istemiyorlarsa bu kez o "BIN DIRILMIS" kitalari dogru anlamalilar 8)
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Efe » Pzr Nis 29, 2007 15:03

Gerçekten burda böyle bir kalabalık görmemiştim, çağlayan meydanında yapılan mitinglerden nefret ederim çünkü bütün İstanbul'un trafiğine etki ediyor ve büyük sorunlar doğuruyordu, ayrıcada çoğu bana amaçsız geliyordu ama bu farklıydı (:

damnant quod non intelligunt...
Kullanıcı küçük betizi
Efe
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 1508

İletigönderen Sema » Pzr Nis 29, 2007 15:09

İnsanlar Çağlayarak Çağlayana Aktılar, Saymaları gerekmiyor sadece TV'dan izlenmesi bile yeter 8)
Bizi öldürmedikçe bizim kafamızdaki cereyanı boğmadıkça, başladığımız inkılap ve ilerleme bir an bile durmayacaktır....
Kullanıcı küçük betizi
Sema
Üye
Üye

İletiler: 710

İletigönderen AlpereN » Pzr Nis 29, 2007 15:54

böyle vatansever mitingleri görünce imreniyorum ve diğer partilerin buna destel vermemesinede acıyorum
Kullanıcı küçük betizi
AlpereN
Üye
Üye

İletiler: 628

İletigönderen Çetin Taş » Pzr Nis 29, 2007 17:56

ÖDP,TKP,EMEP,SİP gibi Türkiye Cumhuriyeti'nin partilerinin afişlerini gördüm miting alanına giderken.Herkesi 1 Mayıs mitingine davet ediyorlardı.Güzel,ben giderim.Daha önce de fırsat bulduğum her sene işten izin alıp gittim.Ama neden Cumhuriyet Mitingi'nde yoklardı?Niçin?AKP'nin orada olmamasını anlayabilirim.Ve hatta garip çıkışları olan Muhsin Yazıcıoğlu'nun BBPsini,SP'yi ve tabi ki Kürtçü faşist DTP'yi görmemeyi anlarım.Ama neden bu sözde solcu partiler orada yoklardı?Çankaya'ya şeriatçı bir cumhurbaşkanının oturma ihtimali onları rahatsız etmiyor mu?Ya da ediyorsa neden yoklar?
Aynı sözlerim DYP,ANAP gibi partiler içinde geçerli?MHP Genel başkan yardımcısı Mehmet Şandır isteyen partililerinin katılabileceğini söylemişti mitinge ve gerçekten benim bulunduğum kısımda-ki sahneye 20 metre mesafedeydim-bayağı kalabalık Ülkücü arkadaşlar vardı.Ama neden DYP-ANAP benzer tavır izlemedi?Yani parti flaması olmasa bile açıklama yapıp serbest bırakabilirlerdi yandaşlarını-hoş o alanda eminim onlardan da insanlar vardı-.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Nis 29, 2007 21:29

NuNNi yazdı:''Onbinlerce''?!!!... :kikirik: :kikirik: :kikirik: Ula,4.000.000'dan söz ediliyor,saymayı öğreteceğiz size... :wink: :twisted: :mrgreen:

NuNNi, ögreniyorlar :kikirik: :kikirik: Le Monde "bir milyonu askin" demis.

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Egeli » Pzr Nis 29, 2007 21:33

Şimdiden saymaya başlasınlar,sona 2023'te ulaşırlar :twisted:
Kullanıcı küçük betizi
Egeli
Üye
Üye

İletiler: 1724

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Nis 29, 2007 23:22

Resim

Dünya Çağlayan mitingini izledi

İstanbul'da düzenlenen Cumhuriyet Mitingi'ni dünya yakından izledi. Uluslararası ajanslar ve haber televizyonları mitingden yayın yaptı. CNN International, BBC ve El Cezire gibi önde gelen kanallar, mitingi ilk haber olarak verdi.

CNN Internatıonal televizyonu:
CNN International, "Türkiye'nin geleceği" manşetiyle verdiği haberde, "En az 300 bin kişi Recep Tayyip Erdoğan'ın İslam etkili iktidarını protesto etti" dedi.

Haberde, "Alanda Türkiye laiktir, laik kalacak sloganı atan binlerce kişi hükümet karşısında laikliği savundu" ifadesi kullanıldı.

BBC:
BBC televizyonu da İstanbul'dan canlı yayındaydı. "Laik Türkiye'ye destek için onbinlerce kişi yürüyor" ifadesinin kullanıldığı haberde, mitingin cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki kaygıdan ötürü düzenlendiğine dikkat çekildi.

BBC, göstericilerin cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül'ün İslami geçmişine sadık kalacağından endişe duyduğunu belirtti.

Reuters:
Reuters haber ajansı, mitinge katılanların Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığına karşı çıktığını yazdı ve Türk bayrakları sallayan binlerce kişinin AK Parti'den Gül'ün adaylığını geri çekmesini istediğini belirtti.

Associated Press:
Associated Press ajansının Cumhuriyet Mitingi ile ilgili manşeti "Türkiye'nin demokratik kurumları askerin gölgesinde işbaşında" oldu.

Resim

Ajans, "Hükümet ile asker arasında cumhurbaşkanlığı seçimi yüzünden tansiyonun arttığı bugünlerde, 300 binden fazla kişi hükümetin istifasını istedi" ifadesini kullandı.

AFP:
Fransız basın ajansı AFP, Çağlayan Mitingi'ne, "Türkiye'de laikliği savunan ve askerlerin cumhurbaşkanı seçimine karışmasını istemeyen" binlerce kişinin katıldığını belirtti.

Le Monde:
Le Monde gazetesinin internet sitesinde, haber, "Bir milyondan fazla gösterici laikliği savunmak için İstanbul'da" manşetiyle yer aldı. Gazete, gösteri sırasında "Ne şeriat ne askeri darbe tam bağımsız Türkiye" sloganlarının ön plana çıktığına dikkat çekti.

El Cezire:
Arap medyası da İstanbul'daki mitingi izledi. El Cezire televizyonu mitingi, "Türkiye'deki ikinci laiklik yanlısı miting" başlığıyla verdi.

Haberde, "Binlerce kişi ordunun radikal İslamcı eylemleri tolere ettiği için eleştirdiği Recep Tayyip Erdogan'ın iktidarını protesto etti" ifadesi kullanıldı.

Haberde, "Ankara'daki eylemin ardından gelen bu miting, Türkiye'deki laikler ve İslami kamp arasında giderek artan bölünmeyi gözler önüne seriyor" denildi.

Kaynak

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Nihan » Pzt Nis 30, 2007 7:56

Partilerin resmi olarak katılmaması iyi olmuş, tamamıyla halk tarafından samimiyetle yapılmış olması, partiler tarafından kirletilmemiş olması büyük avantaj. Televizyondan seyrederken orada olmayı o kadar çok istedim ki anlatamam. :cry:
[img]http://img340.imageshack.us/img340/5780/nihanimza1kx5.jpg[/img]
Artık beklemiyorum.
Açık bir kapı gördüm.
Şimdi sevgi şehrindeyim.
Boşuna beklemişim.
Kullanıcı küçük betizi
Nihan
Üye
Üye

İletiler: 832

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