E-Türkiye'nin Mobil İmzası Türkcell'den

Bilim, teknoloji ve genel ağ (internet) hakkında her türlü yazıyı burada paylaşabilirsiniz. Alt bölümler şunlardır: Uzay, Küresel Isınma / Ekoloji, Bilim ve Toplum, Tutum (Ekonomi)

E-Türkiye'nin Mobil İmzası Türkcell'den

İletigönderen ACD » Sal Nis 10, 2007 8:33

[img]http://www.teknolatte.com/fs/MDcwMjIw%5Cres%5C647_07022017594943.jpg[/img]

E-Türkiye'nin mobil imzası Türkcell'den


Turkcell, yasal olarak ıslak imzaya eşdeğer elektronik imza uygulamasını, SIM kart üzerindeki ek güvenlik özellikleriyle dünyada ilk olarak hizmete sundu.

Turkcell, yasal olarak ıslak imzaya eşdeğer yeni servisi Turkcell Mobil İmza’yı, ilk olarak internet bankacılığında Akbank, Garanti, Türk Ekonomi Bankası, Türkiye İş Bankası ve Yapı Kredi işbirliğiyle müşterilerine sunuyor.

Turkcell Mobil İmza, evlilik, tapu gibi kanunen belirli bir şekilde törenle gerçekleştirilmesi şart olan ve üçüncü kişilerin kefaletini gerektiren işlemler dışında, ıslak imza gerektiren tüm özel, kamu ve banka işlemlerinin mobil olarak yapılabilmesine olanak sağlıyor. Örneğin; havale ve EFT işlemleri internet bankacılığı üzerinde mobil imza ile güvenle imzalanabiliyor. Yakın gelecekte banka şubesine gitmeden bireysel kredi alınabilecek.

E-imza teknolojisini mobil ortama taşıyan Turkcell Mobil İmza, ayrı bir akıllı kart ve kart okuyucu kullanmaya gerek olmadan, imza gerektiren işlemlerin de internetbankacılığına taşınabilmesi, resmi başvuruların uzaktan yapılabilmesi ve e-Türkiye dönüşümünün gerçekleştirilmesinde önemli bir imkan sağlıyor.

Bu kapsamda düzenlenen basın toplantısında konuşan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Turkcell Mobil İmza'nın e-imzayı mobil ortama en güvenli şekilde taşıyarak, e-Türkiye'ye geçişte engelleri kaldırmak yolunda öncü olduğunu ifade etti.

Toplantıda sırasıyla söz alan Akbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Binbaşgil, Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hüsnü Erel, TEB Genel Müdür Yardımcısı Cemal Kişmir, Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Aykut Demiray ve Yapı Kredi Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hishem Laroussi, Turkcell Mobil İmza’nın bankacılıkta kullanılmasının müşterilerinin hayatlarını kolaylaştıracağını belirtti. Internet bankacılığının yaygınlaşmasına da destek olacak bu teknolojiyi ilk olarak hayata geçiren bankalar arasında yer almaktan mutluluk duyduklarını sözlerine eklediler. Toplantının sonunda tüm bankalar işbirliği protokolünü esozlesme.com üzerinde Turkcell Mobil İmza ile elektronik olarak imzaladılar.
Mevzubahis VATAN ise gerisi TEFERRUATTIR...!
Kullanıcı küçük betizi
ACD
Üye
Üye
 
İletiler: 1137
Kayıt: Pzr Şub 18, 2007 20:58

Şu dizine dön: Bilim ve Teknoloji

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x