Dünyanın Efendileri Yanıbaşımızda

Council on Foreign Relations

Dünyanın Efendileri Yanıbaşımızda

İletigönderen Ram » Sal Eki 21, 2008 17:49

HER YIL GİZLİ GÜNDEMLE YAPILAN VE BİLGİ SIZDIRILMAYAN BİLDERGBERG TOPLANTISI BU YIL İSTANBUL'DA:
DÜNYANIN EFENDİLERİ YANIBAŞIMIZ


DOÇ. DR. MELİH BAŞ

Bilderberg toplantısı bu yıl İstanbul'da yapılıyor. Son ana kadar bile hangi otelde yapılacağı ve Türkiye'den kimlerin katılacağı bilinmeyen toplantı 1954'ten bu yana birçok iddiayı üzerinde taşıyarak devam ediyor. Bu iddiaların tabi bir kısmı "efsane" niteliğindeki söylentiler. Örneğin Bildergberg toplantılarına katılanların kariyer ve mevki-zenginlik olarak toplantıya katıldıktan sonra hızla yükseldiği efsanesi sürüyor. Şu bir gerçek ki bu toplantılar dünya finans sermayesinin "beyin fırtınası" yaptığı ve tanıştığı önemli buluşmalar olmaya devam ediyor.

Gizemine gelince artık hiçbir şey 20. yüzyıldaki kadar gizli ve gizemli değil. Soğuk savaşın sakladığı "gizli" bir dünya yok artık. Bir de haberleşme ve iletişim ağları bu gizliliği olanaklı kılmıyor zaten. Ama ortada dünyayı yöneten "resmi" güçlerin dışında Bermuda üçgenleri var. Bunların en önemlisi de Bildergberg'i oluşturan üçgen.

BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ

Üçgenin tepe noktasında CFR (Council on Foreign Relations: Dış İlişkiler Konseyi), alttaki sağ köşede Bilderberg Grubu (Bilderberg Group), sol alt köşede Üçlü Komisyon (Trilateral Commission) var. Bilderberg toplantılarına katılanların isimlerine bakıldığında İngiltere Hazinesi'nden ekonomi müsteşarı E. Balls; Rotschild Avrupa'nın başkanı F. Bernabe; BP'nin grup yöneticisi J. Browne; Kemal Derviş (BMKP); Fiat'in başkanı J. Elkann; FED /New York başkanı T.F. Geithner; Avrupa Komisyonu'ndan N. Kro-es; NATO'dan E. Kronenburg; Fortis'in başkanı M. Lippen; Carnegie Uluslar arası Barış Vakfı yöneticisi J.T. Mathews; Kamuoyu Araştırmaları Amerikan Girişim Enstitü-sü'nden (bizim karanlıklar prensi diye tanıdığımız) Richard Perle; Almanya'dan savunma müsteşarı F. Pflüger; İsrail'den strateji ve koordinasyon direktörü E. Gilady gibi isimlere rastlıyoruz.

NEDİR BU CFR?

CFR başından beri Rockfeller ailesinin destek ve finansmanıyla gelişmiştir. 1954'te gene CFR güdümünde örgütlenmenin Avrupa ayağı olarak Bilderberg örgütü kuruluyor. 29-31 Mayıs 1954'te Danimarka'nın Oosterbeek kentinde Bilderberg Oteli'nde ilk toplantısını yaptığı için bu gizli örgütün adı Bilderberg Group olarak anılıyor. Bilderberg'in kurucuları arasında Hollanda prensi Bern-hard ve Polonyalı toplumbilimci Dr. Joseph Hieronim Retinger (1887-1960) var. Kuruluşunda başta CIA olmak üzere ABD istihbarat örgütleri etkin rol oynamışlardır. Asıl kurucu İsveç Farmasonluğu büyük üstadı Retin-ger'dir. Prens Bernhard'ın eski bir Nazi SS üyesi olduğunu, 1973'te Hollanda prense-siyle evlendiğini de anımsamakta yarar var! Aklınıza Hitler mi geldi yoksa? Bu arada Bilderberg sözcüğü ne anlama geliyor acaba? Mesela, 'dünyanın efendileri' olmasın?

