DYP'li Menderes'ten Ağar'a uyarı

Genel & Güncel Konular

DYP'li Menderes'ten Ağar'a uyarı

İletigönderen alp » Prş Nis 05, 2007 13:37

DYP’li Aydın Menderes, Genel Başkan Mehmet Ağar’ın daha önce yaptığı bazı açıklamaların DYP çizgisine aykırı olduğunu belirterek, bu söylemlerin gölgesini parti üzerinden kaldıracak yeni ve kapsamlı bir açıklama yapmasını istedi.

Menderes, bazı eski milletvekilleriyle birlikte Kent Otel’de düzenlediği basın toplantısında, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar’a 12 Martta bir mektup yazdığını hatırlattı.

DYP’nin, "Bölücüleri affetmek, barış için bölücübaşından istifade etmek, Irak’ın kuzeyinde kurulacak bir Kürt devletiyle Türkiye Cumhuriyeti’nin bir federasyon kurması" yolundaki söylemlerinin, Türkiye Cumhuriyeti’nin güvenliğine, çıkarlarına ve kuruluş ilkelerine, Orta Doğu barışına, DP-AP-DYP çizgisine tamamen aykırı olduğunu kaydeden Menderes, şunları söyledi:

"Şimdi DYP Genel Başkanına düşen görev, bu söylemleri kendi tayin edeceği usul ve üslupla DYP’nin zeminlerinde tartışmaya açmaktır. Böylece hem kendisinin hem de DYP yönetiminin, bu partinin teşkilatının ve tabanının konuyla ilgili tepkilerini duymasını sağlamaktır. Bu söylemlerin gölgesini tamamen DYP’nin üzerinden kaldıracak yeni kapsamlı bir açıklama yapmaktır. Sözün özü, yol yakınken dönülmelidir" Menderes, amacının bir tartışma çıkarmak ya da parti içi muhalefet başlatmak olmadığını kaydetti. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Menderes, bir soru üzerine gönderdiği mektubun ardından Ağar’ın kendisini aramadığını söyledi.

"Beklediğiniz yönde bir açıklama yapılmazsa tavrınız ne olacak? Partiden ayrılacak mısınız?" sorusu üzerine Menderes, "Hayır, ayrılmam. Parti kimsenin partisi değil ki, sel gider kum kalır. Mutlaka DYP kendi büyük ve şanlı geçmişiyle mütenasip bir şekilde temsil edilecektir. Eninde sonunda bu söylemlerden vazgeçilecektir. Yoksa bu partinin kendi kendini mahvetmesi demektir. Belki biraz zaman alacaktır ama bu söylemlerden vazgeçilecektir" yanıtını verdi.

Aydın Menderes, söz konusu söylemlerin partiye oy kaybettirip kaybettirmediğine yönelik bir soruya karşılık verirken de, "Oy kaybetmesi çok doğaldır. Çünkü DYP bünyesi bunu kabul etmez. DYP, bu çıkmaz sokaktan çıkmazsa oy da itibar da kaybeder. En önemlisi de temsil ettiği değerleri temsil etme ayrıcalığını kaybeder" dedi.

MENDERES’İN MEKTUBU

Menderes, 12 Mart’ta DYP Genel Başkanı Ağar’a gönderdiği mektupta da "Sizin tarafınızdan dile getirilen düz ovada siyaset, bölücülere af, yakınlarına ev ve iş, Benelüks modeli, Kuzey Irak’ta kurulacak bir Kürt devletiyle Türkiye’nin bir federasyon kurması gibi söylemlere, bir de en son Kenan Evren’i öven sözlerinizin eklenmesi DYP’ye taraftar ve oy kaybettirmiştir" dedi.

Söz konusu söylemlerin partinin herhangi bir zemininde tartışılmadığını belirten Menderes, "Konuşan Türkiye" sloganıyla kurulan DYP’nin, son zamanlarda "susan bir partiye dönüştüğünü" belirtti.

Menderes mektubunda, vazgeçilmemesi durumunda söz konusu söylemler karşısında susmasının mümkün olmadığını belirterek, "Böyle bir durumun DYP’ye bir zararı olup olmayacağının takdiri ise tamamam size ait bir husustur" dedi.


Kaynak
En son alp tarafından Cum Nis 06, 2007 21:28 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kez düzenlendi.
Kullanıcı küçük betizi
alp
Üye
Üye
 
İletiler: 335
Kayıt: Sal Nis 03, 2007 18:33

İletigönderen Hasta » Prş Nis 05, 2007 13:56

Menderes'in çıkışı ve eleştirileri çok yerinde...Sağol,pae.
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır
 
İletiler: 1
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 14:52


Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 4 konuk

x