Ergenekon tertibiyle tutuklanan Emekli Albay Atilla Uğur, Meclis'e gönderdiği mektupta Ergenekon savcısı Zekeriya Öz hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Emekli Albay Uğur, Savcı Özün, Emekli Orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon hakkında anlatacakları karşılığında kendisini serbest bırakma teklifinde bulunduğunu ifade etti. Uğur, mektubunda Savcı Öz'ün "Aslında Deniz Baykal, Ergenekonun tam içinde" dediğini de aktardı. Atilla Uğur, Savcı Öz'ün "Toplantı yaptıkları evleri falan biliyorsan bize söyle. Bunlar nasıl orgeneral olmuşlar... Doğu Perinçek'in emri ile hareket ediyorlar, yok şu seminere git yok şu konferansa katıl. Bize bu adamlarla ilgili bir şeyler söyle altına da imzanı at... Biz de senin için iyi düşünelim.." dediğini açıkladı.
Ergenekon tertibi kapsamında tutuklanan Eski Jandarma Genel Komutanlığı Teknik Takip Daire Başkanı E. Kıdemli Albay Atilla Uğur, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderdiği mektupta, Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz hakkında önemli açıklamalar yaptı. Emekli Albay Atilla Uğur, Öz, bana, Şener ve Hurşitle ilgili her şeyi bize anlat, seni yarın sabah bırakayım dedi iddiasında bulundu.
Meclis Komisyonunun geçen hafta Silivri Cezaevini ziyaretinde, sürpriz bir gelişme yaşandı. Uğur, komisyona iletilmek üzere yazdığı mektubu, CHPli üye Malik Ejder Özdemir aracılığıyla Meclis'e iletilmesini istedi. Komisyonun resmi kayda geçirdiği 4 sayfalık mektupta şu ifadeler yer aldı:
E. ALBAY UĞUR; "SAVCI ÖZ, KOMUTANLARI SUÇLAYAN İFADE VERMEMİ İSTEDİ"
İstanbulda gece yarısı Mehmet Karabörk adlı emniyet amirinin odasına alındım. Özetle şunları söyledi: Bize Şener ve Hurşit ile ilgili bir şeyler söyle, biz de seni bıraktıralım, savcı biz ne dersek onu yapar, mesleki taassubu bırak, bunları koruma, göreceksin ikisi de tutuklanacak...
"Bir sonraki gece yine aynı odaya çıkardılar. Savcı Öz, üç polis ve Karabörkle birlikte odada idi. Öz, bana hitaben, Biz seni geçen sene alacaktık, baktım yeni emekli olmuşsun, bırakayım biraz yaşasın dedim... Bu Şener ve Hurşitle ilgili her şeyi bize anlat, seni yarın sabah bırakayım dedi...
Emekli Albay Uğur, mektubunda, 9 Ekim 2008de Savcı Öz ile sözde sohbet için Beşiktaş Adliyesine götürüldüğünü söyleyerek, Savcı Öz'ün kendisine şunları söylediğini aktardı; Bu Veli Küçük, zaten Ermeninin teki... Ben, hem şivesinden hem de evinden çıkan Ermenice belgelerden onun Ermeni olduğunu anladım... Ayrıca bu Sevgi denilen kadın da Ermeni. Bu Ergenekoncular iki şeye düşmanlar; birincisi Fethullah Gülen hocaefendi ve cemaati, bir de Alman vakıfları. Zaten Hablemitoğlu da Ergenekon üyesiydi... Aslında Deniz Baykal, Ergenekonun tam içinde, Nur Serter de bu işin içinde. Toplantı yaptıkları evleri falan biliyorsan bize söyle... Bunlar nasıl orgeneral olmuşlar ya... Doğu Perinçek efendinin emri ile hareket ediyorlar, yok şu seminere git yok şu konferansa katıl... PKK terörü neden 2002 de tekrar başladı... Çünkü AK Parti iktidara geldi. Onu baltalamak için. Sen bize bu adamlarla ilgili bir şeyler söyle altına da imzanı at... Biz de senin için iyi düşenelim.."
Kaynak: http://ulusalkanal.com.tr/index.php?opt ... 1&Itemid=4