1973'te üç büyük tekelci sermaye odağını CFR güdümünde birleştirmek için Kuzey Amerika, Avrupa ve Japon sermayelerini içine alan Üçlü Komisyon kuruluyor. Hiyerarşinin yukardan aşağıya CFR-Üçlü Komisyon-Bilderberg Grubu şeklinde olduğu belirtiliyor.

TÜRKİYE'DE ÜÇÜNCÜ TOPLANTI

Bilderberg iki kere de Türkiye'de toplandı: 18-20 Eylül 1959 (katılımcılar Adnan Menderes ve Fatin Rüştü Zorlu). İkincisi de 25-27 Nisan 1975'te Çeşme Altın Yunus Oteli'nde. Üçüncü kez 2007 Mayıs'ta yine Türkiye'de toplanması planlanıyor. (Yıllara göre toplantıların dökümü için bkz. Çizelge-ı). Örgütün Türkiye lideri yıllarca Selahattin Beyazıt iken şimdi Koç ailesinden Suna Kıraç. Bilderberg'in Türkiye sorumlusu Henry Kissinger.

CFR, gelişim süreci incelendiğinde 5 aşamada örgütlendiğine tanık oluyoruz. Birinci aşamada, üst düzey masonik kadrolarıyla uluslararası dev şirket kadrolarının bütünleşmesi gerçekleştiriliyor. İkinci aşamada, bütünleşmeyle oluşturulan ortak kadroların

aldığı kararlar doğrultusunda, CFR çekirdek (merkez) kadroları oluşturuluyor. Üçüncü aşamada, CFR'nin Avrupa alt örgütü olarak Bilderberg Grubu oluşturuluyor. Dördüncü aşamada, ABD-Avrupa-Japonya olarak üç emperyalist merkezin uluslararası sanayi ve banka tekellerinin katılımıyla Üçlü Komisyon kuruluyor. Beşinci aşamada, ABD içinde düşünce grupları (think-tank) ağı oluşturulması kararlaştırılıyor.

TEKELCİ SERMAYENİN AMAÇLARI

CFR, BG, T, üçübiryerdesinin amaç sistemine bakarsak şunu görüyoruz:

İlk amaç, tekelci sermayenin, dünya egemenliğini askeri güce dayalı olarak sürdür-mesidir. İkinci amaç, dünyanın halklarca değil, küresel elit tarafından yönetilmesidir. Üçüncü amaç, ulus devletlerin ortadan kaldırılması ve ulusların emperyalist çekirdek örgütler aracılığıyla yönetilmesidir. Dördüncü amaç, özgürlükçü demokrasi adı altında, bir tür sahte demokrasinin dünya halklarına dayatılmasıdır.

CFR üye temeli incelendiğinde dört grup üyeye sahip olduğu görülüyor.

  1. Birinci gruptaki üyeler: Merkez ve iç halkaya mensup üyeler olup, Küresel Dünya Birliği hareketini yönlendiren kararları alır ve yönetirler. Bu gruptaki üyelerden Rockfeller ve Rothschild ailesinin dışındaki üyeler gizli üyelerdir.
  2. İkinci gruptaki üyeler: CFR, BG, T'ye mensup üyelerdir. David Rockfeller tarafından Küresel Dünya Birliği hareketinin yöneticileri olarak seçilirler.
  3. Üçüncü gruptaki üyeler: Yine CFR, T'ye mensup ve ikinci gruba göre daha orta düzey üyelerdir.
  4. Dördüncü gruptaki üyeler: CFR'nin öngördüğü dünya düzeninin (buna Yeni Dünya Düzeni de deniyor) benimsetilmesi için dünya çapındaki şöhretler arasından seçilen üyelerdir.

CFR, BG ve T seçkinleri, kendi düşüncelerini benimsetmek ve düşünce birliğine varmak amacıyla iş, sanayi, diplomasi, medya ve üniversite çevrelerinden etkin kişilerin katılımıyla toplantılar düzenlerler. Toplantıların gerçek amacı CFR düşüncelerinin kabul ettirilmesidir. Öncelikle şunu vurgula-malıyız ki, ABD Merkez Bankası FED, tekelci şirketler tarafından CFR aracılığıyla yönetilmektedir.

