Duraklarda yatan ben değildim
Eski yeşilçam yıldızı Mesut Engin ortaya çıkdı.
O, bir dönemin en ünlü sinema oyuncularından biriydi, ama bugün kalacak bir yeri yok... Arkadaşlarında yatıp kalkıyor... Yıllarca esiri olduğu alkol bile, ona yaptıklarının yanlış olduğunu unutturamamış...
Yeşilçam filmlerinin neonlarında adı parlarken, yanında olanlar, işsiz kaldığında ve parası bittiğinde teker teker yalnız bıraktı Mesut Engini... Alkolün pençesindeyken evinin yanmasıyla ölümden döndü ve ciddi bir şekilde yaralanarak kolundan biri işlevsiz kaldı...
Yıllarca kamera karşısında bir çok karekteri canladıran Mesut Enginin yaşadıkları, gerçek bir dram gerçek bir dram... Ve, yıllardır yalnızlığa, işsizliğie açlığa mahkum olan gerçek Mesut Engin Seda Sayanın proğramına katılarak, yaşm öyküsünü anlattı...
Seda Sayan, programına konuk ettiği Serpil Örümcer ve Mesut Engine el atacağını ve onların yeniden oyunculuğa dönmelerini sağlayacağını açıkladı... İşte, Mesut Enginin acı gerçeklerle harmanlanan ibret dolu, ders alınması gereken hikayesi...
Kısa bir süre önce bütün medyada otobüs duraklarında yatan kişinin bir dönemin önü sinema oyuncusu olduğu tüm medyada yer aldı... Ancak, gerçek Mesut Engin'in o olmadığını, Seda Sayan ortaya çıkardı...
DURAKLARDA YATAN ADAM BEN DEĞİLİM
Mesut Engin, duraklarda yatan ve kendisine benzeyen kişiyi tanmadığını belirtti... Seda Sayan, "bunu ben yapsaydım, medya beni tefe koyardı" diyerek, haberlere tepki gösterdi... Mesut Engin, TV'de yayınlanan görüntüleri izlerken hayrete düştü "Hikaye anlatılmış ama görüntüdeki kişi ben değilim... Ben bu kazayı geçireli çok oldu" dedi...
GERÇEK MESUT ENGİN ORTAYA ÇIKTI VE KONUŞTU
1973 yılında Ses dergisinin açtığı sineme yarışmasıyla sinemaya adım atan Mesut Engin 50'ye yakın filmde oynadı...
Mesut Engin Seda Sayan'a konuk oldu...
55 yaşındaki Mesut Engin Seda Sayan'a konuk oldu ve yaşadıklarını anlattı... Karaciğeri iflas eden Mesut Engin, yaşadığı zor günleri donuk yüz ifadesiyle anlatı.
"Yaşadıklarım alkol yüzünden başladı. Alkol önce sizi esir alıyor...Çalışamamak, issizlik işi bitirdi. Kimse beni alkola zorlamadı. O ortamlara girdim ama çok kötülüğünü gördüm... Yangın geçirdim, kolum sakatlandı, çaresiz kaldım. Bunlarda etkendi yaşadıklarımda... Kendimi hep yalnız hissettim. İmkanlarınız kayboldumu dostlarınız da kayboluyor ortalıktan. Ama zor günlerimde en çok annemden destek gördüm. Annem babam hep yanımda oldular. Bir boşluk ve moral bozukluğu yaşadım. Uzaklaşmak istedim. Alkolün esiri olunca tüm maddi imkanlarımı kaybettim, Allah kahretsin."
Mesut Engin ile Serpil Örümcer, sinema ve dizi sektöründen, "hayata tutunmak için" şans istediklerini ama bunu nedense bulamadıklarını dile getirdiler...
SEDA SAYAN BU İKİLİYE EL ATTI: BENDEN KAÇAMAZSIN
Mesut Engin'in annesi proğrama bağlanıp, yaşanan olayları tekrarladı ve devletin sanatçılara sahip çıkmadığını söyledi...
Seda Sayan da Mesut Engin'e dönerek, "Herkesten kaçabilirsin ama benden kaçamazsın. Seni, sevdiği oyunculuğa geri döndüreceğim. Dr. Arif Verimli'nin deteğiyle ve Şişli Belediye Başkanı'nın deteğiyle önce tedavisini sağlayacağım. Ardından yapım firmamla beraber, onun ve Serpil Örümcer'in oyunculuğa dönmesini sağlayacağım" dedi...
SERPİL ÖRÜMCER'İN DRAMI DA AYNI
Seda Sayan'ın proğramına konuk olan eski sinema oyuncusu Serpil Örümcer, evlendiği kocası tarafından işkence ve şiddet gördüğü için hayatının alt-üst olduğunu açıkladı...