CFR-FED İLİŞKİSİ

ABD'de Federal Reserve Yasası 23 Aralık 1913'te Kongre ve Senato'dan sessiz sedasız geçer. Sonraki günler bilindiği gibi tatildir, ne ilginç rastlantı ama! Bu yasanın geçirilebilmesi için dönemin sermaye grupları Wo-odrow Wilson'u 1912 seçimlerinde ABD Başkanlığına taşırlar. (Hani bizim Kurtuluş Savaşı tarihinden bildiğimiz Wilson ilkelerini öne süren bizim Wilson!). Amaç, farklı bankaların yönetimindeki para piyasasını merkezi olarak kontrol etmekti. Teknik olarak da ABD'de 1907 sonbaharında yaşanan ticari krediyi karşılamakta düşülen nakit sıkışıklığı gibi sorunları çözmek, ticari krediden sermaye kredisine geçmek ve bunu yöneterek hem ülkedeki hem diğer ülkelerdeki hükümetleri kontrol etme gibi işlevler olanak-hlaşacaktı.

FED kamusal Amerikan Merkez Bankası olarak bilinir. Ama aslında ABD'deki küresel sermaye tarafından kontrol edilen özel bir kurumdur. Kurucu ortaklarının çizelgesi de bize bunu göstermektedir: Rothchild Banks of London and Berlin, Lazard Brothers of Paris, Israel Moses Sieff Banks of Italy, Warburg Bank of Hamburg Germany and Amsterdam, Kuhn Loeb Bank of New York, Lehman Brothers Bank of New York, Goldman Sachs Bank of New York, Chase Manhattan Bank of New York (Rockfeller tarafından kontrol edilmekte). Son zamanlardaki yaklaşık 203 bin payın 36 bini Rockfeller'ın, 36 bini de Morgan'ın olduğunu da vurgularsak herhalde FED'in kimliği (ipliği) pazara çıkmış olur. Dünyayı yöneten küresel şirketlerin sahibi olan küresel sermaye sahipleri (bunlara son zamanlarda biraz tartışmalı bir deyimle küresel elit deniyor), ABD'deki egemenliklerini ABD Merkez Bankası (Federal Reserve) ve vakıflar aracılığıyla sağlar. Fi-nansal sermaye gruplarının birleşmesinden oluşan bu banka yönetimi CFR (Council of Foreign Relations) elitlerinin yönetimi altındadır. FED Başkanı ABD Kongre başkanı veya ABD başkanından daha etkindir. Ayrıca FED Kongreden ve Başkandan bağımsızdır. Zaten başkanlık, kongre ve hükümet elitin güdümündedir. Halkın simgeleriyle söylersek demokratları mı yoksa cumhuriyetçileri mi (eşdeyişle fili mi yoksa eşeği mi) seçtiği önemli değildir (Hatta anımsarsanız seçimlerde Bush'un nasıl seçimi kazandığı bile kuşkularla dolu). Önemli olan ormanın kralı aslanın, orman yasalarına göre ormandaki egemenliğidir. Son çözümlemede FED'in başındaki bir tilki, Pentagon'un başındaki de bir kurttur. ABD'de (ve giderek diğer ülkelerde) iktisadi dalgalanmalar (moda deyimle çalkantılar) kimi zaman piyasa iktisadının kendi dalgalanmalarından çıkarken kimileri de kasıtlı olarak tezgahlanmaktadır. Haliyle sonra da halkın bir biçimde kurtarılması (?) izlenceleri gündeme gelmektedir.

Aslında FED, faiz oranlarını doğrudan değiştiremez, çünkü FED'in açık piyasa işlemleri, kısa vadeli menkul değerlerin toplam piyasasıyla karşılaştırıldığında küçük ve yapay bir pazar olan federal fon piyasalarında gerçekleşmektedir. Sonuç olarak FED'in faiz oranları üzerindeki etkisi kesin olarak faizleri değiştirebileceği algısından kaynaklanmaktadır. Yeteri sayıda cüce yeterince inanırlarsa büyücü tam olarak güçlü hale gelmektedir. FED'in 1913'ten beri dünyada en etkili olduğu dönem, 18 yıl başkanlığın ardından 2006 Ocak sonunda görevi bırakan Alan Greenspan'ın dönemiydi. Piyasada ona maestro adını taktılar, Greenspan etkisi diye bir terim ortaya çıktı vs. Senaryo yaklaşımına dayalı risk yönetimi esaslı bir yönetim stili izleyen Greenspan'in senaryolarını yaşama geçirmek için tasarımlayan veya tasarımlatan güç belli: CFR'yi oluşturan küresel elit ve eşlikçi olarak Bilderberg ve Trilateral elitleri. Yeni FED başkanı para politikası ve enflasyon hedeflemesi konularında ünlü bir isim olan Prof. Ben Bernanke (zaten FED yöneticiler kurulundaydı).

BEŞİBİRYERDELER

Mısırlı iktisatçı Samir Amin, merkez kapitalist ülkelerin hegemonyalarını beş tür tekelle sağladığını saptıyor: finansal akımları denetleyen tekeller, doğal kaynakları denetleyen tekeller, teknoloji tekelleri, kitle iletişim ve medya tekelleri, kitle imha silahları tekelleri. Görüntüye bakarsak Amin'in saydığı bu tekelleri bizim altın takıcılığı deyimiyle 'beşibiryerde' olarak tanımlamak olası ama göbekteki resim finansal tekeller galiba!

FED'in kim olup, ne iş yaptığını, bağımsızlığının kime, bağımlılığının kime olduğu gibi sorulara yazının sınırları içinde ipucu niteliğindeki yanıtları burada keselim. (Meraklısına bir kitap önerisi: Erol Bilbilik, CFR, Umay Yayıncılık, İstanbul, 2005). Yoksa cahil veya kasıtlı olarak o kisveyi kullanan kalemşorların yazdığı gibi soyut bir "merkez bankası bağımsızlığı" yoktur.

SONUÇ:

Finans, finans piyasalarındaki teknisyenlere, onların akıl daneleri olan televole iktisatçılarına ve sürü psikolojisiyle hareket eden küçük ve hatta orta boy yatırımcılara bırakılamayacak denli ciddi (yani politik) bir iştir! Parayı koşulsuz biçimde bu örgütler denetler. Başka neleri denetlerler? Hükümetleri, kitle iletişim örgütleri ve bilgiyi, mafyayı, bilim ve teknolojiyi, istihbarat örgütlerini ve orduları... Peki ya savaşları kimler çıkarır? Tabii ki onlar! Birinci Dünya Savaşı'nın çıkmasında J.P. Morgan ve Rockfeller'in büyük etkileri olduğunu ve savaş sonunda da inanılmaz kârlar elde ettiklerini belirtelim. Ayrıca İkinci Dünya Savaşı'nın başında Rockfeller grubunun Hitler'e yardım yaptığı bilinmektedir.

Türkiye'deki toplantının katılımcıları arasında Devlet Bakanı Ali Babacan da var

32 yıl sonra yeniden Türkiye'de yapılan Bilderberg toplantısının katılımcıları arasında yine ilginç isimler var. Bu seneki toplantıda, küresel finans ve silah ticareti devi Rothschild, ABD'nin önde gelen yeni muhafazakâr düşünce kuruluşu Hudson Institute, Cariyle Group gibi kuruluşların yanı sıra, ABD'nin eski Dışişleri Bakanı ve neoconların akıl hocası olarak bilinen Henry Kissenger, ABD'nin eski Dışişleri Müsteşarı Richard Holbrooke'un yanı sıra, David Rockefeller, eski Dünya Bankası Başkanı James Wolfensohn, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Jean-Claude Trichet gibi isimler yer alıyor. Türkiye'den ise katılımcılar şöyle:

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Programı (UNDP) Başkanı Kemal Derviş, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Yeni Şafak Gazatesi yazarı Fehmi Koru ve Referans Gazetesi yazarı Cengiz Çandan ABD, Kanada ve Avrupa'dan da birçok ülkenin ekonomi bakanı ve üst düzey yöneticilerinin katıldığı toplantıya, Financial Times, The Economist ve Le Figaro gibi medya kuruluşlarından da gazeteciler davetli. Ayrıca, Microsoft, Royal Dutch Shell, DaimlerChrysler, Deutsche Post AG, Axa, Lafarge, Coca-Cola ve Fiyat da, bu seneki toplantıda yer alan diğer çokuluslu şirketler olarak dikkat çekiyor.
Kaynak:
İm (Kod): Tümünü seç
www.birgun.net/economics_index.php?news_code=1180615797&year=2007&month=05&day=3
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

Şu dizine dön: CFR

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x